PEZHVAKEIRAN.COM برآورد کانال ۱۲ اسرائیل: بلوک‌های نتانیاهو و آیزنکوت از کسب اکثریت بازمانده‌اند
 

برآورد کانال ۱۲ اسرائیل: بلوک‌های نتانیاهو و آیزنکوت از کسب اکثریت بازمانده‌اند

یک مرد اسرائیلی در یکی از حوزه‌های رای‌گیری در شهر بنی‌براک اسرائیل، در انتخابات پارلمانی این کشور رای می‌دهد؛ سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵. عکس از رویترز

خلاصه
  • کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل اعلام کرد میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تا ساعت ۸ شب به وقت محلی به ۷۴.۳ درصد رسید.

  • کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل با درخواست حزب لیکود به رهبری نتانیاهو و دو حزب متحدش برای تمدید ساعات رای‌گیری در انتخابات پارلمانی این کشور مخالفت کرد.

  • بنیامین نتانیاهو پس از رای دادن از هواداران حزب خود خواست با حضور گسترده در انتخابات پارلمانی، مانع پیروزی احزاب رقیب شوند.

  • گادی آیزنکوت، رییس حزب یاشار و از چهره‌های سیاسی حاضر در انتخابات پارلمانی اسرائیل، پس از شرکت در رای‌گیری وعده داد این کشور را در «مسیری تازه» قرار دهد.

  • هم‌زمان با انتخابات اسرائیل، سه حادثه در اسرائیل و غزه گزارش شد که دو کشته و یک زخمی بر جای گذاشت. این حوادث شامل تیراندازی در طیبه، تلاش احتمالی برای حمله به یاییر گولان و کشته شدن یک فلسطینی در غزه بود.

  • حوزه‌های رای‌گیری در اسرائیل تا ساعت ۲۳:۳۰ به وقت ایران باز خواهند بود.

 
۱ ساعت پیش

اختلاف اندک در برآوردهای اولیه رسانه‌های اسرائیل از نتایج انتخابات

 

برآوردهای اولیه رسانه‌های اسرائیل از نتایج انتخابات پارلمانی، با اختلاف‌هایی اندک، نشان می‌دهد هیچ‌یک از دو بلوک حامی نتانیاهو و نزدیک به آیزنکوت به اکثریت ۶۱ کرسی لازم برای تشکیل دولت نرسیده‌اند.

برآوردهای اولیه شبکه ۱۲ اسرائیل، حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با ۲۴ کرسی پیشتاز است و حزب یاشار به رهبری گادی آیزنکوت با ۲۲ کرسی در جایگاه دوم قرار دارد.

طبق این نظرسنجی، ائتلاف «با هم» (بیاحد) متشکل از جریان‌های سیاسی نفتالی بنت و یائیر لاپید ۱۲ کرسی، فهرست مشترک احزاب عرب ۱۱ کرسی، حزب دموکرات‌ها و حزب آویگدور لیبرمن هر کدام ۹ کرسی، حزب شاس ۸ کرسی و حزب رعام ۷ کرسی به دست می‌آورند.

همچنین ائتلاف یهودیت متحد توراتی، حزب قدرت یهودی به رهبری ایتامار بن‌گویر و حزب صهیونیسم مذهبی هر کدام ۶ کرسی خواهند داشت.

بر اساس برآورد منتشرشده، بلوک احزاب نزدیک به گادی آیزنکوت ۵۲ کرسی، بلوک حامی نتانیاهو ۵۰ کرسی و احزاب عرب ۱۸ کرسی کسب می‌کنند

۱ ساعت پیش

برآورد شبکه ۱۲ اسرائیل: بلوک نتانیاهو از کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان بازمانده است

 

برآورد شبکه ۱۲ اسرائیل از نتایج انتخابات نشان می‌دهد بلوک بنیامین نتانیاهو با ۵۰ کرسی، از اکثریت ۶۱ کرسی لازم برای تشکیل دولت فاصله دارد. بلوک تغییر به رهبری گادی آیزنکوت، بدون احتساب احزاب عرب، ۵۲ کرسی و احزاب عرب ۱۸ کرسی کسب می‌کنند.

بر اساس این نظرسنجی، لیکود با ۲۴ کرسی پیشتاز است و حزب آیزنکوت با ۲۲ کرسی و حزب نفتالی بنت با ۱۲ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

آیزنکوت اعلام کرد برای جایگزینی دولت نتانیاهو بی‌درنگ اقدام خواهد کرد.

این ارقام برآورد نظرسنجی است و نتیجه قطعی شمارش آرا محسوب نمی‌شود.

۲ ساعت پیش

لابه‌لای خبر‌هاتصاویر: انتظار شهروندان اسرائیلی در تل‌آویو برای اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی

 

شهروندان اسرائیلی در تل‌آویو در انتظار اعلام نتایج نظرسنجی‌های خروج از صندوق در انتخابات پارلمانی این کشور هستند.

