PEZHVAKEIRAN.COM سخنگوی وزارت خارجه قطر: میان آمریکا و ایران نشستی در سطح عالی برنامه‌ریزی نشده است
 

سخنگوی وزارت خارجه قطر: میان آمریکا و ایران نشستی در سطح عالی برنامه‌ریزی نشده است

سخنگوی وزارت خارجه قطر: میان آمریکا و ایران نشستی در سطح عالی برنامه‌ریزی نشده است

خلاصه
  • سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت نمایندگان ویژه ترامپ برای دیدار با میانجی‌ها و گفت‌وگو درباره مذاکرات به قطر سفر می‌کنند اما نشست سطح بالایی میان تهران و واشینگتن برنامه‌ریزی نشده است.

  • پزشکیان گفت توافق اخیر در چارچوب سیاست‌های کلان نظام، با هماهنگی کامل «رهبری» و حمایت شورای عالی امنیت ملی به دست آمده است.

  • به گزارش سی‌ان‌ان، عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز همچنان کمتر از میانگین عبور روزانه کشتی‌ها پیش از آغاز جنگ علیه جمهوری اسلامی در اسفند است.

  • یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت با اراده جمهوری اسلامی خلع سلاح حزب‌الله هرگز تحقق نخواهد یافت.

  • سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت پایان جنگ در لبنان «تعهد» آمریکا است و باید اسرائیل را هم به این کار مجبور کند.

 
۲۹ دقیقه پیش

اسماعیل بقائی: برای صیانت از منافع‌مان در تنگه هرمز هر اقدامی لازم باشد انجام می‌دهیم

 

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در نشست خبری سه‌شنبه خود گفت: «برای صیانت از منافع خود در رابطه با تنگه هرمز، هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهیم داد.»

او افزود به مشورت‌هایمان با عمان برای تنظیم ترتیبات لازم جهت عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز ادامه می‌دهیم و نیازی به مداخله هیچ کشوری، از جمله فرانسه در موضوع تنگه هرمز نیست.

بقائی همچنین درباره تاثیرات امضای تفاهم‌نامه با آمریکا گفت: «روند فروش نفت و محصولات نفتی پس از امضای یادداشت تفاهم، تسهیل شده است.»

۳۵ دقیقه پیش

تحلیلآیا توافق اسرائیل و لبنان بن‌بست را تشدید می‌کند و به درگیری‌ها دامن می‌زند؟

 

تحلیلگران بر این باورند که توافق اخیر اسرائیل و لبنان ممکن است به‌جای پایان دادن به درگیری اسرائیل و حزب‌الله، بن‌بست موجود را تثبیت کند، زیرا خروج نیروهای اسرائیلی از لبنان را به خلع سلاح این گروه نیابتی جمهوری اسلامی مشروط کرده است. شرطی که به گفته آنان، عملا دست‌نیافتنی است.

خبرگزاری رویترز سه‌شنبه ۹ تیر در مقاله‌ای نوشت هسته اصلی این توافق بر معامله‌ای استوار است که بسیاری آن را «غیرعملی» می‌دانند؛ حزب‌الله قاطعانه خلع سلاح را رد کرده و دولت لبنان نیز توانایی اجرای چنین طرحی را ندارد.

تحلیلگران معتقدند با توجه به اینکه بعید است حزب‌الله سلاح خود را کنار بگذارد، اسرائیل از پوشش سیاسی لازم برای ادامه حضور نظامی نامحدود در جنوب لبنان برخوردار خواهد شد.

پس از آغاز جنگ ایران در اسفندماه ۱۴۰۴ و ورود حزب‌الله به این مناقشه در حمایت از جمهوری اسلامی، اسرائیل حضور نظامی خود را در بخش‌هایی از جنوب لبنان گسترش داده است.

رویترز در ادامه به نقل از تحلیلگران نوشت این توافق دولت لبنان را میان تعهداتی که قادر به اجرای آن‌ها نیست و حاکمیتی که نمی‌تواند به‌طور کامل بازپس گیرد، گرفتار می‌کند.

بر اساس این مقاله، این چارچوب توافق همچنین با واقعیت‌های سیاسی لبنان در تضاد است، زیرا از دولتی «شکننده و مبتنی بر نظام فرقه‌ای» می‌خواهد با قدرتمندترین گروه مسلح کشور مقابله کند، در حالی که نظام سیاسی لبنان پس از جنگ داخلی بر تقسیم قدرت استوار شده، نه اعمال زور.

