PEZHVAKEIRAN.COM نتانیاهو: اسرائیل باید کار را با سرنگونی جمهوری اسلامی به پایان برساند
 

نتانیاهو: اسرائیل باید کار را با سرنگونی جمهوری اسلامی به پایان برساند

 

بنیامین نتانیاهو هنگام سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، دوم مهر ۱۴۰۵

خلاصه
  • بنیامین نتانیاهو گفت اسرائیل باید کار را با سرنگونی جمهوری اسلامی به پایان برساند و تاکید کرد این اقدام تنها راه جلوگیری از تلاش دوباره تهران برای ساخت بمب هسته‌ای و بازسازی محور متحدانش است.

  • مدیر اداره اطلاع‌رسانی و ارتباطات وزارت خارجه قطر اعلام کرد جمهوری اسلامی باید به قوانین بین‌المللی در مورد آزادی کشتیرانی پایبند باشد و تنگه هرمز باید باز بماند.

  • اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، گفت از ماه اوت هیچ نفتی در جزیره خارک بارگیری نشده و ایران اکنون «هیچ نفتی روی آب ندارد». او همچنین از سقوط ارزش ریال و تورم بالای ۱۰۰ درصد خبر داد.

  • خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام ارشد جمهوری اسلامی و یک منبع آگاه در ایران گزارش داد تهران معتقد است ترامپ آماده ازسرگیری حملات نظامی است.

  • ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، اعلام کرد این کشور با کمک کشورهای میانجی، مشغول رایزنی با تهران و واشینگتن است تا به جنگ در منطقه پایان دهد.

  • وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد جنگنده‌های تایفون این کشور برای حفاظت از آسمان عربستان سعودی در برابر حملات حوثی‌ها، ماموریت‌های دفاعی انجام خواهند داد.

 
۸ دقیقه پیش

سپاه پاسداران از انفجار یک ابرنفتکش بر اثر برخورد با مین در تنگه هرمز خبر داد

 

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران شامگاه سه‌شنبه ۲۸ مهر اعلام کرد یک ابرنفتکش حامل بیش از دو میلیون بشکه نفت خام در جنوب تنگه هرمز بر اثر برخورد با مین دریایی منفجر شد و آتش گرفت.

بر اساس این اطلاعیه، نفتکش یادشده سامانه‌های راداری و ناوبری خود را خاموش کرده بود و با وجود هشدارهای نیروی دریایی سپاه، تلاش داشت از مسیر «غیرمجاز» جنوبی تنگه هرمز خارج شود.

نیروی دریایی سپاه همچنین هشدار داد مالکان و خدمه شناورها در خلیج فارس و دریای عمان مسئول عبور از «مسیرهای غیرمجاز» هستند و با هرگونه تحرکی که امنیت تنگه هرمز را نادیده بگیرد، «با قاطعیت برخورد خواهد شد».

تا زمان انتشار این خبر، وقوع انفجار و جزییات اعلام‌شده از سوی سپاه پاسداران به‌طور مستقل تایید نشده است.

۲۷ دقیقه پیش

محسن رضایی به عاصم منیر: حتی ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نمی‌شود

 

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در دیدار با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، تاکید کرد همه مواد هسته‌ای غنی‌شده در ایران باقی خواهد ماند.

رضایی گفت: «حتی ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نخواهد شد و این مواد سرمایه بزرگ و ثروت ملی ایرانیان برای استفاده در داخل کشور است.»

او افزود: «همه مردم و مسیولان ایران یکپارچه و یکصدا به این نتیجه رسیده‌اند که تا اعتمادسازی از سوی آمریکا صورت نگیرد، مذاکره‌ای در کار نخواهد بود و آغاز این اعتمادسازی، تحقق شروط ایران است.»

۴۵ دقیقه پیش

قالیباف به فرمانده ارتش پاکستان: آمریکا برای جلب اعتماد ما باید شروط هفت‌گانه را اجرا کند

 

محمدباقر قالیباف در دیدار با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، گفت: «ما حرف جدیدی نداریم. آمریکا تنها با اجرای شروط هفت‌گانه ایران می‌تواند اعتماد تهران را جلب کند.»

