PEZHVAKEIRAN.COM قرارگاه خاتم‌الانبیا اسرائیل را به نقض آتش‌بس در لبنان متهم کرد؛ «پاسخ سخت می‌دهیم»
 

قرارگاه خاتم‌الانبیا اسرائیل را به نقض آتش‌بس در لبنان متهم کرد؛ «پاسخ سخت می‌دهیم»

ساختمان ویران‌شده بر اثر حمله روز سه‌شنبه اسرائیل به جنوب لبنان

ساختمان ویران‌شده بر اثر حمله روز سه‌شنبه اسرائیل به جنوب لبنان

در پی حملات روز سه‌شنبه ارتش اسرائیل به جنوب لبنان که چهار کشته به جا گذاشت، قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا تهدید به پاسخ کرد. این حملات بعد از اعلام توافق ایران و آمریکا انجام شد.

قرارگاه خاتم‌الانبیا که وظیفه هماهنگی میان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را برعهده دارد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اگر اسرائیل به حملات خود در جنوب لبنان پایان ندهد، باید منتظر «پاسخ سخت» نیروهای مسلح جمهوری اسلامی باشد.

در این بیانیه ادعا شده که در پی اعلام نهایی شدن تفاهم پایان جنگ توسط دونالد ترامپ، ارتش اسرائیل «۸۴ بار» آتش‌بس در جنوب لبنان را «نقض کرده است».

لبنان ساعتی پیش اعلام کرد که حملات اسرائیل در جنوب این کشور چهار کشته بر جای گذاشته است؛ این در حالی است که اسرائیل گفت چند راکت شلیک‌شده از سوی حزب‌الله را رهگیری کرده و حملاتی را نیز انجام داده است.

خبرگزاری رسمی لبنان گزارش داد که پهپادهای اسرائیلی دو خودرو را در شهر میفدون و یک خودروی دیگر را در شهرک نزدیک شقین، هر دو در منطقه نبطیه، هدف قرار دادند که «بر اساس آمار اولیه به کشته شدن چهار نفر» و زخمی شدن تعدادی دیگر منجر شد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که پس از آنکه «یک خودروی مشکوک» را در منطقه‌ای که نیروهایش در آن فعالیت می‌کردند شناسایی کرد، حمله‌ای را در جنوب لبنان انجام داد، اما محل دقیق این عملیات را مشخص نکرد.

ارتش همچنین گفت که نیروهایش چندین راکت شلیک‌شده به سمت نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان را رهگیری کرده‌اند و در پی آن، نیروی هوایی اسرائیل سکوی پرتاب این راکت‌ها را «هدف قرار داده و منهدم کرده است.»

۲۲:۰۲

ونس: متن تفاهم‌نامه ایران و آمریکا به دلیل برخی «حساسیت‌ها» منتشر نشده است

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه گفت که دولت آمریکا هنوز متن تفاهم‌نامه با ایران را منتشر نکرده است، زیرا مقام‌ها باید «این روند را به شکل درستی مرحله‌بندی کنند.»

او در گفت‌وکو با مگان کلی، مجری آمریکایی، گفت: «برخی مسائل حساس دیپلماتیک در جریان است که ایرانی‌ها، و نه فقط ایرانی‌ها، بلکه برخی از میانجی‌های ما، پاکستانی‌ها و قطری‌ها، از ما خواسته‌اند این روند را به شکل درستی پیش ببریم.»

او افزود که «کاملاً متوجه» دلیل این محرمانگی نمی‌شود.

ونس ادامه داد: «حساسیت‌هایی در جهان عرب و مسلمان وجود دارد که ما تلاش می‌کنیم نسبت به آن‌ها پاسخگو و ملاحظه‌گر باشیم.»

معاون رئیس‌جمهور آمریکا همچنین روز سه‌شنبه تلویحاً گفت که اگر مذاکرات آینده با ایران به شکست بینجامد، ایالات متحده می‌تواند از این روند کنار بکشد و استدلال کرد که واشنگتن پس از اعلام اخیر یادداشت تفاهم میان دو کشور، در موقعیت قدرتمندی قرار دارد.

او تصریح کرد: «اگر آن‌ها به این توافق پایبند بمانند، فکر می‌کنم این برای ایالات متحده بسیار بهتر خواهد بود و برای ایران نیز بسیار بهتر خواهد بود.»

ونس افزود: «اما اگر به توافق پایبند نمانند، تنگه‌ها همچنان باز خواهند ماند، ما همچنان آسیب بسیار قابل توجهی به برنامه هسته‌ای آن‌ها وارد کرده‌ایم و در نهایت، می‌توانیم به زندگی خودمان به عنوان یک کشور ادامه دهیم.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ساعتی قبل گفت تفاهم با ایران وارد مرحله دوم شده است که به گفته او، این مرحله آسان‌تر از مرحله قبلی است. قرار است در مرحله دوم که ۶۰ روز طول می‌کشد، پرونده هسته‌ای ایران و اورانیوم غنی‌شده ایران موضوع گفت‌وگوها باشد.

