قطر: موانع جزئی بر سر توافقنامه آزادی گروگانها باقی مانده
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر اعلام کرد که در مذاکرات برای آزادی گروگانهایی که توسط حماس ربوده شدهاند، تنها موانع "بسیار جزئی" باقیماندهاند. او اما برای آزادی گروگانها جدول زمانی مشخصی ارائه نکرد.
فون در لاین خشونت افراط گرایان در کرانه باختری را محکوم می کند
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در شبکه اجتناعی اکس (توییتر سابق) "خشونت غیرقابل قبول افراطگرایان در کرانه باختری" را محکوم کرد. فون درلاین تاکید کرده است که "چرخه خشونت باید شکسته شود و راه حل دو دولت تنها راه دستیابی به صلح است".
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در ادامه سفر خاورمیانهای خود با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن دیدار کرد و گفت با این کشور بر سر ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به نوار غزه همکاری خواهد کرد.
فون درلاین پیش از سفر خود به اردن از مصر بازدید کرد و در ملاقات با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر مخالفت خود را با "آوارگی اجباری" فلسطینیها اعلام کرد.
خامنهای: دولتهای اسلامی مدت محدودی رابطه با اسرائیل را قطع کنند
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) در یک سخنرانی گفت دولتهای اسلامی حداقل "برای یک مدت محدود" رابطه سیاسی خود را با اسرائیل قطع کنند و "مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند".
خامنهای این سخنان را پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای نیروی هوافضای سپاه در جمع فرماندهان و مسئولان دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا بیان کرد.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود خطاب به دولتهای اسلامی خواستار قطع رابطه دائمی و یا همیشگی آنان با اسرائیل نشده بلکه برای "مدت محدودی" خواهان قطع ارتباط شده است.
او در ادامه صحبتهای خود به مواضع کشورهای غربی در خصوص "قضایای غزه" هم پرداخته و گفت: «هنگامی که رئیس جمهور آمریکا، صدراعظم آلمان، رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس، با آن همه ادعا از چنین رژیم نژادپرستی حمایت و به آن کمک میکنند، به معنای طرفداری این آقایان از تبعیض نژادی بهعنوان نفرتانگیزترین مسائل دنیا است.»
خامنهای تاکید کرد اسرائیل به رغم بمبارانهای گسترده در غزه، تاکنون در حرکت خود ناکام بوده و با گذشت بیش از۴۰ روز هنوز نتوانسته "حماس و مقاومت را نابود و زمینگیر کند".
سران جمهوری اسلامی بهرغم سخنان تندی که علیه اسرائیل بیان میکنند بارها نیز پیام دادهاند که خواستار گسترش جنگ در منطقه نیستند.
علی خامنهای در اوایل نوامبر در دیدار با اسماعیل هنیه، رئيس شاخه سیاسی حماس، در تهران حتی به او پیام روشنی داد: «شما هیچ هشداری در مورد حمله هفتم اکتبر خود به اسرائیل به ما ندادید و ما از طرف شما وارد جنگ نخواهیم شد.»
غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از نزدیکان خامنهای در مصاحبه با صداوسیما حتی به ورود ایران به بحران غزه تردید نشان داده و میگوید معلوم نیست که "وارد شدن ایران به جنگ به نفع آرمان فلسطین باشد".
قطر: موانع "جزئی" بر سر توافقنامه آزادی گروگانها باقی مانده است
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر روز یکشنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) اعلام کرد که در مذاکرات برای آزادی گروگانهایی که توسط حماس در نوار غزه ربوده شدهاند، تنها موانع "بسیار جزئی" باقیماندهاند.
نخستوزیر قطر این سخنان را در یک کنفرانس مطبوعاتی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دوحه بیان کرد. او افزود: «چالشهای باقیمانده توافق فقط جنبه عملی و لجستیکی دارند.»
نخستوزیر قطر اما برای آزادی گروگانها جدول زمانی مشخصی ارائه نکرد.
قطر در ۴۴ روز گذشته درگیریهای غزه نقشی میانجی را بازی کرده است.