عکس از نیر الیاس، رویترز
۲ ساعت پیش

پس از پایان رای‌گیری در انتخابات اسرائیل چه اتفاقی می‌افتد؟

 

ممکن است نتیجه انتخابات پارلمانی اسرائیل ظرف چند ساعت پس از بسته شدن صندوق‌های رای مشخص شود، اما احتمال دارد تعیین نتیجه نهایی چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد.

رای‌گیری که از ساعت ۷ صبح به وقت محلی آغاز شده، ساعت ۱۰ شب پایان می‌یابد. پس از بسته شدن حوزه‌های رای‌گیری، شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل نتایج نظرسنجی‌های خروج از صندوق را منتشر می‌کنند که نخستین نشانه‌ها از نتیجه انتخابات را ارائه می‌دهد. شمارش آرا نیز پس از پایان رای‌گیری آغاز خواهد شد.

اگرچه ممکن است نتیجه انتخابات به‌سرعت روشن شود، در صورتی که هیچ حزب یا ائتلافی نتواند اکثریت کرسی‌های پارلمان را به دست آورد، مشخص شدن ترکیب دولت آینده ممکن است چند هفته طول بکشد.

انتظار می‌رود شمارش نهایی آرا تا جمعه ۸ آبان تکمیل شود و نتایج رسمی انتخابات یک هفته پس از برگزاری آن، سه‌شنبه ۱۲ آبان، اعلام شود.

ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

۲ ساعت پیش

مشارکت در انتخابات اسرائیل تا ساعت ۲۰ به ۷۴.۳ درصد رسید

 

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل اعلام کرد میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تا ساعت ۸ شب سه‌شنبه ۵ آبان به وقت محلی به ۷۴.۳ درصد رسید؛ رقمی که بالاترین میزان مشارکت ثبت‌شده در این ساعت در ۳۸ سال گذشته به شمار می‌رود.

این رقم در مقایسه با مشارکت ۶۶.۳ درصدی در ساعت مشابه انتخابات سال ۲۰۲۲، هشت واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس آمار منتشرشده، از مجموع هفت میلیون و ۳۳۱ هزار و ۹۸۱ واجد شرایط رای دادن، پنج میلیون و ۴۴۹ هزار و ۲۷۷ نفر تا ساعت ۲۰ رای خود را به صندوق انداخته‌اند.

یک زن اسرائیلی به همراه کودکی در یکی از حوزه‌های رای‌گیری در اورشلیم، در انتخابات پارلمانی اسرائیل رای می‌دهد؛ سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵. عکس از رویترز

۳ ساعت پیش

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل با تمدید ساعات رای‌گیری مخالفت کرد

 

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل با درخواست برای تمدید ساعات رای‌گیری در انتخابات پارلمانی این کشور مخالفت کرد و اعلام کرد رای‌گیری طبق برنامه، ساعت ۲۲ به وقت محلی پایان می‌یابد.

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل با درخواست برای تمدید ساعات رای‌گیری در انتخابات پارلمانی این کشور مخالفت کرد و اعلام کرد رای‌گیری طبق برنامه، ساعت ۲۲ به وقت محلی پایان می‌یابد.

پیشتر حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، حزب مذهبی شاس به رهبری آریه درعی و حزب عوتسما یهودیت (قدرت یهودی) به رهبری ایتامار بن‌گویر خواستار تمدید رای‌گیری تا ساعت ۲۳ شده بودند.

کمیته مرکزی انتخابات پس از بررسی این درخواست‌ها اعلام کرد: «با توجه به شرایط کنونی، توجیهی برای تمدید ساعات رای‌گیری وجود ندارد.»

این کمیته افزود: «میزان بالای مشارکت در سراسر کشور و در میان همه گروه‌های جامعه، نشان‌دهنده مشارکت گسترده مردم در روند دموکراتیک است.»

با این حال، کمیته مرکزی انتخابات موافقت کرد ساعات رای‌گیری در شهر الخلیل در کرانه باختری به‌طور استثنایی یک ساعت تمدید شود و به‌جای ساعت ۲۱، در ساعت ۲۲ پایان یابد.

این کمیته همچنین تاکید کرد افرادی که تا زمان بسته شدن حوزه‌های انتخاباتی در صف باشند، همچنان می‌توانند رای دهند.

۳ ساعت پیش

رهبران مخالف نتانیاهو در ساعات پایانی انتخابات برای جذب رای‌دهندگان تلاش می‌کنند

 

تایمز اسرائیل گزارش داد رهبران احزاب مخالف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در ساعات پایانی انتخابات پارلمانی این کشور تلاش‌های خود را برای بسیج هواداران و افزایش مشارکت در رای‌گیری تشدید کرده‌اند.

