PEZHVAKEIRAN.COM فراخوان دفتر روابط بین‌الملل حزب کمونیست ایران برای پشتیبانی از جنبش جاری در ایران
 

فراخوان دفتر روابط بین‌الملل حزب کمونیست ایران برای پشتیبانی از جنبش جاری در ایران
از خیزش ستمدیدگان برای نان، ‌کار،‌ آزادی! پشتیبانی کنیم 

عباس منصوران

بار دیگر، خیزش در برابر تعرض به هستی مردم، فوران یافته است. مبارزات طبقه کارگر ایران برای یک زندگی انسانی و حق دستیابی به ابتدایی‌ترین حقوق پایمال شده‌‌‌ی خود نه تنها در دوران کرونا کاهش نیافته بلکه این بار سراسری شده است.  این خیزش سراسری، واکنشی طبقاتی در برابر حکومتی است که به نان شب توده‌‌های مردم هجوم آورده است. کارگران بخش‌های صنعتی، خدمات، آموزگاران و فرهنگیان، ‌بازنشسته‌گان، ‌زنان زیر ستم و کارگر، ‌دانشجویان، ‌ملت‌های زیر ستم‌های مضاعف طبقاتی و حکومت مرکزی و میلیون‌ها انسان زیر ستم طبقاتی و دینی، با فریاد: «می‌میریم، می‌میریم،‌ ذلت نمی‌پذیریم! مرگ بر این دولت مردم فریب! مرگ بر دیکتاتور» مانند سیل در خیابان‌ها جاری شده‌اند. جغرافیای این خیزشِ فراگیر در مناطق کارگری و صنعتی نشاندهنده‌ی ماهیت طبقاتی آن است. توده‌های زیر ستم و رنجبر دیگر نمی‌خواهند  در پهناورترین حوزه‌های نفت و گاز و سرشار از طبیعتی غنی  به خواری و مرگ تدریجی تن بسپارند.
خیزشی که بار دیگر از اول ماه می ۲۰۲۲، سراسر ایران را فراگرفت و همچنان ادامه دارد، با اعلام گرانی نان و دیگر کالای اساسی در آستانه‌ی روز جهانی کارگر زده شد. حکومت با قطع یارانه‌ یعنی افزایش چندین برابر گرانی کمر شکن این کالاهای حیاتی در صدد است تا بیش  از ۳۳۰ میلیارد دلار از گلوی مردم برباید و به تامین بودجه‌های نظامی و تروریستی خود واریز کند. حکومت اسلامی این جنایت را یک «جراحی اقتصادی» نامید. «جراحی اقتصادی» کلید رمز یورش به نان و قوت زندگی گرسنگان بود. خیزش ماه می، تداوم جنبش توده‌ای دیماه‌ ١٣٩٦ و آبانماه‌ ١٣٩٨ و تابستان ۱۴۰۰ است.
حکومت اسلامی ایران ناتوان از اعمال قدرت سیاسی به شیوه‌ی سابق و درمانده از کنترل بحران‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی،‌ داعش گونه،‌ بیش از پیش به کشتار و ربایش و هجوم به هستی جامعه دست برده است. این حکومت، برای بقاء حاکمیت در حال فروپاشی خود، به سرکوب جنبش اعتلایی کارگری و از جمله اعتراضات سراسری کارگران پروژ‌ه‌ای و پیمانی نفت و گاز و پتروشیمی و بخش خدمات و آموزگاران و زنان و بازنشسته‌گان غارت شده  روی آورده  است. دستگیری، ربایش فعالین کارگری،‌ زنان و آموزگاران و گروگانگیری حتا گردشگران غیرایرانی، نشانه‌ی حکومتی درمانده و فاقد هرنوع مشروعیت ‌است.
بنا خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه ۱۲ مه به نقل از یک عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای کار فرانسه FNEC FP-FO خبر داد که یک زوج فرانسوی زمانی که برای تعطیلات در ایران بوده‌اند، ناپدید شده‌اند. این دو گردشگر روز  ۲۸ آوریل ۲۰۲۲ در هتلی در تهران ربوده شده بودند. آشکار شد که این دو میهمان، خانم سیسیل کوهلر، مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی (FNEC FP-FO) و همسرش  ژاک کوهلر، عضو همین فدراسیون هستند که به عنوان توریست به ایران سفرکرده بودند. یک روز پس از نشر خبر، وزارت اطلاعات ایران اعلام کرد آنها را به اتهام "سازمان‌دهی آشوب و منحرف کردن مطالبات مردم" در ایران دستگیر کرده است.