سازمان ملل: هزاران نفر از شمال به جنوب نوار غزه فرار کردند
بر اساس گزارش سازمان ملل تنها در روز شنبه ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر) حدود ۱۰ هزار نفر از شمال نوار غزه به سمت جنوب گریختند. دفتر امداد اضطراری سازمان ملل OCHA گزارش داده است که این آمار بر اساس برآورد ناظران سازمان ملل به دست آمده است.
ساکنان شمال غزه به فراخوان ارتش اسرائیل که هفتههاست خواستار خروج غیرنظامیان از بخش شمالی غزه شده بود، عمل کردند.
این نهاد امدادی وابسته به سازمان ملل گفته است که آورگان فلسطینی در پستهای بازرسی اسرائیلیها با دستگاههای تشخیص چهره مورد بازرسی قرار گرفتهاند. اسرائیل ظاهرا نگران است که تروریستهای شناخته شده در میان این افرادا باشند. در پی گزارشهای تایید نشده برخی از افراد نیز دستگیر شدهاند.
به گفته اسرائیل، حماس مراکز فرماندهی و پایگاههای پرتاب موشک خود را در بیمارستانها، مدارس و خانهها در شمال مستقر کرده است.
ارتش اسرائیل در پنج روز گذشته بیمارستان شفا را جستجو کرده تا مرکز فرماندهی زیرزمینی گروه حماس را پیدا کند اما نیروهای ارتش تا کنون نتوانستند این مرکز فرماندهی را پیدا کنند، گرچه ارتش اسرائیل برخی سلاحهای سبک را در این بیمارستان کشف کرده است.
هشدار حوثیهای یمن به کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ
یحیی سریع، سخنگوی حوثیهای یمن در اطلاعیهای که در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) منتشر کرده هشدار داده است که به کشتیهای اسرئیلی یا کشتیهای تحت کنترل شرکتهای دیگر با پرچم اسرائیل در دریای سرخ حمله خواهد کرد.
در این اطلاعیه از همه کشورها خواسته شده شهروندان خود را از این کشتیها خارج و از این کشتیها دوری کنند.
حوثیها قبلا نیز مدعی شده بودند که با موشکهای بالستیک چند نقطه در اسرائیل از جمله شهر ایلات را هدف قرار دادهاند.
اسرائیل: ۵۹ سرباز از زمان شروع عملیات زمینی در غزه کشته شدهاند
ارتش اسرائیل اعلام کرد از زمان آغاز عملیات زمینی در نوار غزه در ۲۷ اکتبر تا کنون ۵۹ سرباز کشته شدهاند.
سخنگوی ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) گفت که از زمان حمله تروریستهای حماس و دیگر گروهها در ۷ اکتبر به منطقه مرزی اسرائیل در مجموع ۳۸۰ سرباز اسرائیلی کشته شدهاند. این تعداد شامل سربازانی نیز میشود که در مرز اسرائیل با لبنان کشته شدهاند.
گفتنی است در جریان جنگ ۵۰ روزه غزه در سال ۲۰۱۴ فقط ۶۶ سرباز و پنج غیرنظامی اسرائیلی کشته شدند. بر اساس گزارش سازمان ملل در آن زمان ۲۲۵۱ فلسطینی در جریان درگیریها کشته شدند.
به ادعای دفتر مطبوعاتی حماس تا کنون ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر در نوار غزه کشته شدهاند
دفتر مطبوعاتی حماس در غزه اعلام کرد تعداد فلسطینیان کشته شده در نوار غزه از زمان آغاز جنگ تا کنون به ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر رسیده و حدود ۳۰ هزار نفر نیز زخمی شدهاند. در میان کشتهشدگان بیش از پنج هزار کودک و جوان نیز وجود دارد.
طبق این دادهها هزاران نفر نیز مفقود شدهاند.
