تحریم انتخابات
احد قربانی دهناری

با تحریم انتخابات، انزوای حکومت را نشان دهیم و برای برقراری یک انتخابات واقعی مبارزه خشونت پرهیز کنیم

جستارگشایی و مفاهیم

برای درک انتخابات در ایران و تاثیر رای دادن یا ندادن به جمهوری اسلامی، باید فرق دو واژه و برخورد روحانیون با این واژه ها را شناخت: وکالت و ولایت.

وکیل، انتخاب می شود، جوابگوست و قدرت او از رای مردم ناشی می شود. مردم و نمایندگان مردم می توانند از او پرسش کنند و در صورتی که از نمایندگی سوء استفاده کرده باشد و یا بی کفایتی نشان داده باشد، می توانند او را عزل کنند.

ولی، نمایندگی ‏خود را از خداوند و اولیاء او، یعنی پیامبر و امامان دریافت می کند (کی و چگونه مهم نیست). ولی جوابگو نیست و قیم مردم است که اسمشان مقلد می باشد. قدرت ولی الهی است و مردم حق پرسش ندارند و در عزل و نصب او حق فضولی ندارند. ولایت مادالعمر است و می تواند حتی تا زمانی که شعور خود را از دست داده و از پیری فرتوت شده در قدرت باشد. فقط مرگ می تواند او را از تخت به زیر بیاورد.

در نظام های انتخاباتی، نمایندگانِ افکار، اندیشه و روش های گوناگون کاندید می شوند و مردم با رای‌ دادن، دست به انتخاب بین گزینه‌ها می‌زنند. آیا در جمهوری اسلامی نمایندگان افکار، اندیشه ها و روش های مختلف امکان نامزد شدن دارند؟

در نظام های مردم سالاری، نامزدها برنامه های گوناگون خود برای تغییر قوانین را، برای انتخاب کنندگان خود معرفی می کنند و مردم با رای‌ دادن، حق تدوین قوانین مختلف را به آنها می دهند. آیا در جمهوری اسلامی نمایندگان می توانند قوانین جدید بر اساس نیاز جامعه وضع کنند و یا قانونی را تغییر دهند؟

 

مبارزه زنان در امریکا ۱۹۱۵

عدم اعتقاد به وکالت

روحانیون به انتخابات و وکالت اعتقادی ندارند، هرچند مجبور شدند نظام انتخاباتی را بپذیرند. آنها هرگز از وکالت و نمایندگان جوابگوی مردم صحبت نمی کنند. آنها از ولایت صحبت می کنند. آنها با خیمه شب بازی انتخابات به ریش مردم می خندند و به آنها دست می اندازند. ارزش رای مردم را در سخنان جوادی آملی که اینجا خلاصه می کنم، می توانید ببینید:

بالآخره جز نظام جمهوری اسلامی ایران كه مبتنی بر ولایت و رهبری الهی است، همه حكومت‏های دموكراتیك جهان، حكومتی بر مدار وكالت دارند. در آن جوامع، به دلیل بدفهمیدن دین خداوند از سویی، و به دلیل غروری كه از پیشرفت‏های علم تجربی حاصل گشته و علم‏پرستی و اومانیسم و انسان‏مداری رواج یافته از سوی دوم، و نیز شهوت‏گرایی و لذت‏طلبی بی‏حد و حصر آنان از سوی سوم، اساساً احساس نیازمندی به وحی الهی و هدایت انسان‏های معصوم منصوب از سوی خداوند وجود ندارد و آنان، عقل خود را در ساختن جامعه‏ای مطلوب و رساندن انسان به سعادت نهائی كافی می‏دانند و به همین دلیل، قوانین كشور را خود وضع می‏كنند و هر آنچه اكثر مردم بخواهند، متن قانون خواهد شد اگر چه آن قانون، موافق با وحی الهی نباشد. محور حكومت وكالتی، همانا حكومت «مردم بر مردم‏» است یعنی حكومت نمایندگان جامعه بر خود جامعه و بازگشت چنین حكومتی، به حكومت «هوا بر هوا» خواهد بود زیرا هر چه مخالف وحی است، هوای نفس است و مشمول كریمه «افرایت من اتخذ الهه هواه‏» (پس آيا ديدى كسى را كه هواى خويش را معبود خود قرار داده) می‏باشد. (جوادی آملی، كتاب ولایت فقیه، ص ۲۰۷)

عدم اعتقاد به قانونگذاری

روحانیون به وضع قانون و قانوگذاری هیچ اعتقادی ندارند، قوانین آنها را یک عامی عرب در یک جامعه بدوی، هزار چهارصد سال پیش، با دقت ریاضی برای جامعه نوین امروز و جهان وضع کرده است. فقط روحانیون باید آنرا اجرا کنند. نمایندگان، همان نمایندگانی که فقط از میان وفاداران و سرسپردگان به ولی فقیه انتخاب می شوند، چرخ پنجم بیش نیستند.

