PEZHVAKEIRAN.COM جنبش با شکوه مردم را تقویت کنیم، نه تضعیف!
 

جنبش با شکوه مردم را تقویت کنیم، نه تضعیف!
محمود خادمی

گذشته را نمی توان برگرداند ولی برای ساختار آینده اطمینان بخش ؛ باید از گذشته عبرت گرفت . (یک اندرز چینی) 
                                                                                               

  چندی پیش مقاله ای از یک دوست ارجمند را می خواندم  در مورد جنبش اعتراضی اخیر مردم ایران . وی به دلایلی که در نوشته اش قید کرده و بعدا" به آن اشاره می کنم این جنبش عظیم مردمی را از آن خود ندانسته است ! قبل از ورود به محتوی نوشته و بحث پیرامون آن ؛ یادآوری نکاتی را ضروری می بینم که ما اپوزیسیون خارجه نشین را در فهم و قضاوت عادلانه واقعی تر در باره حوادث ایران کمک می کند.

اولا: اشتباه محض می باشد که با عینک سی سال پیش ( که ما در ایران بوده ایم ) مردم و به خصوص نسل جوان ایران ( نسل سومی ها )رانگاه کرد و داوری نمود. در ایران با نسلی مواجه ایم که :

   به دلیل انقطاع از گذشته ، بدون ریشه داشتن درگذشته بدون این که اصرار داشته باشد از شیوه های گذشته استفاده نماید، در حال پی ریزی آینده بهتری  است ؛ آنطور که خود میخواهد وخود می فهمد. فرهنگ سیاسی این نسل با آنچه که  در سالیان پیش در میان جوانان و روشنفکران آن دوران رواج داشت به طور کلی فرق کرده است . درک و تلقی جوان امروزی از آزادی، عدالت ، مبارزه طبقاتی و حتی درجه آرمانخواهی و میزان اتکایش بر ایديولوژی با گذشته به طور کیفی تفاوت دارد. بنابراین در قدم اول ما می بایست از آسمان آرمانخواهایی گذشته که تا به امروز نیز راه به جایی نبرده است به زمین امروز ایران فرود آییم و به زبانی که جوان امروز ایران می فهمد و می اندیشد و قبول دارد با وی صحبت کنیم . به باورمن، جوانان امروز ایران از فرهنگ سیاسی، شعارها و تحلیل های دهه پنجاه و شصت – که ذهنیت اغلب ما را تشکیل داده و در عمل چندان هم قابل استفاده نبوده اند - عبور کرده و تشنه و جستجوگر حرف و پیام نویی میباشند و هیچ اعتنایی به کلیشه ها و نسخه های تکراری گذشته ندارند .

      بعد از خیانت خمینی به اعتماد مردم و تجربه قریب به سی سال حکومت پر از درد و رنج آخوندها ، مردم و جوانان ایران دیگر به سادگی به کسی اعتماد نمی کنند و در انتخاب رهبری سخت گیر میباشند. واقعیت این است که آنان خود رهبر میباشند ویا می خواهند رهبرانشان را از میان همرزمان و اطرافیان خود انتخاب کنند . بنابراین اگر کسی از نسل دیروز، مدعی یا متقاضی کمک به آنان برای رهایی ایران زمین است، در قدم اول باید قبای رهبری را که خود به تن  خودش برازنده کرده – و در خارجه تعدادشان فراوان است - از تن به در آورد و به زبانی صریح یا تلویحی از مردم نخواهد که پشت سر او به خط شوند! باید که به فهم و ادراک نسل امروز احترام بگذارد و همراه و همگام با آنان برای یافتن راهی برای رهایی از استبداد حاکم چاره اندیشی نماید.

