مکرون به رهبران مسلمانان فرانسه برای پذیرش 'ارزشهای جمهوری' ضربالاجل داد
رادیو فرانسه: امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه رهبران مذهبی مسلمانان این کشور را فراخواند و به آنان خطوط اصلی تشکیل یک «شورای ملی ائمه جماعات» را ارائه کرد که قرار است بر کار امامان جماعت در فرانسه نظارت داشته باشد. رئیس جمهوی فرانسه همچنین از این رهبران مذهبی خواست تا پانزده روز دیگر «منشور ارزشهای جمهوریخواهانه» را که باید «شورای مسلمانان فرانسه» و ۹ فدراسیون زیرمجموعه این شورا به آن پایبند باشند، ارائه کنند.
قرار است پانزده روز دیگر در جلسه مشترک دیگری با امانوئل مکرون، این رهبران مذهبی مسلمانان فرانسه این منشور را به رئیس جمهوری فرانسه ارائه کنند.
منشوری که مورد درخواست ماکرون است، باید ارزشهای جمهوریخواهانه کشور فرانسه ، یعنی آزادی، برابری، برادری، لائیسیته و نفی هر گونه تبعیض را به رسمیت بشناسد و مشخص کند که اسلام در فرانسه یک مذهب است، نه یک جنبش سیاسی. همچنین باید در این منشور چگونگی پایان دادن به دخالتهای خارجی یا ارتباط با دولتهای دیگر در زمینه اسلام در فرانسه تعیین شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، از زمان سخنرانی امانوئل ماکرون درباره جداییگرائی و اسلام تندرو در ابتدای ماه اکتبر و به ویژه پس از قتل فجیع ساموئل پاتی، معلم تاریخ و جغرافیای یک مدرسه در حومه پاریس در یک حمله تروریستی اسلامگرایانه و همچنین حمله تروریستی به کلیسای نیس که سه کشته برجای گذاشت، رئیس جمهوری فرانسه فشار خود را بر نهادهای مذهبی مسلمانان برای مقابله با نفوذ خارجی، افراطی شدن و اسلام سیاسی افزایش داده است.
بر اساس این گزارش، هدف از این فشارها، پایان دادن به حضور ۳۰۰ امام جماعت خارجی «اعزامشده» از سوی ترکیه، مراکش و الجزایر به فرانسه است.
رئیس جمهوری فرانسه شامگاه چهارشنبه نه تنها رئیس شورای مسلمانان فرانسه را فراخوانده بود، بلکه رئیس مسجد پاریس و همچنین نمایندگان ۹ فدراسیون تشکیل دهنده شورای مسلمانان فرانسه را نیز به حضور پذیرفته بود.
رئیس جمهوری فرانسه به آنان گفت که او میداند چندین فدراسیون دارای مواضع مبهم در زمینه این مسائل هستند، اما تاکید کرد که آنها دیگر باید از موضع مبهم خود خارج شوند.
بر اساس اعلام دفتر ریاست جمهوری فرانسه، در میان این ۹ فدراسیون، که بخش مهمی از جامعه مسلمان فرانسه را نمایندگی میکنند، سه فدراسیون «دارای دیدگاه جمهوریخواهانه نیستند.»
همچنین در بیانیه الیزه در این باره آمده است که رئیس جمهوری فرانسه هشدار داد که اگر برخی این منشور را امضا نکنند، با عواقب آن مواجه خواهند شد.
شورای ملی ائمه جماعات فرانسه نه فقط در تربیت امامان جماعت و ارائه یک کارت رسمی به آنان مأموریت خواهد داشت، بلکه همچین وظیفه سلب صلاحیت از آنان را در صورت نقض منشور و یک قانون اخلاقی که باید تدوین شود، برعهده دارد.
این امامان جماعت بر حسب نقش خود، آموزشهائی شامل پیشنمازی، وعظ و تبلیغ، زبان فرانسه و حتی آموزشهای دانشگاهی را دنبال میکنند.
خبرگزاری فرانسه تاکید کرد که عضویت شورای مسلمانان فرانسه در این شورای جدید یک پیروزی برای امانوئل ماکرون به شمار میرود.
ماکرون در هفتههای اخیر به دلیل برخی از اظهاراتش درباره اسلام از سوی مسلمانان تندرو در برخی از کشورها هدف حمله قرار گرفته بود.
در چندین کشور مسلمان علیه مکرون تجمعهای برگزار شده
بی بی سی: امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، به رهبران جامعه مسلمان کشورش ضربالاجلی داده است تا در مسیر مقابله با اسلامگرایی افراطی، "منشور ارزشهای جمهوریخواهانه" را بپذیرند.
آقای مکرون به شورای مسلمانان فرانسه ۱۵ روز فرصت داده تا منشور مورد نظر او را بپذیرند.
این نهاد حاضر شده یک شورای ملی برای امامان مساجد تاسیس کند که قرار است به روحانیان مسلمان اعتبارنامهای بدهد و در صورت نیاز این اعتبارنامه را باطل کند.
این تحولات پس از چند حمله مرگبار روی میدهد که مهاجمان در آنها مظنون به اسلامگرایی افراطی بودهاند.
منشور پیشنهادی امانوئل مکرون به مسلمانان فرانسه میگوید اسلام یک دین است و یک جنبش سیاسی نیست. این منشور همچنین "مداخله خارجی" در امور گروههای مسلمانان را ممنوع میکند.
به دنبال حملات اخیر، از جمله سر بریدن معلمی که کاریکاتورهای پیامبر اسلام را در کلاس نشان داده بود، آقای مکرون سرسختانه بر ارزشهای سکولاریسم در فرانسه تاکید کرده است.
در هویت ملی فرانسه به جدایی دین و دولت اهمیت بسیاری داده میشود و از آقای مکرون انتقاد شده که با موضعگیری درباره اسلام به عنوان یک مذهب، از برخورد با تهدید امنیتی اسلامگرایان فرا رفته و باعث مداخله دولت در دین شده است.
رئیسجمهور فرانسه و وزیر کشور در کاخ الیزه با هشت نفر از رهبران شورای مسلمانان دیدار کردهاند.
این ملاقات شب پنجشنبه انجام شده است.
منبعی آگاه به یک روزنامه فرانسوی گفته دو اصل به صورت خدشهناپذیر و بی ابهام در منشور مورد بحث گنجانده خواهد شد: "نفی اسلام سیاسی و هرگونه مداخله خارجی".
فرانسه بزرگترین جمعیت مسلمان اروپا را دارد.
انتقادها از رفتار دولت مکرون با جامعه مسلمانان فرانسه
آقای مکرون با حمله به "جداییطلبی اسلامگرایانه" در فرانسه از اقدامات جدیدی برای برخورد با اسلامگرایی افراطی خبر داده است.
او از جمله به دنبال تصویب قانونی در این باره است.
لایحه پیشنهادی دولت فرانسه علیه اسلامگرایی مجازات اذیت و آزار مقامها بر اساس مذهب را سنگین میکند و در صورت تصویب تدریس خانگی را محدود میکند.
برای کودکان یک شماره ثبتی تعیین میشود تا بر حضور آنها در مدرسه نظارت شود. والدینی که فرزندان را به مدرسه نفرستند تا شش ماه به زندان میافتند.
همرسانی اطلاعات شخصی که بتواند به یافتن یک شخص و آزار او بینجامد ممنوع میشود.
وزیر کشور فرانسه به روزنامه فیگارو گفته: "باید فرزندانمان را از چنگال اسلامگرایی در آوریم."
منبع:پژواک ایران