یک سیاستمدار ارشد لبنانی که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت: «این یک توافق نیست، بلکه راه‌حلی تحمیلی است.»

ادامه گزارش را اینجا بخوانید

۳۵ دقیقه پیش

تجمع اعتراضی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد

 

دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد، برای چندمین روز متوالی با برگزاری تجمع به حضوری شدن امتحانات خود اعتراض کردند.

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد شماری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، سه‌شنبه نهم تیرماه مقابل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در تهران تجمع کردند.

دانشجویان در این تجمع شعارهایی مانند «دانشجو داد بزن/ حق‌ات رو فریاد بزن» سر‌دادند.

گزارش کامل را اینجا بخوانید.

۳۶ دقیقه پیش

بهره‌برداری اقتصادی ترکیه از جنگ ایران

 

اکونومیست گزارش کرده است ترکیه برنامه گسترده‌ای برای استفاده اقتصادی از شرایط پیش آمده در پی جنگ ایران دارد. ظرفیت بنادر استانبول تکمیل شده است و گردشگران به جای دبی به بازارهای استانبول رفته‌اند، اما چالش‌هایی نیز در بین است.

در حالی‌ که جنگ اخیر خسارت‌های گسترده‌ای برای ایران داشته و پیش‌بینی‌هایی از تاثیرات منفی آن بر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس منتشر شده، برای ترکیه، هم فرصت بوده و هم تهدید.

جهش قیمت نفت باعث شد نرخ تورم ماهانه در ترکیه در ماه میلادی آوریل، برای دومین بار طی یک سال گذشته از چهار درصد فراتر رود. با این حال، بحران در کشورهای همسایه برای آنکارا فرصتی اقتصادی نیز ایجاد کرده است.

گزارش کامل را اینجا بخوانید.

۵۹ دقیقه پیش

اکسیوس: دو مسیر مذاکرات آمریکا درباره لبنان موجب ابهام میان اسرائیل و لبنان شده است

 

وب‌سایت خبری اکسیوس سه‌شنبه ۹ تیر گزارش داد که یکی از مهم‌ترین نقاط اختلاف در مذاکرات آمریکا با جمهوری اسلامی، اسرائیل و لبنان، به دو مسیر موازی دیپلماتیک بازمی‌گردد که جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، هدایت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، در مسیری که روبیو دنبال کرده، هدف جلوگیری از نفوذ تهران در لبنان بوده و چارچوب توافق صلح میان اسرائیل و لبنان نیز بر همین اساس تنظیم شده است. در مقابل، در توافقی که ونس با جمهوری اسلامی درباره لبنان به دست آورده، به ایران نقشی در روند آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله داده شده است.

اکسیوس نوشت این تفاوت به اندازه‌ای موجب ابهام شد که مذاکره‌کنندگان اسرائیلی و لبنانی هفته گذشته از میانجی‌های آمریکایی خواستند مشخص کنند کدام یک از این دو مسیر، سیاست رسمی دولت آمریکا محسوب می‌شود.

تفاهم‌نامه ۲۷ خرداد میان آمریکا و جمهوری اسلامی به طور ضمنی خروج اسرائیل از لبنان را بخشی از توافق نهایی می‌داند، اما توافق صلحی که جمعه پنجم تیر میان اسرائیل و لبنان امضا شد، خروج نیروهای اسرائیلی را تدریجی و مشروط به خلع سلاح حزب‌الله کرده است.

به نوشته آکسیوس، حزب‌الله و متحدانش این توافق را رد کرده و خواستار اجرای تفاهم‌نامه واشینگتن و تهران شده‌اند.

با این حال، مقام‌های دولت آمریکا به اکسیوس گفته‌اند این دو توافق با یکدیگر در تضاد نیستند.

به گفته آنها، تفاهم‌نامه با جمهوری اسلامی بر حاکمیت لبنان تاکید دارد و توافق میان اسرائیل و لبنان نیز با امضای دولت لبنان، در چارچوب همان اصل قرار می‌گیرد.

آنها همچنین تاکید کردند که میان ونس و روبیو اختلافی وجود ندارد و هر دو در حال اجرای سیاست‌های دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، هستند.