عدم اعتقاد به دولت

روحانیون به دولت هیچ اعتقادی ندارند. تصمیمات و قوانین اجتماعی، اقتصادی و سیاست خارجی را رهبر و ولی فقیه مشخص می کند. قدرت اصلی در دست ولی فقیه است. قدرت های محلی در دست امام جمعه های سرسپرده او. برای همین سیستم اقتصادی موازی با دولت دارند، خمس، ذکات و سهم امام آنها مالیات را از کارکرد اجتماعی آن در ایران ساقط کرده است. سپاه و سازمان امنیت و حتی واردات و صادارات خودشان را دارند. در شهرها فرمانداران نماینده دولت نیستند که تصمیم می گیرند، امام جمعه ها هستند که قدرت واقعی را دارند. روحانیون حتی برای وزارت ارشاد و سانسور، اعتباری قائل نیستند. در بسیاری موارد، پس از سانسور رایج، دولت به یک گروه هنری، اجازه فعالیتی می دهد، ولی امام جمعه فعالیت را غیرشرعی اعلام می کند و مانع می شود.

روحانیون هم از توبره می خورند، هم از آخور. تابلو نظام انتخاباتی دارند ولی در عمل حکومت ولایی و شرعی را به اجرا می گذارند. به دولت های خارجی می گویند برگزیده مردم ایران هستیم، به ما اعتماد کنید، ما را تحریم نکنید، از ما نفت بخرید. ولی، به مردم ایران می گویند ما ولایت از خدا و ائمه داریم، حرف بزنید، تعزیر و تکفیر می کنیم.

چه باید کرد؟

چهل سال حکومت ولایی نشان داد، جمهوری اسلامی، رای دادن را به نفع دیکتاتوری ولائی خود سوء استفاده می کند. اگر می خواهیم قدمی به جلو بداریم، باید:

با روش های مبارزه کاملن قهرپرهیز، همه توان خودمان را برای تغییر نظام به کارگیریم.

تا زمانی که نمایندگان همه افکار و اندیشه ها و روش های بهبود شرایط کنونی جامعه ایران و همه گروه های سیاسی و اجتماعی امکان شرکت در انتخابات را ندارند، در آن شرکت نکنیم.

نه حکومت های دینی جوابگو هستند و نه حکومت های ایدئولوژیک. باید برای یک حکومت سکولار و دموکراتیک مبارزه کنیم.

شکل گیری و قدرت اپوزیسیون از همگامی و همکاری و داشتن برنامه روشن به دست می آید. آیا مبارزه برای حقوق شهروندی بردگان و سیاهپوستان در امریکا، مبارزه هندیان برای حقوق خود و استقلال از انگستان، مبارزه برای حق رای و حقوق زنان، و یا مبارزه علیه نژادپرستی در افریقای جنوبی بدون مخالفت با موازین نظام حاکم پیروزی داشت؟

علیرغم، عدم امکان شرکت نامزدهای مردم در انتخابات، علیرغم عدم به رسمیت شناختن دولت نماینده مردم از سوی رهبر، امام جمعه ها و روحانیت، علیرغم مبنی بودن قوانین به قوانین هزار و چهارصد سال پیش جامعه بدوی عربستان، عده ای عدم شرکت در انتخابات و تلاش برای واقعی کردن انتخابات در ایران را مبارزه با دموکراسی قلمداد می کنند و تشویق به شرکت در انتخابات می کنند.

با تحریم انتخابات، انزوای این حکومت را به مردم ایران و جهان نشان دهیم و برای برقراری یک انتخابات واقعی، بازگرداندن قدرت به دولت منتخب مردم و امکان تدوین قانون مورد نیاز برای بهبود جامعه از سوی نمایندگان منتخب مردم در ایران، مبارزه پیگیر و قهرپرهیز و فراگیر کنیم.

۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۶

احد قربانی دهناری

گوتنبرگ، سوئد

ahad.ghorbani@gmail.com

http://ahad-ghorbani.com

http://www.facebook.com/ahad.ghorbani.dehari

http://telegram.me/ahaddehnari

https://t.me/AhadGhorbaniDehnari

 

Boycott the “election” to show the isolation of the government and struggle nonviolently to make possible a real election

To understand the influence of the vote in the elections in the Islamic Republic of Iran, we should recognize the difference between two words: guardianship and representative.

Islamic clergymen do not believe in elections and representation. They are selected by Divinity.

Islamic clergymen do not believe in to legislate laws. Their laws have been legislated by an analphabetic Arab in the Arabia primitive society, one thousand four hundred years ago, with mathematical precision for modern society. They just need to execute them.

Islamic clergymen do not believe in government. Decisions and rules of the social, economic and foreign policy specifies by Supreme Leader.

By boycotting the “election”, show the Iranian people and the world the isolation of clerical government. Struggle intensively and non-violently for to make possible a real election, restore power to the democratically elected government and the possibility of legislation laws that needed to improve the Iranian society.

Ahad Ghorbani Dehnari

8 April 2017

 

منبع:پژواک ایران


احد قربانی دهناری

فهرست مطالب احد قربانی دهناری در سایت پژواک ایران 

*بهارانه‌ها (۱)  [2024 Mar] 
*ترفندهای رژیم اسلامی برای به پای صندوق آوردن مردم در انتخابات نمایشی-فرمایشیِ-مهندسی‌شده  [2024 Feb] 
*اعدام ابزار سیاسی حکومت اسلامی برای ایجاد ترس و ارعاب  [2024 Jan] 
*عدم تمرکز قدرت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در ساختار گردانندگی کشور سوئد  [2024 Jan] 
*علل ناتوانی اپوزیسیون در همکاری و سازماندهی جبهه‌ای مشترک برای سرنگونی حکومت اسلامی (آسیب‌شناسی)   [2023 Nov] 
*امکانات و چالش‌های نافرمانی مدنی در ایران  [2023 Aug] 
*حق دفاع مشروع چیست؟  [2023 Aug] 
*آیا تعیین حداقل دستمزد لازم است؟  [2023 Aug] 
*چرا جمهوری اسلامی مخالف پیوستن به کنوانسیون پالرمو است؟   [2023 Jun] 
*اخلاق سیاسی در اپوزیسیون ایران  [2023 May] 
*روز جهانی زنان در ریاضیات به مناسبت زادروز مریم میرزاخانی   [2023 May] 
*چرا جمهوری اسلامی مخالف کنوانسیون پالرمو است؟   [2023 May] 
* حکومت دینی خلفای عباسی (۱۳۲ - ۶۵۶ هـ. ق)  [2023 Apr] 
*حکومت دینی خلفای اموی (۴۱ - ۱۳۲ ه‍.ق)  [2023 Mar] 
*معرفی کتاب « وزن واژه»  [2023 Mar] 
*بهارانه‌ها شادیانه‌های چکامه‌سرایان به مردم و پرچم مبارزه‌ی آنها در برابر قشریون و خودکامگان  (شعرها و ترانه های سرزمین نوروز) [2023 Mar] 
*در آداب و آئین مبارزه ائتلافی  [2023 Mar] 
*فراتر از دروغ و وقاحت: گوبلز باید به شاگردی امیرعبداللهیان بیاید   [2023 Mar] 