او افزود: «تهدیدها و تحرکات نظامی نمی‌توانند تصمیمات راهبردی جمهوری اسلامی را تغییر دهند. این آمریکا است که باید برای خروج از باتلاق جنگ اقدام کند.»

۴۵ دقیقه پیش

سخنگوی وزارت خارجه قطر بر ادامه میانجی‌گری دیپلماتیک و کاهش تنش‌ها تاکید کرد

 

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، سه‌شنبه ۲۸ مهر در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس بر ضرورت ادامه تلاش‌های میانجی‌گری دیپلماتیک و کاهش تنش‌ها تاکید کرد.

او نوشت در جریان حضورش در مجمع امنیت جهانی ۲۰۲۶ در دوحه، اعتمادسازی در روند مذاکرات و احترام به نقش میانجی‌ها، به دور از فشارهای رسانه‌ای، را از ارکان اساسی موفقیت تلاش‌های صلح دانسته است.

الانصاری همچنین گفت قطر به حمایت از میانجی‌گری و گفت‌وگو ادامه می‌دهد و بر این باور است که دستیابی به صلح پایدار مستلزم رسیدگی به ریشه‌های مناقشات و تقویت همکاری‌های بین‌المللی است.

۵۳ دقیقه پیش

رییس ستادکل نیروهای مسلح: تجهیزات پیشرفته دشمن را با تجهیزات ارزان خنثی می‌کنیم

 

علی عبداللهی، رییس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، گفت در صورت هرگونه «خطای دوباره دشمن»، نیروهای مسلح با استفاده از تجهیزات ارزان اما موثر، تاثیر تجهیزات پیشرفته و گران‌قیمت طرف مقابل را خنثی خواهند کرد.

رسانه‌های حکومتی در ایران گزارش دادند عبداللهی سه‌شنبه ۲۸ مهر گفت دشمنان جمهوری اسلامی از تجهیزات مدرن برخوردارند و نیروهای مسلح باید در صورت نیاز، با «روش‌های متفاوت» و «تجهیزات نامتقارن» به آنها پاسخ دهند؛ همان‌طور که به گفته او، در دو جنگ اخیر اتفاق افتاد.

او تاکید کرد چنین رویکردی برای طرف مقابل «آزاردهنده، نگران‌کننده و پرهزینه» خواهد بود.

عبداللهی همچنین گفت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مسیری که علی خامنه‌ای، رهبر کشته‌شده جمهوری اسلامی، و مجتبی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی، ترسیم کرده‌اند، «با هر قدرتی و هر متجاوزی به خاک این کشور و ارزش‌های منبعث از انقلاب اسلامی، برخورد جدی و قاطع خواهند کرد».

۱ ساعت پیش

سنتکام: تنگه هرمز کاملا باز است و ۹۵ درصد کشتی‌ها از آن عبور کرده‌اند

 

سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) به الجزیره گفت تنگه هرمز کاملا باز و برای تردد کشتی‌ها امن است و ۹۵ درصد کشتی‌ها با موفقیت از این آبراه عبور کرده‌اند.

او اعلام کرد آمریکا و شرکای منطقه‌ای این کشور کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارند و صدها کشتی به سلامت از آن عبور کرده‌اند، اما جمهوری اسلامی همچنان به حملات «غیرقابل توجیه» خود ادامه می‌دهد.

سخنگوی سنتکام گفت جمهوری اسلامی از سر استیصال تلاش می‌کند کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز را هدف قرار دهد، اما نیروهای آمریکایی برای مقابله با تهدیدها آماده‌اند.

او همچنین گفت ارتش آمریکا در منطقه حضور دارد و توانمندی‌های سپاه پاسداران را تضعیف کرده است.

سخنگوی سنتکام اعلام کرد آمریکا محاصره ایران را به‌طور کامل اجرا می‌کند و مانع صادرات کالا از ایران به دیگر کشورها و واردات کالا به ایران می‌شود.

این مقام آمریکایی همچنین بر حفظ روابط قوی و بلندمدت با عربستان سعودی و حمایت واشینگتن از اجرای توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل تاکید کرد.

۱ ساعت پیش

پزشکیان در تهران با فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان دیدار کرد

 

خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد مسعود پزشکیان، سه‌شنبه ۲۸ مهر در تهران با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دیدار کرد.

