PEZHVAKEIRAN.COM اصلاح طلبان ؛ اجرای بی تنازل قانون اساسی
 

اصلاح طلبان ؛ اجرای بی تنازل قانون اساسی
هم استراتژی هم تاکتیک 

محمود خادمی

مقدمه : اصلاح طلبان در ایران به عنوان یک طیف سیاسی ؛ دارای دیدگاههای یکسان در رابطه با رژیم نبوده و از مشی مبارزاتی یکسانی هم برای مبارزه با آن استفاده نمی کنند .

 مثلا" اصلاح طلبان بیرون حکومتی ؛ پیگیر اصلاحات دموکراتیک در بیرون از حاکمیت هستند که با تکیه بر نیروهای متشکل اجتماعی و با همکاری همه جریانهای طرفدار دمکراسی و حقوق شهروندی ؛ مهار و برکناری قدرت و اصلاح قانون اساسی رژیم را مد نظر دارند .

 این در حالی است که جریان دیگری از اصلاح طلبی ، بعد از 30 سال شقاوت و پلیدی ولی فقیه و دار و دسته آخوند ها هنوز هم بظاهر معتقد و امیدوار است معجزه ای رخ دهد  ــ و در یک صبح بهاری ــ ولی فقیه و آخوندها از اینهمه امتیازات باد آورده دست بشویند و از اریکه قدرت بزیر آیند و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان را برسمیت شناخته و آن را در سینی طلائی به مردم ایران تقدیم نمایند . در نوشته، روی سخن من با دسته دوم است که هنوز به امامزاده ولایت فقیه و سحر و جادوی قانون اساسی دست پخت رژیم دخیل بسته اند..

 

   علیرغم عمر 20 ساله این دسته از اصلاح طلبان در ایران ؛ درحالیکه سرکوب و جنایت علیه معترضین و مردم بی دفاع بی وقفه ادامه داشته ؛ به جز در مواردی سطحی و جزیی، که آن هم به جنگ قدرت درونی رژیم مربوط می شده ؛ درهیچ دوره ای شاهد اعتراضات جریان وار و جدی اصلاح طلبان به اعمال جنایتکارانه رژیم و یا همراهی آنان با اعتراضات و تظلم خواهی مردم نبوده ایم.

این جریان که در میان مخالفین رژیم به اصلاح طلبان حکومتی معروف است وبعنوان اپوزیسیون داخلی رژیم شناخته می شوند ؛ همانطور که از نامشان پیداست ؛ معتقدند که نظام حاکم بر کشور دارای ظرفیتهای لازم برای تغییر و اصلاح هست و باید در کادر نظام حاکم وقانون اساسی این رژیم برای اصلاح ساختار سیاسی نظام و دستیابی به جامعه ای دمکراتیک  فعالیت نمود . علیرغم مخالفت تئوریک بعضی از افراد شناخته شده این جریان با ولایت فقیه و همچنین اعتقاد نظری بعضی از نفرات این جریان به سکولاریزم ؛ درعمل اما چهارچوب های مبارزه شان با رژیم بشکلی تنظیم شده است  که در صورت موفقیت این جریان ؛ همچنان ولایت فقیه و نهادهای تثبیت کننده یک حکومت دینی بر کشور مسلط خواهند بود .

اعتراضات گسترده مردم در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و حوادث متعاقب آن جان تازه ای به فعالیتهای اعتراضی اصلاح طلبان بخشید . بعد ازتصمیم قطعی رژیم به اخراج کامل اصلاح طلبان ازگردونه قدرت ؛ آنان همراه با مردم ایران درجریان اعتراض به تقلبات انتخاباتی ؛ جنبش اعتراضی گسترده ای را پی ریزی وهدایت نمودند که جنبش سبز نام گرفت ؛ این بار اصلاح طلبان بطور جدی به صحنه آمده  و به عنوان بدیلی برای رژیم قد برافراشتند  ؛ والحق نیزدر این یکساله در پیشبرد جنبش اعتراضی مردم نقش موثری داشته و اعضا و منتسبین به آنها رنج ها و سختی های بیشماری را نیز به جان خریدند .

