PEZHVAKEIRAN.COM اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ... ( بخش هشتم )
 

اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ... ( بخش هشتم )
جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی 

محمود خادمی

 

الف ــ علت ؛ چگونگی و ماهیت :

جنبش اجتماعی سبز در واقع یک زلزله سیاسی بود که در کشور ما ـ بوسیله مردم شریف و جوانان دلیر ایران ــ اتفاق افتاد . در تمام دوران حاکمیت استبداد دینی ؛ هیچ حادثه ای با این وسعت ایرانیان چه در داخل و چه در خارج کشور را به تکاپو و جنب و جوش سیاسی نیانداخته بود . این جنبش اعتراضی در واقع جنبش ناراضیان علیه 30 سال فشار ؛ سرکوب ؛ خفقان و .... در کشور بود . مردم به جان آمده و نا راضیِ ایران قیام کردند تا حقوق از دست رفته و پایمال شده خود را از حلقوم این رژیم بیرون بکشند . این جنبش بشکلی جدید و در بستر نسل جوان ـ دختران و پسران جوان ــ شکل گرفت ؛ این جوانان قبل از هر چیز بدنبال آزادی های فردی و اجتماعی پایمال شده خود بودند ؛ چرا که در واقع جوانان کشور اعم از زنان و مردان جوان ــ که موتور محرکه اصلی این قیام بودند ــ بیشتر از سایر اقشار جامعه ؛ سوژه ستم و سرکوب ؛ در این رژیم بودند .

آنچه در میهن ما تحت عنوان قیام اعتراضی سبز بوقوع پیوست و کم کم به انقلاب شبیه شد ؛ محصول بیش از سی سال استبداد و خود کامگی دینی بود و تقلب انتخاباتی ؛ فقط جرقهِ اولیه را باین باروتِ خشم وارد کرد . ادامه و رشد صعودی جنبش در ماههای اولیه ؛ با وجود تمام سرکوبگری های بی رحمانه و بی سابقه رژیم ؛ نشان میدهد که ریشه های پیدایش و خواستگاه های این جنبش ؛ ربطی به خواسته های اصلاح طلبان نداشته و ندارد .

مردم در بیش از 6 ماه مستمر ؛ در نبردی سخت و جانکاه با استبداد دینی ؛ آزمایش استواری و عزم جزم خود را برای ساقط کردن رژیم نشان دادند . شاخ ولایت فقیه و اعوان و انصار رژیم در برابر قدرت همبستگی و اراده لایزال مردم شکسته شد و سراپای رژیم از فرجام رو در روئی با مردم و سرنگونی نظام به لرزه در آمد .

 

جنگ و دعوای باندهای رژیم ــ در درون نظام ــ بر سر قدرت و ثروتِ بیشتر ؛ این بار  باعث بی آبروئی و بی اعتباری بیشتر رژیم در نزد مردم ایران شده و با آشکار شدن ابعاد بحرانِ شکاف در رأس نظام و علاج نا پذیری آن در جریان انتخابات ریاست جمهوری در 22 خرداد 1388 مردم یکپارچه ــ به خصوص در پایتخت کشور ــ به بهانه تقلب در انتخابات ؛ به خیابانها ریختند . اگر چه شکاف و انشقاق در درون نظام هیچ امر تازه ای نبود ــ این رژیم از ابتدای حاکمیت قرون وسطائی اش ؛ همیشه با معضل جنگِ گرگها در درون نظام خود مواجه بوده است ــ اما در گذشته ؛ بحرانهای گریبانگیر رژیم با حکَمیّت ولی فقیه ؛ با صدور حکم حکومتی و یا تدابیر دیگر موقتا" رفع و رجوع شده و آتش بس موقتی میان باندهای مختلف رژیم بر قرار می گردید  .