حال، به طور مختصر به مقاله این دوست گرامی می پردازم . مقدمتا بگویم، به همان میزان که روشنفکران و اپوزیسیون خارج کشوری، در کادر تحلیل های گذشته ؛ قادر نبودند شرکت گسترده مردم در انتخابات ( به عنوان تاکتیک مناسب وکم هزینه ای از طرف مردم برای مخالفت  و نفی احمدی نژاد) را پیش بینی کنند ؛ اکنون نیز نمی توان در کادر تحلیل های گذشته به وقایع بعد از انتخابات نگاه کنند، در باره آن داوری نمایند و به نتیجه درستی رهنمون گردند. بدین ترتیب،

از کسی که در پشت سنگر اعتقاد مطلق به مبارزه مسلحانه وقهرآمیز ( آنهم با رویا پردازی و نه ارائه طرح و برنامه مشخص عملی ) به عنوان تنها راه سرنگونی رژیم  گارد گرفته است، طبیعی است که  نمی توان و نباید  انتظار همدلی و پشتیبانی از جنبش اعتراضی گسترده مردم ایران را داشت .

اینگونه ساده و غیرمسؤلانه زیر آب هر حرکت مدنی و اجتماعی را زدن و مبارزه قهرآمیز را مطلق کردن ( که گوییا سق مردم ایران با مبارزه مسلحانه بسته شده ) و هر حرکت مدنی را پیشاپیش محکوم به شکست دانستن، در بهترین حالت، از دگماتیست روشنفکرانه ای نویسنده ناشی می شود. عاملی که باعث گردیده تغییرات شگرفی را که طی سه دهه در جامعه ایران ونسل جوان آن به وقوع پیوسته است نبیند . این در حالی است که امروزه در بین سیاسیون ایران تردیدهای جدی و اما و اگرهای فراوان در مورد صحت و درستی استراتژی مبارزه قهرآمیز و ادامه آن وجود دارد. از طرف دیگر، موضع گیری های مسئولانه اخیر قای مسعود رجوی در حمایت از تحولات نوین امروز میهن مان بسیار قابل توجه و درس آموزاست. چه آن جا که در نامه اش به دبیر کل ملل متحد و سایر ارگان های بین المللی نسبت به امنیت جانی آقای موسوی هشدار داده ؛ چه آن جا که مواضع انقلابی آیت اله منتظری در حمایت از قیام مردم را تایید و تشویق نموده و چه آن جا که در نامه به مجلس خبرگان حکومتی، خواستار برکناری خامنه ای و انتصاب برحق آیت اله منتظری به جای ایشان گشته است. در چنین فضای پر از تحولی در راس اپوزیسیون، تخطته ونفی این حماسه بزرگ ملی و مردمی نشان از برخوردی سطحی وغیرمسؤلانه با مساله میباشد و نشان میدهد نویسنده عزیز چقدر از حقایق ایران بدور می باشد. این درحالی است که به استناد خود نویسنده، اپوزیسیون خارج کشور علیرغم سالیان دوندگی نتوانسته عنصر اجتماعی را به صحنه آورد .

  با توجه به این ناکارآمدی آشکار، حق این بود اکنون که مردم خود به صحنه آمده اند ، اپوزیسیون و روشنفکران خارج کشور از آن استقبال نمایند. این نشان گر آن است که دیگر توجیه ناکارآمدی اپوزیسیون سنتی با درجه بالای اختناق و سرکوب در ایران، موجه و منطقی نیست. ماهیت فاشیستی رژیم البته تغییری نکرده، اما امروز مردم با اتخاذ شعارها وتاکتیک های مناسب، در صحنه اند.

عدم کارآیی تاکتیک ها ؛ شعارها و ادعاهای  غلط  گذشته را که نمی توان و نباید با متهم کردن کردن جنبش اعتراضی مردم و گفتن اینکه این جنبش چون با هماهنگی ما به صحنه نیامده و یا چون مارک و رهبری ما را بر پیشانی ندارد و شعارهای ما را نمی دهد پس اصالت ندارد و از آن ما نیست سرپوش گذاشت. با جنبشی به این عظمت – که به ندرت در تاریخ میهن ما تکرار می شود – نباید مانند سفارش غذای "دلخواه" در رستوران برخورد کرد و بعد از مواجه شدن با بی مزگی آن، با عصبانیت تحویل گارسن داد!

