PEZHVAKEIRAN.COM کاخ سفید: آمریکا به دنبال گسترش جنگ در خاورمیانه نیست
 

کاخ سفید: آمریکا به دنبال گسترش جنگ در خاورمیانه نیست

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در گفتگو با شبکه ان‌بی‌سی گفت که ایالات متحده پس از کمک به اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حمله شامگاه دیروز ایران، به دنبال "جنگ گسترده‌تر در منطقه" نیست.

گروه هفت کشور صنعتی از طرف‌های درگیری خواست خویشتن‌داری نشان دهند

گروه هفت کشور صنعتی به "اتفاق آرا" حمله ایران به اسرائیل را محکوم کرد. شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پس از کنفرانس ویدئویی سران این گروه از کشورها اعلام کرد، آنها ازجمله از همه طرف‌ها می‌خواهند که خویشتن‌داری خود را حفظ کنند.

میشل در توییتر نوشت: «ما به تمام تلاش‌های خود برای کاهش تنش ادامه خواهیم داد. پایان دادن به بحران غزه در سریع‌ترین زمان ممکن، به ویژه از طریق یک آتش‌بس فوری، وضعیت را می‌تواند تغییر دهد.»

گروه هفت (G7) متشکل از کشورهای مهم صنعتی شامل ایالات متحده آمریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، بریتانیا، کانادا و ژاپن است.

 

ارتش اسرائیل: ۹۹ درصد آتش‌بارهای هوایی ایران را رهگیری کردیم

ارتش اسرائیل می‌گوید ۹۹درصد از پرتابه‌های هوایی ایران را رهگیری و خنثی کرده است. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که تهران "بیش از ۳۰۰ تهدید از انواع مختلف" شلیک کرده است. 

او افزود: «تهدید هوایی ایران با برتری هوایی و فناوری اسرائیل روبرو شد که با یک ترکیب قدرتمند و رزمی توأم بود و به طور مشترک بخش بزرگی از تهدیدها را رهگیری کرده‌اند.»

هاگاری از یک "موفقیت بسیار مهم استراتژیک " سخن گفت. به گفته او، از ۱۷۰ شیئ پرنده بدون سرنشینی که ایران شلیک کرده است، «صفر آن‌ها به خاک اسرائیل نفوذ کرده است». ده‌ها شیء پرنده توسط جنگنده‌های اسرائیلی و پدافند هوایی اسرائیل و "نیروی هوایی و پدافند هوایی شرکای ما" سرنگون شدند. از بیش از ۳۰ موشک کروزی که ایران شلیک کرد، هیچ یک نتوانست به اسرائیل رخنه کند.

هاگاری افزود: «از بیش از ۱۲۰ موشک بالستیک، تنها چند فروند به اسرائیل رسید و بقیه رهگیری شدند. آنها در منطقه پایگاه هوایی نواتیم فرود آمدند و فقط خسارت جزئی به زیرساخت‌ها وارد کردند.» این پایگاه به فعالیت معمول خود همچنان ادامه داده است: «ایران تصور می‌کرد که توانسته است این پایگاه را فلج کند.»

حملاتی از عراق و یمن رهگیری شدند

این سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که حملاتی نیز از عراق و یمن نیز صورت گرفت، اما به اسرائیل نرسید. ده‌ها موشک از لبنان به سمت شمال اسرائیل شلیک شدند. کسی زخمی نشد

هاگاری در توضیحات خود گفت: «در طول شش ماه گذشته ما با شرکای خود، در درجه نخست ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه "سنتکام"، بریتانیا و فرانسه و سایر کشورهایی که امشب فعال بودند، از نزدیک کار کرده‌ایم.»

حمله ایران به اسرائیل؛ دادستانی علیه روزنامه "جهان صنعت" اعلام جرم کرد

به گزارش سایت آفتاب‌نیوز، قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد، در پی انتشار مطالبی در جهت "برهم‌زدن امنیت روانی جامعه و متلاطم‌کردن فضای اقتصادی کشور پس از عملیات موفقیت‌آمیز و غرورآفرین شب گذشته نیرو‌های مسلح کشور" علیه اسرائیل، دادستانی تهران علیه روزنامه "جهان صنعت" و یک خبرنگار اقتصادی اعلام جرم کرده است.