این بار امّا بحران پیش آمده شدت یافته ؛ تغییرات کمی خود را از سر گذرانده و در کیفیتی جدید به بحران درجه اول مشروعیت نظام مبدل شده بود . باین معنی که در پروسه انتخابات رژیم ؛ بحران شکاف در رأس رژیم و رویدادهای پس از 22 خرداد به بحرانِ نهفته مشروعیت واقعیت بخشید . یعنی چون رژیم نتوانست با تدابیر گذشته به حل و فصل این بحران فائق آید . بناچار برای مهار بحران به خشونت آشکار ؛ زندان ؛ شکنجه ؛ تجاوز و ..... متوسل گردید و این امر باعث گردید ؛ بحران مشروعیت ایدئولوژیک که دیگر به موتور محرکه قیام مردم تبدیل گردیده بود ؛ در جامعه عینیّت یافته و به بحران درجه اول رژیم تبدیل گردد .

مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ؛ در مورد شدت و حدت این تشتت و تفرقه در حاکمیت در مصاحبه با " جوان آن لاین " در 16 اردیبهشت سال بعد می گوید : حتی در بین نخبگان اصولگرا هم تفرقه و گسست آرا دیده می شود و آنان از ثبات فکری برخوردار نیستند . و بعضی از دوستان نزدیک مان با صراحت می گویند ما بریده ایم .......... چهره های معدودی الان در صحنه هستند که از مواضع ولی فقیه ( رهبر ) دفاع می کنند .

شیخ محمد یزدی عضو هیئت رئیسه مجلس خبر گان : ولی فقیه هدف اصلی حملات است و دیگر کسی حاضر به دفاع از ایشان نیست .

بدین ترتیب بحران مشروعیت همانطور که خمینی از آن به عنوان عامل اصلی سرنگونی رژیم یاد کرده بود ؛ هم به بحران اصلی رژیم تبدیل شد و هم دیگر از آن پس ؛ آینده رژیم را رقم  زد و می زند و هم همچنین ؛ سرنگونی رژیم را به امری مشروع و موجه در چشم انداز قرار داده است . خمینی در سخنرانی سال 1362 بر همین عنصر بعنوان ؛ عنصر تعیین کننده سرنگونی جمهوری اسلامی تأکید می کند : اگر نتوانیم اختلافات اقتصادی و نابرابری بین فقیر و غنی را کم کنیم ؛ مردم از اسلام ( مشروعیت ایدئولوژیک نظام ) مأیوس می شوند و دیگر هیچ چیز نمی تواند جلوی طغیان را بگیرد و ما همه با هم نابود می شویم.

بنابراین در حالیکه شکاف و شقه در رأس حاکمیت رژیم به عالی ترین درجه خود رسیده بود ؛ دایره ضد انقلاب ( خودی و غیر خودی ) بیشتر از گذشته وسعت گرفته و دامن اصلاح طلبان ــ شرکای دیروز نظام ــ تحت نام سران فتنه را گرفته و به بیرون از حاکمیت پرتاب شدند . در این وضعیت ؛ اصلاح طلبان در معرض زندان ؛ اعدام ؛ ترور و تعیین تکلیف نهائی قرار گرفتند . بعد از ماجرا ها اصلاح طلبان خرج خود را از رژیم جدا کرده و با جنبش سبز مردم موقتا" همراه و هم کاسه شدند . و چنین بود که بحران مشروعیت و یک پایه شدن رژیم ؛ زمینه را برای شروع قیام مردم مساعد نمود .

امّا دلیل واقعی حضور گسترده و یکپارجه مردم و حوانان در اعتراضات بعد از انتخابات ــ در شرایطی که جنبش اعتراضی ؛ فاقد رهبری ذیصلاح و یا سازمان رهبری کننده ای بود و در حالیکه ؛ هیچکدام از نامزدهای انتخاباتی برای ریاست جمهوری ؛ نماینده " تغییر واقعی " نبودند ــ آن بود که ؛ دیگر مردم ستم کشیده ایران به جائی رسیده بودند که باید ؛ خود از موقعیت پیش آمده استفاده کنند و دست به کار ؛ تغییر رژیم شوند . یعنی مردم دیگر ؛ بیش از این نمی توانستند منتظر قول و قرارهای اپوزیسیون های خارج کشوری بمانند .