رسانه‌های حکومتی همچنین از حضور محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، در این دیدار خبر دادند.

منیر بعدازظهر سه‌شنبه در راس هیاتی برای گفت‌وگو با مقام‌های جمهوری اسلامی وارد تهران شد.

ایرنا نوشت این پنجمین سفر رسمی منیر به ایران از زمان آغاز آتش‌بس است و قرار است روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای، تلاش‌های دیپلماتیک و کاهش تنش‌ها از محورهای رایزنی او در این سفر باشد.

۱ ساعت پیش

سفیر عربستان سعودی در یمن: حوثی‌ها درآمدهای یمن را صرف جنگ می‌کنند و مانع صلح شده‌اند

 

محمد آل جابر، سفیر عربستان سعودی در یمن، گفت حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی با تشدید بحران‌ها مانع صلح شده‌اند و درآمدهای یمن را صرف جنگ می‌کنند.

آل جابر سه‌شنبه ۲۸ مهر در ایکس نوشت حوثی‌ها یمن را وارد درگیری‌های منطقه‌ای کرده‌اند و درآمدهای بنادر حدیده، مخابرات، مالیات و گمرک را صرف فعالیت‌های نظامی می‌کنند، اما از پرداخت حقوق کارکنان و تامین خدمات عمومی خودداری می‌کنند.

او با استناد به گزارش کارشناسان سازمان ملل گفت حوثی‌ها از آوریل ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۴ حدود ۹۹۴ میلیارد ریال یمن عوارض گمرکی سوخت وارداتی از طریق بنادر حدیده دریافت کرده‌اند. آل جابر درآمد سالانه این گروه از قاچاق نفت را نیز دو میلیارد دلار اعلام کرد.

او حوثی‌ها را مسئول محاصره تعز و مانع‌تراشی در ازسرگیری پروازهای فرودگاه صنعا دانست و تاکید کرد عربستان سعودی به حمایت از دولت به‌رسمیت‌شناخته‌شده یمن و حفاظت از امنیت، خاک و کشتی‌های خود ادامه می‌دهد.

۱ ساعت پیش

ارتش یمن: در ۷۴۴ حمله، حدود ۲۰۰ نیروی حوثی کشته یا از توان رزمی خارج شدند

 

ماجد عبدالله النزیلی، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد این نیروها در ۲۴ ساعت گذشته در چارچوب عملیات «فجر یمن» ۷۴۴ حمله علیه مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام داده‌اند که به گفته او، در جریان آن حدود ۲۰۰ نیروی حوثی کشته یا از توان رزمی خارج شده‌اند.

النزیلی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت این حملات با استفاده از هواپیماهای جنگی، پهپادها، توپخانه، راکت‌اندازها و تک‌تیراندازان انجام شده و مراکز فرماندهی و کنترل، مواضع آتش، استحکامات دفاعی، محل تجمع نیروهای ذخیره، نیروهای کمکی و وسایل تدارکاتی حوثی‌ها را هدف قرار داده است.

او افزود نیروهای ارتش در تعز به افزایش فشار نظامی بر حوثی‌ها ادامه می‌دهند و آنها را به عقب‌نشینی وادار می‌کنند.

به گفته سخنگوی نیروهای مسلح یمن، در این حملات همچنین ۹۰ خودرو و وسیله نظامی منهدم یا آسیب دیده‌اند.

۱ ساعت پیش

نتانیاهو: اسرائیل باید کار را با سرنگونی جمهوری اسلامی به پایان برساند

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه کریات شمونه–تل‌حای گفت اسرائیل باید کار را با سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی به پایان برساند و این موضوع را بارها، از جمله دو روز پیش، با دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، مطرح کرده است.

بر اساس متن سخنان نتانیاهو که سه‌شنبه ۲۸ مهر در حساب رسمی دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، او گفت: «تا زمانی که این حکومت پابرجاست، حتی اگر ضربه خورده و تضعیف شده باشد، چنان متعصب است که دوباره تلاش خواهد کرد بمب هسته‌ای بسازد و محور خود را بازسازی کند.»

او تاکید کرد: «تنها راه جلوگیری از این وضعیت، سرنگونی این حکومت است و به موازات آن، نابودی حزب‌الله نیز رخ خواهد داد.»