*حقوق تضمین‌شده‌ی اقلیت‌های گوناگون در اسناد سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض‌ها   [2023 Feb] 
*دوم اسفند روز جهانی زبان مادری را با گسترش امکانات برای آموزش زبان مادری، گرامی بداریم!  [2023 Feb] 
*حکومت دینی خلفای راشدین  [2023 Feb] 
*بودجه ۱۴۰۲ بودجه‌ی سرکوب، جنگ‌طلبی، دروغ‌پراکنی و خرافات‌گستری از سفره‌ی فردستان  [2023 Feb] 
*حکومت دینی محمد در مدینه  [2023 Jan] 
*شکاف امیدبخش در سران حکومت اسلامی  [2023 Jan] 
*معرفی کتاب «توضیح‌المسائل کوچک برای فرودستان» اثر آگوست استریندبری  [2023 Jan] 
*ابزارهایی در جعبه ابزار انقلاب  [2022 Dec] 
*یلدا، آبیاری نهال امید و روشنایی در درازترین شب سال  [2022 Dec] 
*چرا جدایی دین از دولت (سکولاریسم) بهترین گزینه است؟  [2022 Dec] 
*« مرگ بر اصل ولایت فقیه» و همراهی روحانیون بزرگ شیعه با آن  [2022 Dec] 
*خواست‌ها و ویژگی‌های جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»  [2022 Oct] 
*گذار از جمهوری اسلامی – چگونه؟  [2022 Oct] 
*شاهزاده‌ی عزیز، جنبش مردم ما برای براندازی حکومت اسلامی به رهبری نیاز دارد  [2022 Sep] 
*اسلام و مدرنیته  [2022 Sep] 
*سنجش اعتبار منابع اطلاعات وظیفه‌ی همه‌ی ماست  [2022 Aug] 
*سیمین بهبهانی: در کرامت زن و نکوهش جنگ  [2022 Jul] 
*سوسیال دموکراسی و دولت ِ رفاه همگانی  [2022 Jul] 
*پاسخ به چند شبهه در باره مواضع شورای ملی تصمیم  [2022 Jul] 
*سه بی‌شرمی باور نکردنی در سه سطح  [2022 Jul] 
*ضرورت و شرایط همبستگی ملی نیروهای مبارز برانداز  [2022 Jun] 
*شکل‌گیری اندیشه‌ی ولایت فقیه و فقهای برجسته‌ی مخالف آن  [2022 May] 
*ادامه‌ی جنگ پس از آزادی سرزمین‌های اشغالی جنایت کلان جمهوری اسلامی علیه مردم ایران و عراق [2022 May] 
*نگاهی به خواست‌های گارگران ایران در روز همبستگی جهانی کارگران  [2022 May] 
*نگاهی به درخواست‌های آموزگاران در روز آموزگار  [2022 May] 
* آسیب‌شناسی پراکندگی در جنبش براندازی  [2022 Apr] 
*محمد مختاری: ما نیاز به «تمرین مدارا» داریم.  [2022 Apr] 
*جنگ‌افزارهای هسته‌ای: دلهره دائمی بشریت  [2022 Apr] 
*آرزوها وپیمان‌های سالِ نوخورشیدی  [2022 Mar] 
*بهارانه‌ها  [2022 Mar] 
*خیزش دی‌ماه ۱۳۹۶ – گستره، خواست‌ها و آسیب‌شناسی  [2022 Jan] 
*آرزوها و پیمان‌های سال نوی میلادی  [2021 Dec] 
*انتخابات شیلی: آیا شیلی که مهد نئولیبرالیسم بود، گور آن نیز خواهد شد؟   [2021 Dec] 
*جشن شب یلدا، آبیاری نهال امید، شادی و روشنایی در درازترین شب سال  [2021 Dec] 
*لایحه‌ی بودجه جمهوری اسلامی برای سال ۱۴۰۱  برنامه‌ی اقتصادیی مبهم، ویرانگر، تبلیغی با تمرکز بر نظامی‌گری، رانتخواری و ایدئولوژی سرکوبگر [2021 Dec] 
*اوقاف در حکومت اسلامی و نظام سکولار  [2021 Dec] 
*آرامش دوستدار روشنگر امتناع، ناپرسایی و دینخوئی در اندیشه، کردار و رفتار ما، درگذشت  [2021 Oct] 
*بجای غنی‌سازیِ اورانیوم، آب دریا را شیرین کنید  [2021 Oct] 
*آزادی چگونه نهادینه می‌شود؟  [2021 Sep] 
*واقعیت و ایمان: به مناسبت عزاداری دهه محرم در دوران کرونا  [2021 Aug] 
*مفاهیم سیاسی که همه کنشگران باید به آن بیندیشند  [2021 Jul] 
*جان مبارز گذار از نظام تمامیت‌خواه در خطر است   [2021 Jul] 