فشار طاقت فرسا بر جنبه های گوناگون زندگی مردم دیگر به مرز غیر قابل تحملی رسیده بود و مردم و جوانان کشور باید این شرایط را تغییر میدادند . شاید همین عامل ( نیاز مردم به تغییر اوضاع ) ؛ علت اصلی محبوبیت مقطعی و ناگهانی موسوی و کروبی و ..... را در غیاب آلترناتیو های دیگر توجیه کند ( جداگانه و در بخش های بعدی در مورد موسوی ؛ کروبی و رهبری جنبش سبز خواهم نوشت ) .

آنها با حضور گسترده و فعال خود در اعتراضات نشان میدادند که دیگر حاضر نیستند ؛ تحت یک حکومت عقب مانده و قرون وسطائی زندگی کنند . این حضور گسترده و میلیونی مردم همچنین مؤید آن بود که این  جنبش اعتراضی صدای اکثریت مردم ایران است . حضور طیف گسترده و رنگارنگی از نیروهای سیاسی و اجتماعی و مردم عادی از هر دین و ملیتی در جنبش ــ در حالی که اختلافات عمیقی در نگرش ؛ ایدئولوژی و پیشینه تاریخی آنان وجود داشت و تنها بر سر اشتراکات خود به هماهنگی نسبی رسیده بودند1  ) نشان میداد که این جنبش اعتراضی چون جنبش مشروطه ایدئولوژی ندارد . بنابراین می توانیم این جنبش را یک حرکت اعتراضی ملی و دموکراتیک بنامیم .

 

همچنین حضور گسترده مردم و جوانان ؛ در عین حال نشانه نا امیدی از خط " اصلاحات در بالا " بود ــ که اصلاح طلبان برای پیشگیری از سرنگونی نظام دینی و جلوگیری از تغییر بوسیله مردم در جامعه رواج داده بودند ــ یعنی مردم دیگر چون گذشته برای دکان اصلاحات حساب باز نکردند و فهمیدند قدرتِ واقعی تغییر ؛ خودشان هستند . یعنی این بار بر خلاف سال 1378 جنبش نه در میانه جامعه بلکه در قاعده آن شکل گرفته بود .

اما اصلاح طلبان ( وصله های نا چسب به جنبش اجتماعی سبز ) و سران جنبش سبز ؛ با تلقی و نگاه گذشته به مردم و جوانان کشور ؛ به تجربه و پتانسلِ رزمندگیِ شیر زنان و کوه مردان ایران کم بها داده و از آن غافل ماندند ؛ عاملی ( پتانسیل و ظرفیت مبارزاتی نسل جوان ) که به سرعت میدان را از اصلاح طلبان در ربود . و بعد از آن دیگر این مردم و جوانان دلیر میهن بودند که میدان دار و صحنه گردان اصلی نبرد با رژیم و مزدوران تا دندان مسلح اش بودند .

یعنی مردم فرصت بدست آمده در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات را مغتنم شمرده و آن را به امکانی برای بسیج و اعتراض به تمامیت رژیم تبدیل نمودند و بدین ترتیب ؛ مشکل سازماندهی و بسیج نیرو را تا حدودی بوسیله اصلاح طلبان و کاندیدای آنها برای ریاست جمهوری ( موسوی ) حل کردند . یعنی علاوه بر استفاده از اینترنت برای بسیج و سازماندهی نیروئی ؛ اصلاح طلبان به نقطه تمرکزی برای تمام لایه های اجتماع برای تجمع و اعتراض به رژیم بدل شدند .

متأسفانه در شرایط بالقوه انقلابی آن مقطع ؛ یک آلترناتیو ملی ــ دمکراتیک و رادیکال در صحنه حضور نداشت و از آلترناتیوهای خارج کشوری هم در این رابطه کاری ساخته نبود . اگر یک آلترناتیو ملی در آن ایام حضور میداشت ؛ بسرعت به سازمان اصلی نبرد با رژیم تبدیل می شد و جنبش مردم ایران اکنون در موقعیت و مدار بسیار بالا تری قرار داشت .