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین گفت ارتش این کشور نیروهای رضوان حزب‌الله را از مرز دور کرده و درهم کوبیده و یک منطقه حائل امنیتی عمیق و خالی از سکنه در جنوب لبنان ایجاد کرده است.

نتانیاهو افزود: «ما عملا تمام تاسیسات عظیم تروریستی را در زیر زمین و روی زمین نابود کرده‌ایم.» او تاکید کرد که برای تکمیل کار باید حکومت جمهوری اسلامی سرنگون شود. نخست‌وزیر اسرائیل همچنین گفت: «با لبنان نیز صلح خواهیم داشت.»

۲ ساعت پیش

ارتش جمهوری اسلامی از آتش‌سوزی یک نفتکش در تنگه هرمز خبر داد

 

روابط عمومی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرد نیروهای این یگان پیش از ظهر سه‌شنبه ۲۸ مهر یک نفتکش را که در «منطقه ممنوعه» کریدور جنوبی تنگه هرمز دچار آتش‌سوزی شده بود، شناسایی کردند.

در اطلاعیه ارتش آمده است: «این نفتکش متخلف علی‌رغم هشدارهای قبلی، سامانه‌های ردیابی خود را خاموش کرده و درصدد عبور از منطقه ممنوعه در کریدور جنوبی تنگه هرمز بود.»

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی هشدار داد: «عواقب ترددهای بدون هماهنگی به عهده متخلفان است و این ناهماهنگی‌ها موجب گسترش ناامنی شده است.»

تا زمان انتشار این خبر، وقوع این حادثه و جزییات اعلام‌شده از سوی ارتش جمهوری اسلامی به‌طور مستقل تایید نشده است.

۲ ساعت پیش

العربی الجدید: قطر و پاکستان طرحی برای ازسرگیری مذاکرات تهران و واشینگتن ارائه کردند

 

روزنامه العربی الجدید سه‌شنبه ۲۸ مهر به نقل از منابع آگاه گزارش داد قطر و پاکستان طرحی برای ازسرگیری مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا ارائه کرده‌اند که با موافقت اولیه دو طرف روبه‌رو شده است.

بر اساس این گزارش، عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، این پیشنهاد را به تهران برده است.

طرح میانجی‌گران شامل پرداخت سود حاصل از شش میلیارد دلار دارایی مسدودشده ایران در بانک‌های قطر و موافقت تهران با انجام بازدید محرمانه و اعلام‌نشده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران است.

منابع العربی الجدید همچنین از احتمال اعلام گشایشی در مذاکرات طی هفته جاری خبر داده‌اند.

۲ ساعت پیش

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از رهگیری و انهدام یک پهپاد در ریاض خبر داد

 

ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف حمایت از دولت قانونی یمن به رهبری عربستان سعودی، سه‌شنبه ۲۸ مهر در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد یک پهپاد در منطقه ریاض رهگیری و منهدم شده است.

۲ ساعت پیش

اسکات بسنت: ایران اکنون هیچ نفتی روی آب ندارد

 

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در گفت‌وگو با «2WAY» گفت فشار برای منزوی کردن اقتصادی جمهوری اسلامی به سطحی بی‌سابقه رسیده است و افزود: «در مقیاس ۱۰، در سطح ۱۲ هستیم.» او همچنین از شرکای آمریکا، به‌ویژه برخی کشورهای خلیج فارس، برای افزایش همکاری‌ها قدردانی کرد.

او گفت از ماه اوت تاکنون هیچ بارگیری نفتی در تاسیسات جزیره خارک مشاهده نشده و ایران در حال حاضر «هیچ نفتی روی آب ندارد»بسنت افزود ارزش ریال سقوط کرده، تورم به بیش از ۱۰۰ درصد رسیده و اقتصاد ایران ممکن است با کاهش دورقمی روبه‌رو شده باشد.

بسنت با اشاره به گذشت هشت هفته از «عملیات طرد اقتصادی» گفت نمی‌داند چهار یا هشت هفته دیگر طول خواهد کشید، اما در مقطعی اقتصاد ایران «وارد مرحله‌ای غیرخطی» خواهد شد.

منبع:ایران اینترنشنال