منفعت عمومى يا منافع فردى ،پيروزى انتخاباتى نتان ياهو يا مصالح حياتى اسرائيل
هوشنگ کردستانی

 

سال هاست پیش از برگزاری انتخابات در اسرائیل، جنگ طلبانى که در رأس دولت قرار دارند عنوان می کنند : موجودیت اسرائیل در خطر است و تنها آنان هستند كه می توانند ، حافظ اسرائیل ومدافع مصالح ومنافع حياتى اش باشند.

تعرضات بهانه جويانه سال هاى اخيركه به نام دفاع مشروع ابعاد جنگ هاى نابرابرمتجاوزانه يافت، يك يك توسط همين شیفتگان قدرت اجرا شد.

  جنگ  لبنان در سال۲۰۰۶  وحمله به نوار غزه در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴  كه باعث کشته شدن هزاران تن از مردم غير نظامى بیگناه شد، خرابی ها و ویرانی های وحشتناکی بوجود آورد و اعتراض گسترده افکار عمومی را در پی داشت با این هدف انجام شد.

البته تجربه نشان داده که اینگونه آتش افروزیها الزاماً باعث پیروزی در انتخابات نخواهد شد.

از سال های پایانی سده بیستم تاکنون،  نخست وزیر کنونی اسرائیل و متحدان او، یکی از راه های ترساندن اسرائیلیان را، در بزرگ جلوه دادن خطر اتمى جمهوری اسلامی تشخیص داده اند. از آن تاریخ بارها جنجال های تبلیغاتی راه انداخته و ادعا کرده اند که جمهوری اسلامی تا دو سال یا حداکثر سه سال آینده به بمب اتمی دست خواهد یافت واز آنجا كه سردمداران جمهوری اسلامی هدف شان حذف اسرائیل از صفحه جغرافیای جهان است، موجودیت اسرائیل در خطر است.  دنیای غرب و بویژه ایالات متحده آمریکا باید به هر بهایی حتی با توسل به جنگ جلوی اتمی شدن جمهوری اسلامی را بگیرد.

آخرین  پرده اين نمایش انتخاباتى را نتان یاهو هفته پیش در کنگره آمریکا اجراء كرد.

می دانیم رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بدون اطلاع و موافقت رئیس جمهورى، در یک اقدام بی سابقه از نتان یاهو دعوت کرد پیرامون -  خطر دستیابی جمهوری اسلامی به بمب اتمی و به خطر افتادن موجودیت اسرائیل- در کنگره سخنرانی كند.

این دعوت با مخالفت رئیس جمهورى و معاون او و نیز تنی چند از سناتورها و نمایندگان دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا روبرو شد و شرکت در جلسه سخنرانی را تحریم کردند. معاون رئیس جمهورى آمریکا که رئیس تشریفاتی مجلس سنا نيز هست و می بایست هنگام سخنرانی نتان یاهو در کنگره حاضر می شد، به عنوان اعتراض از شرکت خودداری کرد و به جای او مسن ترین سناتور به عنوان رئیس سنى سنا در سخنرانى نتان ياهو حاضر شد. این دعوت و همچنین محتوای سخنرانی نخست وزیر اسرائیل از سوی افکار عمومی و رسانه های آمریکا و نیز احزاب و سازمان های سیاسی مخالف دولت اسرائیل جدی گرفته نشد و آن را تکراری دانستند که حاوی پیشنهاد جدیدی نبود و صرفاً تلاشى در جهت پیروزی در انتخابات دانستند. شماری از سیاستمداران و سناتورهای آمریکا سخنرانی او را توهین به شعور مردم آمریکا و نیز به دانش و آگاهی سیاسی نمایندگان شش کشور شرکت کننده در گفت و گو با جمهوری اسلامی اعلام کردند.

به دلیل آنکه در وضعیت کنونی حمله به لبنان به راحتی امکان پذیر نیست و چند برخورد مرزی با آن کشور نیز باعث  جنگی تمام عیار نشد، همچنین حمله مجدد به نوار غزه دشوارتر از گذشته است که افزون بر دستیابی حماس به موشک های پرقدرت تر، بی شک سازمان های بشردوستانه با حمایت افکار عمومی مردم جهان بر مخالفت با آن برخواهند خاست.

بنابراین برای پیروزی در انتخابات پیش رو تنها یک راه وجود داشت، آن هم ترساندن مردم اسرائیل از خطر اتمی شدن جمهوری اسلامی بود.