گادی آیزنکوت، رهبر حزب یاشار، در پیامی ویدیویی با هشدار درباره رقابت بسیار نزدیک حزبش با لیکود اعلام کرد این حزب از یاشار پیش افتاده است. او از هوادارانش خواست علاوه بر شرکت در انتخابات، دوستان و اعضای خانواده خود را نیز به رای دادن تشویق کنند.

نفتالی بنت، رهبر حزب بی‌یخاد (با هم)، نیز در پیامی به زبان انگلیسی از اسرائیلی‌های انگلیسی‌زبان خواست به حزب او رای دهند و تاکید کرد نتیجه انتخابات به میزان مشارکت بستگی دارد.

در همین حال، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌ها، با اعلام وضعیت «اضطراری انتخاباتی» هشدار داد بخشی از هواداران حزبش در حال تغییر رای خود به نفع آیزنکوت و بنت هستند.

گولان گفت: «ما در حال از دست دادن رای هستیم. رای‌دهندگان ما به سمت گادی و بنت می‌روند. این اتفاق نباید بیفتد.»

حزب دموکرات‌ها همچنین ده‌ها خودرو مجهز به بلندگو را در تل‌آویو و دیگر مناطق دارای پایگاه رای چپ‌گرایان به کار گرفته است تا شهروندان را به شرکت در انتخابات تشویق کند.

۴ ساعت پیش

اگزیت‌پل چیست و چه زمانی تصویر اولیه نتایج انتخابات اسرائیل را مشخص می‌کند؟

 

با بسته‌شدن حوزه‌های رای‌گیری در اسرائیل در ساعت ۲۲ سه‌شنبه پنجم آبان (۲۳:۳۰ به وقت تهران)، شبکه‌های تلویزیونی این کشور نتایج «اگزیت‌پل» (Exit Poll) یا نظرسنجی پس از خروج از شعبه رای‌گیری را منتشر می‌کنند؛ نتایجی که نخستین تصویر از ترکیب احتمالی پارلمان آینده اسرائیل را ارائه می‌دهد.

اگزیت‌پل نوعی نظرسنجی است که در روز انتخابات، از نمونه‌ای از رای‌دهندگان پس از خروج از حوزه‌های رای‌گیری انجام می‌شود. در این نظرسنجی، از افراد پرسیده می‌شود به کدام حزب رای داده‌اند و بر اساس پاسخ‌ها، سهم احتمالی احزاب از آرای انتخابات و تعداد کرسی‌های آن‌ها در پارلمان برآورد می‌شود.

در اسرائیل، شبکه‌های تلویزیونی از جمله کان ۱۱، کانال ۱۲ و کانال ۱۳ نتایج نظرسنجی‌های خود را بلافاصله پس از پایان رای‌گیری منتشر می‌کنند.

با این حال، نتایج اگزیت‌پل رسمی و قطعی نیستند و ممکن است با شمارش واقعی آرا تغییر کنند. این اختلاف به‌ویژه درباره احزاب کوچک که نزدیک به حدنصاب ۳.۲۵ درصدی ورود به پارلمان قرار دارند، می‌تواند بر تعداد کرسی‌های هر یک از ائتلاف‌های سیاسی تاثیر بگذارد.

شمارش واقعی آرا پس از بسته‌شدن صندوق‌ها آغاز می‌شود و نتایج رسمی در روزهای بعد اعلام خواهد شد.

۴ ساعت پیش

تحلیلمشارکت در انتخابات پارلمانی اسرائیل به بالاترین سطح در نیم‌قرن گذشته رسید

 

رای‌گیری در انتخابات پارلمانی اسرائیل در حالی ادامه دارد که بر اساس آمارهای رسمی، مشارکت به بالاترین سطح در نیم‌قرن گذشته رسیده است.
نظرسنجی‌ها از رقابتی فشرده میان لیکود و متحدان راست‌گرای نتانیاهو با ائتلاف رقیب به رهبری گادی آیزنکوت خبر می‌دهند.

گفت‌وگو با بن سبطی، پژوهشگر مسائل ایران و اسرائيل

۴ ساعت پیش

تحلیللیلا مروتی: پیروزی نتانیاهو بدترین خبر برای جمهوری اسلامی خواهد بود

 

لیلا مروتی، تحلیلگر سیاسی، گفت پیروزی حزب بنیامین نتانیاهو بدترین خبر برای جمهوری اسلامی خواهد بود، زیرا در این صورت پروژه ناتمام اسرائیل و آمریکا به پایان می‌رسد.

۴ ساعت پیش

مشارکت در انتخابات اسرائیل تا ساعت ۱۸ به ۶۶.۷ درصد رسید

 

روزنامه اورشلیم پست به نقل از کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل گزارش داد میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تا ساعت ۶ بعدازظهر سه‌شنبه ۵ آبان به وقت محلی به ۶۶.۷ درصد رسید.

این رقم در مقایسه با مشارکت ۵۷.۷ درصدی در ساعت مشابه انتخابات سال ۲۰۲۲، افزایشی ۹ واحد درصدی را نشان می‌دهد.