۱ ساعت پیش

اکسیوس: ترامپ برای پیشبرد مذاکرات با جمهوری اسلامی از دو رویکرد ونس و روبیو استفاده می‌کند

 

اکسیوس سه‌شنبه ۹ تیر در گزارشی نوشت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در حالی تلاش می‌کند به توافقی با ایران دست یابد که دو تن از نزدیک‌ترین مقام‌های دولت او، یعنی جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری، و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، رویکردهای متفاوتی در قبال این مذاکرات دارند.

بر اساس این گزارش، ونس از رویکردی محتاطانه‌تر حمایت می‌کند و دستیابی به توافق با تهران را راهی برای پایان دادن به تنش‌ها، بازگشایی تنگه هرمز و کمک به ثبات اقتصاد آمریکا می‌داند. در مقابل، روبیو موضعی سختگیرانه‌تر دارد و بر حفظ فشار بر جمهوری اسلامی تاکید می‌کند، هرچند از روند مذاکرات نیز حمایت می‌کند.

اکسیوس به نقل از یکی از مشاوران ارشد دولت ترامپ نوشت که ونس و روبیو دو جنبه متفاوت از سیاست خارجی رییس‌جمهوری آمریکا را نمایندگی می‌کنند. این مشاور گفت: «آنها مانند ابزارهای مختلف یک چاقوی سوئیسی هستند و این ترامپ است که تصمیم می‌گیرد از هر کدام در چه زمانی استفاده کند.»

بر اساس این گزارش، موفقیت مذاکرات و تاثیر آن بر ثبات بازارهای جهانی نفت، به توانایی ترامپ در ایجاد توازن میان منافع جمهوری اسلامی، اسرائیل و لبنان و بهره‌گیری از این دو رویکرد بستگی دارد.

۱ ساعت پیش

اسماعیل بقائی: تا زمانی به تعهدات‌مان عمل می‌کنیم که طرف مقابل نیز به آن عمل کند

 

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در نشست خبری سه‌شنبه گفت: «ما تا زمانی به تعهدات‌مان عمل می‌کنیم که طرف مقابل نیز به آن عمل کند، از جمله پایان جنگ در لبنان.»

بقائی افزود همه ارکان نظام در تصمیم‌گیری‌های مربوط به جنگ، صلح و مذاکرات حضور دارند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در خصوص حملات اخیر آمریکا به اهدافی در خاک ایران، گفت: «این اقدامات نقض بند اول یادداشت تفاهم بود و اگر ادامه پیدا کند، روند مذاکرات با مشکل مواجه خواهد شد.»

۱ ساعت پیش

بقائی، سخنگوی وزارت خارجه: آمریکا باید اسرائیل را به پایان جنگ در لبنان مجبور کند

 

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در نشست خبری سه‌شنبه ۹ تیر گفت: «پایان جنگ در لبنان، تعهد آمریکاست و باید اسرائیل را هم مجبور به این کار کند.»

او افزود اساسا برنامه‌ای برای دیدار با طرف آمریکایی در هیچ سطحی در روزهای آینده نداشته و نداریم و در حال حاضر، ضرورت و دلیلی برای دیدار با طرف آمریکایی وجود ندارد.

بقائی گفت: «چهارشنبه در دوحه نشستی با طرف قطری در خصوص بندهای یادداشت تفاهم و آزادسازی اموال مسدودشده داریم.»

۲ ساعت پیش

تاخیر در درمان بیماران و مشکل در زنجیره تامین دارو به دنبال اختلالات بانکی

 

روزنامه پیام ما گزارش داد اختلال‌های اخیر در شبکه بانکی ایران روند درمان بیماران، تامین دارو و حتی ترخیص پیکر متوفیان را با مشکل مواجه کرده و سلامت شهروندان را تحت تاثیر قرار داده است.

پیام ما سه‌شنبه نهم تیر نوشت اختلال در خدمات چهار بانک ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات، زندگی روزمره مردم را مختل کرده و شهروندان به دلیل از کار افتادن کارت‌های بانکی خود، در انجام امور ساده‌ای مانند خریدهای روزانه تا موارد حیاتی مثل تهیه دارو، با بن‌بست مواجه شده‌اند.

بر اساس این گزارش، شرایط کنونی سلامت شهروندان را به خطر انداخته و علاوه بر ایجاد تاخیر در فرایند تشخیص و درمان بیماران، موجب بروز اختلال در تامین تجهیزات بیمارستانی و زنجیره تهیه دارو شده است.