اصرار بر حقانیت دگم های گذشته جز دلخوشی های فردی و خود فریبی حاصلی به بار نمی آورد و هیچ ذهن مسؤلی آنها را جدی نمی گیرد

به ادعای نویسنده ؛ این جنبش چون مارک رهبری وی و اپوزیسیون سرنگونی طلب مورد ادعایش را ندارد پس خود به خودی است. این ترم "خود به خودی" نیز از همان اصطلاحات تاریخ در رفته چپ سنتی است که این جا هم پاپیچ نویسنده شده است. در این دیدگاه مطلق نگرانه سیاه و سفیدی، یا باید یک رهبر فرهمند سفارشی وجود داشته باشد و الا حرکت ها خود به خودی است. اگر این جنبش را ادامه برنامه ریزی های گسترده شرکت در انتخابات مردم ( به عنوان حرکتی هوشمندانه برای کنار زدن احمدی نژاد ) بدانیم بروشنی معلوم میشود که همان کسانی که جوانان  و خیل بی شمارمردم را برای تبلیغات انتخاباتی بسیج میکرده اند  ؛ در اعتراضات بعد از انتخابات نیز عهده دار هدایت جنبش اعتراضی مردم بوده اند ؛ مضاف بر این، انسجام ؛ یکپارچگی و نظم حاکم بر اعتراضات مردم گواه نوعی هدایت شدگی در این قیام مردمی است و الا در شرایط بعد از اعلام نتایج انتخابات که رژیم با حداکثر سبعیت برای سرکوب اعتراضات وارد میدان شده بود هیچ جنبش خود به خودی نمی توانست پا  بگیرد ، چند هفته استمرار داشته و بعد هم به پشت بام های منازل معترضین منتقل شود . هم اکنون نیز طلیعه استمرار آن با شیوه های نوین به خوبی مشاهده می شود.

  از شگفتی های این حماسه عظیم مردمی یکی هم این است که با فکر جمعی و تصمیم واحد همه اجزاء آن  پیش رفته است . هوشمندی و درایت قشر رهبری کننده این جنبش و استفاده از وسایل پیشرفته ارتباطی، از عوامل اصلی موفقیت ها بوده است. این هوشمندی و درایت و استفاده  زیرکانه از ظرفیت های حداقل موجود،  باعث گردیده که زمان فرود آمدن تیغ انتقام رژیم برگردن آن ها هر چه عقب تر بیفتد. اگر کسی شرایط حساس آن ها در این برهه تعیین کننده در تاریخ ایران را درک نکند و مرتبا از روی "منو"ی ذهنی خود، رهبری و جنبش دلخواه سفارش دهد، بهتر است مردم را به حال خود گذاشته وفکری به حال عقب ماندگی و رمانتیسیزم سیاسی خود نماید!

   مردم ستمکشیده ایران بعد از تحمل سی سال ظلم و ستم آخوندی در حالیکه از حرافی های  روشنفکران وبی عملی  اپوزیسیون های خارج کشوری  ناامید شدند خود به میدان آمدند ؛ تا به دست توانای خود تکلیف این رژیم قرون وسطایی را تعیین کنند وشر او را از این مملکت دفع نمایند.آنها راه خود را برای سرنگونی این رژیم یافته اند و نیازی به تئوری های مرحمتی از جانب ما را ندارند. واقعیت این است که این خود ما هستیم که بایستی خودمان را در برابر مردم به صحنه آمده مان تعیین تکلیف نماییم. حضور گسترده مردم ایران در روزهای بعد از انتخابات یک فرصت تاریخی برای اپوزیسیون خارج کشور بود تا برای ترمیم رابطه و پیوند گسسته شان با داخل و با مردم جان به لب آمده شان اقدام کنند. فرصتی برای امتحان پس دادن در صحنه ملی پیش آمده که هرکس جان مایه میهن پرستی واقعی خودش را با همراه شدن و تقویت این جنبش مردمی نشان دهد و یا این که با شعارهای چپ روانه و طرح مطالبات و توقعات  حداکثری به تضعیف آن بکوشد.  