۵ ساعت پیش

وای‌نت: کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل درخواست تمدید ساعات رای‌گیری را بررسی می‌کند

 

وب‌سایت وای‌نت گزارش داد کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل ساعت ۱۹:۱۵ به وقت محلی، به ریاست نوآم سولبرگ، قاضی و رییس این کمیته، تشکیل جلسه می‌دهد تا درخواست شماری از احزاب ائتلاف حاکم برای تمدید ساعات رای‌گیری را بررسی کند.

حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، حزب مذهبی شاس به رهبری آریه درعی و حزب عوتسما یهودیت به رهبری ایتامار بن‌گویر پیش‌تر خواستار تمدید ساعات رای‌گیری شده بودند.

بر اساس مقررات کنونی، رای‌گیری در بیشتر حوزه‌های انتخاباتی اسرائیل ساعت ۲۲ پایان می‌یابد.

۵ ساعت پیش

حزب یاشار با تمدید ساعات رای‌گیری به‌شدت مخالفت کرد

 

حزب یاشار به رهبری گادی آیزنکوت، رقیب اصلی بنیامین نتانیاهو در انتخابات پارلمانی اسرائیل، با درخواست حزب لیکود برای تمدید ساعات رای‌گیری به‌شدت مخالفت کرد.

حزب یاشار در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیچ اتفاق استثنایی رخ نداده که موافقت با این درخواست را توجیه کند. هدف از این درخواست، زمینه‌سازی برای طرح اتهام‌هایی علیه سلامت انتخابات است.»

همزمان، حزب عوتسما یهودیت به رهبری ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، با استناد به ازدحام رای‌دهندگان و طولانی شدن صف‌های رای‌گیری، اعلام کرد به درخواست حزب لیکود برای تمدید ساعات رای‌گیری می‌پیوندد.

گادی آیزنکوت نیز در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نتانیاهو در ساعات گذشته بار دیگر به ترفندهای آشنا، دروغ‌پردازی و ایجاد ترس برای بسیج مردم روی آورده است.»

او افزود: «این اقدامات تغییر را به خطر می‌اندازد. همه ما باید تا ساعت ۲۲ نگران باشیم، اما مهم‌تر از آن، باید بیرون برویم و دوستان و اعضای خانواده خود را برای رای دادن متقاعد کنیم.»

این اختلاف در حالی مطرح شده که پیشتر حزب لیکود خواستار تمدید ساعات قانونی رای‌گیری، که در بیشتر حوزه‌های انتخاباتی ساعت ۲۲ پایان می‌یابد، شد.

۵ ساعت پیش

بالاترین میزان مشارکت در انتخابات اسرائیل با ۹۱.۶ درصد در روستای تیموریم ثبت شد

 

تایمز اسرائیل به نقل از کمیته مرکزی انتخابات این کشور گزارش داد بالاترین میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی اسرائیل تا ساعت ۴ بعدازظهر سه‌شنبه مربوط به روستای تیموریم در نزدیکی کریات ملاخی در مرکز اسرائیل است که ۹۱.۶ درصد از واجدان شرایط، معادل ۵۵۳ نفر، در آن رای دادند.

در شهرک‌های اسرائیلی واقع در کرانه باختری نیز میزان مشارکت در آسائل ۸۲.۳ درصد و در بیت حوگلا ۷۹.۶ درصد ثبت شده است. این رقم در روستای ملیلوت در جنوب اسرائیل به ۷۹.۴ درصد رسید.

در میان شهرهای بزرگ‌تر نیز میزان مشارکت در مودیعین ۶۰.۷ درصد، در روش هعین ۶۰.۳ درصد و در شهر عرب‌نشین رهط در جنوب اسرائیل ۶۰.۶ درصد اعلام شده است.

۶ ساعت پیش

احزاب لیکود و شاس خواستار تمدید ساعات رای‌گیری در انتخابات اسرائیل شدند

 

حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و حزب مذهبی شاس، از احزاب ائتلاف حاکم اسرائیل، با ارائه درخواستی به کمیته مرکزی انتخابات این کشور خواستار تمدید ساعات رای‌گیری شدند.

حزب لیکود دلیل درخواست خود برای تمدید ساعات رای‌گیری را اعلام نکرده است، اما حزب شاس با اشاره به مشارکت بالای رای‌دهندگان، هدف از این درخواست را فراهم کردن فرصت رای دادن برای شهروندانی عنوان کرد که ممکن است تا زمان بسته شدن حوزه‌های رای‌گیری همچنان در صف باشند.

بر اساس مقررات کنونی، رای‌گیری در بیشتر حوزه‌های انتخاباتی اسرائیل ساعت ۲۲ پایان می‌یابد.