نتان یاهو تلاش می کند به مردم اسرائیل و یهودیان جهان بقبولانذ که اگر در هولاکوست شش میلیون تن یهودی جان باختند، چنانچه جمهوری اسلامی به بمب اتم دست یابد همین شمار یهودی دیگر نیز از میان خواهد رفت و من تنها کسی هستم که اجازه چنین کاری را نخواهم داد و می توانم مانع تکرار هولاکوستی دیگر شوم. او در حقیقت خود را قهرمان جلوگیری از تکرار هولاکوست دیگری  می داند که پیش نخواهد آمد.

کمتر کسی است که نداند این گونه گفتارها و ادعای اتمی شدن جمهوری اسلامی در دو یا حداکثر سه سال آینده تقریباً بیست سال است که توسط جنگ طلبان اسرائیل عنوان شده و می شود و هیچگاه نیز به حقیقت نپیوسته است.

سخنان نتان یاهو ضمن بی اساس بودن، توهینی بود به سیاستمداران غربی به ویژه مقام‌های بلندپایه آمریکایی و پنج بعلاوه یک که فاقد قدرت تشخیص سیاسی درست هستند و تنها اوست که می فهمد و درست تشخیص می دهد!

ساده لوحانه است اگر فکر کنیم نتان یاهو نمی داند که هیچ کشور دارنده جنگ افزار هسته ای از آن زمان که روسیه شوروی نیز صاحب بمب اتمی و هیدروژنی شد نتوانستند و نمی توانند از این جنگ افزار برای پیشبرد جاه طلبی های سیاسی یا اقتصادی استفاده کنند چه رسد به جمهوری اسلامی. تهدید به استفاده از بمب اتمی تنها یک بار توسط بولگانین نخست وزیر پرقدرت روسیه شوروی پس از مرگ استالین صورت گرفت. آن هم در سال ۱۹۵۶  بود که دولت های انگلستان، فرانسه و اسرائیل در مخالفت با ملی کردن آبراه سوئز توسط عبدالناصر، به مصر حمله کردند.

بولگانین توسط سفیران خود در لندن، پاریس و اسرائیل هر سه این کشورها را تهدید کرد که ا گر دست از جنگ نکشند با حمله اتمی روسیه شوروی روبرو خواهند شد. مخالفت آیزنهاور رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نیز با حمله نظامی به مصر باعث قطع شدن فوری جنگ و عقب نشینی قوای نظامی آن سه کشور از صحرای سینا شد.

سردمداران جمهوری اسلامی می دانند چنانچه روزی هم به تولید بمب اتمی دست يابند، بمب آن ها در مقابل جنگ افزارهای هسته ای قدرت های بزرگ كاربرد كارسازى ندارد و به دلائل زير قادر به استفاده موثر از بمب اتمی احتمالی خود نخواهند بود.

نخست ،همانطور که ژاک شیراک رئیس جمهور اسبق فرانسه گفت، موشک های حامل کلاهک های اتمی آن ها چند دقیقه پس از پرتاب در هوا منفجر خواهند شد. دوم آنکه، سران جمهوری اسلامی در پى جنگى نيستند ، که بقای نظام و موجودیت خودشان را تهدید کند. شعارهای بی پایه و به دور از خرد سیاسی رئیس جمهورى پیشین اسلامی هم،  بیشتر برای جلب توجه مردم کشورهای عربی بود !

جنگ طلبان اسرائیل نیز متقابلاً می دانند قادر به استفاده از زرادخانه اتمی خود علیه هیچ کشوری از جمله ایران نیستند و قدرت های بزرگ اتمی جهان ، اجازه استفاده از جنگ افزار هسته ای را به هیچ کشور نخواهند داد.

 بنا بر اين روشن است که در شرایط کنونی،  دست اندر كاران جمهوری اسلامی دیگر توان دستیابی به بمب اتمی را ندارند.  چون نه در داخل و نه در خارج از ایران نمی توانند از آن استفاده نمایند.  همچنین تاب تحمل ادامه  تحریم ها را هم ندارند ،چون موقعیت و بقای نظام شان  در خطر است .

کشورهای غربى نیز نمی توانند بیش از حد معين كنونى جمهوری اسلامی را زير فشار قرار دهند زيرا دولت کنونی جمهوری اسلامی از رئیس جمهورى  گرفته تا وزیر خارجه اش، همه موافقان آمریکا در گفت و گوهایی  هستند، که در عمان میان نمایندگان اوباما و خامنه ای برگزار شد. به همين جهت مذاکره  كنندگان دشواری اساسی ندارند كه نياز به اعمال فشارى بيشتر باشد، گر چه آمریکا همواره جمهوری اسلامی را به فشار و مخالفت جمهوری خواهان که در کنگره اکثریت را دارند تهدید می کند، تيم مذاكره كننده ايرانى هم متقابلاً به عدم موافقت تندروها ، موانع ومواضع سخت گيرانه  خامنه ای اشاره می کنند.

