PEZHVAKEIRAN.COM «ماجرای نیم‌روز» بزک کردن کرکس به شکل قناری!
 

«ماجرای نیم‌روز» بزک کردن کرکس به شکل قناری!
محمدرضا معینی


«ماجرای نیم‌روز» روایت رسمی قدرت از نیمه شب جنایات‌هایی‌ست که در دهه شصت انجام شده است. جنایاتی که در بسیاری از موارد با تعاریف حقوق بین‌الملل مصداق بارز جنایت علیه بشریت هستند، به مانند ناپدید کردن و شکنجه و اعدام غیر قضایی. ماجرای نیم‌روز تلاش برای بزک کردن چهره کریه کرکس به شکل قناری است. و این « کار» تازه‌ای نیست. کاری‌ست هم‌چون پیش پرده‌های نازی‌ها در سینماهای کشورهای اشغال‌ شده برای پنهان کردن اتاق‌های گاز و کوره‌های آدم سوزی. سینمای سیاه مکارتیسم است و فیلم‌های سفارشی ژنرال‌های « مدرسه امریکایی» برای تحریف تاریخ جنایت ناپدید کردن و کشتار در بولیوی و اروگوپه و شیلی و آرژانتین،و فیلم‌های اخیر در پنهان کردن نسل‌کشی رونداست. به مانند همه این آثار «ماجرای نیم‌روز» هم تصویر دستکاری شده از تاریخ است.

من مخالف راویت‌های گوناگون و به راستی مخالف با هم نیستم. از آن سال‌های تباه تنها یک روایت نیست و برای روشن شدن حقیقت باید همه را شنید و دید و در باره آن تحقیق و بررسی کرد، حتا روایت رسمی قدرت را. «ماجرای نیم‌روز» اما تلاش برای روشن حقیقت نیست. صحت تاریخی آن شانه به «قلاده‌های طلا» می‌زند. به همان میزان که فیلم قلاده‌‌های طلا و رابطه رهبران جنبش سبز با « دژمن و استکبار و صیهونیسم!» حقیقت تاریخی‌ست، «ماجرای نیم‌روز» هم هست. حتا اگر با نور و دوربین و صدا و سناریویی شیک‌تر و گیراتر تهیه شده باشد.
با تحریف تاریخ و دروغ حکومتی نمی‌توان با خشونت مبارزه کرد. ماجرای نیم‌روز نمی‌خواهد خشونت را ریشه‌یابی و یا حتا آنگونه که بوده است، تصویر کند، تنها ماجرا سازی برای پنهان کردن روزگار همه شب زندان‌های توحید و اوین است و شلاق بر کف پای و شتک خون بر دیوار «شعبه‌های بازجویی دفتر دادستانی» و صدای رگبار در پشت بند چهار و اعدام‌های جمعی است.
«ماجرای نیم‌روز» می‌خواهد بقبولاند که کفتارهایی چون فکور و پیشوا و «حامد» بازجو‌های شعبه‌های بازجویی ۷ و ۱ و ۶ اوین و عامل شکنجه و کشتن صدها نفر و رپیس‌شان لاجوردی آهو‌های مظلومی بودند که با خشونت مبارزه می‌کرده‌اند! و این دگردیسی در طبیعت ناممکن و با این همه شاهد و سند ناشدنی است! «ماجرای نیم‌روز» روایت امنیتی‌هاست که حتا به روایت‌های رسمی مسوولان نظام که خود خشونت و شکنجه را حال به نام زیاده‌روی تأکید کرده‌اند، هم وفادار نیست!
مهم نیست که این ماجرا از هزار پستوی سیاه امنیتی‌ها مهندسی شده است و یا با رانت‌های غارت شده از مردم «اطلاعاتی‌ها» ساخته شده است. مهم این است که جنایت‌کاری چنان رسوا شده است که باید برای آن توجیه بسازند و بگویند نبوده است و نیست. افزون بر واژگونگی تاریخ، هویت انسان‌هایی را هم که کشته‌اند، تحریف و انکار کنند.
طرفه آنکه «ماجرای نیم روز»، در نهایت فیلمی است به مانند فیلم ماجرای دیدار «نیم‌روز» سفرای کشورهای خارجی از اوین. واقعیت این است فیلم از زندان اوین و دیدار با زندانی است! البته اوین بدون انفرادهای و بدون زندانیان سیاسی

Image may contain: 5 people, people smiling, beard

منبع:پژواک ایران


محمدرضا معینی

فهرست مطالب محمدرضا معینی در سایت پژواک ایران 

*حمید نوری تجربه شکنجه‌گری دارد، اما مقاومت را بلد نیست  [2021 Aug] 
*گفتگو با ناصر یاراحمدی : هیچکًس در زندان با پذیرش گفتمان ِ جمهوری اسلامی تواب نشد، ترس از زجر‌کُش شدن در زیرشکنجه‌ و اعدام بود ( بخش پایانی)  [2021 Mar] 
*برای دست‌یابی به حقیقت : گفتگو با ناصر یاراحمدی (بخش نخست)  [2020 Oct] 
*دادخواهی اعدام‌شدگان ۶۷  [2020 Sep] 
*صداهای کشتار «روایت‌ها و داستان‌های ناگفته‌ از زندگی و مرگ در ایران سال ۱۳۶۷»  [2020 Aug] 
* از ریشه‌های اصلی بحران‌ در ایران؟ «سرکوب اطلاع‌رسانی»   [2020 Mar] 
*دادخواهی عدالت برای همگان است،  [2018 Oct] 
*برای دادخواهی، حقیقت و عدالت  [2018 Aug] 
*«ماجرای نیم‌روز» بزک کردن کرکس به شکل قناری!   [2017 Jul] 
*دادخواهی ملی را قربانی سیاست ِ قدرت نکنیم  [2017 Apr] 
*زندان، شکنجه، اعدام و تصور بی‌باور به کرامت انسانی مصطفی تاجزاده!  [2017 Feb] 
*پژوهش سازمان عدالت برای ایران، کوشش نابایسته در تغییر تاریخ کشتار جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷  [2016 Jul] 
*سیاست ِ فراموشی اخلاق در تاریخ  [2016 Jun] 
*نگاهی به چهار کمیسیون‌ ملی تحقیق و بررسی در دهه هشتاد میلادی  [2016 May] 
*رضا معینی؛ پرونده اعدامهای ۶۷ بسته نمی‌شود  [2013 Oct] 
*گفت و گوهایی پیرامون دادخواهی در سایت مادران پارک لاله 13  [2013 Jun] 
*در کشمکش نیزه و چشم   [2011 Aug] 
*ویرانی خاوران، پاک کردن آثار هولناکترین جنایت تاریخ معاصر ایران محمدرضا معینی - جعفر بهکیش [2009 Jan] 
*دادخواهي تلاشي ست برای امروز  متن سخنرانی در مراسم یادمان کانون ٥٧ در شهر کلن در ۹ شهریور ١٣٨٧  [2008 Sep] 
*حفظ میراث جمعی دانستن (نقد کتاب دوزخ روی زمین)  [2008 Jul] 
*آنچه مي کشد مرگ نيست فراموشي است نگاهي به کتاب  [2005 Mar]