                                                                                          محمود خادمی

        

منبع:پژواک ایران


محمود خادمی

فهرست مطالب محمود خادمی  در سایت پژواک ایران 

*تاج زاده و سوء استفاده از حمایت و همدردی مردم با زندانیان  [2013 Apr] 
*انتخابات ؛ تناقضِ نظام و شروع یک سر فصل « بخش دوم و پایانی »  [2013 Apr] 
*انتخابات ؛ تناقضِ نظامو شروع یک سر فصل « بخش اول »   [2013 Apr] 
*اسلام فقاهتی ؛ نابرابری طلبی و استثمار اقتصادی « بخش دوم و پایانی »  [2013 Apr] 
*اسلام فقاهتی ؛ توجیه گر نابرابری و استثمار « بخش اول »  [2013 Mar] 
*زنان میهن ؛ نه به " تمکین " * از نظام مرد سالارِ دینی   به بهانه هشت مارس [2013 Mar] 
*دیه ؛ قصاص ؛ سنگسار و ..... احکامی الهی یا تاریخی ؟!  [2013 Feb] 
*امام زاده سازی و ترویج خرافات  [2013 Feb] 
*احمدی نژاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد ( بخش سوم ) هاشمی رفسنجانی به صحنه می آید [2013 Jan] 
*احمدی نزاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد ( بخش دوم )   [2013 Jan] 
*احمدی نژاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد* ( بخش اول )  [2013 Jan] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش ششم )  [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش پنجم ) امامت قدسی ؛ تقیّه و حکم حکومتی [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش چهارم )  [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضلِ اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش سوم ) حکومت دینی ؛ رمز تداوم پایداری ولی فقیه  [2012 Nov] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش دوم ) نهاد روحانیت ؛ ولایت فقیه ؛ فتوا و اسلام سیاسی  [2012 Nov] 
*روحانیتِ شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی  [2012 Nov] 
*احمدی نژاد ؛ سپر بلا یا اپوزیسیون ؟!  [2012 Oct] 
*«انتخابات آزاد» یا اجتناب ناپذیریِ سرنگونیِ رژیم ؟!  [2012 Oct] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... بخش سیزدهم ( آخر ) جنبش اعتراضی 22 خرداد ؛ نیزه ملت برای سرنگونی جنبشی شکست نا پذیر است [2012 Sep] 
*اجلاس غیر متعهدها ؛ تَرتیزکی1 که قاتل جان شد  [2012 Sep] 
*شکنجه ؛ موضوع و مقوله ای تاریخی  [2012 Sep] 
*راه حلی واقعی برای مقابله با زلزله معنویات آخوندی ؛ صدقه و دعا !!!! [2012 Aug] 
*نظام ولایت فقیهی ؛ کِشتگاهِ اصلیِ فاجعه و ویرانی اخلاق در جامعه  [2012 Aug] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش دوازدهم ) جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی [2012 Jul] 
*مذاکره و جنگ ؛ نه حمایت از مبارزه مردم برای سرنگونی رژیم ؛ آری  [2012 Jul] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش یازدهم )  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش دهم )  [2012 Jun] 
