حرکت کالیفرنیا به سوی تولید کامل برق از منابع تجدیدپذیر تا ۲۰۴۵

ایالت کالیفرنیا در آمریکا با تصویب قانونی خود را به تولید کامل برق از منابع نوین انرژی تا سال ۲۰۴۵ متعهد کرده است؛ حرکتی که در تضاد با سیاست های دولت فدرال آمریکا قرار دارد.
جری براون فرماندار کالیفرنیا گفت نمی تواند "به اندازه کافی بر اهمیت این اقدام تاکید" کند و قول داد که به توافق اقلیمی ۲۰۱۵ پاریس پایبند باشد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سال پیش گفت کشورش را از این توافق خارج خواهد کرد و برای رسیدن به یک توافق تازه که برای کسب و کارهای آمریکایی "منصفانه" است تلاش خواهد کرد.
کالیفرنیا دومین ایالت آمریکا بعد از هاوایی است که خود را به آزاد شدن از سوخت های کربنی (فسیلی) برای تولید انرژی متعهد می کند.
اگر این ایالت یک کشور مستقل بود بعد از آلمان، ژاپن، چین و آمریکا دارای پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا می بود.
آقای براون در مراسمی در مجلس ایالتی در شهر ساکرامنتو قول داد کالیفرنیا شرایط توافق پاریس را رعایت کند و همچنان در جهت رهایی کامل از تصاعد گازهای کربنی گام بردارد.
براساس این مصوبه کلیه شرکت های برق باید ۶۰ درصد انرژی خود را تا سال ۲۰۳۰ از منابع تجدیدپذیر (از جمله بادی و خورشیدی) تولید کنند.

این شرکت ها پانزده سال بعد از آن یعنی تا سال ۲۰۴۵ باید کلیه برق خود را از انرژی های پاکیزه غیرکربنی تولید کنند.
کمیسیون انرژی کالیفرنیا در گزارشی تخمین زده است که در سال ۲۰۱۷ حدود یک سوم برق عرضه شده به صورت تجاری از منابع تجدیدپذیر تولید شد.
فعالان محیط زیست با اشتیاق از طرح تازه حمایت کرده اند اما بعضی از شرکت های بزرگ تولید الکتریسیته با آن مخالفند.
بنابه گزارش ها لیزی پائولو سخنگوی شرکت "پاسیفیک گس اند الکتریک" گفت که به لطف قانون تازه امکان دارد بهای انرژی برای مصرف کنندگان بالا رود.
او نوشت: "اگر ارزان نباشد، قابل دوام هم نیست."
آقای براون قرار است تا چند روز دیگر میزبان "نشست اقدام درباره تغییرات آب و هوایی" در سان فرانسیسکو باشد.
قرار است سیاستمداران، رهبران تجاری و مشاهیر در این نشست که با حمایت مالی سازمان ملل، فیسبوک و گوگل برگزار می شود شرکت کنند.
منبع:پژواک ایران