دین لیونه، سرپرست مدیرکلی کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل، پیش‌تر اعلام کرده بود اگر پس از ساعت ۲۲ همچنان افرادی در صف رای‌گیری باشند، حوزه‌ها برای دریافت آرای آنها باز خواهند ماند.

۶ ساعت پیش

گزارش‌ها از واکنش مقام‌ها و رسانه‌های آمریکایی به انتخابات اسرائیل

 

مریم رحمتی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال از واکنش مقام‌ها و رسانه‌های آمریکایی به انتخابات اسرائیل گزارش می‌دهد

۶ ساعت پیش

واکنش کاربران ایرانی به انتخابات اسرائیل؛ از نگرانی تا حمایت از نتانیاهو

 

انتخابات پارلمانی اسرائیل با واکنش‌های متفاوت کاربران ایرانی در رسانه‌های اجتماعی همراه شده است؛ گروهی نگران ازسرگیری جنگ‌اند و بسیاری از بقای جمهوری اسلامی واهمه دارند. شماری نیز با حمایت از نتانیاهو، ابراز امیدواری کرده‌اند که او پیروز شود. کاربران می‌پرسند چرا نتیجه انتخابات کشورهای دیگر باید بر زندگی آن‌ها در ایران تاثیر بگذارد.

آیه دریس، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، درباره واکنش‌ها کاربران رسانه‌های اجتماعی به این موضوع می‌گوید

۶ ساعت پیش

مشارکت در انتخابات اسرائیل به ۵۵.۷ درصد رسید

 

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل اعلام کرد میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تا ساعت ۴ بعدازظهر سه‌شنبه ۵ آبان به ۵۵.۷ درصد رسیده که بالاترین میزان ثبت‌شده برای این ساعت از روز در تاریخ انتخابات اسرائیل است.

این رقم در مقایسه با مشارکت ۴۷.۵ درصدی در ساعت مشابه انتخابات سال ۲۰۲۲، افزایشی ۸.۲ واحد درصدی را نشان می‌دهد.

دین لیونه، معاون مدیرکل کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل، گفت: «اگر مشارکت با همین سرعت ادامه پیدا کند، ممکن است تا پایان روز رکورد ۸۰ درصدی شکسته شود.»

۶ ساعت پیش

نیویورک تایمز: آرای شهروندان عرب اسرائیل می‌تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد

 

روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای نوشت مشارکت گسترده شهروندان عرب اسرائیل در انتخابات پارلمانی این کشور می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در نتیجه رقابت میان بنیامین نتانیاهو و مخالفان او داشته باشد.

بر اساس نظرسنجی‌های اخیر، انتظار می‌رود میزان مشارکت رای‌دهندگان عرب به ۶۵ تا ۷۰ درصد برسد.

شهروندان عرب حدود یک‌پنجم جمعیت اسرائیل را تشکیل می‌دهند و میزان مشارکت آنها در انتخابات گذشته به‌مراتب کمتر از شهروندان یهودی بود.

بر اساس نظرسنجی‌ها، نه ائتلاف راست‌گرای نتانیاهو و نه بلوک مخالفان او احتمالا بدون همکاری احزاب عرب قادر به کسب اکثریت پارلمانی نخواهند بود. نیویورک تایمز نوشت چنین وضعیتی می‌تواند قدرت چانه‌زنی احزاب عرب را در تعیین ترکیب دولت آینده افزایش دهد.

شهروندان عرب اسرائیل در صف رای دادن در یک حوزه رای‌گیری در شهر طیبه در شمال اسرائیل، سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵. عکس از رویترز

۷ ساعت پیش

دو فعال حزب دموکرات‌ها در شهر حولون اسرائیل هدف حمله فیزیکی قرار گرفتند

 

همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل، تایمز اسرائیل گزارش داد دو فعال حزب «دموکرات‌ها» در در شهر حولون، واقع در جنوب تل‌آویو، هدف حمله فیزیکی قرار گرفتند. بر اساس گزارش‌ها، یکی از این افراد پس از دریافت ضربه به صورت، بیهوش شد.

ویدیوی منتشرشده از این حادثه نشان می‌دهد مردی به غرفه تبلیغاتی حزب دموکرات‌ها نزدیک می‌شود و هنگامی که فعالان این حزب تلاش می‌کنند مانع عبور او شوند، به صورت دو نفر از آنها مشت می‌زند و یکی را به زمین می‌اندازد.

حزب دموکرات‌ها اعلام کرد فرد مهاجم با ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل و از چهره‌های حزب راست‌گرای «عوتسما یهودیت»، ارتباط دارد.

این حزب همچنین اعلام کرد یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌ها، برنامه‌های انتخاباتی خود را متوقف کرده و برای دیدار با قربانیان این حمله به شهر حولون رفته است.

این حادثه در حالی رخ داد که پیش‌تر، گزارشی از تلاش برای حمله با چاقو به یائیر گولان در تل‌آویو منتشر شده بود.

