هم میهنان ، آزادیخواهان
مصدق روز 7 اسفند 1331 با استفاده از اختیارات خود لایحه استقلال کانون وکلا را تصویب کرد. از آن زمان این روز را وکلا جشن می گیرند. به همین مناسبت ، روز 7 اسفند 1357، دو هفته پس از رسیدن خمینی به قدرت، هیاتی از طرف کانون وکلای دادگستری مرکز به دیدار خمینی رفت. در این ملاقات تعارفاتی رد و بدل شد اما نتیجه آنکه، خمینی خطاب به کانون وکلا " فتوائی" صادر کرد که " دادگستری باید از شرع اسلام استفاده کند".
هیئت مدیره کانون وکلا بلافاصله پس از این ملاقات پاسخ خمینی را با صدور بیانیه ای داد که درابتدا تاکید می کند که " استقرار واقعی حاکمیت مردم محتوای کلیه قیامها و جنبش های ..." ایرانیان در صد سال اخیر بود. این سند افتخار
آمیز به خمینی گوش زد می کند که " کانون وفاداری خود را به اصول عالیه دفاع از حق و آزادی و استقرار حاکمیت مطلق ملت اعلام می دارد..."
پیش از این بیانیه پیام کانون در قدردانی و تجلیل از مقام مصدق صادر شده بود که با تصویب لایحه استقلال کانون از حق دفاع، دفاع کرد .
هفته بعد، روز 14 اسفند، اجتماع عظیم مردم در احمد آباد تبعیدگاه و آرامگاه مصدق برگزار شد. در این مراسم تاریخی نقش روشنفکران، زنان، دانشجویان آزادیخواه و حقوقدانان ، بسیار برجسته بود. این مراسم خشم خمینی را بیشترتحریک کرد. او دل آزرده از " بی عرضگی" دولت موقت در سرکوبی مردم به قم رفت.
خمینی در فضای وحشت و اعدامهای خودکامه و فرا قضایی روزمره ، سیاست عملی حزب الله علیه زنان که با شعار " یا روسری یا توسری" و همراه خشونت بی سابقه جریان داشت را روز 6 1اسفند با فتوای جدیدی خطاب به دولت موقت تبدیل کرد " زن ها باید حجاب داشته باشند" " نباید لخت بیایند" " لیکن با حجاب شرعی باشند" .
هزاران تن از زنان قهرمان ایرانی بلافاصله با اقدامی گسترده و خودجوش از دانشگاهها به خیابانها آمدند تا با تظاهرات علنی فریاد خشم خود را به گوش مستبد مرتجع تازه به قدرت رسیده برسانند. آنها در پایان تظاهرات به دادگستری و محل کانون وکلا آمدند. قعطنامه تظاهرات خود را قرائت کردند . از صدور این قعطنامه حدود چهل سال می گذرد. این سند افتخارآفرین هنوز منشوری است ترقی خواهانه و حاوی مطالبات واقعی در زمینه حقوق انسانی زنان ایرانی.
از آن روز تاکنون کینه ارتجاع مسلط بر میهن ما تمام نهادهای دفاع از زنان و حقوق مکتسبه تاریخی آنان در زمینه های گوناگونِ حقوق اساسی، مدنی، کار ، جزایی و... را آماج حملات خود قرار داد. هم اکنون بطور رسمی 37 نهاد مراقبِ " عفاف و حجاب " زنان ما هستند . این البته غیر از نهادهایی است که با ابتکار حزب الهی ها در قالب انجام وظایف مذهبی " امر به معروف و نهی از منکر " وجود دارد.
کانون وکلا نیز به نوبه خود دائما در تهدید بود و هست. اعضای هیاَت مدیره کانون وکلا یا دستگیر و زندانی شده یا برای حفظ جان و آزادی خود ناگزیر به ترک خانه و خانمان ، میهن، کار و یاران خود شدند و راه تبعید در پیش گرفتند. کانون وکلا پس از 16 سال اشغال و سه بار" تصفیه " هنوز خاری است به چشم نظام ولایت مطلقه فقیه . برای " مدیریت " حدود 70 هزار وکیل دادگستری- ایران اشخاصی را از صافی " امنیتی ، عقیدتی" می گذرانند تا برگزیده شوند. آنان به جای اجرای وظایف قانونی خود در دفاع از حق دفاع ، با سکوت خفت آور در برابر تجاوز آشکار به حقوق وکلا به نوعی شریک جرم نظام هستند. متاسفانه گاه حتی با لغو پروانه وکالت وکلا ، به آلت فعل دشمنان آزادی تبدیل می شوند.
