PEZHVAKEIRAN.COM مجموعه ای از اخبار کوتاه نقض حقوق بشر در ایران
 

مجموعه ای از اخبار کوتاه نقض حقوق بشر در ایران


ستار بهشتی؛ تبعید فعال حقوق بشر به زندان کارون

خبرگزاری هرانا – ابوالفضل عابدینی نصر، روزنامه نگار خوزستانی پس از ادای شهادت در خصوص شرح بازجویی‌ها و شکنجه‌های ستار بهشتی به بازپرس ویژه قتل، به زندان کارون اهواز تبعید شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی سیاسی که در ۲۴ ساعت حضور ستار بهشتی در بند ۳۵۰ شاهد وضعیت جسمی وی پس از شکنجه‌های صورت گرفته در بازداشتگاه نیروی انتظامی بود به دلیل ادای شهادت در حضور بازپرس ویژه قتل به زندان کارون اهواز تبعید شد.

ابوالفضل عابدینی نصر، پیش‌تر به دلیل بیماری قلبی خود از زندان کارون اهواز به زندان اوین منتقل شده بود، تبعید وی در حالی صورت می‌گیرد که وی در انتظار پاسخ دادستانی به درخواست مرخصی بوده است.

خانواده این زندانی امروز در گفتگو با گزارشگر هرانا از انتقال ناگهانی وی به زندان اهواز ابراز بی‌اطلاعی کردند، اما منابع خبری نزدیک به زندانیان سیاسی در بند ۳۵۰ موضوع تبعید وی را تائید کردند و اعلام کردند که نامبرده هنوز به زندان کارون منتقل نشده است اما برای اجرای این حکم از بند ۳۵۰ خارج شده است.

ابوالفضل عابدینی پیش از خروج از بند ۳۵۰ در مواجه با حکم تبعید اعلام داشت در صورت انتقال به زندان کارون اهواز دست به اعتصاب غذای خشک خواهد زد، این فعال حقوق بشری که در زندان در رشته روزنامه نگاری تحصیل می‌کرده با انتقال به زندان کارون از ادامه تحصیل نیز محروم شده است.

برخورد با این زندانی سیاسی به دلیل شهادت در مورد شکنجه‌های ستار بهشتی در حالی صورت می‌گیرد که مسئولین قوه قضائیه ایران و نیروی انتظامی در مورد شفاف سازی در خصوص پرونده مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه نیروی انتظامی قول مساعد داده بودند.

ابوالفضل عابدینی نصر، روزنامه نگار و از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است که به دلیل عضویت در این گروه و مصاحبه با رسانه‌های برون مرزی در خصوص وضعیت کارگران نیشکر هفت تپه و هم چنین عضویت در حزب پان ایرانیست به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

 

بازداشت مجدد و بی‌خبری مطلق از احمد شاهرضایی

احمد شاهرضایی، فعال سیاسی که به تازگی در تاریخ ۲۰ آبان ماه از زندان آزاد شده بود، پس از احضار به دادگاه انقلاب جهت پاسخ به چند سوال مجددا بازداشت شد. این فعال سابق دانشجویی در دوم آبان ماه سال جاری دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی پس از هیجده روز بازجویی و فشار شدید در ۲۰ ام همان ماه با وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش سایت ملی – مذهبی، فرزانه شاهرضایی، خواهر احمد شاهرضایی با اشاره به بازداشت مجدد برادرش توسط وزارت اطلاعات به سایت ملی – مذهبی می گوید: “روز شنبه با گذاشتن وثیقه برادرم را آزاد کردند اما مجددا دادگاه انقلاب او را احضار کرد و به او گفتند چند تا سوال داریم اما پس از مراجعه برادرم او را به زندان بردند. نمی دانیم این چه مدلی است که می گویند بازجویی اش تمام نشده و باید برای ادامه بازجویی دوباره زندانی شود. در پیگیری هایی که می کنیم هیچ پاسخی در خصوص علت بازداشت او نمی دهند و به دادسرا که مراجعه می کنیم قاضی می گوید که قرار تمدید شده و باید پرونده تکمیل شود. به ما هم می گویند منتظر باشید تا خبرتان کنیم.”

رضا خندان: مسئولان می گویند، نسرین در بند زنان و ۲۰۹ نیست

ندای سبز آزادی: در حالی که دو روز پیش اجازه ملاقات به فرزندان نسرین ستوده داده شده بود، امروز نیز بار دیگر خانواده ستوده از ملاقات محروم شدند.

به گزارش ندای سبز آزادی، هفته گذشته رضا خندان همسر نسرین ستوده به همراه فرزندانش به زندان اوین رفت ولی موفق به ملاقات با وی نشد.