این حزب تاکید کرد: «اجازه نخواهیم داد هیچ‌کس روند صحیح برگزاری انتخابات را مختل کند و تهدیدها و حملات ما را مرعوب یا از ادامه فعالیت بازنخواهد داشت.»

۸ ساعت پیش

تحلیلامید شمس: با هر دولتی در اسرائیل، کارزار نظامی علیه جمهوری اسلامی ادامه می‌یابد

 

امید شمس، حقوقدان و تحلیلگر امور بین‌الملل، گفت با روی کار آمدن هر دولتی در اسرائیل، کارزار نظامی علیه جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت و تفاوت در راهبرد و اهداف آن خواهد بود. او آمریکا را تصمیم‌گیرنده اصلی درباره ادامه یا توقف این عملیات دانست.

۸ ساعت پیش

مشارکت در انتخابات اسرائیل به بالاترین سطح در ۵۳ سال گذشته رسید

 

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل اعلام کرد که میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تا ساعت ۲ بعدازظهر سه‌شنبه پنجم آبان، به وقت محلی اسرائیل، به ۴۴.۹ درصد رسیده است؛ بالاترین میزان مشارکت در این ساعت از دست‌کم سال ۱۹۷۳ تاکنون.

تا این ساعت دست‌کم سه میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده‌اند.

میزان مشارکت در همین ساعت از انتخابات سال ۲۰۲۲ برابر با ۳۸.۹ درصد بود که نشان‌دهنده افزایش شش واحد درصدی مشارکت در انتخابات کنونی است.

دین لیونه، سرپرست مدیرکلی کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل، گفت: «ما از تمام رکوردهایی که کمیته مرکزی انتخابات ثبت کرده، عبور کرده‌ایم. از سال ۱۹۷۳ تاکنون چنین میزان مشارکتی در سطح کشور ثبت نشده است.»

 

میزان مشارکت در انتخابات اسرائیل تا ساعت ۲ بعدازظهر

Line chart with 20 data points.
درصد واجدان شرایطی که تا ساعت ۱۴ به وقت اسرائیل رای داده‌اند
 
The chart has 1 X axis displaying categories.
The chart has 1 Y axis displaying values. Data ranges from 30.9 to 44.9.
 
 
End of interactive chart.
۹ ساعت پیش

مشارکت نظامیان اسرائیل در انتخابات به ۴۸ درصد رسید

 

ارتش اسرائیل اعلام کرد که میزان مشارکت نظامیان این کشور در انتخابات پارلمانی تا ساعت یک بعدازظهر سه‌شنبه پنجم آبان به ۴۸ درصد رسیده است؛ رقمی که نسبت به انتخابات سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

میزان مشارکت نظامیان در انتخابات سال ۲۰۲۲ تا همین ساعت ۴۴.۴ درصد بود و آمار جدید از افزایش ۳.۶ واحد درصدی مشارکت حکایت دارد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که رای‌گیری نظامیان از یک هفته پیش آغاز شده و ۸۵۰ شعبه اخذ رای در پایگاه‌های نظامی داخل اسرائیل و خارج از مرزهای این کشور مستقر شده است.

۹ ساعت پیش

دو کشته و یک زخمی در سه حادثه هم‌زمان با انتخابات اسرائیل

 

هم‌زمان با برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل در سه‌شنبه پنجم آبان، سه حادثه امنیتی و خشونت‌آمیز در اسرائیل و نوار غزه گزارش شده که دو کشته و یک زخمی بر جای گذاشته است.

در شهر عرب‌نشین طیبه، در مرکز اسرائیل، یک مرد در تیراندازی کشته و مرد دیگری زخمی شد. در تل‌آویو نیز مردی پس از نزدیک شدن به یاییر گولان، رهبر حزب دموکرات‌ها و از چهره‌های مخالف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با یک چاقوی بزرگ بازداشت شد.

همچنین ارتش اسرائیل اعلام کرد یک فلسطینی را پس از عبور از «خط زرد» در جنوب نوار غزه کشته است. خط زرد محدوده‌ای است که موقعیت استقرار نیروهای اسرائیلی در غزه را مشخص می‌کند.

پلیس اسرائیل اعلام کرده که تیراندازی در طیبه ظاهرا ارتباطی با انتخابات ندارد. ارتباط دو حادثه دیگر با روند رای‌گیری نیز تایید نشده است.

۹ ساعت پیش

یک نفر در تیراندازی در شهر عرب‌نشین طیبه اسرائیل کشته شد

 

پلیس اسرائیل اعلام کرد که در جریان تیراندازی در شهر عرب‌نشین طیبه، در مرکز این کشور، یک مرد کشته و مرد دیگری به‌طور متوسط زخمی شده است.

این حادثه سه‌شنبه پنجم آبان، هم‌زمان با برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل رخ داد.