تردید نیست آمریکا و دولت های غربی سرانجام روی اصولی با جمهوری اسلامی به توافق خواهند رسید که ممکن است خوشایند دولت کنونی اسرائیل نباشد.

فشار بيشتر  به جمهوری اسلامى ممكن است  به قطع مذاکرات  بينجامد و موجب نزديكى  بیشتر جمهوری اسلامی به روسیه و چین شود كه در ماههاى اخير اختلافات سياسى ژرف با آمريكا ودول اروپايى يافته اند .  وقوع چنين امری در وضعیت کنونی منطقه و جهان به سود  آمریکا و متحدان او نیست.

 

 

 

منبع:پژواک ایران


هوشنگ کردستانی

فهرست مطالب هوشنگ کردستانی در سایت پژواک ایران 

*پوتین از خامنه ای امتیاز می گیرد در عوض به اردغان امتیاز می دهد  [2022 Aug] 
*نقشه ضد ایرانی اردکان، خلیفه رجب، در مورد قطع مرز مشترک ایران و ارمنستان.  [2022 Aug] 
*پوتین از خامنه‌ای سرسپردگی می خواهد و نه همکاری  [2022 Jan] 
*رد نظریه های نادرست و مغایر با دیدگاه جبهه و اندیشه ملی  [2021 Aug] 
*درگذشت خسرو سیف   [2021 Jul] 
*بنام پایندگی ایران ۲۸ خرداد روز خلع ید از حکومت مطلقه   [2021 Jun] 
* اندیشه ها سیاسی و منش اخلاقی مصدق   [2021 May] 
*شادباش روز جهانی کارگر یازدهم اردیبهشت ماه برابر است با اول ماه مه، روز همبستگی کارگران جهان [2021 Apr] 
*ماندن در خانه ها در روز نمایش انتخابات، نشانه قدرت مردم است ،  [2021 Apr] 
*توافق نامه -بدون اعتبار- میان جمهوری اسلامی و چین   [2021 Apr] 
*نوروز نماد شکوهمند ملت مان را گرامی میداریم   [2021 Mar] 
*سالروز درگذشت مصدق نماد ملی  «ملتی که تاریخ خود را نداند محکوم به تکرار آن است.» [2021 Mar] 
*نامه سرگشاده به شی جین پینگ، ریاست جمهوری چین   [2020 Jul] 
*فاجعه دردناک کرونا و وضیعت اسف انگیز مردمو کاربدستان مردم ستیز  [2020 Apr] 
*برتری مردم سالاری براستبداد   [2020 Mar] 
*ناقوس مرگ اسنبداد مذهبی به صدا در آمده است   [2020 Mar] 
*«نه» حماسی مردم به نمایش انتخابات فرمایشی  [2020 Feb] 
*سکوت سنگین مردم در روز انتخابات فرمایشی   [2020 Feb] 
*سقوط هواپیمای مسافری اوکراین تصادفی بود یا عمدی؟  [2020 Feb] 
*ضرورتِ اخلاق سیاسی و«شورای مدیریّت گذار»!  [2019 Oct] 
*اندیشه های مصدق کدامند؟ «به مناسبت سالگرد تولد دکتر محمد مصدق» [2019 Jun] 
*تایید درخواست برگزاری گردهم آیی جبهه ملی  [2018 Feb] 
*نظام ولایت، فقیه سوم به خود نخواهد دید   [2018 Jan] 
*پافشاری بر نکات تفرقه افکن سد راه شکل گیری همبستگی ملی است   [2017 Oct] 
*همه پرسی اقلیم کردستان و پی آمدهای آن   [2017 Oct] 
*فرمانروایی قانون، نه خودکامگی   [2017 Sep] 
*سامان استبدادی مذهبی از درون می پاشد   [2017 Jul] 
*استبداد مذهبی در سراشیبی سقوط  [2017 Jun] 
* سخنی چند پیرامون انتخابات اخیر  [2017 May] 
* 28 اردیبهشت را به روزهمه پرسی نفی نظام استبداد مذهبی تبدیل کنیم   [2017 May] 
*سی و هشتمین سال استقرار نظام اسلامی و آینده تاریک آن  [2017 Feb] 
*سی و هشتمین سال استقرار نظام اسلامی و آینده‌ی تاریک آن  [2017 Feb] 
* خطر تکرار فاجعه دردناک ساختمان پلاسکو   [2017 Feb] 
* به یاد سر سپردگان نهضت ملی ايران پروانه و داریوش فروهر   [2016 Nov] 
*احتمال یک دگرگونی سیاسی و نظامی در منطقه   [2016 Sep] 
*اشک‌های پهلوان وهمبستگی‌ مردم   [2016 Aug] 