در پروسه گسترش قیام هم بخوبی آشکار شد که مردم و جوانان دلیر ایران در پراتیک های مختلف و بخصوص نقاط حیاتی ؛ خود تصمیم می گیرند و از موسوی و کروبی پیروی نمی کنند . و حتی در مواردی شعارهایشان بر خلاف دیدگاه ها و مواضع آنها انتخاب شده بود . یعنی موسوی و کروبی اختیار چندانی روی جنبش مردم نداشتند .

در یکی از فراز های با شکوه از 6 ماه حماسه و نبرد انقلابی ؛ در اعتراضات عاشورا برای اولین بار شاهد فوران گوشه هائی از خشم نهفته مردم نسبت به رژیم جنایتکار در مقابله و رویاروئی با قوای سرکوبگر بودیم . اقداماتی مانند فراری دادن مفتضحانه نیروهای نظامیِ تا دندان مسلح رژیم ؛ دستگیری و خلع سلاح مزدوران و به آتش کشاندن وسائل و اماکن نظامی و اقداماتی که تماما" مضمونی دفاعی داشته و بخشی از حقوق مشروع شهروندی ــ حق دفاع از خود که باید هر فرد در جامعه از آن برخوردار باشد ــ بشمار میرود . ولی همین دفاع از خود که برای اولین بار در جریان اعتراضات مردم ابراز شده بود ؛ هشداری بود به رژیم سفاکِ ولایت فقیه و قوای سرکوبگر تحت امر او ؛ که دوران صبر و تحمل مردم در مقابل وحشیگریهای مزدوران رژیم رو به پایان است و از این ببعد راه های جدیدِ مقابله و مقاومت در مقابل قوای سرکوبگر را تجربه خواهند کرد .

همچنین در اعتراضات عاشورا ؛ مردم و جوانان با شعارهائی مانند  " جمهوری اسلامی     فانوس رو به باده " ؛ " ایران جنگه    خاموشی ننگه " ؛ " میجنگیم میمیریم     ایران رو پس میگیریم " ؛ " خامنه ای بدونه      بزودی سرنگونه " ؛ " ما زن و مرد جنگیم     بجنگ تا بجنگیم " و ...... گوشه هائی از عزمِ جزم خود ؛ برای سرنگونی رژیم را به نمایش گذاشتند و زنگ خطر را برای اصلاح طلبان حکومتی و نظام جمهوری اسلامی به صدا در آوردند .

این جنبش یک فرصت تاریخی پیش روی جامعه و جوانان تحول خواه ایران قرار داد و زمینه ساز یک موقعیت بی نظیرِ انقلابیِ بالقوه ؛ در کشور را فراهم کرد . با شروع قیام اعتراضی مردم ؛ فرصتی برای امتحان پس دادن در صحنه ملی ؛ برای مخالفین رژیم پیش آمد که هر کس می توانست ؛ جان مایه مردم و میهن دوستی واقعی خود را با همراهی و تقویت جنبش مردم نشان دهد ؛ در چنین شرایط آماده برای قیام ؛ در غیاب یک آلترناتیو ملی و انقلابی و کم کاریها و خطاهای اپوزیسیون های خارج کشوری مردم و جوانان آزادیخواه بناچار موقتا" به موسوی و کروبی رضایت دادند .

پایه گذاران جنبش سبز ؛ موتور محرکه اصلی آن و عامل اصلی تداوم و رادیکالسم جنبش ؛  جوانان دلیر و دانشجویان بودند . در بخش های دیگر به پایه گذاران جنبش اجتماعی سبز یعنی جوانان و دانشجویان ــ نسل سوم انقلاب ــ خواهم پرداخت .    ....... ادامه دارد

 

محمود خادمی ــ  26.05.2012

Arezo1953

 

پانویس :

 

1 ــ آرزویِ محالی که علیرغم گذشت بیش از سی سال از عمر حاکمیت استبداد دینی در کشورمان ؛ در میان اپوزیسیون های رنگارنگ خارج کشوری ؛ هنوز محقق نشده است