   اما، در حالیکه در جریان وقایع بعد ازانتخابات ؛ اکثر مردم ایران در اعتراضات خیابانی  پایان مشروعیت نظام حاکم برکشور را فریاد میکردند و انتظار می رفت که اصلاح طلبان این بار بند ناف خود را از رژیم ضد مردمی حاکم قطع  و به مراودات 20 ساله  خود با رژیم پایان دهند،  متأسفانه چنین نشد. آنها کماکان وفادار به مشی راهبردی سراب گونه گذشته (با محوریت اجرای بی تنازل قانون اساسی ) به مردم وعده تحقق دمکراسی و حقوق شهروندی دادند ومی دهند .

آقای حسن یوسفی اشکوری ــ از محققین و صاحب نظران شناخته شده اصلاح طلبان ــ جدیدا" در مقاله ای طولانی بنام ,, اجرای بی تنازل قانون اساسی ؛؛ که در 3 نوبت در مرداد ماه 89 در سایت جرس درج شده است  ضمن اذعان به تناقضات بنیادین قانون اساسی و نارسائی های آن و موانع اجرائی پیشبرد اصلاح قانون اساسی از جمله می نویسد :

" در ساختار حقوقی و حقیقی کنونی جهموری اسلامی ؛ حتی اصلاح و تغییرات دموکراتیک قانون اساسی نیز تقریبا" غیر ممکن است ؛ زیرا طبق همین قانون اساسی اولا" اصلاحات در قانون باید با تأیید رهبر نظام باشد ....... یعنی راه اصلاح بسته است "

" شعار رفراندوم قانون اساسی هم در این شرایط سرابی بیش نیست ؛ چرا که روشن است ؛ حکومت که خود را به رفراندوم نمیگذارد"

" برخی از اصول قانون اساسی ؛ شماری دیگر از اصول مورد استناد ما ــ اصول مربوط به دمکراسی و حقوق شهروندی ــ را نقض یا مقید می کنند .

اگر در حال حاضر این قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شود ؛ در خوش بینانه ترین حالت حداکثر آرای موافق بیست در صد مردم را همراه خود دارد"

اما به رغم این تصریحات، آقای اشکوری بر این باور است که : "قانون اساسی فعلی از ظرفیت بالائی برای نقد حاکمیت و حاکمان برخوردار است و با این سند می توان مطالبات جنبش سبز را پی گرفت ؛ ما چرا میدان را به سود حریف رها کنیم و تفسیر و اجرای قانون را بی چون و چرا در اختیار کسانی قرار دهیم که غالبا"به قانون اساسی به معنای مدرن آن باور ندارند و قانون اساسی را ابزار سرکوب و حاکمیت یک گروه و باند خاص کرده اند"

 

حال روشن نیست ؛ در اثر چه معجزه ای ؟!!  قانون اساسی که اینهمه تناقضات درونی دارد ؛ راه اصلاح و تغییر آن بسته است ؛ نمی شود بر اساس آن ؛ آنرا به رفراندوم گذاشت و اگر در حال حاضر به یک رفراندوم آزاد گذاشته شود در خوشبینانه ترین حالت رأی بیش از بیست در صد از مردم را کسب نمی کند ــ قانون اساسی که نه مردم قبولش دارند و نه رژیم به آن پایبند است ــ چگونه چنین قانون اساسی یک میثاق ملی است و چگونه اجرای بی تنازل آن بهترین راهبرد برای رسیدن به مطالبات مردم و جنبش سبز می باشد ؟

 

اما صرفنظر از اینکه قانون اساسی رژیم ظرفیت هائی برای اصلاح نظام دارد یا نه ؛ باید گفت بسیاری از تبعیضات دینی ؛ قومی ؛ جنسیتی و ... موجود در آن از ماهیت قرون وسطائی و تفکرات عهد عتیق این نظام دینی ناشی می شود ؛ مشکل بنیادی مردم ایران با قانون اساسی این رژیم ضد بشری نه فقط ولایت مطلقه فقیه و یا بعضی قوانین غیر دموکراتیک آن است ؛ بلکه روح حاکم بر آن ومجموعه معیارها و قوانینی است ؛ که با هدف بر قراری و تحکیم سلطه استبداد دینی بر کشور تنظیم شده است .