*فرجام یک کودتای نافرجام  [2016 Aug] 
*یادی از ۲۵ خرداد سال۶۰  [2016 Jun] 
*پایان آتش بس میان جناح های درون حاکمیت  [2016 Jun] 
*آشکار شدن دروغ و نیرنگ  [2016 Mar] 
*تجلی سکوت سنگین مردم در روز رأی گیری  [2016 Feb] 
*درخواست خامنه ای از مخالفان نظام  [2016 Feb] 
*توانایی های ملتمان را باورکنیم  [2015 Nov] 
*دوگانگی سیاست غرب با بنیادگرایی  [2015 Nov] 
*سالگرد به خون خفتگان نهضت ملی ایران پروانه و داریوش فروهر  [2015 Nov] 
*آیا در سوریه ورق بر می گردد؟ (۲)  [2015 Oct] 
*آیا در سوریه ورق بر می گردد؟  [2015 Oct] 
*ماجرای نفت ایران از آغاز تا کودتا  [2015 Sep] 
*حکایت همچنان باقی است ...  [2015 Aug] 
*پی آمدهای شکست حزب عدالت و توسعه ترکیه در منطقه  [2015 Jun] 
*پیوند تاریخی ایران و یمن  [2015 May] 
*نوروز نماد شکوهمند ملیت ایرانی  [2015 Mar] 
*منفعت عمومى يا منافع فردى ،پيروزى انتخاباتى نتان ياهو يا مصالح حياتى اسرائيل  [2015 Mar] 
*چرا چنین شد؟  [2015 Feb] 
*سخنی پیرامون اسنادی که منتشر نشد و موقعيت سياسى كشور  [2015 Jan] 
*پاسخی به فتوای ادیب برومند  [2014 Dec] 
*نبرد حماسه آفرین کوبانی  [2014 Nov] 
*«خلافت اسلامی» و خطر احتمالی آن برای ایرانیان  [2014 Oct] 
*جنگی نامشروع به نام «دفاع مشروع»  [2014 Jul] 
*گروه تروریستی «داعش» چرا و چگونه پدید آمده است؟  [2014 Jul] 
*موهبت نیک اندیشی  [2014 May] 
*با امید به پیروزی ملی به پیشواز نوروز می رویم  [2014 Mar] 
*گذشت زمان واقعیت ها را آشکار می سازد  [2014 Mar] 
*یادی از اول بهمن1340 دانشگاه تهران   [2014 Jan] 
*توضیح ویادآوری  [2014 Jan] 
*شاه باید سلطنت می کرد یا حکومت؟  [2013 Dec] 
*وضعیت اسفناک افغان ها در ایران  [2013 Nov] 
*اعتراف سیا C.I.A به شرکت در کودتای 28 مرداد  [2013 Aug] 
*نبوغ رفسنجانی بود یا تدبیر خامنه ای؟  [2013 Aug] 
*این بار هم در انتخابات تقلّب شد  [2013 Jun] 
*تصمیم مردم به تحریم انتخابات خواب سردمداران نظام را آشفته کرده است  [2013 Jun] 
*عدم شرکت در انتخابات «نه» گفتن به کلیت نظام است  [2013 May] 
*عوام فریبی و همسویی با منافع بیگانگان  [2013 Apr] 
*ترفندی نو برای کشاندن مردم به پای صندوق های رأی گیری   [2013 Mar] 
*به کنون و آینده ایران بیاندیشیم  [2013 Feb] 
*به سود کدام جریان به نماد آزادگی و ملی گرائی می تازیم؟  [2013 Jan] 
*چه برسرِ درآمدهایِ نفتی آمده است؟  [2012 Dec] 
*چرا آمریکا با حمله هوایی اسرائیل به ایران موافق نیست  [2012 Nov] 
*بحرین از گذشته تا کنون  [2012 Jul] 
*رویدادهای 25 خرداد 60 و 25 خرداد 88 و تفاوت های آن ها  [2012 Jul] 
*سخنی پیرامون جزایر سه گانه ایران و خلیج فارس  [2012 Jun] 
*سوریه به کدام سو می رود؟  مردم سالاری یا استبداد مذهبی [2012 May] 
*درسی که باید از انتخابات اخیر گرفت  [2012 Mar] 
*نوروز نمودی از هویت ملی ایرانیان  [2012 Mar] 
*ایران آبستن حوادث است  [2011 Nov] 
*تجزیه طلبی و راه رویارویی با آن  [2011 Aug] 
*کشمکش های درون نظام جمهوری اسلامی نشانه شتاب در فروریختن آنست  [2011 Aug] 
*جنگ خامنه ای با رئیس جمهور برگزیده اش  [2011 Jul] 
*نوروز نمودی از هویت ملی ایرانیان   [2011 Mar]