PEZHVAKEIRAN.COM اکسیوس: ترامپ از رهبران منطقه خواسته پس از پایان جنگ ایران به «پیمان‌های ابراهیم» بپیوندند
 

اکسیوس: ترامپ از رهبران منطقه خواسته پس از پایان جنگ ایران به «پیمان‌های ابراهیم» بپیوندند

 

خلاصه
  • اکسیوس گزارش داد ترامپ در یک تماس جمعی با رهبران چند کشور عربی و دیگر کشورهای مسلمان گفت او می‌خواهد پس از توافق احتمالی با جمهوری اسلامی، این کشورها به توافق‌های صلح با اسرائیل بپیوندند

  • رییس‌جمهوری آمریکا، یکشنبه در شبکه تروث سوشال اعلام کرد که به نمایندگان خود اطلاع داده‌ که برای رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی عجله نکنند

  • ترامپ درباره مذاکرات با جمهوری اسلامی نوشت: زمان به نفع ماست. محاصره تا زمانی که توافقی حاصل، تایید، و امضا شود، با تمام قدرت و به طور کامل برقرار خواهد ماند

  • وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری با وزیر خارجه هند گفت در مذاکرات با جمهوری اسلامی پیشرفت قابل توجهی حاصل شده اما پیشرفت نهایی حاصل نشده است

  • وای‌نت نوشت نتانیاهو در تماس با ترامپ تاکید کرده اسرائیل آزادی عمل خود را برای مقابله با تهدیدها در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، حفظ خواهد کرد و ترامپ هم از این موضع حمایت کرده است

۲۳ دقیقه پیش

روبیو: تهدیدهای حزب‌الله علیه دولت لبنان، اجازه موفقیت نخواهد داشت

 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، درخواست حزب‌الله لبنان،‌ از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، برای سرنگونی دولت منتخب دموکراتیک لبنان را محکوم کرد و گفت:‌ «تهدیدهای حزب‌الله مبنی بر خشونت و سرنگونی، اجازه موفقیت نخواهد داشت.»

او در این بیانیه که در وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، گفت: «حزب‌الله درخواست‌های مکرر دولت مشروع لبنان برای توقف حملات و احترام به آتش‌بس را نادیده گرفته است. در عوض، به شلیک به مواضع اسرائیل و انتقال شبه‌نظامیان و سلاح به جنوب لبنان ادامه داده است.»

روبیو این اقدامات را «کارزار عمدی برای بی‌ثبات کردن کشور و حفظ قدرت خود به قیمت آینده مردم لبنان» ارزیابی کرد.

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: «دولت لبنان با حمایت کامل ایالات متحده در تلاش است تا بهبود، بازسازی، کمک‌های بین‌المللی و آینده‌ای پایدار را برای شهروندان خود فراهم کند. در مقابل، حزب‌الله به طور فعال در تلاش است تا لبنان را به هرج و مرج و ویرانی بازگرداند.»

او همچنین اعلام کرد که ایالات متحده قاطعانه در کنار دولت مشروع لبنان که برای بازگرداندن اقتدار خود و ساختن آینده‌ای بهتر برای همه مردم کشورش تلاش می‌کند،‌ می‌ایستد.

او گفت: «تهدیدهای حزب‌الله مبنی بر خشونت و سرنگونی، اجازه موفقیت نخواهد داشت» و تاکید کرد: «دورانی که یک گروه تروریستی، کل یک ملت را گروگان گرفته بود، رو به پایان است.»

۳۱ دقیقه پیش

قطر و عربستان سعودی خواستار «پاسخ مثبت طرفین به میانجی‌گری برای دستیابی به توافق» شدند

 

وزارت خارجه قطر اعلام کرد نخست‌وزیر و وزیر خارجه این کشور و وزیر خارجه عربستان سعودی بر ضرورت «پاسخ مثبت طرفین به تلاش‌های میانجی‌گری برای دستیابی به توافق» تاکید کردند.

۵۰ دقیقه پیش

خبرگزاری قوه قضاییه: تعدادی از متهمان پرونده اکباتان به اشد مجازات محکوم شدند

 

خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، گزارش داد که دادگاه انقلاب اسلامی تهران، «رای بدوی» پرونده کشته شدن علی‌وردی را صادر کرد و افزود:‌«تعدادی از متهمان پرونده به اتهام افساد فی‌الارض به اشد مجازات محکوم شدند.»

میزان نوشت: با توجه به ماهیت پرونده، رسیدگی قضایی به صورت هم‌زمان در دو مرجع انجام شد؛ یکی در دادگاه کیفری یک استان تهران با موضوع «رسیدگی به قتل و تعیین عامل یا عاملان ضربه منجر به فوت» و دیگری در دادگاه انقلاب اسلامی که به اتهامات «افساد فی‌الارض» و «اقدام علیه امنیت ملی» رسیدگی می‌کند.

به گفته خبرگزاری قوه قضاییه، پس از صدور رای اولیه در دادگاه کیفری و نقض آن در دیوان عالی کشور، پرونده برای رفع نقص و انجام بررسی‌های تخصصی مجدد به کمیسیون پزشکی قانونی ارجاع شد.

میزان اضافه کرد: «بر اساس گزارش پزشکی قانونی و اداره آگاهی، دادگاه کیفری اعلام کرد هرچند مشارکت برخی متهمان در ضرب و جرح علی‌وردی محرز است، اما انتساب ضربه منجر به فوت به صورت قطعی به آنان اثبات نشده و در نتیجه امکان صدور حکم قصاص وجود ندارد.»
میزان نوشت: «در نهایت، سه نفر از متهمان از جهت جنبه خصوصی جرم به پرداخت دیه و از جهت جنبه عمومی جرم به حبس محکوم شدند و سه متهم دیگر نیز از اتهام مشارکت در قتل تبرئه شدند.»

این خبرگزاری حکومتی افزود: «در کنار رسیدگی کیفری، پرونده متهمان در دادگاه انقلاب نیز مورد رسیدگی قرار گرفت.«

این گزارش حاکی از آن است که در پی صدور حکم دادگاه انقلاب اسلامی، «تعدادی از متهمان پرونده به اتهام افساد فی‌الارض به اشد مجازات محکوم شدند و سایر متهمان نیز با توجه به نوع اقدامات و میزان نقش‌آفرینی خود، به حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده‌اند.»

۱ ساعت پیش

اکسیوس: ترامپ از رهبران منطقه خواست پس از پایان جنگ ایران به «پیمان‌های ابراهیم» بپیوندند

 

اکسیوس بر اساس اظهارات دو مقام آمریکایی گزارش داد که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، شنبه در یک تماس جمعی با رهبران چند کشور عربی و دیگر کشورهای مسلمان گفت او می‌خواهد پس از توافق احتمالی با جمهوری اسلامی، این کشورها به توافق‌های صلح با اسرائیل بپیوندند.

اکسیوس نوشت که این اظهارات ترامپ نشان‌دهنده گام بعدی بزرگی است که او پس از جنگ ایران می‌خواهد در خاورمیانه بردارد.

ترامپ شنبه با رهبران عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، پاکستان، ترکیه، مصر، اردن و بحرین تماس تلفنی برقرار کرد تا درباره توافق در حال شکل‌گیری با جمهوری اسلامی گفت‌وگو کند.

لیندزی گراهام، سناتور آمریکایی، که به نوشته اکسیوس، از منتقدان توافق در حال شکل‌گیری با جمهوری اسلامی، و همچنین از چهره‌های اصلی در کنگره برای گسترش پیمان‌های ابراهیم محسوب می‌شود، روز یکشنبه در ایکس نوشت که از این درخواست ترامپ از رهبران عرب و مسلمان حمایت می‌کند.