این در حالی است که نظام بانکی هیچ سازوکار جایگزینی برای تداوم پرداخت‌ها در شرایط بحران پیش‌بینی نکرده و همین موضوع به نگرانی کادر درمان و مسئولان حوزه سلامت دامن زده است.

این رسانه با انتقاد از «فقدان برنامه‌ای مالی برای تداوم خدمات حیاتی در شرایط بحران» افزود: «تا زمانی که برای پرداخت‌های درمانی، تامین دارو و زنجیره تامین بیمارستان‌ها، مسیرهای جایگزین پیش‌بینی نشود، هر اختلال مشابهی می‌تواند سلامت و امنیت درمانی شهروندان را با مخاطره جدی روبه‌رو کند.»

ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

۲ ساعت پیش

سخنگوی وزارت خارجه قطر: نشست سطح عالی میان آمریکا و ایران برنامه‌ریزی نشده است

 

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، برگزاری نشستی در سطح عالی میان مقام‌های آمریکایی و جمهوری اسلامی را رد کرد و گفت استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان ویژه دونالد ترامپ، برای دیدار با میانجی‌ها و گفت‌وگو درباره روند مذاکرات به قطر سفر خواهند کرد.

الانصاری در نشست خبری سه‌شنبه ۹ تیر گفت هیچ نشستی در سطح عالی میان آمریکا و جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی نشده است و ویتکاف و کوشنر در حال حاضر مستقیما با مقام‌های جمهوری اسلامی دیدار نخواهند کرد.

الانصاری همچنین انتقال شش میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده جمهوری اسلامی به حساب‌های بانکی ایران را تکذیب کرد و گفت این دارایی‌ها همچنان مشمول توافق سال ۲۰۲۳ هستند و فقط برای خرید کالاهای بشردوستانه اختصاص یافته‌اند.

۳ ساعت پیش

جنتی وزیر پیشین ارشاد: در آینده ممکن است شاهد اعتراضات جمعی معیشتی باشیم

 

علی جنتی، وزیر پیشین ارشاد، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «در آینده ممکن است به‌دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی، اعتراض‌های جمعی در ایران شکل بگیرد.»

او افزود با توجه به تجربه گذشته، نظام اجازه نخواهد داد که «عناصر وابسته به دشمن» وارد کشور شوند و «فجایع گذشته» را بار دیگر رقم بزنند.

جنتی گفت: «آنچه در دی‌ماه رخ داد، ابتدا یک اعتراض کامل مسالمت آمیز بود و عده‌ای به دلیل بالا رفتن تورم و گرانی‌ها اعتراضاتی داشتند و جمعی از بازاریان به خیابان آمدند و اعتراض داشتند، ولی عوامل خارجی بر موج اعتراضات سوار شدند و به خشونت دامن زدند.»

وزیر پیشین ارشاد افزود: «دستگیری عوامل آشوب نیز به خوبی نشان داد که عوامل خارجی کاملا در آن حوادث دخالت داشته‌اند.»

۳ ساعت پیش

عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز همچنان کمتر از سطح پیش از جنگ است

 

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از داده‌های شرکت اطلاعات دریایی «کپلر» گزارش داد که روز دوشنبه ۴۰ کشتی از تنگه هرمز عبور کردند. این رقم همچنان به‌طور قابل توجهی کمتر از میانگین عبور روزانه کشتی‌ها پیش از آغاز جنگ علیه جمهوری اسلامی در اسفند است.

بر اساس داده‌های کپلر، ۱۶ فروند از این ۴۰ کشتی از مسیر ایران در تنگه هرمز عبور کردند. این شرکت همچنین اعلام کرد ۱۲ کشتی دیگر یا سامانه‌های رهگیری خود را خاموش کرده بودند یا از مسیری «نامشخص» عبور کرده‌اند.

۴ ساعت پیش

معاون پزشکیان: چند میلیارد دلار به یکی از حساب‌های ما در منطقه نشسته است

 

محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی مسعود پزشکیان، در نشست تبیین اقدامات دولت چهاردهم در جنگ و با اشاره به متن تفاهم‌نامه با آمریکا گفت: «چند میلیارد دلار به حساب جمهوری اسلامی در یکی از کشورهای خلیج فارس نشسته است.»