*حاکمیت فتوا ؛ ناقض قانونیت و کشورداری  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمين و .....( بخش نهم )  جنبش سبز ؛ نيزه ملت برای سرنگونی پايه گذاران ؛ جوانان و دانشجويان و ....  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ... ( بخش هشتم ) جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش هفتم )  [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش ششم ) اصلاح طلبان و خامنه ای  [2012 May] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و ..... ( بخش پنجم )  اصلاح طلبی حکومتی ( دینی ) و ولایت فقیهی خامنه ای [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ...« بخش چهارم » اصلاح طلبی حکومتی ( دینی ) ولایت فقیه ؛ منشاء و مشروعیت  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و مزاحمی جدی در مسیر سرنگونی  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و مزاحمی جدی در مسیر سرنگونی- « بخش دوم »  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و مزاحمیِ جدی برای مسیر سرنگونی  [2012 Apr] 
*بَختَک اصلاح طلبیِ دینی ؛ مانع رشد و ارتقاء جنبشِ مردم  [2012 Mar] 
*زنان ؛ زیانکاران اصلی انقلاب 57  به مناسبت " 8 مارس " روز جهانی زن [2012 Mar] 
*تحريم انتخابات مجلس ؛ پردهِ آخرِ سرنگونی   [2012 Feb] 
*منتقدان نو ظهور ؛ نشانه های فروپاشی و سقوط   [2012 Feb] 
*انتخابات مجلس ؛ غَزوِه1 سرنگونی یا شرایط " بدر " و " خیبر "   [2012 Jan] 
*سرنگونی رژیم ؛ گزینه اصلی برای جلوگیری از جنگ   [2011 Dec] 
*حکومت دینی ؛ استبداد قانونی مبتنی بر احکام و قوانین شریعت  [2011 Dec] 
*« نوسازی نظام» و پایان پروژهِ اصلاح طلبیِ دینی  [2011 Nov] 
*موسوی و کروبی سکوت چرا ؟!  مصلحت مردم و انقلاب یا مصلحت نظام ؟  [2011 Oct] 
*افشایِ اختلاس یا آتش تهیه باند ولی فقیه برای زمینه سازی جراحی احمدی نژاد از نظام   [2011 Oct] 
*نه به انتخابات نمایشی ؛ سر فصل یک «اجماع ملی» برای سرنگونی  [2011 Sep] 
*انقلاب لیبی ؛ فریب یا پیروزی ملت ؟! بخش دوم   [2011 Sep] 
*انقلاب لیبی؛ فریب یا پیروزی ملت ؟! «بخش اول»   [2011 Sep] 
*گذر از خيال، دولت ملی بختيار پادزهر استبداد دينی بود!   [2011 Aug] 
*تشدید منازعات باند های اصولگرا ؛ زمینه ساز سرنگونی استبداد دینی  [2011 Aug] 
* «نه» به انتخابات نمایشی رژیم ؛ آزمونی فرا روی اصلاح طلبان  [2011 Jul] 
*حاکمیت دینی مروّج بحران و هرج و مرج اخلاقی در جامعه   [2011 Jun] 
*فقر و بی عدالتی ؛ انکار واقعی حقوق بشر   [2011 Jun] 
*جن گیری ؛ رمّالی و ..... بهانه است و قدرت نشانه   [2011 May] 
*اختلاف سید خراسانی و شعیب بن صالح ؛ بلا تکلیفی ظهور   [2011 May] 
*مقصد نهائی تحولات دنیای عرب در متن جهان یک قطبی!؟  [2011 Apr] 
*احمدی نژاد ؛ پیش به سوی یک دیکتاتوری غیر دینی  [2011 Apr] 
*دشمنی ژنتیک کدیور با مجاهدین ؛ چرا ؟  [2011 Apr] 
*ولی فقیهِ اتمی مرگ می شود ؛ نابود کننده دنیا   [2011 Mar] 