او گفت اگر در نتیجه مذاکرات ایران، متحدان عرب و مسلمان منطقه به پیمان‌های ابراهیم بپیوندند، این توافق یکی از مهم‌ترین توافق‌ها در تاریخ خاورمیانه خواهد بود.

۱ ساعت پیش

روبیو: تحرکات اخیر حزب‌الله کارزاری عمدی برای بی‌ثباتی لبنان است

 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، یکشنبه اعلام کرد واشینگتن قاطعانه در کنار دولت لبنان برای بازگرداندن حاکمیت این کشور و ساختن آینده‌ای بهتر برای مردم ایستاده است.

او گفت: «حزب‌الله تلاش می‌کند لبنان را بار دیگر وارد چرخه آشوب و ویرانی کند و تحرکات اخیر این گروه، کارزاری عمدی برای بی‌ثباتی لبنان است.»

همزمان یک مقام آمریکایی به العربیه گفت: «اظهارات دبیرکل حزب‌الله، باور ما را مبنی بر اینکه حزب‌الله مانع صلح است، تقویت می‌کند.»

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، یکشنبه اعلام کرد که خلع سلاح این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، «به معنای گرفتن توان دفاعی لبنان و فراهم کردن زمینه نابودی آن است و ما نمی‌توانیم چنین چیزی را بپذیریم.»

این اظهارات در شرایطی است که لبنان برای دور جدید مذاکرات مستقیم با اسرائیل در واشینگتن در اوایل ماه آینده میلادی آماده می‌شود.

۲ ساعت پیش

وزیر خارجه عمان: به حمایت از تلاش‌ها برای کاهش تنش ادامه می‌دهیم

 

بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان گفت‌وگوی خود با کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی را «خوب» توصیف کرد.

او یکشنبه در شبکه ایکس نوشت: «ما بر اهمیت تعامل دیپلماتیک در همه زمینه‌ها تاکید کردیم. عمان به حمایت از تلاش‌ها برای کاهش تنش، پیشبرد همزیستی مسالمت‌آمیز منطقه‌ای، امنیت و آزادی دریانوردی ادامه خواهد داد.»

۲ ساعت پیش

وزیر خارجه آمریکا بر بازگشایی فوری تنگه هرمز تاکید کرد

 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، یکشنبه در گفت‌وگویی کوتاه با نیویورک‌تایمز در جریان سفرش به دهلی‌نو گفت که نمی‌توان «در عرض ۷۲ ساعت» درباره موضوع هسته‌ای به توافق رسید.

روبیو افزود: «تنگه‌ها باید فورا بازگشایی شوند و سپس ما بر اساس چارچوب‌های مورد توافق، وارد مذاکراتی بسیار جدی درباره غنی‌سازی، اورانیوم با غنای بالا و تعهد تهران به نداشتن سلاح هسته‌ای خواهیم شد.»

۲ ساعت پیش

نیویورک‌پست: مجتبی خامنه‌ای با کنار گذاشتن اورانیوم بسیار غنی‌شده «موافقت اصولی» کرده است

 

نیویورک‌پست گزارش داد که مذاکره‌کنندگان آمریکایی معتقدند که مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، طرح کلی یک توافق صلح را تایید کرده که بر اساس آن حکومت ایران «در اصل» با کنار گذاشتن اورانیوم بسیار غنی‌شده خود موافقت خواهد کرد.

بر اساس گزارش این نشریه، این توافق که می‌تواند تنگه هرمز را پس از سه ماه جنگ برای عبور آزاد کشتی‌ها دوباره باز کند، ممکن است هنوز چند روز تا تصویب نهایی توسط مذاکره‌کنندگان ایرانی فاصله داشته باشد، زیرا دو طرف بر سر نحوه نگارش آن اختلاف دارند.

یک مقام ارشد دولت ترامپ به این رسانه گفت: «آن‌ها در ازای رفع محاصره از سوی ما، تنگه را باز خواهند کرد و اصولا با کنار گذاشتن اورانیوم بسیار غنی‌شده موافقت خواهند کرد، اما بعد سؤال این است که دقیقا چگونه این کار انجام شود.»

این مقام افزود: «ما احساس می‌کنیم نسبتا مطمئن هستیم که رهبر جمهوری اسلامی، چارچوب کلی را تایید کرده است.»

۲ ساعت پیش

خبر فوریترامپ: برخلاف کسانی که پیش از من بودند، توافق بد انجام نمی‌دهم

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در تروث سوشال نوشت: «اگر با جمهوری اسلامی توافقی انجام دهم، توافقی خوب و درست خواهد بود؛ نه مانند توافق اوباما که مبالغ هنگفتی پول نقد به ایران داد و مسیری آشکار و هموار برای دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای فراهم کرد.»

ترامپ افزود: «توافق ما دقیقا برعکس آن است. اما هنوز کسی آن را ندیده و نمی‌داند شامل چه چیزهایی است.»

رییس‌جمهور آمریکا تاکید کرد: «این توافق هنوز به‌طور کامل نهایی یا مذاکره نشده است. بنابراین به بازنده‌هایی که درباره چیزی که هیچ اطلاعی از آن ندارند انتقاد می‌کنند، گوش ندهید. برخلاف کسانی که پیش از من بودند و باید سال‌ها پیش این مسئله را حل می‌کردند، من توافق‌های بد انجام نمی‌دهم.»

۲ ساعت پیش

کانال ۱۲ اسرائیل: مقامات اسرائیلی نسبت به توافق احتمالی آمریکا و ایران هشدار دادند

 

کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد که مقامات ارشد امنیتی این کشور نسبت به توافق پیشنهادی میان آمریکا و ایران ابراز نگرانی کرده‌ و هشدار می‌دهند که «به نظر می‌رسد این توافق در راستای منافع اسرائیل نیست».

بر اساس این گزارش، مقامات اسرائیلی نگران هستند که این توافق به جمهوری اسلامی فرصت بازیابی اقتصادی و نظامی بدهد و پس از آن، «بازگشت به جنگ برای آمریکایی‌ها و ما دشوار خواهد شد.»

این گزارش می‌افزاید که مقامات اسرائیلی به‌طور ویژه بر این موضوع تمرکز دارند که آیا مواد هسته‌ای ایران واقعا از کشور خارج خواهد شد یا نه.

همچنین بر اساس این گزارش، مقامات اسرائیلی هشدار می‌دهند که این توافق به برنامه موشکی ایران یا شبکه نیروهای نیابتی منطقه‌ای تهران نمی‌پردازد.

آنان تاکید دارند که هر توافقی باید آزادی عمل ارتش اسرائیل در لبنان را حفظ کند.

۳ ساعت پیش

دبیرکل حزب‌الله بار دیگر با خلع سلاح این گروه مخالفت کرد

 

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، اعلام کرد که خلع سلاح این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، «به معنای گرفتن توان دفاعی لبنان و فراهم کردن زمینه نابودی آن است و ما نمی‌توانیم چنین چیزی را بپذیریم.»

این اظهارات در شرایطی است که لبنان برای دور جدید مذاکرات مستقیم با اسرائیل در واشینگتن در اوایل ماه آینده میلادی آماده می‌شود.

۳ ساعت پیش

خبرگزاری مهر: صدای انفجار در کیش، مربوط به تمرینات نظامی بود

 

خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی یکشنبه نوشت: «شنیده شدن صداهای انفجار و شلیک در عصر یک‌شنبه ۳ خرداد در جزیره کیش، مرتبط با برگزاری تمرینات نظامی در میدان تیر بوده است».

۳ ساعت پیش

آیا پیوستن کشورهای منطقه به پیمان ابراهیم با مذاکرات صلح ایران گره خورده است؟

 

هم‌زمان با ادامه گمانه‌زنی‌ها درباره مفاد توافق احتمالی میان تهران و واشینگتن، اشاره دونالد ترامپ به «پیمان ابراهیم» در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال، احتمال عادی‌سازی روابط برخی کشورهای منطقه با اسرائیل را دوباره در کانون توجه قرار داده است.