علاوه بر این ؛ دار ودسته آخوندهای حاکم بر کشوراساسا" به قانون و قانونگذاری اعتقادی ندارند و اندیشه حاکمان کنونی ؛ادامه همان اندیشه های عقب مانده خمینی پلید است که از اساس منکر ضرورت  داشتن ارگان قانونگذاری و تنظیم قانون برای اداره کشوربود .

خمینی در کتاب ,, حکومت اسلامی ؛؛ ص 52 و 53 می نویسد : "در حکومت اسلامی به جای مجلس قانونگذاری که یکی از سه دسته حکومت کنندگان تشکیل می دهند ؛ مجلس برنامه ریزی وجود دارد که برای وزارتخانه های مختلف در پرتو احکام اسلام برنامه ترتیب می دهد"

 

اما در چه شرایطی و چگونه می توان با مبارزه مدنی در چارچوب قوانین حاکم، امر تغییر و اصلاح را در یک کشور به پیش برد :

 

یکم ــ بدون گذار از مرحله انقلاب دموکراتیک و بدون دارا بودن قوانین و ساختارهای دموکراتیک نمی توان حرکت های اصلاحی در جامعه در کادر قانون و نظام موجود بوجود آورد ؛ ساختار سیاسی رژیم آخوندها بدلیل ماهیت استبدادی و اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه امکان هر تغییر و اصلاحی را غیر ممکن کرده است . در اینگونه رژیم ها فقط با نقض و زیر پا گذاشتن قوانین ضد مردمی است که راه اصلاح و تغییر باز می شود

 

دوم ــ تغییر و اصلاح در کادر قانون اساسی فقط در جوامعی امکان پذیر است که ظرفیت تغییر و تحول بر اساس خواسته های اکثریت شهروندان در قوانین و ساختار سیاسی نظام حاکم منظور شده باشد ؛ در حالیکه در قانون اساسی این رژیم نه تنها چنین قوانینی وجود ندارد ؛ بلکه درصورت وجود هم  ساختار این نظام به گونه ای است ؛ که نهادهای نظارتی ــ مثل شورای نگهبان و مجلس خبرگان ــ تحت کنترل ولایت مطلقه فقیه است و بدین ترتیب اجازه اصلاحات نمی یابند ؛ بنابراین امکان تغییرات اساسی با استفاده از پروسه های قانونی و بازی با قواعد حکومت ؛ در حکومتی که قوانین و نهادهای نظارتی بگونه ای تنظیم شده اند که در خدمت حفظ و استمرار نظام باشند وجود ندارد .

 

سوم ــ مهمترین مانع هر نوع تغییر و اصلاحی در جامعه پیش از هر عاملی خود این قانون اساسی است . با تبعیت و پیروی از این قانون اساسی ؛ هیچ مکانیزم واقعی برای تغییر قانون اساسی و گسترش ظرفیتهای آن وجود ندارد

بر طبق اصل 4 قانون اساسی : کلیه قوانین و مقررات مدنی ؛ جزائی ؛ مالی ؛ اقتصادی ؛ اداری ؛ فرهنگی ؛ نظامی ؛ سیاسی و غیر اینها باید براساس موازین اسلام باشد .

اصل 176 قانون اساسی : اصلاح و باز نگری در قانون اساسی را منوط به پیشنهاد ,, مقام رهبری ؛؛ می داند .