قوه قضاییه گفته است، در راستای "صیانت از امنیت روانی جامعه"، ضمن اعلام جرم، برای این روزنامه و فرد مورد اشاره پرونده قضایی تشکیل شد و هر دو جهت ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.

بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل: در زمان مناسب تلافی می‌کنیم

بنی گانتس، وزیر دفاع سابق اسرائیل و عضو کنونی کابینه جنگ این کشور، اعلام کرد که حمله ایران تلافی خواهد شد؛ او اما زمان آن را باز گذاشت.

وی بدون این‌که وارد جزئیات شود گفت: «ما یک ائتلاف منطقه‌ای تشکیل می‌دهیم و ایران را در زمان مناسب و به روشی که برای ما مناسب است، پاسخگو خواهیم کرد.»

کاخ سفید: آمریکا به دنبال گسترش جنگ در خاورمیانه نیست

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در گفتگو با شبکه ان‌بی‌سی گفت که ایالات متحده پس از کمک به اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حمله شامگاه دیروز ایران، به دنبال "جنگ گسترده‌تر در منطقه" نیست.

کربی گفت: «ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.» او اما افزود که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در تماس شب گذشته خود با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به او گفته است که ایالات متحده به حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود ادامه خواهد داد.

بربوک: اسرائیل قادر به دفاع از خود و ایران منزوی شده است

وزیر خارجه آلمان در واکنش به حملات پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در شامگاه روز ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین) گفت: «اسرائیل نشان داد که قادر است از خود محافظت کند و ایران در این میان منزوی شده است.»

آنالنا بربوک گفت که اسرائیل "با دفع یک شبه حمله ایران به همراه متحدان خود نشان داده که قوی است و می‌تواند از خود دفاع کند."

او افزود: «ایران با رفتار تهاجمی خود که می‌خواهد بدین‌گونه کل منطقه را بی‌ثبات کند، منزوی شده است. ظرفیت‌های اسرائیل نشان داد که اسرائیل قوی است؛ اسرائیل می‌تواند از خود محافظت کند.»

بربوک مقامات جمهوری اسلامی را فراخواند که از حملات بیشتر به اسرائیل از جمله از طریق نیروهای نیابتی خود اجتناب کنند، چرا که به گفته او "تشدید تنش در منطقه پیامدهای غیرقابل محاسبه‌ای در بر خواهد داشت."

 

توصیه هلند به شهروندانش: از سفر به اسرائیل خودداری کنید

به گزارش خبرگزاری خبرگزاری رویترز، دولت هلند روز یکشنبه ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین) به شهروندان خود توصیه کرد، به دلیل وضعیت نامشخص امنیتی پس از حملات هوایی شبانه جمهوری اسلامی به اسرائیل، از هرگونه سفر به اسرائیل خودداری کنند.

تشدید تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل باعث شده تا شمار زیادی از کشورهای غربی در روزهای گذشته از شهروندان خود بخواهند تا از سفر به ایران و اسرائیل خودداری کنند. 

زلنسکی حمله ایران به اسرائیل را محکوم کرد؛ "وحشت‌آفرینی پهپادهای ترور ایران را می‌شناسیم"

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و افزود که کشورش "وحشت‌آفرینی" پهپادهای ایرانی را که روسیه نیز در تهاجم خود از آنها استفاده می‌کند، خوب درک می‌کند.

زلنسکی در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت: «اوکراین حمله ایران به اسرائیل با استفاده از پهپادها و موشک‌های شاهد را محکوم می‌کند.»

او افزود: «ما در اوکراین به خوبی وحشت از حملات مشابه را می‌شناسیم که روسیه از همان پهپادهای "شاهد" و موشک‌های روسی و همان تاکتیک‌های حملات هوایی گسترده استفاده می‌کند.»