پلیس اعلام کرد که تحقیقات درباره شرایط وقوع این تیراندازی ادامه دارد و در حال حاضر نشانه‌ای از ارتباط این حادثه با انتخابات وجود ندارد.

۹ ساعت پیش

نتایج آخرین نظر‌سنجی‌‌ها پیش از انتخابات

 

با آغاز رای‌گیری در اسرائیل، آخرین نظرسنجی‌های شبکه‌های ۱۱، ۱۲ و ۱۴ نتایج متفاوتی از رقابت میان بنیامین نتانیاهو و مخالفانش نشان می‌دهند.

کانال ۱۴ برای بلوک نتانیاهو ۶۲ کرسی پیش‌بینی کرده، اما در نظرسنجی‌های کانال‌های ۱۱ و ۱۲، این بلوک به اکثریت نمی‌رسد.

بر اساس میانگین ۱۰ نظرسنجی، بلوک نتانیاهو ۵۳ کرسی و چهار حزب اصلی مخالف او ۵۱ کرسی دارند. هیچ‌یک به اکثریت ۶۱ کرسی لازم نمی‌رسند و برای تشکیل دولت باید با احزاب دیگر ائتلاف کنند. ورود یا حذف احزاب کوچک نیز می‌تواند مسیر تشکیل دولت آینده را تغییر دهد.

۹ ساعت پیش

سفیر آمریکا در اسرائیل از روند برگزاری انتخابات این کشور تمجید کرد

 

مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل، سه‌شنبه پنجم آبان، هم‌زمان با برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور، از روند رای‌گیری در اسرائیل تمجید کرد و آن را یکی از معدود دموکراسی‌های منطقه خواند.

هاکبی در پیامی به ویژگی‌های نظام انتخاباتی اسرائیل اشاره کرد و گفت: «تمام رای‌گیری‌ها به‌صورت حضوری انجام می‌شود و ارایه مدرک شناسایی الزامی است. رای‌گیری پستی یا غیابی وجود ندارد. اعراب نیز مانند دیگر اسرائیلی‌ها رای می‌دهند.»

سفیر آمریکا در اسرائیل همچنین روند انتخاباتی این کشور را «فرایندی پرمناقشه» توصیف کرد.

۹ ساعت پیش

گادی آیزنکوت پس از رای دادن: اسرائیل را در مسیری تازه قرار می‌دهیم

 

گادی آیزنکوت، رییس حزب یاشار و از چهره‌های سیاسی حاضر در انتخابات پارلمانی اسرائیل، سه‌شنبه پنجم آبان پس از شرکت در رای‌گیری وعده داد این کشور را در «مسیری تازه» قرار دهد.

آیزنکوت به همراه همسرش، حنا، و دیگر اعضای خانواده خود در شهر هرتزلیا رای داد.

هنگام حضور او در شعبه اخذ رای، گروهی از هوادارانش با شعار «نخست‌وزیر آینده» از او استقبال کردند و نامش را فریاد زدند.

برخی دیگر از افراد حاضر نیز شعار «بی‌بی» سر دادند که لقب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، است.

آیزنکوت پس از انداختن رای خود به صندوق گفت: «ما اسرائیل را در مسیری تازه قرار می‌دهیم. شایسته اعتماد شما خواهیم بود. قول می‌دهم.»

۱۰ ساعت پیش

حضور سه نامزد برجسته انتخابات اسرائیل در حوزه‌های انتخاباتی

 

سه نامزد برجسته انتخابات اسرائیل، نفتالی بنت، یائیر لاپید و آویگدور لیبرمن، صبح سه‌شنبه پنجم آبان آرای خود را به صندوق انداختند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در رقابتی فشرده برای حفظ قدرت سیاسی خود قرار دارد؛ آن هم در شرایطی که حمله حماس در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ و جنگ‌های ادامه‌دار، فشارها را بر او افزایش داده‌اند.

 

۱۰ ساعت پیش

نتانیاهو از حامیان خود خواست در انتخابات شرکت کنند

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هنگام انداختن رای خود به صندوق در اورشلیم، از اسرائیلی‌ها خواست «به شیوه درست» رای بدهند. او در شرایطی در انتخابات سراسری شرکت کرد که رقابت انتخاباتی فشرده‌ای در جریان است.

 

۱۰ ساعت پیش

احتمال تمدید زمان رای‌گیری در اسرائیل به دلیل مشارکت بالا

 

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل اعلام کرد که به دلیل مشارکت بالای رای‌دهندگان و تشکیل صف در شعبه‌های اخذ رای، ممکن است رای‌گیری پس از ساعت ۱۰ شب به وقت محلی نیز ادامه پیدا کند.

دین لیونه، سرپرست مدیرکلی کمیته مرکزی انتخابات، سه‌شنبه پنجم آبان گفت شعبه‌هایی که در ساعت مقرر پایان رای‌گیری همچنان صف داشته باشند، تا زمان رای دادن همه افرادی که پیش از ساعت ۱۰ شب مراجعه کرده‌اند، باز خواهند ماند.