منبع:پژواک ایران


محمود خادمی

فهرست مطالب محمود خادمی  در سایت پژواک ایران 

*تاج زاده و سوء استفاده از حمایت و همدردی مردم با زندانیان  [2013 Apr] 
*انتخابات ؛ تناقضِ نظام و شروع یک سر فصل « بخش دوم و پایانی »  [2013 Apr] 
*انتخابات ؛ تناقضِ نظامو شروع یک سر فصل « بخش اول »   [2013 Apr] 
*اسلام فقاهتی ؛ نابرابری طلبی و استثمار اقتصادی « بخش دوم و پایانی »  [2013 Apr] 
*اسلام فقاهتی ؛ توجیه گر نابرابری و استثمار « بخش اول »  [2013 Mar] 
*زنان میهن ؛ نه به " تمکین " * از نظام مرد سالارِ دینی   به بهانه هشت مارس [2013 Mar] 
*دیه ؛ قصاص ؛ سنگسار و ..... احکامی الهی یا تاریخی ؟!  [2013 Feb] 
*امام زاده سازی و ترویج خرافات  [2013 Feb] 
*احمدی نژاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد ( بخش سوم ) هاشمی رفسنجانی به صحنه می آید [2013 Jan] 
*احمدی نزاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد ( بخش دوم )   [2013 Jan] 
*احمدی نژاد ؛ رئیس جمهوری که عادت دارد سکته بدهد* ( بخش اول )  [2013 Jan] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش ششم )  [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش پنجم ) امامت قدسی ؛ تقیّه و حکم حکومتی [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش چهارم )  [2012 Dec] 
*روحانیت شیعه ؛ معضلِ اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش سوم ) حکومت دینی ؛ رمز تداوم پایداری ولی فقیه  [2012 Nov] 
*روحانیت شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی ( بخش دوم ) نهاد روحانیت ؛ ولایت فقیه ؛ فتوا و اسلام سیاسی  [2012 Nov] 
*روحانیتِ شیعه ؛ معضل اصلی آزادی و آزادیخواهی  [2012 Nov] 
*احمدی نژاد ؛ سپر بلا یا اپوزیسیون ؟!  [2012 Oct] 
*«انتخابات آزاد» یا اجتناب ناپذیریِ سرنگونیِ رژیم ؟!  [2012 Oct] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... بخش سیزدهم ( آخر ) جنبش اعتراضی 22 خرداد ؛ نیزه ملت برای سرنگونی جنبشی شکست نا پذیر است [2012 Sep] 
*اجلاس غیر متعهدها ؛ تَرتیزکی1 که قاتل جان شد  [2012 Sep] 
*شکنجه ؛ موضوع و مقوله ای تاریخی  [2012 Sep] 
*راه حلی واقعی برای مقابله با زلزله معنویات آخوندی ؛ صدقه و دعا !!!! [2012 Aug] 
*نظام ولایت فقیهی ؛ کِشتگاهِ اصلیِ فاجعه و ویرانی اخلاق در جامعه  [2012 Aug] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش دوازدهم ) جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی [2012 Jul] 
*مذاکره و جنگ ؛ نه حمایت از مبارزه مردم برای سرنگونی رژیم ؛ آری  [2012 Jul] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش یازدهم )  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش دهم )  [2012 Jun] 