 

و چنین است که ؛ برخلاف نظر آقای اشکوری که می گوید : این استراتژی ــ اجرای بی تنازل قانون اساسی ــ بر آمده از مقتضیات ساختار حقوقی و حقیقی نظام حاکم است و در واقع بر بنیاد ,, امکانات ؛؛ و ,, مقدورات ؛؛ و ظرفیتهای واقعا" موجود و نه لزوما" آرمانی  تنظیم شده و پی گیری می شود و می تواند مطالبات جنبش سبز را برآورده سازد .می بینیم اعتراضات پرشور مردم برای دمکراسی و حقوق شهروندی که با آنهمه شوروامید شروع شده بود ؛ بعد ازاعتراضات خیابانی شورانگیز اولیه ؛ بدلیل عدم چاره جوئی وتصحیح  خطی نه تنها ارتقاء نیافت بلکه به کما رفت و پیشروی آن متوقف شد .

هم اکنون نیز بدلیل همین مطلق کردن راهبرد بی نتیجه ,, اجرای بی تنازل قانون اساسی ؛؛ و محدود کردن اعتراضات به رعایت قانون ؛ در حالیکه فتیله جنبش اعتراضی مردم ــ  بدلیل سرکوب وحشیانه رژیم ــ به ناچار پائین کشیده شده ؛ مسئولان و دست اندرکاران جنبش سبز که هنوزاسیر همان استراتژی غلط و بی نتیجه اند ؛ نمی توانند از تاکتیک های دیگرمبارزه مدنی مسالمت آمیز مانند ,, نافرمانی مدنی ؛؛ استفاده  کنند.

 

                                                نا فرمانی مدنی

 

   وقتی در چارچوب قانون اساسی و دیگر قوانین رژیم امکان پیشروی جنبش و تحقق دمکراسی نا ممکن می شود، راهی جز ,, نا فرمانی مدنی ؛؛ باقی نخواهد ماند ؛ وقتی قوانین و سیاست ها  نا عادلانه است ؛ وقتی قوانین و سیاست ها اخلاقی نیست ؛ چه شیوه و تاکتیک مبارزاتی بهتر از روش ,, نا فرمانی مدنی ؛؛ می تواند راه عدالت و دمکراسی را باز گشاید .

اما اصلاح طلبان به بهانه بالا رفتن شدت سرکوب و نقض قوانین  ؛ این تاکتیک راهگشا را بکار نمی بندند ؛ انگار که علت سرکوب های وحشیانه رژیم و زندان ؛ شکنجه ؛ تجاوزو اعدام و کشتار یکسال گذشته رعایت نشدن قوانین از طرف معترضین بوده است!

 اینکه اصلاح طلبان به خاطر وفاداری شان به قوانین ضد دمکراتیک رژیم ؛ نمی توانند دستور نافرمانی مدنی برای نیروهای جنبش سبز صادر کنند روشن است . ولی  اینکه آقای اشکوری بر خلاف تاریخ جنبشهای مدنی شناخته شده ؛ سعی می کند القا کند که در این مبارزات نیز از تاکتیک نا فرمانی مدنی استفاده نشده است ناروا است . اشکوری می نویسد : حتی بر وفق قاعده نا فرمانی مدنی ( حداقل به روایت پیامبران آن مانند گاندی ؛ ماندلا و لوترکینگ ) نباید الزامات استراتژی خود را رها کنند و در دام خشونت و شورشگری بی فرجام یا بد فرجام بیفتند .