گزارش تلویزیون اسرائیل از جزئیات توافق احتمالی آزادی گروگانها
کانال N12 اسرائیل جزئیات توافق احتمالی برای آزادی گروگانها در نوار غزه را منتشر کرد.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، گروه حماس تمایل خود برای آزادی ۸۷ گروگان را اعلام کرده است. این افراد شامل ۵۳ زن، کودک و نوجوان و ۳۴ خارجی است. در مقابل اسرائیل باید متعهد به توقف پنج روزه در نبردهای غزه، آزادی زندانیان زن فلسطینی، خردسالان در زندانهای اسرائیل و زندانیان به اصطلاح امنیتی شود. حماس همچنین خواسته است سوخت بیشتری به نوارغزه ارسال شود.
کانال ۱۲ در گزارش خود آورده است که هنوز مشخص نیست این توافق اجرا شود. یکی از مشکلات توافق یاد شده این است که تماسی با یحیی سنوار، رئیس حماس در نوار غزه برقرار نبوده است.
شبکه تلویزیونی اسرائیلی "کان" پیش از این گزارش داده بود که یحیی سنوار به خان یونس واقع در جنوب غزه گریخته است.
دو فلسطینی در کرانه باختری توسط نیروهای اسرائیلی کشته شد
به گفته هلال احمر فلسطینی در درگیری با سربازان اسرائیل در جنین واقع در کرانه باختری یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است. فرد جان باخته یک مرد ۴۵ ساله معلول بوده که در ورودی اردوگاه جنین به ضرب گلوله نیروهای ارتش اسرائیل کشته شده است.
خبرگزاری فلسطینی "وفا" هم در گزارشی نوشته یک جوان ۲۰ ساله در یک درگیری با سربازان اسرائیلی در اردوگاهی نزدیک به بیتاللحم بدلیل اصابت گلوله به سرش کشته شده است. چهار نفر دیگر نیز در منطقه نابلس زخمی شدند که دو نفر از آنها نوجوان بودند.
پس از حمله تروریستی گروه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر تنشها بین فلسطینیها و شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری نیز به شدت افزایش یافته است.
طبق گزارش سازمان ملل ۲۹۱ شهرک اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی وجود دارد.
خشونت شهرکنشینان علیه فلسطینیها طوری افزایش یافته که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از احتمال تحریم آنان خبر داده است. در کشورهای غربی از جمله آلمان هم انتقاد از خشونت شهرکنشینان افزایش مییابد.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان هم روز شنبه ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر) گفت «ما هیچ شهرکسازی جدیدی در کرانه باختری نمیخواهیم و با اعمال خشونت از سوی شهرکنشینان علیه فلسطینیان در کرانه باختری نیز مخالفیم».
شولتس و بایدن برای خروج از بحران اسرائیل و فلسطینیها "راه حل دو دولت" را پیشنهاد کردند.
سازمان بهداشت جهانی: گور دستهجمعی در ورودی بیمارستان شفا کشف شد
بیماران از بیمارستان شفا در غزه به خان یونس منتقل شدندعکس: Abed Zagout/Anadolu/picture alliance
سازمان بهداشت جهانی در شامگاه شنبه ۲۷ آبان (۱۸ نوامبر) در بیانیهای اعلام کرد تیم این نهاد وابسته به سازمان ملل یک گور دستهجمعی را در ورودی بیمارستان شفا پیدا کرده و مطلع شده است که بیش از ۸۰ نفر در آنجا دفن شدهاند.
سازمان بهداشت جهانی گفته است راهروها و محوطه بیمارستان مملو از زبالههای پزشکی است که خطر ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد و کمبود آب تمیز، سوخت، دارو، غذا و سایر اقلام ضروری در شش هفته گذشته باعث شده است که بیمارستان اساسا دیگر به عنوان یک مرکز پزشکی و درمانی عمل نکند.
سازمان بهداشت جهانی خواستار یک آتشبس فوری شده و بیمارستان شفا را "منطقه مرگ" توصیف کرده است.
تدروس ادهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی بدون آنکه از اسرائیل و گروه حماس نام ببرد، گفته است: «وضعیت کنونی غیرقابل تحمل و غیرقابل توجیه است. آتش بس کنید!»
منبع:دویچهوله