PEZHVAKEIRAN.COM پیامی بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومُهر ولایت
 

پیامی بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومُهر ولایت
عباس منصوران

یک هفته پس از ۲۲ بهمن امسال، برای بسیاری هنوز پرسش‌های چندی در میان است

 

پرسش‌هایی همانندِ:

 

 آیا ادامه‌ی اعتراض‌ها و تاکتیک‌های خیابانی به شیوه‌ تا کنونی، دیگر کارساز نیست؟

آیا موسوی و رایزنان وی برای مهار خیزش به راه‌کار فراخوانی شرکت معترضین در میدان مین‌های دشمن دست زدند؟

 آیا باند حاکم، راه کار مهار اعتراض‌ها را یافته و توان ادامه چنین کنترلی را دارد؟

آیا دهه ۶۰ دیگری را تجربه می ‌کنیم و سرکوب، کارساز افتاده است؟

آیا این فراخوان، اشتباهی تاکتیکی بود یا برآمده از یک سرشت و منافع طبقاتی؟

نمونه‌های چندی از این‌گونه پرسش‌‌های را می‌توان برشمرد که همگی به این پرسش نهایی بازمی‌گردند که :

آیا خیزش توده‌ای به روندی فرسایشی افتاده است؟

اگر با ذهن و متدولوژی مکانیکی و ابزار گرایانه به جامعه‌ی طبقاتی بنگریم، آری چنین است. اما برخلاف ذهنیت مکانیکی، جامعه ایرانْ‌ ابزاری مکانیکی نیست که به «آرزو» و «اراده‌‌ای» از بیرون به جنبش و چرخش و ایستایی درآید. دیالکتیک مناسبات و مبارزه طبقاتی، در فرایند خود، در جامعهْ به بحران گراییده است، بحرانی که دیگر همسازی طبقات و لایه‌های اجتماعی را به روال گذشته ناشدنی ساخته است. هرچند طبقه کارگر،‌این طبقه‌ی‌ تعیین کننده و«سرنوشت ساز» انقلاب رهایی بخش به صورت سازمانیافته وبا پتانسیل و نهادهای طبقایی خویش هنوز رهبری این خیزش را به عهده نگرفته، و از همین زاویه به سردرگمی و اختلال می‌گراید و دست‌ابزار دیگران؛ اما طبقه حاکم و دولت‌ِ انسجام یافته در قالب «مهدویون»- فرماندهی نیروهای سرکوب- ولایت فقیه، برای مرگ و ماندگاری خویش، مبارزه‌ای طبقاتی را به پیش می‌برد،  پس به هرروی این یک مبارزه طبقاتی است. یک سوی این مبارزه‌، بورژوازی حاکم است، یعنی صلب مالیکت کنندگان از ‌آفرینندگان ارزش مصرف و  مبادله و دارایی جامعه،‌ به همراه دلالان و رانت خواران این چپاول و یغما، که به کمک ابزار حکومتی‌اش به شکل استبداد مضاعف برای بقاء و حفظ موضع و موقع طبقاتی خویش و با برخورداری از هم‌پیمانانی در شمار سرمایه‌های چند ملیتی، مافیای سلاح و مواد مخدر و پول‌شویی، تروریسم مذهبی و دولتی، حکومت‌های پوپولیست و واپس‌مانده‌‌های بورژوازی دولتی همانند کوبا، ونزوئلا،‌ کره شمالی و چین و ویتنام و حتا شیوخ و سلاطین منفوری همانند شیوخ کویت و عربستان همراهی می‌‌شود. این همراهی اما نه تنها به انگیزه‌ی شرکت در چپاول و رانت وغارت ارزش‌های افزوده کارگران و هستی جامعه،‌ که همگی آنان در یک قایق شکسته در دریای توفانی بحران سرمایه‌ی گلوبال نشسته‌‌اند.

