PEZHVAKEIRAN.COM واشینگتن‌پست: جمهوری اسلامی ممکن است پیش از انتخابات آمریکا به دنبال «غافلگیری اکتبر» باشد
 

واشینگتن‌پست: جمهوری اسلامی ممکن است پیش از انتخابات آمریکا به دنبال «غافلگیری اکتبر» باشد

مارک تیسن، ستون‌نویس روزنامه واشینگتن‌پست، در یادداشتی هشدار داده است که [حکومت] ایران ممکن است پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر آمریکا، با حمله به زیرساخت‌های انرژی یا نیروهای آمریکایی، در پی افزایش هزینه‌های سیاسی جنگ برای دونالد ترامپ باشد.

تیسن در این یادداشت تحلیلی نوشته است [حکومت] ایران با وجود خسارت‌های گسترده‌ای که در عملیات نظامی آمریکا متحمل شده، همچنان توان کافی برای تهدید تاسیسات انرژی کشورهای حاشیه خلیج فارس، پایگاه‌های آمریکا و کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز را در اختیار دارد.

این ستون‌نویس احتمال داده است تهران پیش از رای‌گیری ماه نوامبر از این توان استفاده کند تا قیمت جهانی نفت را افزایش دهد، نیروهای آمریکایی را هدف قرار دهد یا واشینگتن را به ازسرگیری جنگ وادار کند.

حکومت ایران توان تلافی‌جویی خود را حفظ کرده است
به نوشته واشینگتن‌پست، ترامپ در شش ماه گذشته محاصره اقتصادی ایران را دوباره برقرار کرده، صادرات نفت این کشور را به‌شدت کاهش داده و با اسکورت نفتکش‌ها، کنترل مسیر کشتیرانی در تنگه هرمز را در دست گرفته است.

ترامپ همچنین تهدید کرده است هر کشور یا نهادی را که با جمهوری اسلامی دادوستد کند، با آنچه «کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی» علیه یک کشور خوانده، روبه‌رو خواهد کرد.

  • بسنت: اقتصاد این حکومت آدمکش را در هم می‌کوبیم و آن را به فروپاشی می‌رسانیم

    بسنت: اقتصاد این حکومت آدمکش را در هم می‌کوبیم و آن را به فروپاشی می‌رسانیم

با این حال، تیسن استدلال می‌کند که رهبران حکومت ایران از بی‌میلی ترامپ به ازسرگیری یک عملیات نظامی گسترده آگاه‌اند. به باور او، حملات پهپادی و موشکی [حکومت] ایران به کشتی‌های تجاری و نیروهای آمریکایی، تلاش‌هایی برای آزمودن میزان آمادگی رییس‌جمهوری آمریکا برای واکنش نظامی بوده‌اند.

نویسنده تاکید کرده که عملیات «خشم حماسی» بخش بزرگی از صنایع دفاعی و توان متعارف نظامی حکومت ایران را نابود کرد، اما توقف زودهنگام حملات سبب شد تهران بخشی از قدرت آتش خود را حفظ کند.

حمله به تاسیسات انرژی یکی از سناریوهای احتمالی است
تیسن یکی از محتمل‌ترین گزینه‌های [حکومت] ایران را حمله به تاسیسات نفت و گاز عربستان سعودی، قطر یا دیگر کشورهای منطقه دانسته است. چنین اقدامی می‌تواند عرضه نفت را مختل کند، قیمت انرژی را در آستانه انتخابات افزایش دهد و به موقعیت سیاسی ترامپ و جمهوری‌خواهان آسیب برساند.

او با استناد به گزارشی از روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشته است متحدان عرب آمریکا اطلاعاتی در اختیار واشینگتن گذاشته‌اند که از احتمال آمادگی [حکومت] ایران برای گسترش جنگ و افزایش هزینه‌ها برای ایالات متحده حکایت دارد.

در این یادداشت سه سناریوی اصلی مطرح شده است: [حکومت] ایران ممکن است با هدف افزایش قیمت جهانی نفت به زیرساخت‌های انرژی منطقه حمله کند؛ نیروهای آمریکایی را هدف قرار دهد و ترامپ را به واکنش نظامی وادار سازد یا برای اجرای حمله‌ای تروریستی در خاک آمریکا یا یکی از کشورهای متحد آن تلاش کند.

  • وال‌استریت ژورنال: فشار واشینگتن امارات را به تعلیق مبادلات مالی با ایران واداشت

    وال‌استریت ژورنال: فشار واشینگتن امارات را به تعلیق مبادلات مالی با ایران واداشت

تیسن نوشته است تهران ممکن است تصور کند حمله پیش از انتخابات، شانس دموکرات‌ها را برای به دست گرفتن کنترل کنگره افزایش می‌دهد و زمینه کاهش یا توقف بودجه جنگ را فراهم می‌کند. به باور او، مقام‌های ایرانی همچنین شاید انتظار داشته باشند آمریکا پس از انتخابات در هر صورت حملات خود را از سر بگیرد و به همین دلیل بخواهند زمان آغاز دوباره درگیری را خود تعیین کنند.

نویسنده خواستار حمله پیشگیرانه شده است
تیسن در پایان از دولت ترامپ خواسته است منتظر اقدام احتمالی [حکومت] ایران نماند و پیش از آن، حمله‌ای «نهایی و قاطع» علیه رهبران جمهوری اسلامی، زیرساخت‌های اقتصادی و انرژی و تاسیسات هسته‌ای ایران انجام دهد.

او استدلال کرده است که اگر [حکومت] ایران دست به یک «غافلگیری اکتبر» بزند، ترامپ ناچار خواهد شد عملیات گسترده نظامی را از سر بگیرد؛ بنابراین بهتر است زمان چنین عملیاتی را واشینگتن تعیین کند.

منبع:ایران اینترنشنال