او افزود در جلسه شورای عالی امنیت ملی، پزشکیان، قالیباف، محسنی اژه‌ای، جانشین ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر کشور، رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر خارجه، فرمانده کل سپاه پاسداران، فرمانده کل ارتش و دو نماینده «ولی‌فقیه»، به تفاهم‌نامه رای مثبت دادند.

معاون پزشکیان درباره نظر مجتبی خامنه‌ای درباره تفاهم‌نامه گفت: «رهبر گفت درباره مذاکرات من نظر دیگری داشتم، اما اگر قرار باشد تنها نظر رهبری اجرا شود که دیگر مجلس معنا ندارد، شورای عالی امنیت ملی معنا ندارد.»

۴ ساعت پیش

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: با اراده جمهوری اسلامی خلع سلاح حزب‌الله هرگز تحقق نخواهد یافت

 

محمدرضا محسنی‌ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، به خانه ملت گفت: «هدف بنیادین از توافق اخیر میان لبنان و اسرائیل که با میانجی‌گری ایالات متحده صورت گرفت، خلع سلاح حزب‌الله است، اما این هدف با توجه به اراده حزب‌الله و جمهوری اسلامی برای حمایت از محور مقاومت، هرگز تحقق نخواهد یافت.»

او افزود وجود فعلی دولت و تمامیت ارضی لبنان، مستقیما مدیون سلاح و ایستادگی مقاومت است.
محسنی‌ثانی گفت: «بدون توان بازدارنده حزب‌الله، لبنان در برابر طمع‌های توسعه‌طلبانه اسرائیل هیچ تضمینی برای بقا نخواهد داشت.»

 

۴ ساعت پیش

روزنامه لبنانی: سفر برنامه‌ریزی‌شده عراقچی به بیروت انجام نخواهد شد

 

روزنامه لبنانی «المدن» سه‌شنبه ۹ تیر گزارش داد عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، قرار بوده به بیروت سفر کند اما به‌زودی این سفر را انجام نخواهد داد تا این سفر به‌عنوان حمایت از توافق امضاشده میان لبنان و اسرائیل تلقی نشود.

به نوشته «المدن»، سفر عراقچی به لبنان از پیش برنامه‌ریزی شده بود، اما تهران ترجیح داده است این سفر در شرایط کنونی انجام نشود.

این روزنامه همچنین گزارش داد جمهوری اسلامی در حال حاضر دیگر برای یافتن راه‌حلی درباره موضوع سفیر خود در لبنان اهمیت ویژه‌ای قائل نیست و این پرونده دیگر در دستور کار تهران قرار ندارد.

۵ ساعت پیش

اژه‌ای: بعضی از زندانی‌های فراری جنگ ۱۲ روزه هنوز برنگشتند

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه، در دیدار جمعی از مدیران سازمان پزشکی قانونی با اشاره به حمله به زندان اوین در جنگ ۱۲ روزه گفت: «بعضی از زندانی‌های فراری از آن زمان هنوز برنگشته‌اند.»
او افزود خیلی زندانی‌های دیگری هم می‌توانستند از زندان فرار کنند اما فرار نکردند و برخی که رفتند هم خودشان برگشتند.

رییس قوه قضاییه گفت: «امروز یکی از مسائل در این شرایط جنگی، ایجاد آرامش در جامعه است و نهادهای مختلف قوه قضاییه در این آرامش کمک کرده‌اند.»

او افزود در طول جنگ‌ها، اجازه ندادیم هیچ یک از کارهای مردم روی زمین بماند.

۵ ساعت پیش

روایت شماگزارش‌ مخاطبان از تشدید تدابیر امنیتی در مشهد

 

در حالی که دست‌کم ۹ روز به برگزاری مراسم حکومتی برای دفن علی خامنه‌ای در مشهد باقی مانده، شماری از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی از افزایش فضای امنیتی در این شهر خبر دادند.

یکی از مخاطبان در پیامی نوشت که محل دفن امام هشتم شیعیان بسته شده و برخی مدارس برای اسکان شهروندان افغانستانی و پاکستانی در نظر گرفته شده است.

۵ ساعت پیش

دو عضو سپاه پاسداران در حمله مسلحانه در کرمانشاه کشته شدند

 

روابط عمومی سپاه پاسداران استان کرمانشاه تایید کرد دو نفر از نیروهای بومی این نهاد به نام‌های برهان کریسانی و خالد خالدی‌نیا در حمله مسلحانه مقابل منزلشان در شامگاه دوشنبه هشتم تیر کشته شدند.