 

۲۰:۲۶

گزارش‌های رسانه‌ای: تفاهم ایران و آمریکا «بلافاصله» به تهران اجازه فروش نفت خواهد داد

روزنامه وال‌استریت جورنال و خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه به شکل جداگانه و به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که یادداشت تفاهمی که ایران و آمریکا به آن دست یافته‌اند، به ایران اجازه خواهد داد «بلافاصله» فروش نفت و دیگر فرآورده‌های نفتی خود را آغاز کند.

منابع این دو رسانه گفته‌اند مفاد مربوط به لغو تحریم‌های فروش نفت ایران پس از امضای توافق در همین هفته اجرایی خواهد شد و خدماتی از جمله بانکداری، حمل‌ونقل و بیمه را که برای تسهیل این فروش‌ها لازم هستند، در بر می‌گیرد.

وال‌استریت جورنال به نقل از این افراد گزارش داد که با اجرایی شدن این یادداشت تفاهم، موانع ناشی از تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران و خدمات پشتیبان مرتبط با آن برداشته خواهد شد تا امکان انجام این معاملات فراهم شود.

یک مقام آمریکایی نیز در گفت‌وگو با رویترز تأکید کرد که این توافق دارای شروطی مشخص است.

او که به شرط ناشناس ماندن صحبت می‌کرد، گفت: «این یک توافق مبتنی بر عملکرد است. ایران تنها در صورتی می‌تواند از مزایای این یادداشت تفاهم بهره‌مند شود که به تمامی بندهایی که با آن‌ها موافقت کرده پایبند بماند؛ از جمله نداشتن سلاح هسته‌ای، خنثی‌سازی مواد غنی‌شده خود و عدم مداخله در جریان آزاد کشتیرانی در تنگه هرمز.»

یادداشت تفاهم ایران و آمریکا که ۲۴ خرداد به صورت الکترونیکی امضا شد، قرار است روز ۲۹ خرداد در سوئیس با حضور مقام‌های ارشد دو کشور به شکل حضوری نیز امضا شود.

۱۹:۳۲

مقام ارشد وزارت کشور: ۶۰ درصد مردم ایران گفته‌اند «تحمل فشار اقتصادی بیش از این را نداریم»

یک مقام ارشد وزارت کشور جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه اعلام کرد بر اساس پیمایش انجام‌شده در خرداد امسال، ۶۰ درصد شهروندان ایرانی گفته‌اند «تحمل فشار اقتصادی بیش از این را نداریم».

محمد بطحائی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، در یک نشست خبری همچنین گفت: «بر اساس نتایج پیمایش‌ها، میزان رضایت اجتماعی در بازه صفر تا صد حدود ۳۸ درصد برآورد شده است. به بیان دیگر، حدود ۶۲ درصد مردم از شرایط اجتماعی رضایت ندارند.»

او درباره پیمایش‌های انجام‌شده در سال ۱۴۰۴ و پیش از جنگ ۴۰ روزه با آمریکا و اسرائیل نیز اعلام کرد: «تنها حدود ۲۵ درصد مردم احساس عدالت و برابری دارند. معنای این عدد آن است که نزدیک به ۷۵ درصد مردم احساس می‌کنند در فضایی زندگی می‌کنند که تبعیض و نابرابری در آن وجود دارد.»

بطحائی در بیان بخش دیگری از نتایج پیمایش سال گذشته خبر داد که «حدود ۶۰ درصد مردم» درباره «بهبود شرایط» در آینده امیدوار نیستند و در آن سال «تصور مثبتی نسبت به بهتر شدن وضعیت نداشته‌اند».

او به زمان دقیق انجام این پیمایش‌ها توسط وزارت کشور اشاره نکرد.

۱۷:۵۹

سوئیس از امضای تفاهم‌نامه ایران و آمریکا در یک اقامتگاه کوهستانی خبر داد

سوئیس روز سه‌شنبه اعلام کرد برگزاری مراسم امضای توافق موقت میان آمریکا و ایران با هدف پایان دادن به جنگ در خاورمیانه در اقامتگاه کوهستانی بورگن‌اشتوک در مرکز سوئیس برنامه‌ریزی شده است.

وزارت امور خارجه سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که درباره احتمال امضای آنچه «یادداشت تفاهم» میان واشنگتن و تهران خوانده شده، در تماس نزدیک با آمریکا، ایران، پاکستان و قطر بوده است.

در این بیانیه آمده است: «در حال حاضر، امضای این سند برای روز جمعه ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد) در بورگن‌اشتوک، واقع در کانتون نیدوالدن، برنامه‌ریزی شده است. این محل از سوی میانجی‌های پاکستانی و قطری، و همچنین از سوی آمریکا و ایران پیشنهاد شده است.»

بورگن‌اشتوک یک اقامتگاه و مجموعه کنفرانسی مشهور در مرکز سوئیس است که پیش‌تر نیز میزبان نشست‌های بین‌المللی و مذاکرات دیپلماتیک مهم بوده است.

ایران و آمریکا یادداشت تفاهم پایان جنگ را که در قالب یک سند کلی تنظیم شده است، روز ۲۴ خرداد به صورت الکترونیکی امضا کردند و ایم سند قرار است روز ۲۹ خرداد با حضور مقام‌های ارشد دو کشور به شکل حضوری نیز امضا شود.

منبع:رادیو فردا