رئیس‌جمهور اوکراین گفت: «هر تلاشی برای جلوگیری از تشدید درگیری در خاورمیانه باید صورت گیرد. اقدامات ایران کل منطقه و جهان را تهدید می‌کند؛ همان‌گونه که اقدامات روسیه تهدیدی جدی برای درگیری بزرگتر است و همکاری آشکار دو رژیم [جمهوری اسلامی و روسیه] در گسترش ترور باید با واکنش قاطع و متحد جهان روبرو شود.»

زلنسکی افزود: «صدای پهپادهای "شاهد" که یک ابزار ترور است، در آسمان خاورمیانه و اروپا یکسان است. این صدا باید به عنوان زنگ خطری برای جهان آزاد باشد و نشان دهد که تنها اتحاد و عزم ما می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد و از گسترش وحشت در سراسر جهان جلوگیری کند.»

رئیس‌جمهور اوکراین با اشاره به این‌که "کلمات قادر به متوقف کردن پهپادها نیستند و موشک‌ها را رهگیری نمی‌کنند" بار دیگر درخواست کمک‌های بیشتر به کشورش را مطرح کرد.

زلنسکی گفت: «این از اهمیت تعیین‌کننده‌ای برخوردار است که کنگره ایالات متحده در این مقطع حساس، تصمیمات لازم را برای تقویت متحدان آمریکا اتخاذ کند.»

سازمان اطلاعات سپاه: حمایت از اسرائیل در فضای مجازی، جرم است

سازمان امنیتی "اطلاعات سپاه پاسداران" انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۲۶ فروردین‌ماه با انتشار اطلاعیه‌ای از مردم خواسته است، در صورت مشاهده هر گونه فعالیت در حمایت از دولت اسرائیل در فضای مجازی، "در اسرع وقت اطلاعات و مشخصات صفحات مذکور و گردانندگان آن‌ها را به سایت گرداب ارسال نمایند".

این اطلاعیه با اشاره به حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق و "ترور فرماندهان نظامی" سپاه پاسداران ادعا می‌کند که "فعالیت برخی از صفحات مجازی در حمایت از این اقدامات [اسرائیل] موجب جریحه‌دار شدن عواطف ملت بزرگ ایران شده است".

سپاه برای اثبات این ادعای خود، دلیل و مدرکی ارائه نکرد. 

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، در این اطلاعیه می‌افزاید که "طبق مواد ۶، ۷ و ۸ قانون مقابله با اقدامات خصمانه اسرائیل علیه صلح و امنیت، با مجرمان برخورد قاطع خواهد شد."

سیاستمداران امور خارجی آلمان خواستار "اقدام شدیدتر" علیه ایران شدند

پس از حمله گسترده جمهوری اسلامی به اسرائیل، سیاستگذاران امور خارجی آلمان خواستار اقدام شدیدتر علیه تهران و قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی اتحادیه اروپا شده‌اند.

میشائیل روت، رئیس کمیته روابط خارجی در پارلمان آلمان (بوندستاگ)، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت، زمان آن فرارسیده که اتحادیه اروپا و آلمان "رویکرد سخت‌تری در قبال ایران در پیش گیرند". او افزود که "رژیم ملایان در حال بی‌ثبات کردن و رادیکالیزه کردن کل خاورمیانه و نزدیک است".

یورگن هارت، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون پارلمانی دو حزب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی، نیز گفته است که غرب باید "هرچه زودتر سیاست جدید و سخت‌تری در برابر تهران اتخاذ کند".

این سیاستمدار محافظه‌کار آلمانی خواستار طبقه‌بندی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک "سازمان تروریستی" در اتحادیه اروپا شد. او به روزنامه "راینیشه پست" گفت: «بازوی ترور ایران به کشور ما نیز کشیده شده است.»