بر اساس نوشته رضا خندان در صفحه فیس بوکش، امروز نیز به خانواده نسرین ستوده اجازه ملاقات داده نشد، در حالی که وی 15 روز قبل به سلول انفرادی در بند 209 منتقل شده است.

نسرین ستوده که در اعتصاب غذا هم به سر می برد، به گفته دخترش مهراوه، لاغر شده است.

همسرش با ابراز نگرانی از وضعیت نسرین ستوده نوشته است: هيچگونه قرار ممنوع الملاقاتي صادر نشده است ولي همچنان او را ممنوع الملاقات كرده‌اند.

نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در بازداشت است و در دادگاه به جرم “اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر” به تحمل ۶ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و به جرم تظاهر به بی حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.

 

انتقال ارژنگ داودی به زندان بندرعباس

خبرگزاری هرانا - ارژنگ داودی زندانی سیاسی، بعد از تحمل ۱۲۷ روز انفرادی در بند ۲۰۹ اوین به زندان بندر عباس تبعید شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ارژنگ داودی زندانی سیاسی که قریب ۱۲ سال را در زندان به سر می‌برد و به ۲۵ سال زندان محکوم شده است، روز شنبه ۲۰ آبان ماه پس از ۱۲۷ روز انفرادی به زندان بندرعباس تبعید شد.

این زندانی سیاسی که در طی این مدت، یکبار در اعتراض به برخوردهای غیر قانونی که در موردش اعمال شده دست به اعتصاب غذا زده بود، هم اکنون در بند قرنطینه زندان بندرعباس و در شرایط بدی نگهداری می‌شود.

گفتنی است، در شهریور ماه سال جاری عفو بین الملل نسبت به محاکمه ارژنگ دادودی به اتهام محاربه هشدار داده بود.

لازم به یادآوریست، ارژنگ داوودی پیش‌تر نیز در زندان بندرعباس تحمل حبس نموده است.

 

فعال کارگری بازداشت و روانه زندان شد

خبرگزاری هرانا - پدرام نصراالهی فعال کارگری جهت گذراندن محکومیت خود بازداشت و روانه زندان شد.

بنا به گزارش کمیته هماهنگی ، امروز چهارشنبه  ۲۴ آبان "پدرام نصراللهی" فعال کارگری و عضو کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری پس از مراجعه به دادگاه بازداشت شد. وی جهت گذراندن حکم ۱۹ ماه زندان ، که در دادگاه تجدید نظر تایید شده بود، روانه زندان مرکزی سنندج شد.

اتهامات مطرح شده علیه وی عضویت در کمیته هماهنگی و ارسال خبر به یکی از گروههای مخالف است که مبنای صدور ۳ سال حبس تعزیری در دادگاه انقلاب سنندج برای وی قرار گرفت که این حکم بعد از اعتراض نامبرده، به دادگاه تجدیدنظر استان کردستان ارجاع و پس از رسیدگی به یک سال و هفت ماه کاهش یافت.

لازم به ذکر است نصرالهی سال گذشته نیز مدتی را در حبس بسر برده و با قرار وثیقه ۷۰ میلیونی از زندان آزاد شده بود.

 

دو تن دیگر در تهران و زنجان اعدام شدند

خبرگزاری هرانا - یک زندانی متهم به قتل و یک زندانی متهم به حمل مواد مخدر در زندانهای تهران و زنجان اعدام شدند.

روابط عمومی دادگستری کل استان زنجان گزارش داد، بنا به اعلام دادسرای عمومی و انقلاب زنجان یک محکوم که به جرم نگهداری ۶۷۶ گرم هروئین دستگیر شده بود پس از محاکمه به اعدام محکوم و حکم مزبور پس از تایید دیوان عالی کشور به اجرا درآمد.

این گزارش افزود: این حکم پس از انجام تشریفات قانونی بامداد روز ۲۳ آبان به اجرا گذاشته شد و فرد محکوم در زندان مرکزی زنجان به دار آویخته شد.

هم چنین خبرگزاری مهر نیز در گزارشی از اجرای حکم اعدام یک زندانی که مرتکب قتل شده بود سحرگاه چهارشنبه در تهران اعدام شد.

این زندانی در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران به قصاص محکوم شد که حکم مجازات او از سوی قضات دیوان عالی کشور تائید شد. با استیذان حکم قصاص از سوی رئیس دستگاه قضا، فریدون سحرگاه چهارشنبه پای چوبه دار قرار گرفت. در حالی که قاضی جمشیدی، دادیار اجرای احکام دادسرای جنایی تلاش زیادی را برای کسب رضایت اولیای دم انجام داد اما آن‌ها حاضر به رضایت نشدند و فریدون در محوطه زندان به دار آویخته شد.

 

منبع:پژواک ایران