خانم نسرین ستوده وکیل پایه یک دادگستری، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ، از پایه گذاران کانون مدافعان حقوق بشر ، انجمن حمایت از کودکان و کمپین یک میلیون امضا برای لغو قوانین تبعیض آمیز علیه زنان است. این وکیل دلیر هدف کینه ورزی مستمر حاکمیت ستمگر ولی فقیه قرار دارد. این وکیل پس از سالها زندان و بارها دستگیری غیر قانونی ، و حمله با گاز فلفل در خیابان وضرب و جرح و فحاشی و تهدید و... باری دگر، روز 23 تیرماه امسال در خانه خود مورد تهاجم مامورین رژیم قرار گرفت و دستگیر شد.
گناهان این وکیل از نظر نظام ولایت مطلقه فقیه فراوان است . زیرا او از 4 ماه پیش که عدم اطاعت آشکارِ " دختران خیابان انقلاب " در اعتراض به حجاب اجباری شروع شد ، در اجرای وظایف قانونی و وجدانی خود در کنار آنان قرار گرفت. او در اسفند ماه گذشته خشنونت عریان ، حمله، کتک زدن و مجروح کردن این زنان آزاده را افشا و محکوم کرد.
درعین حال رئیس قوه قضائیه خامنه ای اعلام کرد که متهمان به جرائم سیاسی و امنیتی باید وکلای مدافع خود را از یک لیست 20 نفره که مورد اعتماد نظام هستند انتخاب کنند . این در جهان بی سابقه است که طرف دعوا برای متهم وکیل تعین کند!! در چنین شرایطی که زنان علیرغم تمام تهدیدها و سرکوبی ها برخاسته اند، کارگران گرسنه، معلمان، غارت شدگان ، بیکاران و بازنشستگان آماده حرکت اند خامنه ای باید تور اختناق را تقویت کند.
در چنین شرایطی جنایتکاران سازمان یافته نظام ولایت مطلقه فقیه، خانم شاپرک شجری زاده را که به اتهام برداشتن روسری و " تشویق به فساد " در تهران بازداشت و به قید وثیقه آزاد کرده بودند ، در شهر کاشان مجداداً بازداشت کردند. اتهام جدید خانم شجری زاده گذاشتن عکس بی حجابش در" اینستاگرامش " می باشد.
خانم ستوده وکیل ایشان هنگام حضور نزد بازپرس پرونده اجازه نداد که او را تفتیش بدنی کنند. او نگذاشت که بازپرس به اجبار بر سر موکلش چادرکند. ناچار موکل وی را آزاد کردند. بازپرس شعبه سوم دادسرای کاشان ، مهدی پیتام به دادسرای امنیت مستقر در زندان اوین به دلیل اجرای وظایف وکالتی خانم ستوده ازایشان شکایت کرد که امروز او زندانی است.
دفاع ار حق دفاع 80 میلیون ایرانی
در کانونهای وکلای دادگستری ایران حدود 70 هزار وکیل عضویت دارند . خانم ستوده یکی از برجسته ترین آنهاست. او به خاطر اجرای رسالت دفاع، وکیل سرشناس بین المللی است ، از جمله او:
- برنده جایزه حقوق بشر بین المللی شده ( دسامبر 2008 )
- انجمن قلم (پن) آمریکا در سال 2011، جایزه آزادی قلم را به او تخصیص داد.
- پارلمان اروپا در آبان 2012 جایزه آزادی افکار ساخاروف را به او اهدا کرد.
وقتی چنین وکیل دلاوری را با چنان صحنه سازی ها به بند می کشند، می خواهند همه وکلا را تهدید کرده و به وحشت بیاندازند. می خواهند حق دفاع بیش از 80 میلیون ایرانی را بیش تر از پیش سلب کنند.
اینک خانم نسرین ستوده در چنگال بیرحم خامنه ای اسیر است. در آخرین جمله اولین نامه او از زندان می خوانیم " پافشاری بر حریم استقلالِ نهاد وکالت مهم و حیاتی است. آن چنان که بدون الزامات این حرفه تمامی حقوق ما بیش از پیش به دست باد سپرده خواهد شد، بی آنکه دست متجاوزان را شناسائی کنیم. "
آزادیخواهان، هم میهنان
نهاد وکالت کهنسال ترین عنصر حیات مدنی مدرن ما از مشروطیت تا کنون است. دست به دست هم دهیم به دفاع از حق دفاع ملت بی دفاع ایران بپردازیم . اعتراض به دستگیری خانم ستوده دفاع از حقوق همه مردم ایران است.
محمد رضا روحانی
وکیل پایه یک دادگستری
دوشنبه 4 تیرماه 1397
منبع:پژواک ایران