PEZHVAKEIRAN.COM ترامپ در ترکیه: ناتو در جریان جنگ ایران من را ناامید کرد
 

ترامپ در ترکیه: ناتو در جریان جنگ ایران من را ناامید کرد

 

خلاصه
  • رییس‌جمهوری آمریکا با اشاره به جنگ اخیر با جمهوری اسلامی گفت از عملکرد ناتو «بسیار ناامید» شده است.

  • صداوسیما گزارش داد نفتکش هدف قرار گرفته در تنگه هرمز، با حمایت آمریکا در حال استفاده از مسیر دریایی عمان بود و پس از «نادیده گرفتن هشدارهای مکرر» هدف قرار گرفت.

  • ارم‌نیوز به نقل از یک منبع آمریکایی در دفتر امور اروپا و اوراسیا در وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که موضوع امنیت تنگه هرمز، به دستور کار نشست ناتو در آنکارا افزوده شده است.

  • مارین‌ترافیک اعلام کرد داده‌های این شرکت نشان می‌دهد بین ۱۲ تا ۱۴ تیر ۱۰۸ عبور تاییدشده کشتی از تنگه هرمز ثبت شده و کشتیرانی تجاری همچنان در این آبراه ادامه دارد.

  • آژانس «ایمنی هوانوردی اروپا»، اعتبار هشدار مربوط به پرواز در حریم هوایی مناطق درگیر در «خاورمیانه و خلیج فارس» را تا ۱۷ تیر تمدید کرد.

۱۰ دقیقه پیش

ترامپ: اردوغان نمی‌خواهد تهران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، سه‌شنبه در کنار رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، گفت اردوغان نیز نمی‌خواهد جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست یابد. او در عین حال درگیری آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی را «جنگ» نخواند و آن را «خلع سلاح هسته‌ای ایران» توصیف کرد.

ترامپ گفت ترکیه، جمهوری اسلامی را «به‌خوبی می‌شناسد» و در تلاش‌ها برای پایان دادن به این درگیری، همراه با چند کشور دیگر، «نقش بسیار مهمی» ایفا کرده است.

او افزود: «آنها ایران را خیلی خوب می‌شناسند و از مشکلات مربوط به ایران آگاه هستند. ترکیه، همراه با چند کشور دیگر، در کمک به پایان دادن به این درگیری نقش بسیار مهمی داشته است.»

رییس‌جمهوری آمریکا درباره روابط خود با ترکیه و تلاش‌ها برای پایان دادن به درگیری با جمهوری اسلامی گفت: «در مورد روابط ما، از جمله تلاش برای پایان دادن به جنگ با ایران، یا هر اسمی که می‌خواهید روی آن بگذارید؛ این حتی جنگ هم نیست، یک عملیات نظامی است؛ خلع سلاح هسته‌ای ایران است.»

ترامپ همچنین گفت ترکیه «می‌توانست وارد این درگیری شود، اما این کار را نکرد» و از این کشور به عنوان «یک قدرت نظامی بسیار قوی» یاد کرد.

او درباره رجب طیب اردوغان گفت: «فکر نمی‌کنم او هم بخواهد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. از این بابت تقریبا مطمئنم؛ در واقع کاملا مطمئنم.»

۲۶ دقیقه پیش

ترامپ: ناتو در جریان جنگ علیه تهران من را ناامید کرد

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، با اشاره به جنگ اخیر با جمهوری اسلامی گفت از عملکرد ناتو «بسیار ناامید» شده است. او افزود: «به خاطر کاری که در ایران انجام دادیم، با ما رفتار خوبی نشد.»

ترامپ پس از ورود به آنکارا برای شرکت در نشست ناتو، برگزاری این نشست را «اتفاقی مهم» توصیف کرد.

او در پاسخ به پرسشی درباره میزان رضایتش از پیشرفت اعضای ناتو در افزایش هزینه‌های دفاعی گفت: «خواهیم دید. من از ناتو بسیار ناامید شده‌ام.»

رییس‌جمهوری آمریکا در حاشیه نشست با رجب طیب اردوغان همچنین گفت: «صادقانه بگویم، اگر نشست در ترکیه برگزار نمی‌شد، جایی که دوستم رهبری بسیار قدرتمند است، ممکن بود اصلا در این نشست شرکت نکنم.»

