PEZHVAKEIRAN.COM جمع‌آوری ۲۰ هزار «کتاب ممنوعه» از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب: ۳ نفر دستگیر شدند
 

جمع‌آوری ۲۰ هزار «کتاب ممنوعه» از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب: ۳ نفر دستگیر شدند

-این کتاب‌ها مسئله‌دار و ضاله و ضدحاکمیت خوانده شده‌اند.

-۳ نفر در عملیات جمع‌آوری کتاب از خیابان انقلاب دستگیر شدند.
-آیت‌الله موحدی کرمانی گفته بود: «حفظ کتاب‌های گمراه‌کننده حرام است!»
-جمع‌آوری «کتاب‌های ممنوعه» همواره یادآور کتابسوزی‌های تاریخ و فیلم معروف «فارنهایت ۴۵۱» است.

دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ برابر با ۲۸ مه ۲۰۱۸

نیروی انتظامی تهران می‌گوید  ۱۰ وانت کتاب فاقد مجوز وزارت ارشاد و زیرزمینی را از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب جمع‌آوری کرده است. محتوای این کتاب‌ها «مسئله‌دار» و آثاری حاوی «تطهیر پهلوی» و «علیه حاکمیت» ذکر شده است.

خبرگزاری فارس گزارش کرده که پلیس تهران روز شنبه ۵ خردادماه با هماهنگی و همکاری اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، اقدام به جمع‌آوری کتاب‌های فاقد مجوز و «مسئله‌دار» از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب (خیابان شاهرضا) کرده است.

حجم کتاب‌های جمع‌آوری شده، ۱۰ وانت‌بار بوده که به گفته مقامات نیروی انتظامی تهران، آثاری حاوی «تطهیر پهلوی» و یا به شکل غیرقانونی و زیرزمینی منتشر شده بود.

نیروی انتظامی تهران در عملیات جمع‌آوری کتاب‌ها از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب، کتاب‌هایی را که گفته می‌شود تحت‌عنوان «قاچاق کتاب، افست و یا بدون مجوز» معرفی می‌شوند را ضبط کرده است.

بر اساس این گزارش، محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان چندی است این اقدامات را پیگیری‌ می‌کند و بارها از مبارزه با قاچاق کتاب، کتابسازی و جمع‌آوری کتاب‌های بدون مجوز هشدارهایی را از سوی این اتحادیه برای مبارزه با «کتاب‌های ممنوعه» اعلام کرده بود.

علیرضا لطفی رئیس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی تهران بزرگ گفته که با اقدامات اطلاعاتی صورت گرفته توسط مأموران پلیس چند نفر از عوامل اصلی و عمده تهیه و توزیع این کتاب‌ها شناسایی شده‌اند.

رئیس پلیس اطلاعات و امنیت، دلایل اقدام به جمع‌آوری این کتاب‌ها را «پیرو اعتراضات امت حزب‌الله، ناشران، مؤلفان و نویسندگان» نسبت به عرضه «کتاب‌های ضاله، غیرمجاز و خلاف موازین شرعی و قانونی در کتاب فروشی‌های محدوده انقلاب» دانسته است.

به گفته علیرضا لطفی رئیس پلیس اطلاعات و امنیت، با هماهنگی شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه و اتحادیه ناشران در روز گذشته از انبارهای نگهداری کتاب‌های غیرمجاز همراه با کارشناسان اتحادیه بازدید به عمل آمد.

وی گفته که حدود ۲۰ هزار جلد کتاب غیرمجاز «که بعضاً کتب خاص سیاسی علیه حاکمیت بودند» کشف و ضبط شده و سه نفر متهم نیز دستگیر شدند.

جمع‌آوری کتاب‌های «مسئله‌دار» در حالی در پایتخت صورت گرفته که همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، آیت‌الله موحدی کرمانی در نماز جمعه تهران گفته بود: «حفظ کتاب‌های گمراه‌کننده حرام است!»

وی کتاب‌هایی را که موجب انحراف افکار جوانان شود را مردود اعلام کرده و گفته بود، «نگویید من با کتابخوانی مخالف هستم. منتها اگر کتابی باشد که افکار جوانان را منحرف کند آیا آن را هم می‌شود تجویز کرد؟!»

وزارت ارشاد به کتاب‌هایی با مفاهیم مخالف و حتی متفاوت مجوز انتشار نمی‌دهد. به همین دلیل، بخشی از نویسندگان برای خوانده شدن آثارشان، اقدام به انتشار آنها به صورت افست یا اینترنتی می‌کنند. با این حال، نیروی انتظامی در جمع‌آوری این کتاب‌ها، همواره به قاچاق کتاب به معنای «انتشار بدون مجوز» تاکید دارد. قاچاق کتاب در ایران، خصوصا با رونق اینترنت، به معضلی هم برای حکومت و هم برای ناشران تبدیل شده و نسخه‌های غیرچاپی کتاب‌ها با سرعت بالایی در اینترنت قابل دسترسی است.

جمع‌آوری «کتاب‌های ممنوعه»‌ توسط مأموران امنیتی همواره یادآور نابودی کتابخانه‌ و کتاب در ایران پس از حمله اعراب مسلمان به ایران و همچنین کتابسوزی قرون وسطا توسط کلیسا و نیز آتش زدن کتاب‌ها در دوران سلطه‌ی فاشیسم بر اروپا و آلمان نازی است. کتاب و فیلم معروف «فارنهایت ۴۵۱» ساخته‌ی کارگردان بنام فرانسوی فرانسوا تروفو درباره فاجعه‌‌ی از بین بردن کتاب و کتابسوزان در نظام‌های ضدآگاهی و توتالیتر و استبدادی است.

منبع:پژواک ایران