 

اولا" که نافرمانی مدنی بهیچ وجه عملی خشونت آمیز یا شورشگری نیست ؛ بلکه مردم بدون آنکه نیاز به ابراز خشونت داشته باشند وبدون آنکه دست به خشونت بزنند ؛ با نقض آگاهانه و عامدانه قوانین ظالمانه دشمن ؛ مجازات ( جریمه ) آن را می پذیرند ؛ ثانیا"  در صورت گستردگی و تداوم ؛ بسیار هم موثر و نتیجه بخش است . مثلا" در نظر بگیرد در روز مشخصی تعداد زیادی از شیر زنان قهرمان ایران زمین حجاب از سر بردارند و قانون حجاب رژیم را نقض کنند و بهای نقض قانون ( مجازات زندان ) را هم آگاهانه بپذیرند ویا تعدادی از فعالین سیاسی که به دادگاه احضار شده اند ؛ آگاهانه از مراجعه به مراجع قضائی سر باز زنند و متقابلا" جریمه زندان آن را بپردازند  و یا  انجام سایرتخلف های ــ کم هزینه  ــ قانونی دیگر به عنوان نا فرمانی مدنی  .

در این حالت صرفنظر از پیامدهای منفی بین المللی ناشی از دستگیری های گسترده معترضین برای رژیم ؛ وقتی داوطلبین زندان رفتن افزایش می یابد ؛ توانائی رژیم لازم برای دستگیری ونگهداری این میزان زیاد زندانی به سرعت کاهش می یابد ؛ بعلاوه زندان های رژیم مگر گنجایش چه تعداد زندانی را دارد ؟ زندانبانان رژیم مگر چه میزان زندانی را می توانند کنترل و امورات مربوط به آنان را حل و فصل کنند ؟ مگر رژیم توانائی پرداخت هزینه بالا برای نگهداری این تعداد زندانی را دارد  ؟ و مشکلات دیگر

و بدین ترتیب بتدریج از توانائی رژیم برای سرکوب و زندانی کردن معترضین کاسته خواهد شد و رژیم توان اعمال قوانین ظالمانه خود را به تدریج از دست می دهد .

و اما بر خلاف نوشته آقای اشکوری ؛ پیامبران مبارزه مدنی نظرات دیگری در باره استفاده از تاکتیک نا فرمانی مدنی ارائه داده اند  .

گاندی : مقاومت غیر خشونت آمیز در برابر قوانین نا عادلانه ( نا فرمانی مدنی ) انگلیسیها را مهار می کند و از مردم هند ملتی قدرتمند می سازد .

و ماندلا هم در باره نا فرمانی مدنی در کتاب خاطرات خود ( راه دشوار آزادی ) می نویسد : ما گفتیم ؛ رهبران کنگره ملی افریقا باید سرانجام قوانین را نقض کنند و اگر لازم شد در راه عقاید خود مثل گاندی به زندان بروند .

بنابراین نافرمانی مدنی از تاکتیک های موثر در مبارزات مسالمت آمیز مدنی برای رسیدن به دمکراسی ؛ جمهوریت و حاکمیت مردم است و جنبش سبز باید با استفاده از همه اشکال مبارزه مدنی از جمله نا فرمانی مدنی ؛ رژیم را وادار به عقب نشینی در مقابل مطالبات به حق مردم نماید .

 

اما آقای اشکوری در مقاله خود حرف درست و بر حقی هم زده است ؛ وی در پایان مقاله اش نوشته استت " در عین حال از یاد نبریم که در نهایت این برآیند قوا و توازن قوا ست که در تمکین یا عدم تمکین حاکمیت به خواسته های مردم نقش می آفریند .... نه اینکه در قانون اساسی و غیر اساسی چه نوشته است ؟!!

 

بله زنان دلیر و مردان شجاع ایران زمین بی آنکه پشیزی برای قانون اساسی رژیم ارزش قائل شوند و یا آنرا ملاک دادخواهی خود قرار دهند  ؛ با استفاده از شیوه ها وتاکتیک ها ی مناسب و موثر ــ نه استراتژی اجرای بی تنازل قانون اساسی ــ تعادل قوا را به نفع مردم و جنبش اعتراضی شان بهم میزنند و سرانجام به قول مارتین لوترکینگ چکی را که پدران و مادرانشان در انقلاب 57 برای آزادی و استقلال و حاکمیت مردمی کشیده بودند را نقد می کنند .   