آنچه در ایران می‌گذرد، شکلی از جنگ طبقاتی است، همانگونه نیز آنچه که در عراق و افغانستان می‌گذرد، میلیتاریزم سرمایه‌ برای گسترش بازار، اشغال و گسترش زون‌های سیاسی و اقتصادی در جهان است که به جنگ و خون و ویرانگری دست یازیده است. بحران مالی، سرمایه را در گستره گلوبال،‌ به جدال برای مرگ و زندگی واداشته است. در منطقه‌ای، جنگ عریان و لشگر کشی‌ در جریان است و در سراسر اروپا و آمریکای شمالی و چین و هندوستان جنگی ویرانگر و یکسویه علیه طبقه کارگرو تهی‌دستان‌ و زحمتکشان جاری است. تلفات این جنگ اخیر، همه روزه پرتاب صدها هزار کارگر از عرصه تولید به رکود کشانیده شده، به خیابان‌‌هاست،‌ راهی شدن میلیون‌ها کودکان کار، میلیون‌ها دختران وزنان در بازارهای تن‌فروشی و بردگی جنسی است ونابودی زیست و بوم جهان.

اکنون،‌ در ایران سال‌های پایانی دهه ۸۰ خورشیدی، تفاوت ماهوی با دهه شصت آشکار است. دهه شصت، نیروهای سیاسی مخالف حکومت اسلامی در اعتراض فعال در خیابان‌ها و میدان‌ها بودند و توده‌های مردم تماشاچیانی مبهوت و شگفت زده. در آن سالهای خون و جنون حکومتی، چوبه‌های دار و تیرباران و تجاوز به دختران در زندان‌ها و دخمه‌ها جاری بود، در کردستان در دشت‌ها و کوهها‌، دور از چشم تود‌های مردم، و هزاران ندا بی آنکه فرصتی یابند تا نگاهی به سویی بتابانند در خون می‌تپیدند و در یک تابستان، افزون بر پنج هزار زن و مرد در زیر زمین‌های اوین و گوهردشت به دار آویزان می‌شدند، با یک فرمان، ‌بی آنکه نشانه‌ای از یک دهه کشتار باشد، و د ر دهه‌ی ۷۰ نیز. اما دهه‌ي ۸۰ در نیمه پایانی خود، توده‌‌هیا مردم در خیابان‌هایند و دستاورد‌های کار و تلا ش انسان به یاری ثبت وگزارش غیرقابل انکار اعتراض‌های خیابانی تود‌ها شتافته ‌اند؛ تا از یک سوی شجاعت و عزم خیزش را گزارس کنند و ثبت و از سوی دیگر جنایت یک حکومت طبقاتی ایدئولوژیک را. اینک، این توده‌‌های مردم اند که پویا و خلاق،  مبارزه برای سرنگونی  حاکمیت سیاسی، در گستره‌ای سراسری به‌پیش می‌‌برند.؛ و این نیروهای سیاسی هستند که پراکنده در پی خیزش‌ به راه افتاده ،‌ به این گرایش و آن نیرو قدرت گراییده و یا به سوی طبقه کارگر و حکومت شوندگان سمت وسو یافته و انسجام می‌یابند،‌ تا در پیوندی طبقاتی وفادارانه رهایی انسان را چاوشگر باشند. شدت یابی اعتراض‌های کارگری، پویندگی طبقه کارگر برای سازمانیابی و حضور مستقل خود در این برهه‌ی اوج سرکوب و تهدید به بیکاری و گرسنگی و ویرانی، نشانه‌ی بارزی است در این مبارزه.

حضور میلیونی زنان و جوانان در پیشاهنگی و جان برکفی آنان، داستان‌پرداز پتانسیل اجتماعی است که ابتدایی ترین حق زندگی انسانی گرفته شده از خویش به وسیله مناسبات و نظام  طبقاتی حاکم را خواهانند. این خیزش اعتلایی نه به فرمان این و آن، که به ضرورت و به قانونمندی دیالکتیک، فوران یافته است. عوامل بیرونی پدیده، بدون شک در پرشتابی و یا کندگردانی آن می توانند دخیل باشند، اما آنچه که عامل تعیین کننده است، سرشت درونی خود این پدیده‌ی مادی، در اجتماع و مناسبات طبقاتی‌ست.  