*حاکمیت فتوا ؛ ناقض قانونیت و کشورداری  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمين و .....( بخش نهم )  جنبش سبز ؛ نيزه ملت برای سرنگونی پايه گذاران ؛ جوانان و دانشجويان و ....  [2012 Jun] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ... ( بخش هشتم ) جنبش سبز ؛ نیزه ملت برای سرنگونی [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش هفتم )  [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و .... ( بخش ششم ) اصلاح طلبان و خامنه ای  [2012 May] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و ..... ( بخش پنجم )  اصلاح طلبی حکومتی ( دینی ) و ولایت فقیهی خامنه ای [2012 May] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و ...« بخش چهارم » اصلاح طلبی حکومتی ( دینی ) ولایت فقیه ؛ منشاء و مشروعیت  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی حکومتی ؛ خطری در کمین و مزاحمی جدی در مسیر سرنگونی  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و مزاحمی جدی در مسیر سرنگونی- « بخش دوم »  [2012 Apr] 
*اصلاح طلبی دینی ؛ خطری در کمین و مزاحمیِ جدی برای مسیر سرنگونی  [2012 Apr] 
*بَختَک اصلاح طلبیِ دینی ؛ مانع رشد و ارتقاء جنبشِ مردم  [2012 Mar] 
*زنان ؛ زیانکاران اصلی انقلاب 57  به مناسبت " 8 مارس " روز جهانی زن [2012 Mar] 
*تحريم انتخابات مجلس ؛ پردهِ آخرِ سرنگونی   [2012 Feb] 
*منتقدان نو ظهور ؛ نشانه های فروپاشی و سقوط   [2012 Feb] 
*انتخابات مجلس ؛ غَزوِه1 سرنگونی یا شرایط " بدر " و " خیبر "   [2012 Jan] 
*سرنگونی رژیم ؛ گزینه اصلی برای جلوگیری از جنگ   [2011 Dec] 
*حکومت دینی ؛ استبداد قانونی مبتنی بر احکام و قوانین شریعت  [2011 Dec] 
*« نوسازی نظام» و پایان پروژهِ اصلاح طلبیِ دینی  [2011 Nov] 
*موسوی و کروبی سکوت چرا ؟!  مصلحت مردم و انقلاب یا مصلحت نظام ؟  [2011 Oct] 
*افشایِ اختلاس یا آتش تهیه باند ولی فقیه برای زمینه سازی جراحی احمدی نژاد از نظام   [2011 Oct] 
*نه به انتخابات نمایشی ؛ سر فصل یک «اجماع ملی» برای سرنگونی  [2011 Sep] 
*انقلاب لیبی ؛ فریب یا پیروزی ملت ؟! بخش دوم   [2011 Sep] 
*انقلاب لیبی؛ فریب یا پیروزی ملت ؟! «بخش اول»   [2011 Sep] 
*گذر از خيال، دولت ملی بختيار پادزهر استبداد دينی بود!   [2011 Aug] 
*تشدید منازعات باند های اصولگرا ؛ زمینه ساز سرنگونی استبداد دینی  [2011 Aug] 
* «نه» به انتخابات نمایشی رژیم ؛ آزمونی فرا روی اصلاح طلبان  [2011 Jul] 
*حاکمیت دینی مروّج بحران و هرج و مرج اخلاقی در جامعه   [2011 Jun] 
*فقر و بی عدالتی ؛ انکار واقعی حقوق بشر   [2011 Jun] 
*جن گیری ؛ رمّالی و ..... بهانه است و قدرت نشانه   [2011 May] 
*اختلاف سید خراسانی و شعیب بن صالح ؛ بلا تکلیفی ظهور   [2011 May] 
*مقصد نهائی تحولات دنیای عرب در متن جهان یک قطبی!؟  [2011 Apr] 
*احمدی نژاد ؛ پیش به سوی یک دیکتاتوری غیر دینی  [2011 Apr] 
*دشمنی ژنتیک کدیور با مجاهدین ؛ چرا ؟  [2011 Apr] 
*ولی فقیهِ اتمی مرگ می شود ؛ نابود کننده دنیا   [2011 Mar] 
*اشک ها و لبخندها ؛ بهاران خجسته آزادی در راه است  [2011 Mar] 