 

محمود خادمی

12.08.2010

 

منبع:پژواک ایران


محمود خادمی

فهرست مطالب محمود خادمی  در سایت پژواک ایران 

*تاج زاده و سوء استفاده از حمایت و همدردی مردم با زندانیان  [2013 Apr] 
*انتخابات ؛ تناقضِ نظام و شروع یک سر فصل « بخش دوم و پایانی »  [2013 Apr] 
*انتخابات ؛ تناقضِ نظامو شروع یک سر فصل « بخش اول »   [2013 Apr] 
*اسلام فقاهتی ؛ نابرابری طلبی و استثمار اقتصادی « بخش دوم و پایانی »  [2013 Apr] 
*اسلام فقاهتی ؛ توجیه گر نابرابری و استثمار « بخش اول »  [2013 Mar] 
*زنان میهن ؛ نه به " تمکین " * از نظام مرد سالارِ دینی   به بهانه هشت مارس [2013 Mar] 
*دیه ؛ قصاص ؛ سنگسار و ..... احکامی الهی یا تاریخی ؟!  [2013 Feb] 
*امام زاده سازی و ترویج خرافات  [2013 Feb] 
*احمدی نژاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد ( بخش سوم ) هاشمی رفسنجانی به صحنه می آید [2013 Jan] 
*احمدی نزاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد ( بخش دوم )   [2013 Jan] 
*احمدی نژاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد* ( بخش اول )  [2013 Jan] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش ششم )  [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش پنجم ) امامت قدسی ؛ تقیّه و حکم حکومتی [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش چهارم )  [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضلِ اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش سوم ) حکومت دینی ؛ رمز تداوم پایداری ولی فقیه  [2012 Nov] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش دوم ) نهاد روحانیت ؛ ولایت فقیه ؛ فتوا و اسلام سیاسی  [2012 Nov] 
*روحانیتِ شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی  [2012 Nov] 
*احمدی نژاد ؛ سپر بلا یا اپوزیسیون ؟!  [2012 Oct] 
*«انتخابات آزاد» یا اجتناب ناپذیریِ سرنگونیِ رژیم ؟!  [2012 Oct] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... بخش سیزدهم ( آخر ) جنبش اعتراضی 22 خرداد ؛ نیزه ملت برای سرنگونی جنبشی شکست نا پذیر است [2012 Sep] 
*اجلاس غیر متعهدها ؛ تَرتیزکی1 که قاتل جان شد  [2012 Sep] 
*شکنجه ؛ موضوع و مقوله ای تاریخی  [2012 Sep] 
*راه حلی واقعی برای مقابله با زلزله معنویات آخوندی ؛ صدقه و دعا !!!! [2012 Aug] 
*نظام ولایت فقیهی ؛ کِشتگاهِ اصلیِ فاجعه و ویرانی اخلاق در جامعه  [2012 Aug] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش دوازدهم ) جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی [2012 Jul] 
*مذاکره و جنگ ؛ نه حمایت از مبارزه مردم برای سرنگونی رژیم ؛ آری  [2012 Jul] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش یازدهم )  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش دهم )  [2012 Jun] 