ترامپ یک‌شنبه سوم خرداد در پیام خود از «حمایت و همکاری» کشورهای خاورمیانه در روند مذاکرات اخیر تهران و واشینگتن قدردانی کرد و گفت این همکاری می‌تواند با پیوستن کشورهای منطقه به «پیمان تاریخی ابراهیم» تقویت شود.

او بدون ارائه جزییات بیشتر افزود: «چه‌بسا شاید جمهوری اسلامی نیز بخواهد [به پیمان ابراهیم] بپیوندد.»

پیمان ابراهیم در سال ۲۰۲۰ با میانجی‌گری آمریکا میان اسرائیل و چند کشور منطقه شکل گرفت. امارات متحده عربی، بحرین و مراکش در همان سال به این توافق پیوستند، سودان در سال ۲۰۲۲ و قزاقستان نیز در سال ۲۰۲۵ به آن ملحق شدند.

این در حالی است که تهران همواره از مخالفان سرسخت عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه بوده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

۳ ساعت پیش

ایرانیان کانادا از فیفا خواستند به عادی‌سازی جنایات حکومت ایران کمک نکند

 

هزاران نفر از ایرانیان ساکن ونکوور در محل آرت گالری این شهر تجمع کردند و ضمن تاکید بر لزوم پایان دادن به خاموشی دیجیتال در ایران، از مقام‌های فیفا خواستند با همراهی با جمهوری اسلامی به عادی‌سازی جنایات این حکومت کمک نکنند.

گزارش مهسا مرتضوی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال:

۴ ساعت پیش

وزارت آموزش‌وپرورش اخبار منتشرشده درباره مجازی شدن امتحانات نهایی را تکذیب کرد

 

وزارت آموزش‌وپرورش اخبار منتشرشده درباره مجازی شدن امتحانات نهایی را تکذیب و اعلام کرد تاکنون هیچ تصمیمی برای برگزاری مجازی امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم گرفته نشده است.

وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد تا تیرماه برای فراهم شدن شرایط برگزاری امتحانات نهایی صبر می‌شود و در صورت فراهم شدن امکان برگزاری حضوری، آزمون‌های نهایی مطابق روال معمول به شکل حضوری برگزار خواهد شد.

در روزهای اخیر، دانش‌آموزان در چندین شهر به برگزاری حضوری امتحانات اعتراض کردند.

۴ ساعت پیش

پسر ترامپ: پدرم قول داده که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود

 

دونالد ترامپ جونیور، پسر ارشد ترامپ، در شبکه ایکس نوشت: «این یک پیروزی بزرگ برای آمریکا است. ما باید کسانی را که هرگز راضی نمی‌شوند مگر با تهاجم زمینی به ایران، نادیده بگیریم.»

او افزود: «پدر من وعده داده بود که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود و دقیقا در حال تحقق همین هدف است.»

۴ ساعت پیش

رییس ستاد ارتش اسرائیل طرح‌های ادامه عملیات علیه حزب‌الله در لبنان را تایید کرد

 

ارتش اسرائیل اعلام کرد ایال زمیر، رییس ستاد کل ارتش این کشور، پس از ارزیابی وضعیت میدانی، طرح‌های ادامه عملیات علیه حزب‌الله در لبنان را تایید کرده است.

رییس ستاد کل ارتش اسرائیل همچنین گفت ارتش همچنان برای بازگشت فوری به درگیری‌های شدید و تضعیف بیشتر حکومت «تروریستی» ایران و توانمندی‌های آن آماده است.

۴ ساعت پیش

پیامدهای توافق «فاجعه‌بار» ترامپ با جمهوری اسلامی

 

مجتبا پورمحسن در گزارش روز خود، به جزئیات توافق احتمالی امریکا با جمهوری اسلامی و انتقادها به آن می‌پردازد و از موضع منفی اسرائیل، گروهی از جمهوری‌خواهان در آمریکا، و شمار زیادی از ایرانیان از این توافق می‌گوید:

۴ ساعت پیش

گراهام از کشورهای منطقه خواست از پیشنهاد ترامپ برای صلح با اسرائیل پیروی کنند

 

لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «اگر در نتیجه مذاکرات برای پایان دادن به درگیری با ایران، متحدان عرب و مسلمان آمریکا در منطقه به توافق‌های ابراهیم بپیوندند، این توافق می‌تواند به یکی از مهم‌ترین تحولات تاریخ خاورمیانه تبدیل شود.»

او خطاب به «عربستان سعودی و دیگر کشورها» نوشت: «اکنون زمان آن است که برای آینده یک خاورمیانه‌ جدید جسور باشید. من انتظار دارم، همان‌طور که رییس‌جمهور ترامپ پیشنهاد داده است، شما در واقع به پیمان‌های ابراهیم بپیوندید و عملا به درگیری عربی-اسرائیلی پایان دهید.»

این سناتور آمریکایی تاکید کرد: «اگر از رفتن در این مسیر که رییس‌جمهور ترامپ پیشنهاد داده است خودداری کنید، پیامدهای شدیدی برای روابط آینده ما خواهد داشت و این پیشنهاد صلح را غیرقابل‌قبول خواهد کرد. افزون بر این، از نگاه تاریخ، این موضوع به‌عنوان یک خطای محاسباتی بزرگ دیده خواهد شد.»

گراهام در ادامه خطاب به ترامپ نوشت: «بر موضع خود در گرفتن یک توافق خوب با ایران پافشاری کنید. به همان اندازه مهم، بر موضع خود در اصرار بر اینکه عربستان سعودی و دیگران به پیمان‌های ابراهیم بپیوندند به‌عنوان بخشی از این مذاکرات پافشاری کنید.»

۴ ساعت پیش

ارتش اسرائیل از کشته شدن یکی از اعضای حماس خبر داد

 

ارتش اسرائیل اعلام کرد «لوی هشام محمود بصل»، از نیروهای حماس که در حملات هفتم اکتبر به جنوب اسرائیل مشارکت داشت و اخیرا نیز در تدارک حمله به نیروهای اسرائیلی در غزه بود، کشته شده است.

۵ ساعت پیش

نیویورک تایمز: ممکن است دستیابی به توافق چند روز زمان ببرد

 

به گزارش نیویورک تایمز، یک مقام آمریکایی یکشنبه به خبرنگاران گفت ایالات متحده و ایران بر سر مسائلی در حال تفاهم هستند که بر اساس آن، تنگه هرمز بازگشایی می‌شود و ایران متعهد خواهد شد اورانیوم با غنای بالای خود را تعیین تکلیف و از بین ببرد.

این مقام گفت توافق هنوز امضا نشده و همچنان به تایید نهایی رییس‌جمهوری آمریکا و رهبر جمهوری اسلامی نیاز دارد؛ روندی که ممکن است چند روز زمان ببرد.

به گفته این مقام، سازوکار چگونگی از بین بردن اورانیوم با غنای بالای ایران هنوز در حال مذاکره است.

بر اساس این گزارش، این توافق به ذخایر موشکی ایران نمی‌پردازد و همچنین شامل توقف غنی‌سازی نیست.

مقام آمریکایی گفت این مسائل در مذاکرات آینده بررسی خواهد شد.

در دورهای قبلی مذاکرات، آمریکا خواهان تعهدی دست‌کم ۲۰ ساله برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم در ایران شده بود.

۵ ساعت پیش

مقام ارشد آمریکا: برنامه ما رسیدگی به تمام ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران است

 

یک مقام ارشد دولت آمریکا به فاکس‌نیوز گفت واشینگتن در صورت ارائه امتیازهای قابل‌توجه از سوی ایران در موضوع اورانیوم غنی‌شده، آماده است در زمینه کاهش تحریم‌ها نیز امتیازهای مهمی بدهد.