 از جمله دستگیر شد‌ه‌گان روزهای بعد، ‌فعالین جنبش کارگری: رضا شهابی، آنیشا اسداللهی، ریحانه انصاری نژاد، کیوان مهتدی، مریم منصوری، حسن سعیدی و نیز فعالین مطالبات کارگری بخش آموزش، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، اسکندر لطفی، محمد حبیبی، هوشنگ کوشکی، هاشم خواستار، جواد لعل محمدی، محمدحسین سپهریمحسن عمرانی، مسعود نیکخواه، محمود ملکی، رضا امانی فر، اصغر حاجب، هادی صادق زاده، حسین مهدی‌پور» آموزگار اهل شهرستان دشت‌یاری استان سیستان و بلوچستان و... گزارش شده‌اند. شمار زنان و مردان دستگیر شده به بیش از صد تن می‌رسند. به یاد داشته باشیم که زینب جلالیان زن مقاوم و زندانی سیاسی کرد بیش از ۱۵ سال مقاومت و سپیده قلیان،‌ «دختر نیشکر و هفت تپه» به جرم دفاع از جنبش کارگری در شکنجه‌گاه‌ها با مرگ روبرو هستند. جرم ربوده شده‌گان و بازداشتی‌های اخیر چیزی نیست جز درخواست آزادی تشکل، بیان، همایش، اعتراض، اعتصاب و همبستگی طبقاتی و بین‌المللی که از پایه‌ای‌ترین حقوق اجتماعی می‌باشند.
در ایران،‌ جنبش‌های کارگری و زنان، به سوی  شرایط انقلابی روی‌کرد دارد. درحالیکه حکومت اسلامی در بحران بودجه‌های جاری و فساد سیستماتیک فرو رفته، بحران تورمی (stagnation) یعنی وجود هم‌زمان کاهش ارزش پول داخلی و قدرت خرید و رکود اقتصادی، حکومت شوندگان را  به فلاکت نشانیده است. ابراهیم رئیسی، یکی از مجریان قتل‌‌عام افزون بر یکصد هزار نفردر دهه‌ی ۸۰ میلادی در سراسر ایران و در نقش رئیس هیئت مرگ قتل‌عام زندانیان سیاسی در تهران در سال ۱۹۸۸ رئیس کنونی حکومت باندها در ایران، درمجلس اسلامی نرخ تورم را نزدیک به ۶۰درصد اعلام کرد، که بسیار فراتر از این میزان است. گرانی در ایران نه روزانه بلکه ساعت به ساعت افزایش داده می‌شود و بحران آب، کرونا، بی دارو و بی‌درمانی، مرگ و میر عمومی و خودکشی‌های دستجمعی و فلاکت و قحطی  تصویر غمبار توده‌های زیر ستم حکومت و مناسبات سرمایه‌داری در ایران است.
حکومت اسلامی برای تأمین دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد و تجهیز ماشین نظامی،  بیش از ۱۵ سال است که بودجه‌های عمرانی را قطع کرده و با کسری ۵۰ درصدی بودجه سال جاری، بحران معیشتی و افزایش قیمت کالاهای اساسی را بر گرده‌ی ستمدیدگان تحمیل کرده است. پیشبرد تروریسم دولتی، تامین هزینه‌های نیروی برون مرزی سپاه قدس و یگانهای ویژه و کل ماشین سرکوب و دستیابی به بمب‌های هسته‌ای، باید به هزینه‌ی نان شب کارگران و تهی دستان، تامین شود. حکومت اسلامی زمانی به‌سیاست شوک درمانی «جراحی اقتصادی» ‌دست می‌زند که افکار عمومی در جهان در شوک جنگ جهانی سوم فرو رفته است. حکومت از پرداخت هزینه‌های جاری و حقوق دلاری به نیروهای نیابتی خود از جمله حزب‌الله در لبنان، مداخله‌های نظامی در عراق، سوریه، ‌یمن و حتا آفریقا، درمانده  و در هرج و مرج و فروپاشی گرفتار آمده است.
مقامات امنیتی، قضایی و اجرایی حکومت به رهبری باندهای مافیایی سپاه و روحانیت، خواست‌های بر حق طبقه کارگر و زحمتکشان جامعه را با گلوله، پرونده سازی، بازداشت، شکنجه، مرگ در زندانها، نشر و پخش «اعتراف‌های» زیر شکنجه و سناریو سازی، اتهامات نخ نمای امنیتی پاسخ می‌دهند.
خیزش سراسری کارگران و همه‌ی توده‌های ستمدیده در ایران علیه گرانی، فساد، غارت اموال عمومی وفسادهای حکومتی، با وجود سرکوب‌های گسترده و یگانهای ویژه و رگبار مسلسل‌ها، به پشتیبانی بین‌المللی کارگران و انسان‌های آزادیخواه و آزاده‌ نیاز دارد. باشد که جهانیان از یک نیروی ویرانگر که شرم تاریخ و انسان است و سائقه‌ای جز مرگ و تباهی ندارد رهایی یابند.
 