۳۷ دقیقه پیش

سلمان سلجوقی، معترض بازداشتی، به پنج سال زندان محکوم شد

 

بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال، سلمان سلجوقی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب شاهرود به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس محکوم شده است.

بنا بر این گزارش، سلجوقی روز سوم اسفند ۱۴۰۴ پس از یورش ماموران لباس‌شخصی وزارت اطلاعات به منزلش بازداشت شد.

او در طول دوران بازداشت و روند رسیدگی قضایی از دسترسی به وکیل محروم بوده است.

۵۴ دقیقه پیش

قطر حمله جمهوری اسلامی به نفتکش این کشور در نزدیکی تنگه هرمز را محکوم کرد

 

ماجد محمد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، با محکوم کردن حمله به نفتکش حامل گاز طبیعی مایع «الرکیات» در نزدیکی تنگه هرمز، جمهوری اسلامی را مسئول این حمله دانست و اعلام کرد این اقدام، امنیت کشتیرانی بین‌المللی و عرضه جهانی انرژی را به خطر انداخته و نقض آشکار حقوق بین‌الملل است.

دوحه در بیانیه‌ای اعلام کرد هدف قرار گرفتن این نفتکش هنگام عبور از نزدیکی تنگه هرمز، حمله‌ای غیرقابل قبول علیه امنیت و ایمنی کشتیرانی بین‌المللی و آزادی تردد در آبراه‌های بین‌المللی به شمار می‌رود.

قطر همچنین از جمهوری اسلامی خواست فورا به اقداماتی که امنیت منطقه، ایمنی کشتیرانی بین‌المللی و عرضه جهانی انرژی را تهدید می‌کند، پایان دهد و از به خطر انداختن منافع کشورهای منطقه خودداری کند.

دوحه در پایان تاکید کرد جمهوری اسلامی را از نظر حقوقی مسئول کامل این حمله و هرگونه خسارت و پیامد ناشی از آن می‌داند.

۱ ساعت پیش

خبر فورینفتکش قطری پس از حمله موشکی در معرض خطر انفجار قرار دارد

 

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد نفتکش حامل گاز طبیعی مایع «الرکیات» قطر به دلیل آتش‌سوزی در اتاق موتور، در معرض خطر انفجار قرار دارد.

به گفته منابع، این شناور و یک نفتکش حامل نفت خام با پرچم عربستان، پس از آنکه سپاه پاسداران شامگاه کشتی‌های عبوری در تنگه هرمز را هدف حملات موشکی قرار داد، در نزدیکی این آبراه آسیب دیدند.

یکی از منابع به رویترز گفت نفتکش «الرکیات» که حامل گاز طبیعی مایع بود، پس از اصابت موشک به سمت چپ بدنه خود، پیام درخواست کمک اضطراری ارسال کرد.

۱ ساعت پیش

رویترز: عربستان سعودی افزایش ظرفیت خط لوله نفت به دریای سرخ را بررسی می‌کند

 

خبرگزاری رویترز به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد عربستان سعودی در حال بررسی افزایش ظرفیت خط لوله انتقال نفت به دریای سرخ است تا نفت بیشتری را بدون عبور از تنگه هرمز صادر کند.

رویترز گزارش داد ریاض با برخی کشورهای همسایه درباره افزایش ظرفیت خط لوله شرق-غرب تا دو میلیون بشکه در روز گفت‌وگوهای مقدماتی انجام داده است.

بر اساس این گزارش، افزایش ظرفیت خط لوله عربستان سعودی چند سال زمان می‌برد، میلیاردها دلار هزینه خواهد داشت و ممکن است شامل انتقال فرآورده‌های نفتی نیز باشد.

۲ ساعت پیش

تصاویر ماهواره‌ای از حرکت قایق‌های تندرو در نزدیکی تنگه هرمز

 

خبرگزاری رویترز تصاویر ماهواره‌ای منتشر کرد که گروهی از قایق‌های کوچک را در نزدیکی تنگه هرمز در دوشنبه ۱۵ تیر نشان می‌دهد.