این مقام که نامش فاش نشده، گزارش‌ها درباره احتمال امضای توافق در یکشنبه را کم‌اهمیت دانست و گفت ساختار تصمیم‌گیری در تهران «به آن سرعتی که لازم است عمل نمی‌کند.»

او افزود: «برنامه ما رسیدگی به تمام ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران است و اکنون شاهد انعطاف‌هایی از سوی ایران هستیم که پیش‌تر وجود نداشت.»

۵ ساعت پیش

جزییات تازه از جانباختگان انقلاب ملی ایرانیان

 

ایران‌اینترنشنال به اطلاعات تازه درباره جانباختگان انقلاب ملی ایرانیان دست یافته است.

بر اساس این اطلاعات، متین پرویزی، دانشجوی علوم دامی، ۱۸ دی‌ در زنجان هنگام کمک به یک مادر و کودک، از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و جان باخت.

همچنین، علیرضا علی‌نیا، ۲۳ ساله اهل مشهد، ۱۸ دی‌ در بلوار وکیل‌آباد این شهر با شلیک گلوله جنگی ماموران کشته شد.

فرنوش فرجی، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، گزارش می‌دهد:

۵ ساعت پیش

ترامپ اظهارات پزشکیان را که گفته «به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم»، بازنشر کرد

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، پستی را بازنشر کرد که در آن، اظهارات مسعود پزشکیان درباره سیاست هسته‌ای جمهوری اسلامی مطرح شده است.

پزشکیان گفته بود: «آماده‌ایم به جهان اطمینان دهیم که به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و خواهان بی‌ثباتی در منطقه نیز نیستیم.»

۶ ساعت پیش

دیدار معاون عراقچی با وزیر خارجه عمان

 

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت در دیدار با بد بوسعیدی، وزیر خارجه عمان پیام شفاهی عباس عراقچی را منتقل کرده است.

معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی نوشت که پیام عراقچی در چارچوب «گفت‌وگوهای جاری جمهوری اسلامی و آمریکا که از طریق میانجی‌گری پاکستان در حال انجام است و تلاش‌های صورت‌گرفته برای موفقیت این مذاکرات» بوده است.

خبرگزاری عمان اعلام کرد که مقام‌های این کشور و جمهوری اسلامی در نشستی درباره اصول حاکم بر آزادی ناوبری در تنگه هرمز، مطابق با قوانین بین‌المللی، گفت‌وگو کردند.

۶ ساعت پیش

اکسیوس: مذاکرات هنوز نهایی نشده و احتمال شکست آن وجود دارد

 

به گزارش اکسیوس، یک مقام ارشد آمریکایی در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که کاخ سفید انتظار ندارد توافق برای پایان جنگ با جمهوری اسلامی یکشنبه نهایی شود و معتقد است تایید آن از سوی رهبران جمهوری اسلامی، از جمله مجتبی خامنه‌ای، ممکن است چند روز زمان ببرد.

این مقام گفت با وجود خوش‌بینی مقام‌های آمریکایی به دستیابی به توافق در روزهای آینده، مذاکرات هنوز نهایی نشده و همچنان احتمال شکست آن وجود دارد.

به گفته این مقام، این توافق می‌تواند از تشدید جنگ جلوگیری کرده و فشار بر بازار جهانی نفت را کاهش دهد، اما هنوز مشخص نیست که آیا در نهایت به توافقی پایدار، شامل خواسته‌های هسته‌ای ترامپ، منجر خواهد شد یا خیر.

۶ ساعت پیش

عمان گفت‌وگو با جمهوری اسلامی درباره تنگه هرمز را تایید کرد

 

خبرگزاری عمان اعلام کرد که مقام‌های این کشور و جمهوری اسلامی در نشستی درباره اصول حاکم بر آزادی ناوبری در تنگه هرمز، مطابق با قوانین بین‌المللی، گفت‌وگو کردند.

پیشتر رسانه‌ها از گفت‌وگو میان دو کشور بر سر کنترل تنگه هرمز خبر داده بودند.

۶ ساعت پیش

نتانیاهو: هرگونه توافق نهایی با ایران باید تهدید هسته‌ای را از میان بردارد

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که او و دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، توافق کردند که «هرگونه توافق نهایی با ایران باید تهدید هسته‌ای را از میان بردارد.»

نتانیاهو یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس درباره تماس تلفنی‌اش با ترامپ در شامگاه شنبه افزود: «این به معنای برچیدن تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای ایران و خارج کردن مواد هسته‌ای غنی‌شده آن از خاک ایران است.»

او نوشت: «رییس‌جمهور ترامپ همچنین بار دیگر حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تهدیدها در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان را مورد تایید قرار داد. شراکت میان ما و دو کشورمان، در میدان نبرد به اثبات رسیده و هرگز تا این اندازه قدرتمند نبوده است. سیاست من، همانند سیاست رییس‌جمهور ترامپ، بدون تغییر باقی مانده است: ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.»

۶ ساعت پیش

حساب نتانیاهو در ایکس: ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تصویری ساخته‌شده با هوش مصنوعی از دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد که روی آن نوشته شده: «ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت».

تایمز اسرائیل نوشت که یک مقام اسرائیلی یکشنبه گفت که نتانیاهو از سوی ترامپ اطمینان یافته است که توافقی را تضمین خواهد کرد که بر اساس آن، ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.

۷ ساعت پیش

ترامپ: به نمایندگانم اطلاع داده‌ام که برای رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی عجله نکنند

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، یکشنبه در شبکه تروث سوشال اعلام کرد که به نمایندگان خود اطلاع داده‌ که برای رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی عجله نکنند.

ترامپ نوشت: «مذاکرات به شکلی منظم و سازنده در حال پیشرفت است، و من به نمایندگان خود اطلاع داده‌ام که برای رسیدن به توافق عجله نکنند، زیرا زمان به نفع ماست. محاصره تا زمانی که توافقی حاصل، تایید، و امضا شود، با تمام قدرت و به طور کامل برقرار خواهد ماند. هر دو طرف باید وقت کافی بگذارند و این کار را درست انجام دهند. هیچ اشتباهی نباید رخ دهد!»

او افزود: «روابط ما با ایران در حال تبدیل شدن به رابطه‌ای بسیار حرفه‌ای‌تر و سازنده‌تر است. با این حال، آن‌ها باید درک کنند که نمی‌توانند یک سلاح یا بمب هسته‌ای توسعه دهند یا به دست آورند.»

رییس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «مایلم تا این لحظه از همه کشورهای خاورمیانه بابت حمایت و همکاری‌شان تشکر کنم؛ حمایتی که با پیوستن آن‌ها به کشورهای عضو توافق‌نامه تاریخی ابراهیم، بیش از پیش تقویت و تحکیم خواهد شد. و شاید جمهوری اسلامی ایران نیز بخواهد به آن بپیوندد!»

۷ ساعت پیش

انتقال کمپ تیم فوتبال ایران از آمریکا به مکزیک

 

وب‌سایت اتلتیک در گزارشی درباره انتقال کمپ تیم فوتبال ایران از آمریکا به مکزیک نوشت که احتمالا همه بازیکنان و اعضای کادر فنی همچنان برای ورود به آمریکا به ویزا نیاز دارند.

گفت‌وگو با کوشا دلشاد، مربی فوتبال:

۷ ساعت پیش

محسن رضایی: در صورت حمله آمریکا به تنگه هرمز از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم

 

محسن رضایی، مشاور مجتبی خامنه‌ای، در یک سخنرانی که از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شد، گفت که حکومت ایران «در برابر هرگونه تعرض به تنگه هرمز و ورود خصمانه به خلیج فارس، پاسخی سخت، دردناک و کم‌نظیر خواهد داد و با شکستن محاصره دریایی، اقدامات تقابلی جدی را آغاز خواهد کرد.»