 ٢٩ ماه می ۲۰۲۲

منبع:پژواک ایران


عباس منصوران

فهرست مطالب عباس منصوران در سایت پژواک ایران 

*فراخوان دفتر روابط بین‌الملل حزب کمونیست ایران برای پشتیبانی از جنبش جاری در ایران  از خیزش ستمدیدگان برای نان، ‌کار،‌ آزادی! پشتیبانی کنیم [2022 May] 
*اورآسیا، دکترین دوگین و نئوتزاریسم پوتینی در جبهه‌ی اکراین  [2022 Mar] 
* جنبش آموزگاران و فرهنگیان و دانش آموزان، یک برآمد صنفی صِرف نیست  [2022 Jan] 
*از شوراگرایی تا شورا و اشاره به یک آسیب شناسی   [2021 Sep] 
*طرح امنیتی «پایپینگ» برای مهار اعتصاب سراسری کارگران  [2021 Jul] 
*در محکومیت اخلال در محاکمه‌ی یکی از عاملین کشتار ونسل کشی در ایران  [2021 Jul] 
* بخوان به نام کمون! به مناسبت صد و پنجاهمین سالگرد کمون پاریس!   [2021 Mar] 
* جعل تاریخ و جعل ماهیت و اهداف سیاهکل در خدمت نئولیبرالیسم   [2021 Mar] 
*از ناسیونالیسم تا دولت های شب پا تبیین ریشه های بحران از نگاه انحلال طلبان در رهبری خودبرگزیده ی کومه له  [2021 Mar] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل در ایران  زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(۲) [2021 Feb] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(1) [2021 Jan] 
*هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی   [2015 Jan] 
*اکراین جبهه اروپایی رویارویی دو بلوک سرمایه داری جهانی  [2014 Mar] 
*«غریبه ای به نام کتاب»  [2014 Feb] 
*بحران سازی هایی که هنوز هم نادیده گرفته می شوند  [2014 Feb] 
*بیعت در وحدت، در لانه ی کرکس ها  [2014 Jan] 
*لغو«اعدام» یا توهم زایی لغو  [2013 Dec] 
*آگاهی طبقاتی  [2013 Dec] 
*رفیق صدیقه حائری،زنی از گردان انقلاب   [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی  [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۲)  [2013 Nov] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۱)  [2013 Nov] 
*«خدایان نجاتم نمی‌دادند» (۱) حکومت ایران،‌ قاتل مجاهدین [2013 Sep] 
*استبداد حاکم بر سازمان مجاهدین  [2013 Jun] 
*تناقض‌های حکومت باندها و بمب‌ موعود عجله ‌فرجه  [2013 Jun] 
*اتحادیه های سنتی، بستری برای رفرمیسم  [2013 Mar] 
*اقدام مستقیم کارگران، گامی به‌سوی پالایش جنبش کارگری  [2013 Mar] 
* هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی  [2013 Feb] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (6)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (5)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۴)   [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۳)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۸)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (2)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۱)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری(۱۷)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۶)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۵)  [2012 Oct] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (14)  [2012 Oct] 
*آب را گل بکنید! علیه تریبونال دادخواهی   [2012 Sep] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۹)  [2012 Aug] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Jun] 
*پایان دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین ضرورت روی کرد طبقاتی پرولتاریا به سیاست (بخش دوم) [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 Apr] 
*آلترناتیوِ بازتولید فرهنگی استبداد شرقی و تقویم برهنگی ها  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی  [2012 Mar] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۴)  [2012 Feb] 
*حکومت یا دولت؟ هیاهوی انتخابات حکومتی تحریم، روی دیگر سکه‌ی ترمیم و شرکت  [2012 Feb] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۳)  [2012 Feb] 
*نظام بحران، بحران تحریم، بحران تغییر  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۲)  [2012 Jan] 
*در بیان کرکس ها و فداییان!  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۱)  [2012 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۳)  [2012 Jan] 
*آدونیس های زمینی، چکامه سرایان سوریه  [2011 Dec] 
*پرستو در باد، روایتی از مبارزه، عشق و بازنگری بینش چریکی  [2011 Nov] 
*گزارشی از مرگ کارگر گمنامی که در ۲۲ تیر ۱۳۷۸ به دست جنایت‌کاران جمهوری اسلامی کشته شد  [2011 Nov] 