*حاکمیت فتوا ؛ ناقض قانونیت و کشورداری  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمين و .....( بخش نهم )  جنبش سبز ؛ نيزه ملت برای سرنگونی پايه گذاران ؛ جوانان و دانشجويان و ....  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ... ( بخش هشتم ) جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش هفتم )  [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش ششم ) اصلاح طلبان و خامنه ای  [2012 May] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و ..... ( بخش پنجم )  اصلاح طلبی حکومتی ( دینی ) و ولایت فقیهی خامنه ای [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ...« بخش چهارم » اصلاح طلبی حکومتی ( دینی ) ولایت فقیه ؛ منشاء و مشروعیت  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و مزاحمی جدی در مسیر سرنگونی  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و مزاحمی جدی در مسیر سرنگونی- « بخش دوم »  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و مزاحمیِ جدی برای مسیر سرنگونی  [2012 Apr] 
*بَختَک اصلاح طلبیِ دینی ؛ مانع رشد و ارتقاء جنبشِ مردم  [2012 Mar] 
*زنان ؛ زیانکاران اصلی انقلاب 57  به مناسبت " 8 مارس " روز جهانی زن [2012 Mar] 
*تحريم انتخابات مجلس ؛ پردهِ آخرِ سرنگونی   [2012 Feb] 
*منتقدان نو ظهور ؛ نشانه های فروپاشی و سقوط   [2012 Feb] 
*انتخابات مجلس ؛ غَزوِه1 سرنگونی یا شرایط " بدر " و " خیبر "   [2012 Jan] 
*سرنگونی رژیم ؛ گزینه اصلی برای جلوگیری از جنگ   [2011 Dec] 
*حکومت دینی ؛ استبداد قانونی مبتنی بر احکام و قوانین شریعت  [2011 Dec] 
*« نوسازی نظام» و پایان پروژهِ اصلاح طلبیِ دینی  [2011 Nov] 
*موسوی و کروبی سکوت چرا ؟!  مصلحت مردم و انقلاب یا مصلحت نظام ؟  [2011 Oct] 
*افشایِ اختلاس یا آتش تهیه باند ولی فقیه برای زمینه سازی جراحی احمدی نژاد از نظام   [2011 Oct] 
*نه به انتخابات نمایشی ؛ سر فصل یک «اجماع ملی» برای سرنگونی  [2011 Sep] 
*انقلاب لیبی ؛ فریب یا پیروزی ملت ؟! بخش دوم   [2011 Sep] 
*انقلاب لیبی؛ فریب یا پیروزی ملت ؟! «بخش اول»   [2011 Sep] 
*گذر از خيال، دولت ملی بختيار پادزهر استبداد دينی بود!   [2011 Aug] 
*تشدید منازعات باند های اصولگرا ؛ زمینه ساز سرنگونی استبداد دینی  [2011 Aug] 
* «نه» به انتخابات نمایشی رژیم ؛ آزمونی فرا روی اصلاح طلبان  [2011 Jul] 
*حاکمیت دینی مروّج بحران و هرج و مرج اخلاقی در جامعه   [2011 Jun] 
*فقر و بی عدالتی ؛ انکار واقعی حقوق بشر   [2011 Jun] 
*جن گیری ؛ رمّالی و ..... بهانه است و قدرت نشانه   [2011 May] 
*اختلاف سید خراسانی و شعیب بن صالح ؛ بلا تکلیفی ظهور   [2011 May] 
*مقصد نهائی تحولات دنیای عرب در متن جهان یک قطبی!؟  [2011 Apr] 
*احمدی نژاد ؛ پیش به سوی یک دیکتاتوری غیر دینی  [2011 Apr] 
*دشمنی ژنتیک کدیور با مجاهدین ؛ چرا ؟  [2011 Apr] 
*ولی فقیهِ اتمی مرگ می شود ؛ نابود کننده دنیا   [2011 Mar] 
*اشک ها و لبخندها ؛ بهاران خجسته آزادی در راه است  [2011 Mar] 