او افزود: «یکی از گزینه‌های راهبردی و هشدارآمیز ایران در صورت تداوم این روند، احتمال خروج از معاهده ان‌پی‌تی است که پیامدهای سهمگینی برای طرف مقابل خواهد داشت.»

رضایی همچنین به رسانه‌های ایران گفت: «تنگه هرمز را مدیریت می‌کنیم تا دیگر ناامنی رخ ندهد.»

۷ ساعت پیش

گروهی از ایرانیان مقیم سوئد مقابل سفارت جمهوری اسلامی در استکهلم تجمع کردند

 

⁨در ادامه تجمع‌های جهانی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، یکشنبه گروهی از ایرانیان مقیم سوئد مقابل سفارت جمهوری اسلامی در استکهلم تجمع کردند.

شرکت‌کنندگان اعلام کردند این تجمع در اعتراض به اجرای کمپین «جان فدا» در این سفارت برگزار شد.

گزارش مهران عباسیان، خبرنگار ایران‌اینترنشنال:

۷ ساعت پیش

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: در شرایط جنگی هستیم

 

‌علی عبداللهی، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، یکشنبه به رسانه‌های ایران گفت: «در شرایط جنگی هستیم و تمامی نیروهای مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند که با هر دشمنی و در هر سطحی مقابله کنند.»

او افزود: «پیروزی ما بر دشمنان، معجزه الهی بود، در چند جنگ اخیر متکی به ابزار خودمان بودیم و با ساخته‌های بومی خودمان با دشمنان جنگیدیم، اکنون نیز باید در تمام عرصه‌ها آماده باشیم و به موفقیت برسیم.»

۷ ساعت پیش

وزیر خارجه آمریکا اظهارنظرها درباره ضعیف‌ بودن توافق احتمالی با جمهوری اسلامی را رد کرد

 

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اظهارنظرها درباره ضعیف‌ بودن توافق احتمالی دونالد ترامپ با جمهوری اسلامی را «مضحک» توصیف کرد.

روبیو که در سفر به هند به‌سر می‌برد، یکشنبه به خبرنگاران گفت تعهد ترامپ به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای «نباید از سوی هیچ‌کس زیر سؤال برود».

او افزود: «این که ترامپ ممکن است با توافقی موافقت کند که در نهایت موقعیت ایران را در برنامه هسته‌ای تقویت کند، با توجه به مواضع و اقداماتی که تاکنون از او دیده‌ایم، کاملا مضحک است.»

۸ ساعت پیش

آژیر هشدار نفوذ پهپاد در شمال اسرائیل

 

آی ۲۴ اسرائیل یکشنبه اعلام کرد آژیر هشدار نفوذ پهپادی در شمال اسرائیل فعال شد.

پیشتر نیز سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد یک پهپاد انفجاری که به گفته او از سوی حزب‌الله از لبنان پرتاب شده بود، در داخل خاک اسرائیل منفجر شده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در این حادثه کسی زخمی نشده است.

همچنین اویخای ادرعی، سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل، با انتشار پیامی فوری، به ساکنان ۱۰ شهر و روستا در استان نبطیه و منطقه بقاع غربی لبنان دستور تخلیه فوری داد.

او در شبکه ایکس نوشت حزب‌الله «توافق آتش‌بس را نقض کرده» و ارتش اسرائیل ناچار است «با قدرت» علیه آن اقدام کند، اما «قصد آسیب رساندن» به ساکنان را ندارد.

۸ ساعت پیش

نیروی دریایی سپاه: در شبانه‌روز گذشته، ۳۳ کشتی از تنگه هرمز عبور کردند

 

نیروی دریایی سپاه پاسداران اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته، ۳۳ کشتی اعم از نفتکش، کانتینربر و سایر کشتی‌های تجاری «پس از کسب مجوز و با هماهنگی و تامین امنیت این نیرو« از تنگه هرمز عبور کردند.

شنبه نیز سپاه پاسداران از عبور ۲۵ کشتی از تنگه هرمز خبر داده بود.

۸ ساعت پیش

یک شهروند: توافق با جمهوری اسلامی اشتباه پشت اشتباه است

 

یک شهروند با ارسال پیامی به ایران‌اینترنشنال می‌گوید: «ترامپ اشتباه کردی. اشتباه می‌کنی. اشتباه پشت اشتباه. با این‌ها به توافق نمی‌رسی. نه تنها به آنها وقت می‌دهی بلکه قویترشان می‌کنی، ظالم‌ترشان می‌کنی.»

۹ ساعت پیش

معاون اول پزشکیان: هیچ مسئولی حق اظهارنظر شخصی درباره بنزین ندارد

 

محمدرضا عارف، معاون اول پزشکیان گفت: «مدیران دولت تا زمانی که مباحث کارشناسی درباره مدیریت مصرف بنزین نهایی نشده است، حق اظهارنظر شخصی ندارند.»

او افزود: «اگر کسی از این دستور تخطی کند با او برخورد می‌شود، زیرا ابتدا باید نظرات کارشناسی بررسی و سپس جمع‌بندی نهایی حاصل شود.»

او ادامه داد: «مسئولان تا پیش از آن حق ندارند اظهارنظر شخصی کنند، چرا که نباید در جامعه التهاب یا نگرانی ایجاد شود.

۹ ساعت پیش

پهپاد حزب‌الله در خاک اسرائیل منفجر شد

 

سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد یک پهپاد انفجاری که به گفته او از سوی حزب‌الله از لبنان پرتاب شده بود، در داخل خاک اسرائیل منفجر شده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در این حادثه کسی زخمی نشده است.

۹ ساعت پیش

گزارش رسانه‌ها از بندهای اقتصادی تفاهم احتمالی جمهوری اسلامی و آمریکا

 

بر اساس گزارش رسانه‌ها، تفاهم احتمالی جمهوری اسلامی و آمریکا شامل بازگشایی تنگه هرمز در ازای لغو محاصره دریایی، امکان فروش نفت و آزادسازی بخشی از منابع ارزی مسدودشده ایران است.

ارزیابی آرش آزرمی، دبیر بخش اقتصادی ایران‌اینترنشنال

۹ ساعت پیش

احضار شماری از سینماگران به دادسرای فرهنگ و رسانه با اتهام «همکاری با دولت متخاصم»

 

مهدی کوهیان، مدیر حقوقی خانه سینما، تایید کرد شماری از سینماگران به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده‌اند و در برخی احضاریه‌ها، اتهام «همکاری با دولت متخاصم» مطرح شده است.

کوهیان در گفت‌وگو با ایسنا گفت این احضارها به هومن سیدی و سعید روستایی محدود نیست و تعدادی دیگر از هنرمندان نیز با چنین پرونده‌هایی مواجه شده‌اند.

او به سنگینی این اتهام اشاره کرد و گفت طرح عنوان «همکاری با دولت متخاصم» علیه هنرمندان می‌تواند به «تعمیق شکاف اجتماعی» و آسیب به «انسجام داخلی» منجر شود.

کوهیان همچنین گفت استفاده از چنین اتهام سنگینی برای «کوچک‌ترین فعالیت حرفه‌ای»، مصاحبه، نقدهای درون‌گفتمانی یا حتی «لغزشی نابخردانه»، ارزش و اعتبار آن را در سطح ملی و بین‌المللی کاهش می‌دهد و به ضرر «امنیت واقعی کشور» است.

۹ ساعت پیش

بندر خصب؛ مسیر قایق‌های تندرو سپاه

 

بسته شدن مسیرهای اصلی تجاری در تنگه هرمز، پای قایق‌های تندرو و شناورهای باری ایرانی را به بندر خصب عمان باز کرده است. این بندر کوچک، در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری ایران، حالا به یکی از راه‌های تهران برای دور زدن محاصره دریایی آمریکا تبدیل شده است.

