PEZHVAKEIRAN.COM دستگاه قضایی جمهوری اسلامی یک زندانی بلوچ دیگر را در تایباد بدون اطلاع خانواده‌اش اعدام کرده است
 

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی یک زندانی بلوچ دیگر را در تایباد بدون اطلاع خانواده‌اش اعدام کرده است

جمهوری‌اسلامی حکیم دهمرده، زندانی اهل سیستان و بلوچستان را در ۲۸ آبان اعدام کرده است. طبق گزارش «حال‌وش» حکم او بدون به اطلاع خانواده به اجرا درآمده و بیش از یک ماه بعد به تأیید رسیده است.
حکیم دهمرده - زندانی اعدامی بلوچ در ۲۹ آبان ۱۴۰۱
حکیم دهمرده - زندانی اعدامی بلوچ در ۲۹ آبان ۱۴۰۱
 
دستگاه قضایی حکومت ایران جان یک زندانی بلوچ دیگر را از طریق حکم اعدام گرفت. طبق گزارش خبرگزاری «حال‌وش» که به صورت ویژه اخبار مربوط به نقض حقوق بلوچ‌ها را در ایران پوشش می‌دهد، این زندانی پیشتر به اتهامی مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود و بیش از یک ماه پیش در سحرگاه شنبه ۲۸ آبان در زندان تایباد (خراسان رضوی) و بدون اطلاع خانواده‌اش به دار آویخته شده است. هویت او سه‌شنبه ۶ دی احراز شده است.
حال‌وش به نقل از یک منبع مطلع این زندانی بلوچ را حکیم دهمرده، ۲۸ ساله معرفی کرد. طبق گزارش منتشرشده او متأهل، دارای دو فرزند خردسال، اهل بلوچستان و ساکن تایباد بود.  
برمبنای اظهارات این منبع، حکیم دهمرده سال ۹۷ بازداشت و به اعدام محکوم شده بود و ماموران حکم او را بدون اطلاع خانواده و دیدار آخر با او اجرا کرده‌اند.
اعدام گسترده بلوچ‌ها و تداوم سرکوبِ ریشه‌دار
حکومت ایران از ۲۸ مرداد ماه سال جاری تاکنون دست‌کم ۱۰۰ بلوچ را در زندان‌های مختلف ایران اعدام کرده است. از این تعداد هویت ۸۶ تن توسط حال‌وش مشخص و تأیید شده است. بیشتر زندانیان بلوچ تحت عنوان «جرایم مرتبط با مواد مخدر» و در یک روند دادرسی غیرشفاف و ناعادلانه به اعدام محکوم شده‌ و می‌شوند.
ایران بعد از چین بالاترین رقم اعدام در جهان را دارد. سازمان عفو بین‌الملل پیشتر در گزارشی تأیید کرد که دستگاه قضایی ایران در سال ۲۰۲۲ بیش از همه جان بلوچ‌ها را با اعدام گرفته است. طبق این گزارش در سال جاری میلادی بالغ بر ۶۵ درصد اعدام‌شدگان در ایران بلوچ بودند و بیش از نیمی از آنها تحت عنوان جرایم مرتبط با مواد مخدر به دار آویخته شده‌اند.
بلوچستان که بخش بزرگی از استان سیستان و بلوچستان و بخش‌هایی از استان‌های هرمزگان و کرمان را در برمی‌گیرد از محروم‌ترین مناطق ایران به شمار می‌رود. کسر بزرگی از جمعیت بلوچ‌ها کارگران مهاجر در دیگر شهرها هستند و بخش دیگری هم برای تامین معاش به سوخت‌بری روی آورده‌اند.
پس از جمعه خونین زاهدان در هفته‌های اول قیام ژینا که سرآغاز اعتراضات هفتگی در سیستان و بلوچستان شد، مقام‌های قضایی به‌دنبال سفر هیئت ویژه رهبر جمهوری اسلامی به زاهدان، به اعدام زندانیان بلوچ شتاب بیشتری دادند.
معترضان بلوچ جمعه دوم دی ماه در تظاهرات هفتگی خود خواستار توقف اعدام زندانیان بلوچ شدند.

منبع:پژواک ایران