هویت شناورهای حاضر در این تصویر قابل تایید نیست اما پیش‌تر گزارش شده بود سپاه پاسداران برای توقیف کشتی‌ها در تنگه هرمز از قایق‌های تندرو کوچک استفاده کرده است.

بر اساس توضیحات همراه این تصاویر، شناورها در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری از سواحل ایران قرار دارند.

۲ ساعت پیش

احمدی‌مقدم: کمیته‌های فنی تهران و واشینگتن احتمالا هفته آینده تشکیل جلسه می‌دهند

 

اسماعیل احمدی‌مقدم، رییس دانشگاه عالی دفاع، که در هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی در اسلام‌آباد حضور داشت، در گفت‌وگو با شبکه المیادین گفت کمیته‌های فنی جمهوری اسلامی و آمریکا احتمالا هفته آینده تشکیل جلسه خواهند داد.

او افزود پیشرفت مذاکرات به میزان پایبندی طرف مقابل به تعهدات بستگی دارد، زیرا تفاهم‌نامه در بند پایانی خود بر اجرای الزام‌آور پنج نکته تاکید کرده است.

احمدی‌مقدم همچنین گفت تهدیدهای دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، «برای مصرف داخلی ایالات متحده و ایجاد یک روایت خاص» مطرح می‌شود و افزود سخنرانی اخیر او ناقض بند دوم تفاهم‌نامه است؛ بندی که طرف‌ها را به خودداری از به‌کارگیری زبان تهدید ملزم می‌کند.

او هشدار داد اگر نقض تعهدات ادامه یابد، جمهوری اسلامی برای «بدترین سناریوها» آماده است و توان پاسخگویی دارد. احمدی‌مقدم گفت: «اگر پیمان‌شکنی ادامه یابد، تهران برای پاسخ و شلیک نهایی مجهز خواهد بود.»

۳ ساعت پیش

تحلیلحمله موشکی سپاه پاسداران به دو کشتی تجاری در تنگه هرمز

 

علی‌حسین قاضی‌زاده، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، درباره حمله موشکی سپاه پاسداران به دو کشتی تجاری در تنگه هرمز گفت جمهوری اسلامی می‌خواهد همان نوع حاکمیتی را بر تنگه هرمز به دست بیاورد که در جریان جنگ اعمال کرد و اکنون می‌خواهد آن را قانونی کند.

او افزود خواسته‌های جمهوری اسلامی بزرگ‌تر از آن چیزی است که بیان می‌شود و این خواسته‌ها به اندازه‌ای برای آمریکا، متحدانش و امنیت کشتیرانی جهان تهدیدآمیز است که هزینه آغاز دوباره جنگ را کاملا قابل توجیه می‌کند.

۳ ساعت پیش

منابع رویترز: نفتکش ال‌ان‌جی قطر در تنگه هرمز هدف قرار گرفت و آسیب جدی دید

 

خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد نفتکش حامل گاز طبیعی مایع «الرکیات» متعلق به قطر، هنگام عبور از بخش عمانی تنگه هرمز هدف قرار گرفت و آسیب جدی دید. به گفته این منابع، این حادثه پس از گزارش‌هایی درباره شلیک موشک از سوی سپاه پاسداران به کشتی‌های تجاری در حال عبور از این آبراه رخ داده است.

بر اساس این گزارش، پس از اصابت به سمت چپ کشتی، موتورخانه آن دچار آتش‌سوزی شد و دود غلیظ امکان ارزیابی بیشتر خسارت را از خدمه گرفت، اما همه اعضای خدمه سالم هستند.

رویترز نوشت این نخستین بار از زمان آغاز جنگ در اسفند ۱۴۰۴ است که یک کشتی حامل ال‌ان‌جی قطر هدف قرار می‌گیرد.

رویترز همچنین نوشت موقعیت این کشتی با هشدار منتشرشده از سوی سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا مطابقت دارد. این سازمان اعلام کرده بود یک نفتکش در شرق سواحل عمان با پرتابه‌ای ناشناس هدف قرار گرفته و دچار آتش‌سوزی شده است.