انتقال کالا از امارات به بندر خصب و سپس به ایران، هزینه واردات را تا شش برابر افزایش داده است.

۹ ساعت پیش

فایننشال‌تایمز: سپاه از امارات متحده عربی تجهیزات چینی برای برنامه پهپادی تهیه کرده است

 

فایننشال‌تایمز گزارش داد سپاه پاسداران از شرکت تل‌سان، مستقر در راس‌الخیمه امارات متحده عربی، برای تهیه تجهیزات پیشرفته ارتباطات ماهواره‌ای ساخت چین برای برنامه پهپادی خود استفاده کرده است.

بر اساس این گزارش، این تجهیزات برای گروه صنعتی سامان تهیه شده که تحت تحریم قرار دارد.

فایننشال‌تایمز نوشت شرکت تل‌سان انتقال حدود دو تن تجهیزات آنتن ماهواره‌ای را از شانگهای به ایران، از مسیر بندر جبل‌علی دبی، در اواخر سال ۲۰۲۵ هماهنگ کرده است.

این تجهیزات شامل یک آنتن ماهواره‌ای موتوردار ۴.۵ متری ساخت شرکت چینی استاروین بوده است.

۹ ساعت پیش

تسنیم: تفاهم احتمالی شامل تمدید آتش‌بس ۶۰ روزه نیست

 

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از «شنیده‌ها» از متن تفاهم احتمالی میان جمهوری اسلامی و آمریکا نوشت برخلاف گزارش یک رسانه آمریکایی، در این متن عبارتی درباره تمدید آتش‌بس به مدت ۶۰ روز وجود ندارد.

تسنیم نوشت تعبیر به‌کاررفته در متن احتمالی، «اعلام پایان جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان» است.

بر اساس این گزارش، متن تفاهم هنوز نهایی نشده و در آن بازه‌ای ۳۰ روزه برای پیگیری موضوع تنگه هرمز و محاصره دریایی و بازه‌ای ۶۰ روزه برای مذاکرات هسته‌ای در نظر گرفته شده است.

۹ ساعت پیش

یک شهروند: توافق ترامپ با جمهوری اسلامی خیانت به مردم ایران است

 

یک شهروند با ارسال پیامی به ایران‌اینترنشنال می‌گوید: «اگر ترامپ توافق کد بزرگ‌ترین خیانت را در حق مردم ایران کرده است. امیدواریم پایان این شب سیه، سپید باشد.»

۹ ساعت پیش

پزشکیان: آماده‌ایم به دنیا اطمینان بدهیم که دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم

 

مسعود پزشکیان در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما گفت: «قطعا ما و تیم مذاکره‌کننده به هیچ‌وجه از عزت و سربلندی کشور کوتاه نخواهیم آمد اما آماده‌ایم به دنیا این اطمینان را بدهیم که ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم.»

او افزود: «ما به دنبال ناآرامی در منطقه نیستیم، ناآرام‌کننده منطقه اسرائیل است که به دنبال نقشه اسرائیل بزرگ است.»

۱۰ ساعت پیش

ارتش اسرائیل به ساکنان ۱۰ شهر و روستا در جنوب لبنان دستور تخلیه داد

 

اویخای ادرعی، سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل، با انتشار پیامی فوری، به ساکنان ۱۰ شهر و روستا در استان نبطیه و منطقه بقاع غربی لبنان دستور تخلیه فوری داد.

او در شبکه ایکس نوشت حزب‌الله «توافق آتش‌بس را نقض کرده» و ارتش اسرائیل ناچار است «با قدرت» علیه آن اقدام کند، اما «قصد آسیب رساندن» به ساکنان را ندارد.

در این اطلاعیه از ساکنان مشغره، دیر الزهرانی، الشرقیه، الدویر، قلیا، سحمر، زبدین، النبطیه التحتا، عربصالیم و کفرجوز خواسته شده فورا خانه‌های خود را ترک کرده و دست‌کم هزار متر از این مناطق فاصله بگیرند.

ادرعی همچنین هشدار داد هر فردی که در نزدیکی نیروها، تاسیسات و تجهیزات حزب‌الله باشد، «جان خود را به خطر می‌اندازد».

۱۰ ساعت پیش

نفتکش حامل گاز مایع تنگه هرمز را به مقصد هند ترک کرد

 

بلومبرگ گزارش داد که یک نفتکش حامل گاز طبیعی مایع تنگه هرمز را به مقصد هند ترک کرده است.

۱۰ ساعت پیش

مهر: پدافند ارتش یک پهپاد اسرائیل را در هرمزگان سرنگون کرد

 

خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی نوشت پدافند ارتش جمهوری اسلامی یک پهپاد اسرائیل را در هرمزگان سرنگون کرده است.

بر اساس این گزارش، این پهپاد از نوع «اربیتر» و دارای کاربری جاسوسی و شناسایی بوده و با شلیک پدافند ارتش ساقط شده است.

۱۱ ساعت پیش

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا: آماده پاسخ سخت و جهنمی به هرگونه حمله هستیم

 

علی عبداللهی، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا، گفت برنامه‌ها و راهبردهای مجتبی خامنه‌ای برای «مدیریت خلیج فارس و تنگه هرمز»، آینده منطقه و نظم جدید منطقه‌ای و جهانی را تضمین می‌کند و «بیگانگان» در آن جایگاهی ندارند.

او افزود: به «مشت گره‌کرده» علی خامنه‌ای، رهبر کشته‌شده جمهوری اسلامی، قسم، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اجازه نخواهند داد «تجربه‌های دردناک تاریخی» تکرار شود و «اقتدار و سرافرازی» جمهوری اسلامی را بر دشمن تحمیل خواهند کرد.

عبداللهی تاکید کرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی آماده «پاسخ سخت و جهنمی» به هرگونه تجاوز هستند.

۱۱ ساعت پیش

العربیه: توافق اولیه احتمالی آمریکا و جمهوری اسلامی را پاکستان اعلام می‌کند

 

العربیه به نقل منابعی خبر داد که توافق اولیه احتمالی میان آمریکا و جمهوری اسلامی، احتمالا از سوی پاکستان و بدون حضور طرف‌های مذاکره‌کننده اعلام خواهد شد.

بر اساس این گزارش، دور بعدی مذاکرات ممکن است ۱۵ خرداد برگزار شود.

۱۱ ساعت پیش

رسانه‌های اسرائیلی: نتانیاهو به ترامپ گفت اسرائیل آزادی عمل خود را حفظ می‌کند

 

کانال ۱۴ اسرائیل به نقل از یک مقام ارشد سیاسی نوشت اسرائیل به آمریکا اعلام کرده، چه توافقی با جمهوری اسلامی حاصل شود و چه نشود، آزادی عمل خود برای عملیات در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، را حفظ خواهد کرد.

وای‌نت نیز به نقل از یک منبع نوشت بنیامین نتانیاهو در تماس با دونالد ترامپ تاکید کرده اسرائیل آزادی عمل خود را برای مقابله با تهدیدها در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، حفظ خواهد کرد و ترامپ هم از این موضع حمایت کرده است.

بر اساس گزارش وای‌نت، ترامپ در این تماس گفته در مذاکرات با جمهوری اسلامی بر خواسته همیشگی خود برای برچیدن برنامه هسته‌ای و خارج کردن همه ذخایر اورانیوم غنی‌شده از خاک ایران پافشاری خواهد کرد.