لیبرالیسم بورژایی به موسوی‌ها و همراهان زیر علم سبز داخل وخارج البته که خواهان مهار خیزش است. آنان بارها و آشکارا «صادقانه» اعلام کرده‌‌اند که «جمهوری اسلامی نه کلمه بیش و نه یک کلمه کم»، و اینکه وظیفه‌ی آنان‌ در برابر این مسئولیت طبقاتی، حفظ نظام است و دیگر هیچ. از همین موضع و جایگاه طبقاتی است که ساختار شکنی خیزش را بر نمی‌تابند و روز «عاشورا» این خطر را  دریافتند. آنان همانند سلف خویش «باران می‌خواهند» واین خمینی بود که حفظ مناسبات طبقاتی را با شکستن ساختار حکومتی سلطنت مطلقه، به یاری اسلام، سی سال بیمه کرد. موسوی نه به جمهوری اسلامی مخالف است و نه با ساختار و مناسبات حاکم؛‌ اختلافات جناحی و درون طبقاتی هرچند می‌تواند تا آنتاگونیسم پیش رود، اما «شیخ مدارا و تسامح» سکان‌دار پروژ‌ه‌ی دوم خرداد، از شیوخ سبز و ترمز خیزشی است که باید زیرعلم او سینه زد و دراین راه ختم لیبرالیسم بورژوایی‌است. به همین سبب طیف سبز لیبرال، توسری از رقیب را به کابوس افراشته شدن پرچم مبارزه طبقاتی ساختارشکن به جان می‌‌خردومردم را به میدان در قرق نیروهای سرکوبگر فرامی‌خواند؛ استقلال مبارزاتی را برهم زند، هویت خیزش را پوشاند، می‌کوشد تا پتانسیل ساختار شکنی را فروکاهد، تلاش ورزید تا همه با همه را باردیگر تجربه کند، کوشیدن تا نام و  تداعی بهمن را با «صداخفه کن» بلند‌گوها و ساندیس‌‌ها و پلو پایگاه‌‌های تجاوز و تزویر در لانه‌های اوباشان و آدمکشان بسیج  را خفیف سازد، با ایفای نقش فراخوان دهنده، و خود را راهبر جلوه دهد و در عمل به فراخوان ولی فقیه و باند سپاه همراستا و هم‌‌آوا شد. مزد این خدمت به ولی، را در مسجد «نبی» به علی، جوان طغیانگر کروبی دادند. پیام بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومهر ولایی ولی فقیه:

 ما به نیابت از الله، برای حفظ ساختار نظام، با فرزند آیت آلله و یار امام خود چنین می‌کنیم و مساجد را برای چنین روزی پایگاه ساخته‌ایم!

اما بیست و دو بهمن ۸۸، روز تعیین کننده‌‌ موعودی نبود. خیزش را نه والیان ومتولیانی سازمان داده که روز «موعودی» را برای روز پیروزی‌‌اش تعیین کنند و نه می‌توان سرانجام آنرا پیش‌بینی کرد. این خیزش در ۸ ماهه‌ی برآمد خود از خرداد تا بهمن،‌ روندی پیروزمند و پیشرو و تکاملی داشته است. به رخوت وفترت نیفتاده و دشمن را بیش از پیش به عقب رانده است‌، حکومت اسلامی را به فرسایش کشانیده و بحران سیاسی حکومتی را بیش از پیش ژرف‌تر و درمان ناپذیرتر ساخته است.  روز بیست و دوم بهمن، علیرغم تلاش مهار و لگام، و سرکوب، ‌یک گام دیگر به پیش برداشت ، مستقل ازسبز و لیبرالیسم سرمایه و فراتر از پیش، شعار «رفراندم» در کنار مرگ بر جمهوری اسلامی و مرگ بر ولی فقیه، شعارهای محوری شدند. این آن چیزی بود که بورژوازی لیبرال نمی‌‌خواست و نمی‌‌خواهد. رفراندم به معنای نفی این حکومت است، و هرچند ایجابی مبهم در خود دارد، اما نسبت به مصادره خیزش سرنگونی در چارچوب سبز به سود صندوق رای کاندیداهای شورای نگهبان جمهوری اسلامی و وفاداران به نظام و قانون اساسی و ولایت‌ شبان رمه‌گی ‌اش،‌ گامی است در راه سرنگونی باندها و نقد و برکناری سبز موسوی و ضمائم و دنبالچه‌‌های ریز و درشت‌اش.