۴ ساعت پیش

مارین‌ترافیک: کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز همچنان ادامه دارد

 

مارین‌ترافیک اعلام کرد داده‌های این شرکت نشان می‌دهد بین ۱۲ تا ۱۴ تیر ۱۰۸ عبور تاییدشده کشتی از تنگه هرمز ثبت شده و کشتیرانی تجاری همچنان در این آبراه ادامه دارد.

مارین‌ترافیک اعلام کرد داده‌های این شرکت نشان می‌دهد بین ۱۲ تا ۱۴ تیر ۱۰۸ عبور تاییدشده کشتی از تنگه هرمز ثبت شده و کشتیرانی تجاری همچنان در این آبراه ادامه دارد.

بر اساس آمار این شرکت، در این فاصله ۴۴ کشتی از مسیر ایران، ۳۰ کشتی از مسیر عمان، ۱۰ کشتی از مسیر تعیین‌شده سازمان بین‌المللی دریانوردی و ۲۴ کشتی از مسیرهای ثبت‌نشده یا نامشخص از تنگه هرمز عبور کردند.

۴ ساعت پیش

تهدید وزیر خارجه جمهوری اسلامی به ترک مذاکرات در صورت ادامه تهدیدهای آمریکا

 

دونالد ترامپ گفت: «یا با ایران به توافق می‌رسیم، یا کار را تمام می‌کنیم.» همزمان عباس عراقچی نوشت: «تا تهدید ادامه داشته باشد، مذاکرات آغاز نخواهد شد.»

مرتضی کاظمیان، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، از مذاکره زیر تهدید و شکنندگی آتش‌بس می‌گوید.

۴ ساعت پیش

ارم‌نیوز: امنیت تنگه هرمز به دستور کار نشست ناتو در آنکارا افزوده شد

 

وب‌سایت ارم‌نیوز به نقل از یک منبع آمریکایی در دفتر امور اروپا و اوراسیا در وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که موضوع امنیت تنگه هرمز در روزهای اخیر و پس از رایزنی‌های واشینگتن با شماری از کشورهای اروپایی، به دستور کار نشست ناتو در آنکارا افزوده شده است.

به گفته این منبع، پیشنهاد آمریکا بر حفاظت از کشتی‌های تجاری، تبادل هشدارهای دریایی، هماهنگی در مقابله با تهدیدهای احتمالی و اشتراک‌گذاری اطلاعات متمرکز است.

این منبع افزود طرح پیشنهادی شامل استقرار دائمی نیروهای ناتو در خلیج فارس نیست و واشینگتن ترجیح می‌دهد ماموریت‌های دریایی کشورهای اروپایی با پشتیبانی ناتو در حوزه فرماندهی، نظارت و تبادل اطلاعات انجام شود تا احتمال رویارویی مستقیم با سپاه پاسداران در تنگه هرمز کاهش یابد.

ارم‌نیوز همچنین با اشاره به گزارشی از روزنامه «نشنال» نوشت بریتانیا و فرانسه در حال آماده‌سازی یک ماموریت چندملیتی برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز هستند که با هماهنگی عمان و با نقش محوری ناوهای جنگی دو کشور اجرا خواهد شد.

این رسانه به نقل از یک منبع فرانسوی نزدیک به نهادهای امنیت دریایی گزارش داد پاریس در حال تدوین سازوکاری برای هماهنگی میان ناتو، ماموریت اروپایی و فرماندهی‌های دریایی فعال در منطقه است تا در صورت وقوع هرگونه حادثه، میان شرکت‌های کشتیرانی، بیمه و نیروهای دریایی ارتباط سریع برقرار شود.

ارم‌نیوز نوشت انتظار می‌رود نشست ناتو در آنکارا چارچوبی محدود برای هماهنگی امنیت دریایی در تنگه هرمز تصویب کند؛ چارچوبی که هدف آن تقویت امنیت عبور کشتی‌های تجاری بدون گسترش حضور نظامی ناتو در خلیج فارس است.

۴ ساعت پیش

١٧٦ روز تحصن شبانه‌روزی ایرانیان مقابل وزارت خارجه هلند

 

گروهی از ایرانیان آزادی‌خواه در هلند، از ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ تاکنون، به مدت ۱۷٦ روز به‌صورت شبانه‌روزی مقابل ساختمان وزارت امور خارجه هلند در لاهه در تحصن بوده‌اند.