۱۱ ساعت پیش

خبرگزاری تسنیم: تفاهم احتمالی بندی درباره بازرسی کشتی‌های جمهوری اسلامی ندارد

 

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد در تفاهم‌نامه احتمالی میان جمهوری اسلامی و آمریکا، هیچ اشاره‌ای به تعیین «پروتکل آمریکایی» برای کشتی‌های ایرانی نشده و گزارش‌های منتشرشده درباره بازرسی یا کنترل کشتی‌های ایران «کذب» است.

این منبع گفت بر اساس مفاد تفاهم‌نامه، جمهوری اسلامی ظرف ۳۰ روز وضعیت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز را از نظر امکان عبور، به تعداد پیش از جنگ بازمی‌گرداند و آمریکا نیز موظف است در همین بازه زمانی محاصره دریایی را به‌طور کامل رفع کند.

به گفته این منبع، تفاهم‌نامه هنوز به دلیل آنچه «کارشکنی‌های آمریکا» در برخی بندها، از جمله آزادسازی اموال جمهوری اسلامی، خوانده شده، نهایی نشده است.

او همچنین تاکید کرد جمهوری اسلامی «هیچ اجازه‌ای» به آمریکا برای بازرسی یا کنترل کشتی‌های ایرانی نداده و نخواهد داد.

۱۱ ساعت پیش

رییس کمیسیون اروپا: جمهوری اسلامی باید اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه را متوقف کند

 

اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، از پیشرفت مذاکرات میان آمریکا و جمهوری اسلامی به سوی توافق استقبال کرد و گفت بازگشایی تنگه هرمز اهمیت دارد.

فون در لاین افزود اروپا با شرکای بین‌المللی برای بهره‌گیری از این فرصت و دستیابی به راه‌حلی دیپلماتیک و پایدار درباره وضعیت جمهوری اسلامی همکاری خواهد کرد.

او تاکید کرد: «به توافقی نیاز داریم که واقعا به کاهش تنش‌ها منجر شود، تنگه هرمز را بازگشایی کند و آزادی کامل کشتیرانی را بدون دریافت عوارض و بدون محدودیت تضمین کند.»

رییس کمیسیون اروپا همچنین گفت جمهوری اسلامی باید اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه، چه به‌صورت مستقیم و چه از طریق نیروهای نیابتی، و نیز حملات مکرر و بی‌دلیل به همسایگانش را متوقف کند.

۱۱ ساعت پیش

دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس: افزایش قیمت دارو به گونه‌ای است که بیمه هم پاسخگو نیست

 

محمدرسول شیخی‌زاده، دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به سایت دیده‌بان‌ایران، گفت: «افزایش قیمت دارو به گونه‌ای است که بیمه هم پاسخگو نیست. این در حالی است که دارو جزو کالاهای استراتژیک و حیاتی برای مردم است؛ چه در شرایط جنگی و چه در شرایط عادی و غیرجنگی.»

او افزود: «ما باید حداقل تا شش ماه ذخایر دارویی داشته باشیم. اصلا اگر هیچ جنگی هم اتفاق نمی‌افتاد، وزارت بهداشت، مخصوصا سازمان غذا و دارو، باید نسبت به اجرای این قانون اهتمام بورزد.»

۱۱ ساعت پیش

پیام مخاطب: اتحاد ما از هر بمبی خطرناک‌تر است و می‌توانیم کشورمان را پس بگیریم

 

یک شهروند با ارسال پیامی به ایران‌اینترنشنال، گفت: «باید متحد و یکپارچه منتظر فراخوان شاهزاده باشیم. در این دنیا هرکس دلش برای خودش و کشورش می‌سوزد. کار را ما باید تمام کنیم نه آمریکا. اتحاد ما از هر بمبی خطرناکتر است و می‌‌توانیم کشورمان رو پس بگیریم.»

۱۱ ساعت پیش

روایت شماشهروندان ایران درباره توافق احتمالی با آمریکا: «قربانی سیاست شده‌ایم»

 

هم‌زمان با افزایش گزارش‌ها درباره احتمال توافق میان آمریکا و جمهوری اسلامی، شماری از شهروندان ایران در پیام‌هایی از مخالفت با هرگونه توافق، ناامیدی از بازیگران خارجی و تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی در داخل کشور سخن گفته‌اند.

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره توافق احتمالی میان تهران و واشینگتن افزایش یافته، پیام‌های ارسالی برخی شهروندان ایرانی نشان می‌دهد بخشی از افکار عمومی، این تحولات را نه به‌عنوان نشانه‌ای از کاهش بحران، بلکه ادامه روندی می‌دانند که به گفته آن‌ها، مردم ایران را به «قربانی سیاست» تبدیل کرده است.

بخشی از این پیام‌ها ارسال شده به ایران‌انترنشنال حاکی از بی‌اعتمادی عمیق نسبت به مذاکرات و بازیگران خارجی است.

یکی از شهروندان با اشاره به هزینه‌های انسانی سال‌های گذشته نوشته است: «دیگه امیدی به ترامپ نداریم… خودمون کار رو تموم می‌کنیم.»

فرد دیگری نیز تاکید کرده: «نباید تصمیمات ترامپ برامون مهم باشه. خودمون از داخل کشور باید این رژیم رو زمین بزنیم.»

ادامه این گزارش را در اینجا بخوانید

۱۲ ساعت پیش

واکنش‌ها به احتمال توافق میان واشینگتن و تهران

 

وزیر دفاع پیشین اسرائیل از مطرح شدن لبنان به‌عنوان بخشی از توافق میان واشینگتن و تهران انتقاد کرد. اردوغان نیز در تماس با ترامپ، بر حل اختلافات از راه دیپلماسی تاکید کرد و از مذاکرات با جمهوری اسلامی حمایت کرد.

گزارش اشکان صفایی و نرگس هورخش، خبرنگاران ایران‌اینترنشنال

۱۲ ساعت پیش

واکنش شهروندان به احتمال توافق میان آمریکا و جمهوری اسلامی

 

همزمان با انتشار خبرهایی درباره احتمال توافق میان آمریکا و جمهوری اسلامی، شهروندان به آن واکنش نشان دادند.

مهدی تاجیک، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، از پیام‌های ارسالی مخاطبان به ایران‌اینترنشنال می‌گوید

۱۲ ساعت پیش

نت‌بلاکس: کاربران گزینش‌شده تصویری ساختگی از زندگی در ایران نشان می‌دهند

 

نت‌بلاکس، نهاد ناظر بر اختلال‌های اینترنتی در جهان، صبح یکشنبه سوم خرداد اعلام کرد قطعی اینترنت در ایران وارد هشتادوششمین روز خود شده و مردم پس از ۲۰۴۰ ساعت، همچنان در «تاریکی دیجیتال» به سر می‌برند.

این نهاد افزود در حالی که دسترسی به اینترنت جهانی هم‌زمان با مذاکرات همچنان تا حد زیادی قطع است، گروهی از کاربران گزینش‌شده و دارای دسترسی مجاز، تصویری ساختگی از زندگی در ایران را به جهان بیرون نشان می‌دهند.

۱۲ ساعت پیش

بنیامین نتانیاهو: تلاش‌های مکرر برای ترور دونالد ترامپ باید محکوم شود

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت آسوده‌خاطر است که دونالد ترامپ، «بهترین دوستی که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته»، در امنیت است و مهاجم پیش از آنکه بتواند آسیب بیشتری وارد کند، متوقف شده است.

نتانیاهو افزود: «خشونت سیاسی، از جمله تلاش‌های مکرر برای ترور دونالد ترامپ، باید از سوی همه، قاطعانه و بدون ابهام محکوم شود.»

۱۲ ساعت پیش

رییس بنیاد حفظ آثار جنگ: تنگه‌های هرمز دیگری هم داریم که در زمان خود استفاده خواهد شد

 

بهمن کارگر، رییس بنیاد حفظ آثار جنگ هشت‌ساله با عراق، گفت: «این را بدانید که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی محکم ایستاده‌اند؛ اگر دشمن دست از پا خطا کند، ضربه محکمی خواهد خورد و ما تنگه‌های هرمز دیگری هم داریم که در زمان خود، استفاده خواهد شد.»