*گذار از جمهوری اسلامی - چگونه؟  [2021 Jun] 
*شعر جلاد از موریس اوگدان شاعر امریکائی  [2021 Jun] 
*در استرس و مشغولیات روزمره بچه‌ها را فراموش نکنیم! به مناسبت روز جهانی کودک، اول ژوئن (۱۱ خرداد) [2021 May] 
*چرا نه به جمهوری اسلامی؟   [2021 May] 
*کمربند سبز آمریکا از خمینی تا طالبان: نگاهی به توافقنامه میان آمریکا و گروه طالبان  [2021 May] 
*ضرورت تشکیل جبهه‌ی گسترده‌ی گذار از جمهوری اسلامی و حزبِ سوسیال دموکرات فراگیر  [2021 Mar] 
*آسیب‌شناسی تفرقه‌ی جنبش و مردم ایران   [2021 Feb] 
*آرزوها و پیمان‌های سال نو میلادی  [2020 Dec] 
*شریعت اسلامی، حقوق اساسی و حقوق بشر  [2020 Dec] 
*رسالت جمهوری اسلامی، فلاکت مردم  [2020 Dec] 
*انتخابات ایالات متحده امریکا و جنبش ضد تمامیت‌خواهی ما  [2020 Nov] 
*دورنمای تشکیلاتی جنبش مخالف تمامیت‌خواهی در ایران  [2020 Nov] 
*کتاب «رواداری: مروری بر تسامح، تساهل و مدارا در فرهنگ و ادب ایران» «مغایر ضوابط نشر» تشخیص داده شد.  [2020 Oct] 
*شریعت و حقوق مدنی قانون چیست و چگونه به وجود می آید؟  [2020 Sep] 
* زندگینامه‌ی سیاسی بابک امیرخسروی  [2020 Aug] 
*معرفی کتاب کسوف اثر آرتور کُستلر ترجمه‌ی گلناز غبرایی  [2020 Jun] 
*قاتل رومینا اشرفی تنها پدرش کربلائی رضا نبود  [2020 Jun] 
*قاتل رومینا اشرفی تنها پدرش کربلائی رضا نبود  [2020 Jun] 
*محسن حیدریان تجسم تجربه و پیشگام درس‌گیری مبارزان ایران   [2020 May] 
*کرونا: آنچه روشن شد، آنچه در انتظار ماست، آنچه باید انجام داد  [2020 Apr] 
*نتایج انتخابات نه بزرگ به جمهوری اسلامی و ‌مشروعیت رژیم  [2020 Mar] 
*قیام آبان ۱۳۹۸ ضرورت و فوریت اتحاد نیروها را بازهم برجسته‌تر می‌کند  [2019 Nov] 
*پیاده‌روی اربعین: قدرت‌نمائی خرافات و تحمیق در ‏برابر دانش و آگاهی   [2019 Oct] 
*من نبرد دشوارِ منِ مستقل و آفریننده در فرهنگ فرد‌ستیز   [2019 Oct] 
*سکولاریسم در کشورهای عربی  [2019 Sep] 
*راز ماندگاری عاشورا  [2019 Sep] 
*ضرورت مبرم تفکر مستقل و خودسالاری  [2019 Aug] 
*سرچشمه‌ها و شیوه‌‌های گوناگون تدوین قوانین شرعی ‏اسلامی   [2019 May] 
* برای بهبود اوضاع ایران، منتظر رهبری و رهبران نباشیم!   [2019 May] 
*آیا مامور معذور است؟   [2019 Feb] 
*ما خیلی کارها می‌توانیم بکنیم  [2019 Jan] 
*چهل سالگی انقلاب بهمن: نویدها و عملکردها   [2019 Jan] 
*مبارزه ایرانیان داخل و خارج کشور مکمل یکدیگرند  [2018 Nov] 
*بحران ساختاری ژرف ایران و راه برون‌رفت از آن   [2018 Sep] 
*روز جهانی زن بر زنان زحمتکش و مبارزان برابری زنان و مردان خجسته باد!  [2018 Mar] 
*شعارهای قیام دی ماه ۱۳۹۶ برنامه مبارزه فردا   [2018 Jan] 
*نامه سرگشاده به رزمندگان پرشور خیزش ‏دی ماه ۱۳۹۶‏   [2018 Jan] 
*ترور معنوی، ادامه ترور فیزیکی  [2017 Dec] 
*آیا داعش شکست خورد؟  [2017 Nov] 
*آخرین مرخصی   [2017 Apr] 
*تحریم انتخابات  [2017 Apr] 
*رشد و تکامل من با فرزندانم  [2017 Apr] 
*شادی ستیزی در شیعه و جمهوری اسلامی ایران ابزاری برای تحمیق و تسلط بر توده ها طفلی به نام شادی [2017 Mar] 
*روز جهانی زن بر زنان زحمتکش و مبارزان برابری زنان ‏و مردان خجسته باد!‏  [2017 Mar]