*25 بهمن ؛ پایانی و آغازی نو برای جنبش مردم ایران  [2011 Mar] 
*سرنگونی رژیمِ زن ستیز شرطِ ضروری رهائی و برابری زن ایرانی  [2011 Mar] 
*شورشی نافرجام ؛ یا طلیعهِ انفجارِ آزادی در قاره سیاهان  [2011 Jan] 
*«جمهوری ایرانی» ؛ جمهوری مدرن برای مشتاقان آزادی (در ایران فردا)  [2011 Jan] 
*نگاهی نو به قیام مردم در 22 خرداد  [2010 Dec] 
*راستی ؛ ایران ما را فردائی هست !؟ افق کدام است ؟ [2010 Nov] 
*«آلترناتیو» واقعی یا آلترناتیوی که اجنه ها رهبری می کند   [2010 Nov] 
*میهن پرستی واقعی یا ناسیونالیسم رضا خانی ؟   [2010 Oct] 
*آیا احمدی نژاد و باند او ,, دجالان (1) ؛؛ قبل از ظهور هستند ؟!  [2010 Sep] 
* آیا حجتیه ؛ پیروز نهائی جنگ و دعوای 30 ساله باندهای نظام است ؟!   [2010 Sep] 
*اصلاحات ساختار شکن در هدف: انقلابی ؛ در روش : مسالمت آمیز   [2010 Aug] 
* اصلاح طلبان ؛ اجرای بی تنازل قانون اساسی  هم استراتژی هم تاکتیک [2010 Aug] 
*هجمه خطی به خامنه ای ؛ زمینه چینی برای نفی اصل ولایت فقیه   [2010 Jul] 
*قانون اساسی و آینده جنبش سبز   [2010 Jul] 
*نفی خمینی و ولایت فقیه ؛ واجب عینی اصلاح طلبان   [2010 Jul] 
* اعتراف به خطاهای گذشته بدون تبری جستن از خمینی اعتماد برانگیز نیست   [2010 Jun] 
*تأثیر اعدام های 19 اردیبهشت بر روند جنبش سراسری مردم  [2010 May] 
*جنبش سبز و تفاوت بارز دو نسل  [2010 Apr] 
*بهار پایدار آزادی مردم فرا میرسد!   [2010 Mar] 
* آیا واقعا" اصلاح طلبان، جنبش سبز را رهبری می کنند؟!   [2010 Feb] 
*آیا انقلاب دیگری در راه است ؟!   [2010 Jan] 
*تظاهرات اعتراضی عاشورا ؛ پایان و مرگ « اصل ولایت فقیه »  [2010 Jan] 
*منتظری آزاده ای که از نو باید شناخت   [2009 Dec] 
* برای اولین بار ؛ ترس از ماه محرم ؟!  [2009 Dec] 
*جنبش دانشجوئی و رهبری قیام مردم ایران  [2009 Dec] 
* شانزده آذر و شعار اتحاد ؛ مبارزه ؛ پیروزی   [2009 Nov] 
*جنبش سبز، نیزه ملت!  [2009 Nov] 
* وظایف نیروهای سیاسی در شرایط مرگ خامنه ای؟!   [2009 Oct] 
*جایگاه نهاد دین در نظام سکولار  [2009 Oct] 
*جنبش سبز و راه طولانی تا رسیدن به سکولاریسم   [2009 Sep] 
* کجا بایستیم بهتر است ؟!   [2009 Sep] 
* چرا این رژیم آمد و چه خوب شد که آمد   [2009 Aug] 
* لزوم همراهی اصلاح طلبان با خواسته های اصلی جنبش!  [2009 Aug] 
*با افتخار قهرمانان جنبش با شکوه ایران را معرفی کنیم   [2009 Aug] 
*توضیح ضروری   [2009 Aug] 
*کودتای 28 مرداد و تجاربی برای جنبش مردم ایران  هر گز در مسیر پیموده شده گام بر ندارید ؛ زیرا این راه تنها به همان جائی میرسد که دیگران رسیده اند ( گراهام بل ) [2009 Aug] 
*حمله به ساکنین قرارگاه اشرف محکوم است  [2009 Jul] 
*آزادی، حق مردم ایران است!  [2009 Jul] 
*جنبش با شکوه مردم را تقویت کنیم، نه تضعیف!   [2009 Jul] 
*جنبش اعتراضی مردم ادامه خواهد یافت!  [2009 Jul] 
*به جنبش حق طلبانه مردم بپیوندیم!  [2009 Jun]