او افزود، اکنون باید "سرانجام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گیرد تا کشورهای اتحادیه اروپا بتوانند علیه نیابتی‌ها و ارگان‌های کمکی ایران دست به اقدامات پیگیر و منسجم‌تری بزنند".

صدراعظم آلمان طرفین مناقشه ایران و اسرائیل را به "خویشتنداری" فراخواند

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در پی حمله هوایی جمهوری اسلامی به اسرائیل، خواستار "خویشتنداری" در اقدامات بعدی طرفین مناقشه شد.

شولتس روز یکشنبه ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین) در حاشیه سفر خود به چین در چونگ‌چینگ گفت: «ما هر کاری که بتوانیم انجام خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که تنش بیش از این تشدید نشود. ما فقط می‌توانیم به همه، به ویژه ایران هشدار دهیم که این‌گونه ادامه ندهند.»

شولتس درباره حمله ایران گفت: «این [حمله] تشدید وخامت‌بار اوضاع است و به هیچ‌وجه قابل قبول، درک و پذیرفتنی نیست.»

صدراعظم آلمان ابراز خشنودی کرد که نیروهای پدافند هوایی اسرائیل با حمایت آمریکا و شرکای عرب توانستند "تا حد زیادی این حمله را دفع کنند".

شولتس اعلام کرد که می‌خواهد در حین سفرش به چین با نمایندگان دولتش گفت‌وگو کند تا وضعیت را مورد ارزیابی قرار دهند. او همچنین خاطرنشان کرد که می‌خواهد در کنفرانس ویدئویی برنامه‌ریزی‌شده کشورهای گروه هفت کشور صنعتی "جی۷" در اواخر روز شرکت کند.

اشتاین‌مایر: آلمان حمله ایران به اسرائیل را به شدیدترین وجه محکوم می‌کند

پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان، با اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل تماس تلفنی برقرار کرد و به او نسبت به همبستگی کشورش با اسرائیل اطمینان خاطر داد.

به گزارش دفتر ریاست‌جمهوری آلمان، اشتاین‌مایر گفت: «ما این حمله را به شدیدترین وجه محکوم می‌کنیم. شب گذشته مردم اسرائیل مجبور شدند ساعت‌ها برای حفاظت در برابر صدها پهپاد و موشک ایرانی در پناهگاه‌ها به سر ببرند.»

به گفته دفتر ریاست جمهوری، اشتاین‌مایر افزود که از سامانه پدافند هوایی قوی اسرائیل که با حمایت آمریکا و دیگر هم‌پیمانان توانسته بود تقریباً تمامی موشک‌های ایران را رهگیری کند، آسوده خاطر شده است.

گفته شد که اشتاین‌مایر همچنین در گفت‌وگو با هرتسوگ ابراز امیدواری کرده که بتوان از تشدید تنش در مقیاس بزرگ جلوگیری کرد.

هرتسوگ نیز به نوبه خود رئیس جمهور آلمان را از وضعیت کشورش و گفت‌وگوهای سیاسی و نظامی جاری مطلع کرد.

حماس از حمله ایران به اسرائیل "تقدیر" کرد

حماس از حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل، تمجید و تقدیر کرد. این گروه تروریستی اعلام کرد که این حمله "پاسخی شایسته" به حمله دو هفته پیش به کنسولگری ایران در سوریه بود. در این حمله که روز ۱۳ فروردین‌ماه صورت گرفت، هفت عضو ارشد سپاه کشته شدند. این اقدام به طور گسترده‌ای به اسرائیل نسبت داده شد.

سازمان اسلا‌م‌گرای حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی است نیز خواستار ادامه حمایت از جنگ خود علیه اسرائیل در نوار غزه شد. این گروه، درخواست مزبور را خطاب به کشورهای عربی و اسلامی و همچنین گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: مجموعه مطالب در باره حمله نظامی ایران به اسرائیل

در این بیانیه آمده است که حماس "در راستای حق مردم فلسطینی و برای آزادی و استقلال و ایجاد کشور فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس مبارزه می‌کند."

منبع:دویچه‌وله