به گفته برگزارکنندگان، بیش از ۸۰ نفر از ایرانیان در این حرکت مدنی مشارکت داشته‌اند؛ اقدامی که با هدف رساندن صدای مردم ایران به افکار عمومی، مسئولان و سیاستمداران هلندی و همچنین پیگیری مطالبات ملت ایران از مسیرهای مدنی، حقوقی و دیپلماتیک ادامه یافته است.

۶ ساعت پیش

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: تصمیم جمهوری اسلامی درباره تنگه هرمز قطعی و اجرایی است

 

علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، هرگونه اقدام درباره تنگه هرمز بدون هماهنگی با جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح را «آب در هاون کوبیدن» دانست و گفت: «کشورهای دیگر نباید اقداماتی انجام دهند که از ابتدا روشن است نتیجه‌ای نخواهد داشت.»

بروجردی در مصاحبه با سایت «خانه ملت» گفت با توجه به اینکه تصمیم درباره «تغییر نظام حاکم» بر تنگه هرمز، به‌عنوان تصمیمی «ملی» و متاثر از جنگ ۴۰ روزه علیه جمهوری اسلامی، در بالاترین سطوح نظام اتخاذ شده است، این تصمیم قطعا اجرایی و نهایی خواهد شد و همه دستگاه‌های ذی‌ربط در چارچوب آن عمل خواهند کرد.

او افزود: «جمهوری اسلامی با اشراف کامل بر تحولات منطقه، هرگونه اقدام مرتبط با تنگه هرمز را در چارچوب منافع و امنیت ملی خود دنبال می‌کند و طرف‌های خارجی باید این واقعیت را در محاسبات و تصمیمات خود مدنظر قرار دهند.»

۶ ساعت پیش

تحلیلترامپ: یا با جمهوری اسلامی به توافق می‌رسیم یا کار را تمام می‌کنیم

 

دونالد ترامپ گفت آمریکا یا با جمهوری اسلامی به توافق خواهد رسید یا کار را تمام خواهد کرد.

امیر حمیدی، متخصص امنیت ملی، گفت جمهوری اسلامی درگیر مدیریت پیامدهای اشتباهات خود شده و توان تحمیل اراده تهران به‌شدت کاهش یافته است.

۸ ساعت پیش

ترامپ: ارتش ایالات متحده هرگز قوی‌تر یا قدرتمندتر از امروز نبوده است

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، سه‌شنبه ۱۶ تیر در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت ارتش ایالات متحده «هرگز قوی‌تر یا قدرتمندتر از امروز نبوده است» و هیچ کشور دیگری توان انجام آنچه آمریکا انجام می‌دهد را ندارد.

او گفت آمریکا امسال رکوردهای تاریخی تازه‌ای در جذب نیرو ثبت کرده و این هدف ماه‌ها زودتر از برنامه محقق شده است.

ترامپ افزود قدرت ارتش آمریکا در جشن دویست‌وپنجاهمین سالگرد استقلال این کشور به نمایش گذاشته شد.

او از کنگره خواست پس از بازگشت به کار، تصویب طرحی شامل ۳۵۰ میلیارد دلار بودجه دفاعی و «قانون نجات آمریکا» را در اولویت قرار دهد.

ترامپ گفت تصویب این بودجه می‌تواند به تامین مالی کامل آنچه او «وزارت جنگ بزرگ ما» خواند، کمک کند و آزادی آمریکا را برای نسل‌های آینده تضمین کند.

۸ ساعت پیش

عراقچی: با ادامه تهدیدها، مذاکرات توافق نهایی آغاز نمی‌شود

 

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با اشاره به مراسم تشییع جنازه علی خامنه‌ای، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت شرکت‌کنندگان در این مراسم و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از هیچ تهدیدی هراس به دل راه نمی‌دهند.

او افزود: «بند ۱۳ یادداشت تفاهم کاملا روشن و صریح است: تا زمانی که تهدیدها علیه جمهوری اسلامی ادامه داشته باشد، مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی آغاز نخواهد شد. به امضای خود پایبند باشید.»

منبع:ایران اینترنشنال