*25 بهمن ؛ پایانی و آغازی نو برای جنبش مردم ایران  [2011 Mar] 
*سرنگونی رژیمِ زن ستیز شرطِ ضروری رهائی و برابری زن ایرانی  [2011 Mar] 
*شورشی نافرجام ؛ یا طلیعهِ انفجارِ آزادی در قاره سیاهان  [2011 Jan] 
*«جمهوری ایرانی» ؛ جمهوری مدرن برای مشتاقان آزادی (در ایران فردا)  [2011 Jan] 
*نگاهی نو به قیام مردم در 22 خرداد  [2010 Dec] 
*راستی ؛ ایران ما را فردائی هست !؟ افق کدام است ؟ [2010 Nov] 
*«آلترناتیو» واقعی یا آلترناتیوی که اجنه ها رهبری می کند   [2010 Nov] 
*میهن پرستی واقعی یا ناسیونالیسم رضا خانی ؟   [2010 Oct] 
*آیا احمدی نژاد و باند او ,, دجالان (1) ؛؛ قبل از ظهور هستند ؟!  [2010 Sep] 
* آیا حجتیه ؛ پیروز نهائی جنگ و دعوای 30 ساله باندهای نظام است ؟!   [2010 Sep] 
*اصلاحات ساختار شکن در هدف: انقلابی ؛ در روش : مسالمت آمیز   [2010 Aug] 
* اصلاح طلبان ؛ اجرای بی تنازل قانون اساسی  هم استراتژی هم تاکتیک [2010 Aug] 
*هجمه خطی به خامنه ای ؛ زمینه چینی برای نفی اصل ولایت فقیه   [2010 Jul] 
*قانون اساسی و آینده جنبش سبز   [2010 Jul] 
*نفی خمینی و ولایت فقیه ؛ واجب عینی اصلاح طلبان   [2010 Jul] 
* اعتراف به خطاهای گذشته بدون تبری جستن از خمینی اعتماد برانگیز نیست   [2010 Jun] 
*تأثیر اعدام های 19 اردیبهشت بر روند جنبش سراسری مردم  [2010 May] 
*جنبش سبز و تفاوت بارز دو نسل  [2010 Apr] 
*بهار پایدار آزادی مردم فرا میرسد!   [2010 Mar] 
* آیا واقعا" اصلاح طلبان، جنبش سبز را رهبری می کنند؟!   [2010 Feb] 
*آیا انقلاب دیگری در راه است ؟!   [2010 Jan] 
*تظاهرات اعتراضی عاشورا ؛ پایان و مرگ « اصل ولایت فقیه »  [2010 Jan] 
*منتظری آزاده ای که از نو باید شناخت   [2009 Dec] 
* برای اولین بار ؛ ترس از ماه محرم ؟!  [2009 Dec] 
*جنبش دانشجوئی و رهبری قیام مردم ایران  [2009 Dec] 
* شانزده آذر و شعار اتحاد ؛ مبارزه ؛ پیروزی   [2009 Nov] 
*جنبش سبز، نیزه ملت!  [2009 Nov] 
* وظایف نیروهای سیاسی در شرایط مرگ خامنه ای؟!   [2009 Oct] 
*جایگاه نهاد دین در نظام سکولار  [2009 Oct] 
*جنبش سبز و راه طولانی تا رسیدن به سکولاریسم   [2009 Sep] 
* کجا بایستیم بهتر است ؟!   [2009 Sep] 
* چرا این رژیم آمد و چه خوب شد که آمد   [2009 Aug] 
* لزوم همراهی اصلاح طلبان با خواسته های اصلی جنبش!  [2009 Aug] 
*با افتخار قهرمانان جنبش با شکوه ایران را معرفی کنیم   [2009 Aug] 
*توضیح ضروری   [2009 Aug] 
*کودتای 28 مرداد و تجاربی برای جنبش مردم ایران  هر گز در مسیر پیموده شده گام بر ندارید ؛ زیرا این راه تنها به همان جائی میرسد که دیگران رسیده اند ( گراهام بل ) [2009 Aug] 
*حمله به ساکنین قرارگاه اشرف محکوم است  [2009 Jul] 
*آزادی، حق مردم ایران است!  [2009 Jul] 
*جنبش با شکوه مردم را تقویت کنیم، نه تضعیف!   [2009 Jul] 
*جنبش اعتراضی مردم ادامه خواهد یافت!  [2009 Jul] 
*به جنبش حق طلبانه مردم بپیوندیم!  [2009 Jun]