 

عباس منصوران

۱۸ فوریه ۲۰۱۰

a.mansouran@gmail.com

منبع:دیدگاه


عباس منصوران

فهرست مطالب عباس منصوران در سایت پژواک ایران 

*فراخوان دفتر روابط بین‌الملل حزب کمونیست ایران برای پشتیبانی از جنبش جاری در ایران  از خیزش ستمدیدگان برای نان، ‌کار،‌ آزادی! پشتیبانی کنیم [2022 May] 
*اورآسیا، دکترین دوگین و نئوتزاریسم پوتینی در جبهه‌ی اکراین  [2022 Mar] 
* جنبش آموزگاران و فرهنگیان و دانش آموزان، یک برآمد صنفی صِرف نیست  [2022 Jan] 
*از شوراگرایی تا شورا و اشاره به یک آسیب شناسی   [2021 Sep] 
*طرح امنیتی «پایپینگ» برای مهار اعتصاب سراسری کارگران  [2021 Jul] 
*در محکومیت اخلال در محاکمه‌ی یکی از عاملین کشتار ونسل کشی در ایران  [2021 Jul] 
* بخوان به نام کمون! به مناسبت صد و پنجاهمین سالگرد کمون پاریس!   [2021 Mar] 
* جعل تاریخ و جعل ماهیت و اهداف سیاهکل در خدمت نئولیبرالیسم   [2021 Mar] 
*از ناسیونالیسم تا دولت های شب پا تبیین ریشه های بحران از نگاه انحلال طلبان در رهبری خودبرگزیده ی کومه له  [2021 Mar] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل در ایران  زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(۲) [2021 Feb] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(1) [2021 Jan] 
*هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی   [2015 Jan] 
*اکراین جبهه اروپایی رویارویی دو بلوک سرمایه داری جهانی  [2014 Mar] 
*«غریبه ای به نام کتاب»  [2014 Feb] 
*بحران سازی هایی که هنوز هم نادیده گرفته می شوند  [2014 Feb] 
*بیعت در وحدت، در لانه ی کرکس ها  [2014 Jan] 
*لغو«اعدام» یا توهم زایی لغو  [2013 Dec] 
*آگاهی طبقاتی  [2013 Dec] 
*رفیق صدیقه حائری،زنی از گردان انقلاب   [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی  [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۲)  [2013 Nov] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۱)  [2013 Nov] 
*«خدایان نجاتم نمی‌دادند» (۱) حکومت ایران،‌ قاتل مجاهدین [2013 Sep] 
*استبداد حاکم بر سازمان مجاهدین  [2013 Jun] 
*تناقض‌های حکومت باندها و بمب‌ موعود عجله ‌فرجه  [2013 Jun] 
*اتحادیه های سنتی، بستری برای رفرمیسم  [2013 Mar] 
*اقدام مستقیم کارگران، گامی به‌سوی پالایش جنبش کارگری  [2013 Mar] 
* هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی  [2013 Feb] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (6)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (5)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۴)   [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۳)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۸)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (2)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۱)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری(۱۷)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۶)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۵)  [2012 Oct] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (14)  [2012 Oct] 
*آب را گل بکنید! علیه تریبونال دادخواهی   [2012 Sep] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۹)  [2012 Aug] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Jun] 
*پایان دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین ضرورت روی کرد طبقاتی پرولتاریا به سیاست (بخش دوم) [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 Apr] 
*آلترناتیوِ بازتولید فرهنگی استبداد شرقی و تقویم برهنگی ها  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی  [2012 Mar] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۴)  [2012 Feb] 
*حکومت یا دولت؟ هیاهوی انتخابات حکومتی تحریم، روی دیگر سکه‌ی ترمیم و شرکت  [2012 Feb] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۳)  [2012 Feb] 
*نظام بحران، بحران تحریم، بحران تغییر  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۲)  [2012 Jan] 
*در بیان کرکس ها و فداییان!  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۱)  [2012 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۳)  [2012 Jan] 
*آدونیس های زمینی، چکامه سرایان سوریه  [2011 Dec] 
*پرستو در باد، روایتی از مبارزه، عشق و بازنگری بینش چریکی  [2011 Nov] 