*چشم‌انداز تغییر نظام در ایران و مداخله‌ی خارجی  [2011 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۱)  [2011 Oct] 
*بازگشایی مدارس و آموزشگاه‌ها  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۰)  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۹)  [2011 Aug] 
*یونان به چند پول می ارزد؟! بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷) [2011 Jun] 
* جنایت کشتار در اردوگاه اشرف، جنایت علیه بشریت است  [2011 Apr] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷)  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۶)  [2011 Mar] 
*اعتصاب سراسری کارگران، تنها سلاح در برابر نسل کشی  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری   [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۴)  [2011 Feb] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۳)  [2011 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۲)  [2011 Jan] 
*بحران ساختاری سرمایه‌ با خوانش مارکس (۱)  [2010 Dec] 
*یادِ بسیارانِ اسیر  [2010 Dec] 
*قتل‌های حکومتی و حکومت قاتل‌ها  [2010 Dec] 
*براي كشورما نمي‌شود خط فقر تعريف كرد   [2010 Nov] 
*از شهلا جاهد باید دفاع کرد  [2010 Nov] 
*کابوس نئوفاشیسم، ناسیونال مهدویسم  [2010 Aug] 
*دکترین شوک یا فاشیسم اقتصادی میلتون فریدمن (۱)  [2010 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۱۰)  [2010 Jul] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۹)  [2010 Jul] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۴) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 Jun] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۳)  [2010 Jun] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (2) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن  [2010 May] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۱) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 May] 
*نان و خون نه!‌ نان و گل سرخ!  [2010 May] 
*ضرورت سازمان‌یابی شوراهای بیکاران  [2010 Apr] 
*منافات حقوق بشر با حقوق انسان  [2010 Apr] 
*پیمان شوم و «روحانیت کمپرادور»  [2010 Mar] 
*تعیین حداقل دستمزد،‌ چالش شديد کار و سرمایه  [2010 Mar] 
*پیامی بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومُهر ولایت  [2010 Feb] 
*برای کار ، نان و آزادی  [2010 Feb] 
*بودجه بحرانی و بحران زای حکومت نظامی ۸۹  [2010 Feb] 
*یاد سازمانده اعتصابات و جنبش شورایی نفتگران گرامی‌باد  [2010 Feb] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2010 Jan] 
*همصدایی هراسناکان قیام  [2010 Jan] 
*طبقه کارگر ایران، در سالی که گذشت  [2010 Jan] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Dec] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها(۷)  [2009 Dec] 
*۱۶ آذر، پیوستار اعتراض‌ و جنبش در پیوند  [2009 Dec] 
*قطعنامه چهارم شوراى حكام آژانس بين‌المللى انرژى اتمى و روانپریشی الیگارش‌مهدویون  [2009 Dec] 
*بحران حاکم و حاکمیت بحران   [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۶)  [2009 Nov] 
*هدف فوری و استقلال طبقاتی کارگران  [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۵)  [2009 Oct] 
*نشست وین گام دیگری در مرداب مشروعیت بخشی   [2009 Oct] 
*انرژی هسته‌ای، چماق ارتجاعی!  [2009 Oct] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۴)  [2009 Oct] 
*پیرامون شعارها  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۳)  [2009 Sep] 
*«سبد» سرکوب و راه‌کار حاکمیت کودتا  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۲)  [2009 Aug] 
*«نه زیستن، ‌نه مرگ»، «دوزخ روی زمین» و گزمه‌گان دوزخ  [2009 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Aug] 
*شکاف مرگ آور و کودتای باندهای حکومتی در برابر قیام حکومت شوندگان   [2009 Jun] 
*انتخاب متجاوز  [2009 May] 
*ایدئولوژی کشتار و تروریسم در غزه  [2009 Jan] 
*طرح موازی یک موضوع یا پنهان‌داشتن منبع و مرجع اشاره‌ای‌ به مقاله‌ «باور به معاد: ایمان به شکنجه» و کتاب «دوزخ روی زمین» [2008 Dec] 
*آسیب‌شناسی «هشدار» زرافشان  [2008 Nov] 
*محمود درویش قلب بیدار فلسطین   [2008 Aug] 
*این امیرحسین فطانت همان شکارچی دانشیان و گلسرخی‌ست؟  [2008 Jan]