رای‌گیری در انتخابات پارلمانی اسرائیل از ساعت ۷ صبح آغاز شده و زمان رسمی پایان آن ساعت ۱۰ شب تعیین شده است.

با ادامه احتمالی رای‌گیری پس از این ساعت، انتشار نتایج نظرسنجی‌های خروج از صندوق که معمولا ساعت ۱۰ شب از شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل پخش می‌شود، ممکن است به تعویق بیفتد.

۱۰ ساعت پیش

ارتش اسرائیل: نیروها یک فلسطینی را پس از عبور از «خط زرد» در غزه کشتند

 

ارتش اسرائیل، سه‌شنبه پنجم آبان، اعلام کرد که نیروهای این کشور یک فلسطینی را پس از عبور از «خط زرد» در جنوب نوار غزه کشتند.

ارتش اسرائیل این فرد را عضو گروه‌های مسلح فلسطینی معرفی کرد و گفت نیروهایش پس از شناسایی او، برای رفع تهدید اقدام به تیراندازی کردند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد: «بلافاصله پس از شناسایی این فرد، نیروها برای رفع تهدید، او را از پای درآوردند.»

۱۰ ساعت پیش

بازداشت یک مرد پس از تلاش احتمالی برای حمله با چاقو به رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل

 

حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد مردی که ظاهرا قصد داشت با چاقو به یائیر گولان، رهبر این حزب، حمله کند، در تل‌آویو بازداشت شده است.

این حادثه سه‌شنبه پنجم آبان، هنگامی رخ داد که گولان در پارک مسیلا مشغول فعالیت انتخاباتی بود.

بر اساس اعلام حزب دموکرات‌ها، مردی به شکلی تهدیدآمیز به گولان نزدیک شد و محافظان او مانع نزدیک شدن این فرد شدند. سپس چاقوی بزرگی از لباس‌های مرد روی زمین افتاد و محافظان او را مهار کردند و به پلیس تحویل دادند.

گولان در واکنش به این حادثه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و آنچه «ماشین تبلیغات مسموم» او خواند، مسوول ایجاد فضای تحریک‌آمیز دانست.

او گفت: «تحریک‌ها و خشونت‌ها ما را مرعوب نخواهد کرد.»

۱۰ ساعت پیش

مشارکت در انتخابات اسرائیل به بالاترین سطح در ۵۳ سال گذشته رسید

 

کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل اعلام کرد که میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور تا ساعت ۱۲ ظهر سه‌شنبه به وقت محلی به ۳۱.۵ درصد رسیده است؛ بالاترین میزان مشارکت در این ساعت از سال ۱۹۷۳ تاکنون.

میزان مشارکت در همین ساعت از انتخابات سال ۲۰۲۲ برابر با ۲۸.۴ درصد بود که نشان‌دهنده افزایش ۳.۱ واحد درصدی مشارکت در انتخابات امسال است.

آخرین بار در سال ۱۹۷۳، در نخستین انتخابات پس از جنگ یوم کیپور، میزان مشارکت تا ساعت ۱۲ ظهر به چنین سطحی رسیده بود.

میزان مشارکت در انتخابات اسرائیل تا ظهر؛ از ۱۹۷۳ تا ۲۰۲۶

Line chart with 20 data points.
درصد واجدان شرایطی که تا ساعت ۱۲ ظهر به وقت اسرائیل رای داده‌اند
 
The chart has 1 X axis displaying categories.
The chart has 1 Y axis displaying values. Data ranges from 21.1 to 33.1.
 
 
End of interactive chart.

۱۱ ساعت پیش

انتخابات اسرائیل در کانون توجه رسانه‌های اروپا

 

رسانه‌های آلمان و فرانسه در گزارش‌هایی به نقش ایران در رقابت‌های انتخاباتی اسرائیل، اختلاف مخالفان بنیامین نتانیاهو بر سر مسئله فلسطین و بازگشت ده‌ها هزار اسرائیلی از خارج برای شرکت در انتخابات پرداخته‌اند.

احمد صمدی و ساجده شریفی، خبرنگاران ایران‌اینترنشنال، گزارش می‌دهند

۱۱ ساعت پیش

روایت مخاطبان ایران‌اینترنشنال درباره انتخابات اسرائیل و حمایت از بنیامین نتانیاهو

 

هم‌زمان با انتخابات پارلمانی اسرائیل، شماری از مخاطبان ایران‌اینترنشنال در واکنش به پست‌های انتخاباتی، حمایت خود را از بنیامین نتانیاهو اعلام کرده‌اند. برخی نیز علاوه بر ابراز امیدواری به پیروزی او، خواهان اقدام علیه جمهوری اسلامی شده‌اند.

جزییات بیشتر با فرناز داوری، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال

منبع:ایران اینترنشنال