*اشک ها و لبخندها ؛ بهاران خجسته آزادی در راه است  [2011 Mar] 
*25 بهمن ؛ پایانی و آغازی نو برای جنبش مردم ایران  [2011 Mar] 
*سرنگونی رژیمِ زن ستیز شرطِ ضروری رهائی و برابری زن ایرانی  [2011 Mar] 
*شورشی نافرجام ؛ یا طلیعهِ انفجارِ آزادی در قاره سیاهان  [2011 Jan] 
*«جمهوری ایرانی» ؛ جمهوری مدرن برای مشتاقان آزادی (در ایران فردا)  [2011 Jan] 
*نگاهی نو به قیام مردم در 22 خرداد  [2010 Dec] 
*راستی ؛ ایران ما را فردائی هست !؟ افق کدام است ؟ [2010 Nov] 
*«آلترناتیو» واقعی یا آلترناتیوی که اجنه ها رهبری می کند   [2010 Nov] 
*میهن پرستی واقعی یا ناسیونالیسم رضا خانی ؟   [2010 Oct] 
*آیا احمدی نژاد و باند او ,, دجالان (1) ؛؛ قبل از ظهور هستند ؟!  [2010 Sep] 
* آیا حجتیه ؛ پیروز نهائی جنگ و دعوای 30 ساله باندهای نظام است ؟!   [2010 Sep] 
*اصلاحات ساختار شکن در هدف: انقلابی ؛ در روش : مسالمت آمیز   [2010 Aug] 
* اصلاح طلبان ؛ اجرای بی تنازل قانون اساسی  هم استراتژی هم تاکتیک [2010 Aug] 
*هجمه خطی به خامنه ای ؛ زمینه چینی برای نفی اصل ولایت فقیه   [2010 Jul] 
*قانون اساسی و آینده جنبش سبز   [2010 Jul] 
*نفی خمینی و ولایت فقیه ؛ واجب عینی اصلاح طلبان   [2010 Jul] 
* اعتراف به خطاهای گذشته بدون تبری جستن از خمینی اعتماد برانگیز نیست   [2010 Jun] 
*تأثیر اعدام های 19 اردیبهشت بر روند جنبش سراسری مردم  [2010 May] 
*جنبش سبز و تفاوت بارز دو نسل  [2010 Apr] 
*بهار پایدار آزادی مردم فرا میرسد!   [2010 Mar] 
* آیا واقعا" اصلاح طلبان، جنبش سبز را رهبری می کنند؟!   [2010 Feb] 
*آیا انقلاب دیگری در راه است ؟!   [2010 Jan] 
*تظاهرات اعتراضی عاشورا ؛ پایان و مرگ « اصل ولایت فقیه »  [2010 Jan] 
*منتظری آزاده ای که از نو باید شناخت   [2009 Dec] 
* برای اولین بار ؛ ترس از ماه محرم ؟!  [2009 Dec] 
*جنبش دانشجوئی و رهبری قیام مردم ایران  [2009 Dec] 
* شانزده آذر و شعار اتحاد ؛ مبارزه ؛ پیروزی   [2009 Nov] 
*جنبش سبز، نیزه ملت!  [2009 Nov] 
* وظایف نیروهای سیاسی در شرایط مرگ خامنه ای؟!   [2009 Oct] 
*جایگاه نهاد دین در نظام سکولار  [2009 Oct] 
*جنبش سبز و راه طولانی تا رسیدن به سکولاریسم   [2009 Sep] 
* کجا بایستیم بهتر است ؟!   [2009 Sep] 
* چرا این رژیم آمد و چه خوب شد که آمد   [2009 Aug] 
* لزوم همراهی اصلاح طلبان با خواسته های اصلی جنبش!  [2009 Aug] 
*با افتخار قهرمانان جنبش با شکوه ایران را معرفی کنیم   [2009 Aug] 
*توضیح ضروری   [2009 Aug] 
*کودتای 28 مرداد و تجاربی برای جنبش مردم ایران  هر گز در مسیر پیموده شده گام بر ندارید ؛ زیرا این راه تنها به همان جائی میرسد که دیگران رسیده اند ( گراهام بل ) [2009 Aug] 
*حمله به ساکنین قرارگاه اشرف محکوم است  [2009 Jul] 
*آزادی، حق مردم ایران است!  [2009 Jul] 
*جنبش با شکوه مردم را تقویت کنیم، نه تضعیف!   [2009 Jul] 
*جنبش اعتراضی مردم ادامه خواهد یافت!  [2009 Jul] 
*به جنبش حق طلبانه مردم بپیوندیم!  [2009 Jun]