او ادامه داد: «رییس جمهوری قمارباز و متوهم آمریکا می‌گوید که توان موشکی، دریایی، هوایی و پدافند ما را از بین برده، اگر از بین رفته پس چرا نگران است؟ اگر از بین رفته که پس چرا نمی‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند؟»

۱۲ ساعت پیش

پیام مخاطب: صلح با مردم به دست می‌آید، نه با توافق با جمهوری اسلامی

 

یک شهروند با ارسال پیامی به ایران‌اینترنشنال به شرایط سخت معیشتی خود اشاره کرد و گفت: «کاش ترامپ مردم را به منافع سیاسی خودش نفروشد و بداند که صلح فقط با داشتن مردم به وجود می آید، نه با موافقت با جمهوری اسلامی.»

۱۲ ساعت پیش

پزشکیان: نسبت به مشکلات اقتصادی مردم احساس مسئولیت جدی دارم

 

مسعود پزشکیان در نشستی با مدیران سازمان صداوسیما گفت: «بنده نسبت به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، به‌ویژه آسیب‌هایی که در پی شرایط جنگی تشدید شده، احساس مسئولیت جدی دارم و با تمام توان در حال تلاش برای کاهش فشارها بر مردم هستم.»

او افزود: «باید شرایطی فراهم شود که فشارهای اقتصادی و معیشتی مردم تا حد امکان کاهش یابد و همه مردم، فارغ از گرایش‌های مذهبی و فکری، با عزت و کرامت زندگی کنند. دغدغه مردم، دغدغه ماست، همانطور که دغدغه رهبر شهیدمان نیز بود.»

۱۲ ساعت پیش

رسانه وابسته به سپاه: احتمال «دبه» آمریکا در یکی از بندهای توافق اولیه وجود دارد

 

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت: «درحالی که مذاکرات به‌سمت توافق اولیه پیش می‌رود، منابع آگاه از احتمال بازگشت آمریکا به رویه قبلی و تخطی از یکی از بندهای مورد توافق اولیه خبر می‌دهند و احتمال دبه آمریکا در یکی از بندهای توافق اولیه وجود دارد.»

این خبرگزاری وابسته به سپاه افزود: «این چندمین‌بار است که واشینگتن برخلاف توافق اولیه عمل می‌کند.»

فارس اضافه کرد: «جمهوری اسلامی بر سر مواضع اصولی خود ایستاده است.»

۱۲ ساعت پیش

رسانه وابسته به سپاه: اختلاف با آمریکا بر سر یکی‌دو بند از تفاهم‌نامه ادامه دارد

 

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد اختلاف میان جمهوری اسلامی و آمریکا بر سر «یکی دو بند» از تفاهم‌نامه احتمالی همچنان ادامه دارد و به دلیل آنچه «مانع‌تراشی‌های آمریکا» خوانده شده، این موضوع هنوز نهایی نشده است.

این منبع مطلع تاکید کرد جمهوری اسلامی بر «احقاق حق» خود پافشاری دارد و این موضوع به میانجی پاکستانی نیز اعلام شده است.

او افزود در صورت ادامه «مانع‌تراشی‌های آمریکا»، امکان نهایی شدن تفاهم‌نامه وجود نخواهد داشت.

۱۲ ساعت پیش

تجمع ایرانیان در فنلاند با هم‌خوانی سرود «ای ایران»

 

بر اساس ویدیوهای ارسال‌شده به ایران‌اینترنشنال گروهی از ایرانیان مقیم فنلاند، علیه جمهوری اسلامی در شهر تورکو تجمع کرده و سرود «ای ایران» را هم‌خوانی کردند.

۱۳ ساعت پیش

وزیر دفاع پیشین اسرائیل: اسرائیل نباید آتش‌بس لبنان را در توافق با جمهوری اسلامی بپذیرد

 

بنی گانتس، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، در حساب ایکس خود نوشت اسرائیل «تحت هیچ شرایطی» نباید توقف درگیری‌ها در لبنان را به‌عنوان بخشی از توافق با جمهوری اسلامی بپذیرد.

او نوشت: «نمی‌توان وضعیتی را پذیرفت که درست زمانی که افکار عمومی لبنان در حال درک این موضوع است که حزب‌الله به آن آسیب می‌زند، اسرائیل اجازه دهد حزب‌الله به سپر لبنان تبدیل شود.»

گانتس افزود روستاهای جنوب لبنان تنها چندصد متر با شهرهای مرزی اسرائیل فاصله دارند و اسرائیل «فارغ از هر عامل خارجی» موظف به حفاظت از ساکنان خود است.

او همچنین تاکید کرد پذیرفتن توقف درگیری‌ها در لبنان به‌عنوان بخشی از توافق با جمهوری اسلامی «اشتباهی راهبردی» خواهد بود که اسرائیل سال‌ها هزینه آن را خواهد پرداخت و افزود: «این دقیقا همان موردی است که اسرائیل باید به آمریکا بگوید: نه.»

۱۳ ساعت پیش

استارمر از پیشرفت آمریکا و جمهوری اسلامی به سوی توافق استقبال کرد

 

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، از پیشرفت مذاکرات میان آمریکا و جمهوری اسلامی به سوی توافق استقبال کرد.

استارمر گفت دستیابی به توافقی که به درگیری پایان دهد و به بازگشایی تنگه هرمز منجر شود، ضروری است.

۱۳ ساعت پیش

خبرگزاری مهر: روایت اکسیوس از تفاهم جمهوری اسلامی و آمریکا مورد تایید تهران نیست

 

خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، به نقل از یک منبع مطلع، گزارش اکسیوس درباره مفاد تفاهم‌نامه پیشنهادی میان جمهوری اسلامی و آمریکا را تکذیب کرد.

مهر به نقل از این منبع نوشت موارد مطرح‌شده در گزارش اکسیوس «ادعاها و روایت طرف آمریکایی» است و نمی‌تواند مورد تایید جمهوری اسلامی قرار گیرد.

اکسیوس پیش‌تر به نقل از «یک مقام آمریکایی» نوشته بود توافقی که ایالات متحده و جمهوری اسلامی در آستانه امضای آن هستند، شامل تمدید آتش‌بس ۶۰ روزه است؛ دوره‌ای که در آن تنگه هرمز بازگشایی می‌شود، تهران می‌تواند آزادانه نفت بفروشد و مذاکراتی درباره محدود کردن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

۱۳ ساعت پیش

پزشکیان: تصمیم‌های کلان کشور در چارچوب شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود

 

مسعود پزشکیان با اشاره به روند مذاکرات با آمریکا گفت هیچ تصمیمی در کشور خارج از چارچوب شورای عالی امنیت ملی اتخاذ نمی‌شود و پس از نهایی شدن تصمیم‌ها در حوزه دیپلماسی، همه دستگاه‌ها باید از آن حمایت کنند.

گفت‌وگو با علی شیرازی، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال

۱۳ ساعت پیش

رویترز: تهران انتقال ذخایر اورانیوم با غنای بالا به خارج از کشور را نپذیرفته است

 

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد تهران با انتقال ذخایر اورانیوم با غنای بالا به خارج از کشور موافقت نکرده است.

این منبع یک‌شنبه به رویترز گفت موضوع هسته‌ای بخشی از توافق اولیه میان جمهوری اسلامی و آمریکا نبوده و قرار است در مذاکرات مربوط به توافق نهایی بررسی شود.

او افزود: «هیچ توافقی درباره انتقال ذخایر اورانیوم با غنای بالای جمهوری اسلامی به خارج از کشور حاصل نشده است.»

منبع:ایران اینترنشنال