*گزارشی از مرگ کارگر گمنامی که در ۲۲ تیر ۱۳۷۸ به دست جنایت‌کاران جمهوری اسلامی کشته شد  [2011 Nov] 
*چشم‌انداز تغییر نظام در ایران و مداخله‌ی خارجی  [2011 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۱)  [2011 Oct] 
*بازگشایی مدارس و آموزشگاه‌ها  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۰)  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۹)  [2011 Aug] 
*یونان به چند پول می ارزد؟! بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷) [2011 Jun] 
* جنایت کشتار در اردوگاه اشرف، جنایت علیه بشریت است  [2011 Apr] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷)  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۶)  [2011 Mar] 
*اعتصاب سراسری کارگران، تنها سلاح در برابر نسل کشی  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری   [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۴)  [2011 Feb] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۳)  [2011 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۲)  [2011 Jan] 
*بحران ساختاری سرمایه‌ با خوانش مارکس (۱)  [2010 Dec] 
*یادِ بسیارانِ اسیر  [2010 Dec] 
*قتل‌های حکومتی و حکومت قاتل‌ها  [2010 Dec] 
*براي كشورما نمي‌شود خط فقر تعريف كرد   [2010 Nov] 
*از شهلا جاهد باید دفاع کرد  [2010 Nov] 
*کابوس نئوفاشیسم، ناسیونال مهدویسم  [2010 Aug] 
*دکترین شوک یا فاشیسم اقتصادی میلتون فریدمن (۱)  [2010 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۱۰)  [2010 Jul] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۹)  [2010 Jul] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۴) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 Jun] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۳)  [2010 Jun] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (2) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن  [2010 May] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۱) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 May] 
*نان و خون نه!‌ نان و گل سرخ!  [2010 May] 
*ضرورت سازمان‌یابی شوراهای بیکاران  [2010 Apr] 
*منافات حقوق بشر با حقوق انسان  [2010 Apr] 
*پیمان شوم و «روحانیت کمپرادور»  [2010 Mar] 
*تعیین حداقل دستمزد،‌ چالش شديد کار و سرمایه  [2010 Mar] 
*پیامی بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومُهر ولایت  [2010 Feb] 
*برای کار ، نان و آزادی  [2010 Feb] 
*بودجه بحرانی و بحران زای حکومت نظامی ۸۹  [2010 Feb] 
*یاد سازمانده اعتصابات و جنبش شورایی نفتگران گرامی‌باد  [2010 Feb] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2010 Jan] 
*همصدایی هراسناکان قیام  [2010 Jan] 
*طبقه کارگر ایران، در سالی که گذشت  [2010 Jan] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Dec] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها(۷)  [2009 Dec] 
*۱۶ آذر، پیوستار اعتراض‌ و جنبش در پیوند  [2009 Dec] 
*قطعنامه چهارم شوراى حكام آژانس بين‌المللى انرژى اتمى و روانپریشی الیگارش‌مهدویون  [2009 Dec] 
*بحران حاکم و حاکمیت بحران   [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۶)  [2009 Nov] 
*هدف فوری و استقلال طبقاتی کارگران  [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۵)  [2009 Oct] 
*نشست وین گام دیگری در مرداب مشروعیت بخشی   [2009 Oct] 
*انرژی هسته‌ای، چماق ارتجاعی!  [2009 Oct] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۴)  [2009 Oct] 
*پیرامون شعارها  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۳)  [2009 Sep] 
*«سبد» سرکوب و راه‌کار حاکمیت کودتا  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۲)  [2009 Aug] 
*«نه زیستن، ‌نه مرگ»، «دوزخ روی زمین» و گزمه‌گان دوزخ  [2009 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Aug] 
*شکاف مرگ آور و کودتای باندهای حکومتی در برابر قیام حکومت شوندگان   [2009 Jun] 
*انتخاب متجاوز  [2009 May] 
*ایدئولوژی کشتار و تروریسم در غزه  [2009 Jan] 
*طرح موازی یک موضوع یا پنهان‌داشتن منبع و مرجع اشاره‌ای‌ به مقاله‌ «باور به معاد: ایمان به شکنجه» و کتاب «دوزخ روی زمین» [2008 Dec] 
*آسیب‌شناسی «هشدار» زرافشان  [2008 Nov] 
*محمود درویش قلب بیدار فلسطین   [2008 Aug] 
*این امیرحسین فطانت همان شکارچی دانشیان و گلسرخی‌ست؟  [2008 Jan]