وب‌سایت هه‌نگاو گزارش داده بود که دو عضو دیگر سپاه پاسداران به نام‌های کامل شبرنگ، معروف به کامل هجیجی، و کمال عبدی نیز به شدت مجروح شده‌اند. به نوشته هه‌نگاو، کامل هجیجی در کما به سر می‌برد.

هه‌نگاو همچنین نوشت گروهی با نام «خوری هیوا» با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و گفته است که خالد خالدی‌نیا در سرکوب معترضان در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در شهر جوانرود نقش داشته است.

۵ ساعت پیش

پزشکیان: تمامی مراحل مذاکرات با هماهنگی کامل رهبر انجام شده است

 

مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، سه‌شنبه ۹ تیر در دیدار با اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت که یادداشت تفاهم با آمریکا در چارچوب سیاست‌های حکومت، با هماهنگی کامل با مجتبی خامنه‌ای و حمایت شورای عالی امنیت ملی به دست آمده است.

او تاکید کرد: «تمامی مراحل مذاکرات با هماهنگی کامل با رهبری و در چارچوب سازوکارهای مصوب انجام شد.»

پزشکیان گفت: «برخی جریان‌ها تلاش می‌کنند با تخریب تیم مذاکره‌کننده و زیر سوال بردن تصمیمات ملی، زمینه تضعیف دستاوردها را فراهم کنند.»

۵ ساعت پیش

تحلیلگران: جنگ جمهوری اسلامی برای پکن فرصت‌ساز بوده است

 

ارزیابی‌های تازه از سوی اندیشکده‌ها و تحلیلگران متمرکز بر آسیا نشان می‌دهد پیامدهای جنگ جمهوری اسلامی در زمینه‌های مختلف برای پکن سودآور بوده است.

گفت‌وگو با توماج طاهباز، خبرنگار ایران‌اینترنشنال

۶ ساعت پیش

ابهام درباره نشست احتمالی جمهوری اسلامی و آمریکا در قطر

 

دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت: «جمهوری اسلامی خواستار برگزاری نشستی در دوحه شده است.» با این حال، مقام‌های جمهوری اسلامی برگزاری هرگونه گفت‌وگوی مستقیم یا فنی میان تهران و واشینگتن در روزهای آینده را تکذیب کردند.

گزارش سمیرا قرایی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال

۶ ساعت پیش

سرپرست وزارت دفاع: به دشمن اعتماد نداریم و دستانمان روی ماشه است

 

مجید ابن‌الرضا، سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، در گفت‌وگوی تلفنی با سعود بن عبدالرحمن بن حسن آل ثانی، معاون نخست‌وزیر و وزیر مشاور در امور دفاعی قطر، گفت: «به دشمن اعتماد نداریم و دستانمان روی ماشه است و در صورت هرگونه نقض آتش‌بس، اقدام و واکنش متناسب و لازم را خواهیم داشت.»

او افزود تنگه هرمز نباید مورد سوءاستفاده کشورهای فرامنطقه‌ای قرار گیرد و حضور نیروهای «بیگانه» نه‌تنها امنیت‌آفرین نیست، بلکه موجب افزایش سوءتفاهم، بی‌اعتمادی و ناامنی می‌شود.
سرپرست وزارت دفاع در پایان گفت: «جمهوری اسلامی هرگز کشته‌شدن خامنه‌ای و فرماندهان نظامی را فراموش نخواهد کرد.»

۶ ساعت پیش

تصویر ترامپ با هدف‌گیری روی پیشانی، تیتر یک همشهری شد

 

روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران، در صفحه نخست شماره سه‌شنبه ۹ تیر، تصویری از دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، را منتشر کرده که پیشانی او در تیررس قرار گرفته است. تیتر اصلی این شماره «انتقام قطعی است» است و در کنار آن آمده که «خونخواهی امام شهید و شهدا در صدر مطالبات مردم» قرار دارد.

همشهری با اشاره به پیام مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، که گفته است «باید گریبان جنایتکاران جنگی گرفته شود»، این پیام را به تیتر اصلی صفحه نخست خود تبدیل کرده است.

این روزنامه همچنین به اظهارات برخی مراجع تقلید شیعه، از جمله حسین نوری همدانی و ناصر مکارم شیرازی، و نیز نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی اشاره کرده و نوشته است که باید انتقام خون علی خامنه‌ای گرفته شود.

