PEZHVAKEIRAN.COM بازداشت مادورو و اوج‌گیری پرسش‌ها درباره سرنوشت رهبران جمهوری اسلامی
 

بازداشت مادورو و اوج‌گیری پرسش‌ها درباره سرنوشت رهبران جمهوری اسلامی

ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد هم‎‌زمان با ادامه خیزش ملی ایرانیان، یکی از موضوعاتی که توجه مردم این کشور را به خود معطوف کرده، در آن سوی دنیا قرار دارد: ونزوئلا.

بر اساس این گزارش که چهارشنبه ۱۷ دی منتشر شد، از زمان بازداشت نیکلاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا، به‌دست نیروهای ویژه آمریکایی، مقام‌های و رسانه‌های جمهوری اسلامی به‌شدت این عملیات را محکوم کرده‌اند.

با این حال، در میان مردم و حتی در برخی گفت‌وگوهای رسمی این پرسش مطرح شده: آیا ممکن است ماموریتی مشابه مقام‌های ارشد حکومت ایران، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر ۸۶ ساله جمهوری اسلامی، را هدف قرار دهد؟

اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه شماری از فرماندهان ارشد نظامی و عوامل برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را از پا درآورد. در آن زمان، گزارش‌ها حاکی از آن بود که خامنه‌ای برای در امان ماندن از حملات در پناهگاهی زیرزمینی مخفی شده است.

به گزارش ای‌بی‌سی‌نیوز، اکنون برخی حامیان جمهوری اسلامی بیم آن دارند که سناریو مشابهی رقم بخورد. سعید سیدی، معلم ۵۷ ساله اهل تهران و از حامیان حکومت، ابراز نگرانی کرد که آمریکا ممکن است همان عملیاتی را که در ونزوئلا انجام داد، در ایران تکرار کند.

  • چرا سرنوشت مادورو برای جمهوری اسلامی معنادار است؟

    چرا سرنوشت مادورو برای جمهوری اسلامی معنادار است؟

بلافاصله پس از بازداشت مادورو، مصطفی خوش‌چشم، کارشناس صدا و سیما، بدون ارائه هیچ مدرکی گفت آمریکا و اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه برنامه‌هایی برای ربودن مقام‌های حکومت با استفاده از تیمی از ایرانیان دوتابعیتی داشتند.

ای‌بی‌سی‌نیوز نوشت حتی برای صدا و سیمای جمهوری اسلامی که به طرح «نظریه‌های توطئه» مشهور است، «پخش چنین ادعایی غیرمعمول به شمار می‌آید».

همچنین محمدعلی جاودان،‌ از مدرسان حوزه علمیه، ۱۵ دی در یک سخنرانی مذهبی در مراسم حکومتی اعتکاف گفت جان خامنه‌ای در خطر است.

در سوی دیگر، لیندزی گراهام، سناتور برجسته‌ جمهوری‌خواه، ۱۶ دی هشدار داد اگر جمهوری اسلامی به سرکوب اعتراضات مردمی در ایران ادامه دهد، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، دستور کشتن خامنه‌ای را صادر خواهد کرد.

ترامپ ۱۵ دی هشدار داد اگر جمهوری اسلامی به کشتار معترضان دست بزند، «ضربه سختی» از آمریکا خواهد خورد.

رییس‌جمهوری آمریکا ۱۲ دی نیز گفته بود اگر حکومت ایران «به معترضان مسالمت‌جو شلیک کند و آن‌ها را به‌طور خشونت‌آمیز بکشد»، ایالات متحده برای نجات مردم اقدام خواهد کرد.

  • وزیر خارجه آمریکا: حضور جمهوری اسلامی و حزب‌الله در ونزوئلا باید پایان یابد

    وزیر خارجه آمریکا: حضور جمهوری اسلامی و حزب‌الله در ونزوئلا باید پایان یابد

دستگیری مادورو، ویران‌کننده‌تر از حمله به تاسیسات هسته‌ای

ای‌بی‌سی‌نیوز در ادامه نوشت ایران از نظر وسعت تقریبا دو برابر ونزوئلا است و به‌گفته تحلیلگران، جمهوری اسلامی از توان نظامی قوی‌تر و نیروهای امنیتی مستحکم‌تری برخوردار است.

این رسانه افزود نیروهای سپاه پاسداران که تنها به خامنه‌ای پاسخگو هستند، از نظام دینی حاکم بر ایران محافظت می‌کنند.

فرزین ندیمی، پژوهشگر ارشد امور دفاعی و امنیتی در موسسه واشینگتن، گفت این نیروها قادرند به ترور، عملیات سایبری و حمله به کشتیرانی در خاورمیانه دست بزنند.

او با اشاره به گمانه‌زنی‌ها درباره انجام عملیاتی مشابه ونزوئلا در ایران افزود: «در چارچوب راهبرد کلان، باید به فردای آن روز هم فکر کنند. ایران از نظر سیاسی وضعیت بسیار پیچیده‌تری دارد. آن‌ها باید هزینه‌ها و فایده‌ها را محاسبه کنند.»

با این حال، گمانه‌زنی‌ها در خصوص کارزار نظامی قریب‌الوقوع آمریکا در ایران همچنان مطرح می‌شوند.

  • پس از سقوط مادورو، تکلیف بدهی ۱۷۰ میلیارد دلاری ونزوئلا و سهم ایران از آن چه می‌شود؟

    پس از سقوط مادورو، تکلیف بدهی ۱۷۰ میلیارد دلاری ونزوئلا و سهم ایران از آن چه می‌شود؟

نشریه سان ۱۵ دی گزارش داد تعدادی جت‌ نظامی آمریکایی به بریتانیا و آلمان منتقل شده‌اند که احتمالا در ارتباط با وضعیت فعلی ایران است.

به گزارش ای‌بی‌سی‌نیوز، حتی عربستان سعودی، رقیب دیرینه جمهوری اسلامی، نیز ظاهرا سناریو مداخله احتمالی آمریکا در ایران را مدنظر قرار داده است.

غسان شربل، سردبیر روزنامه سعودی الشرق الاوسط که در لندن منتشر می‌شود، در همین رابطه نوشت: «ترامپ با کشاندن مادورو به دادگاهی در آمریکا، پیامی فرستاد که از بمب‌های سنگینی که هواپیماهایش بر تاسیسات هسته‌ای ایران فرود آوردند، خشن‌تر بود.»

او اضافه کرد: «شنیدن خبر ربوده شدن مادورو به‌دست نیروهای آمریکایی قطعا برای رهبر جمهوری اسلامی ویران‌کننده بوده است.»

منبع:ایران اینترنشنال