در همین صفحه، به سخنان عبدالله جوادی آملی نیز اشاره شده که گفته بود: «امروز ریختن خون ترامپ خواسته قلبی امام زمان است.»

۶ ساعت پیش

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: توان موشکی و پهپادی ما قابل معامله نیست

 

ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در مصاحبه با صداوسیما گفت توان موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی «خط قرمز» است و با هیچ معامله‌ای محدود نخواهد شد.

او همچنین گفت تنگه هرمز بخشی جدایی‌ناپذیر از حاکمیت جمهوری اسلامی است و مدیریت آن صرفا در اختیار جمهوری اسلامی قرار دارد.

عزیزی با اشاره به نقش آمریکا در منطقه گفت: «عصر مداخله آمریکا در امور منطقه به سر آمده و بازگشت مجدد شکست‌خوردگان، هرگز دستاوردی به همراه ندارد.»

۷ ساعت پیش

وزیران خارجه جمهوری اسلامی و فرانسه در مورد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند

 

عباس عراقچی و ژان نوئل بارو، وزیران خارجه جمهوری اسلامی و فرانسه، ‌در تماسی تلفنی در مورد «آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در پرتو مفاد یادداشت تفاهم اسلام‌آباد و روند اجرای آن» گفت‌وگو کردند.

۷ ساعت پیش

تهران ادعای آمریکا مبنی بر دیدار در دوحه را تکذیب کرد

 

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، درباره سفر نمایندگان ارشد آمریکا به دوحه هم‌زمان با سفر هیات کارشناسی ایرانی به این کشور گفت: «در روزهای آینده هیچ نشست مذاکراتی با طرف آمریکایی برگزار نخواهد شد.»

گفت‌وگو با امیر گیتی، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال

۷ ساعت پیش

سی‌ان‌ان: ویتکاف برای مذاکره با نمایندگان ایران عازم قطر شد

 

شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از دو منبع ارشد آمریکایی گزارش داد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، برای شرکت در مذاکرات با نمایندگان جمهوری اسلامی عازم دوحه، پایتخت قطر، شد.

بر اساس این گزارش، کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، گفت که هیاتی از کارشناسان ایران نیز به پایتخت قطر خواهند رسید و دو روز در آنجا اقامت خواهند داشت.

او اشاره کرد که اعضای هیات با آمریکایی‌ها دیدار نخواهد کرد.

۷ ساعت پیش

عضو مجلس خبرگان: هدف ما در مذاکرات باید دریافت غرامت باشد

 

محسن طاهری، عضو مجلس خبرگان گفت: «هدف جمهوری اسلامی در مذاکرات باید دریافت غرامت و خسارت‌های وارد شده باشد، در حالی که طرف مقابل تلاش دارد از مسیر مذاکره به اهدافی برسد که در میدان جنگ موفق به تحقق آن نشده است.»
او ادامه داد: «آنچه اهمیت دارد، ایستادگی بر خطوط قرمز تعیین‌شده از سوی رهبری است و تیم مذاکره‌کننده نباید از این اصول کوتاه بیاید.»

۷ ساعت پیش

رییس‌جمهوری کره جنوبی: فقط دو کشتی ما در خلیج فارس مانده‌اند

 

لی جائه میونگ، رییس‌جمهوری کره‌ جنوبی،سه‌شنبه به وقت محلی، گفت که به جز دو کشتی متعلق به این کشور، سایر کشتی‌ها پس از ماه‌ها از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری یونهاپ، لی که در نشست هیات دولت سخن می‌گفت، اشاره کرد دو کشتی باقی مانده به دلیل برخی شرایط نمی‌توانند از تنگه هرمز که پس از حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به ایران مسدود شده بود، خارج شوند.

او همچنین هشدار داد که «بحران هنوز تمام نشده است» زیرا حتی پس از امضای توافق صلح، زمان قابل توجهی برای بازگرداندن کامل اقتصاد جهان به حالت عادی لازم است.

لی گفت: «ما به مدیریت بحران مؤثرتر و متمرکزتر در میان‌مدت تا بلندمدت نیاز داریم» و از دولت کره جنوبی خواست که سیستم واکنش اضطراری کامل را حفظ کند و وظایف بلندمدتی مانند تنوع‌بخشی به زنجیره‌های تأمین انرژی و مواد اولیه را دنبال کند.

منبع:ایران اینترنشنال