ترور محس فخریزاده و قوانین بینالملل
بهروز ریحانی
بعد از ترور محسن فخریزاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع جمهوری اسلامی و به قولی پدر هستهای و مرد مرموز پروژههای اتمی و موشکی، همراه با موضعگیری مقامات ایرانی بسیاری از دولتها، شخصیتها جهانی نیز در این رابطه موضعگیری کردند و آن را نقص قوانین بینالمللی دانستند. حتی تریتا پارسی، نخود آشهای لابیگری در آمریکا اظهار لحیه فرمودند.
در ابتدا به برخی از این موضعگیریها میپردازیم.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه «ایران از جامعه بینالمللی میخواهد تا به استانداردهای دوگانه شرمآورشان پایان دهند و این ترور دولتی را محکوم نمایند.»
مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل متحد «این حادثه (ترور) نقض قوانین بینالمللی، طرحی برای ویرانی منطقه غرب آسیا میباشد.»
البته هر دو اینها فراموش میکنند که این ترور، روز بعد از تلاشهای ظریف برای آزادی سه تروریست رژیم در تایلند صورت گرفت که قصد داشتند دیپلماتهای اسرائیلی را ترور کنند و یکی از آنها پاهایش را از دست داد. برای باجخواهی یک پژوهشگر بیگناه استرالیایی را دو سال به اسارت درآوردند.
تریتا پارسی لابی گر حامی آخوندها که در حسرت گذشته به سر میبرد گفت: «ترور فخریزاده سیاست ایران را تغییر میدهد و از احتمال مصالحه (رژیم) با ایالات متحده میکاهد.»
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان گفت: « این عمل مجرمانه و مغایر با اصول مورد حمایت اروپا در احترام به حقوق بشر میباشد.»
اتحادیه اروپا (یکپارچه)، طی بیانیهای این ترور را «اقدامی جنایتکارانه خواند که با احترامی که این اتحادیه برای حقوق بشر قائل است در تضاد میباشد.»
حال نگاهی داشته باشیم به چند اصل حقوق بینالملل
۱- اصل اول: برابری حاکمیت کشورها است، به این معنا که هیچ کشوری هرچند قدرتمند باشد حق ندارد در سرزمین کشور دیگر اقدامی انجام دهد که بر خلاف امنیت آن کشور باشد.
اصل سوم: عدم مداخله در کشورهای دیگر و ممنوعیت دخالت در امور کشوررها
اصل چهارم: ممنوعیت توسل به زور یا تهدید به زور است. عملیات نظامی (کشتار) علیه اتباع یک کشور، بدون مجوز قانونی، تجاوز است.
چند نمونه از صدها نقض حقوق و قوانین بینالمللی توسط جمهوری اسلامی
خارجیان و نقض قوانین بینالملل توسط جمهوری اسلامی
*اشغال سفارت آمریکا در ایران- با تأیید و فرمان روحالله خمینی، تعداد زیادی حزباللهی و اراذل و اوباش جمهوری اسلامی با نقض تمامی قوانین بینالمللی با حمله و هجوم سفارت ایالات متحده آمریکا را در سال ۱۹۷۹ به اشغال درآوردند و طی آن ده ها دیپلمات و کارکنان دولت آمریکا رابه مدت ۴۴۴ روز به گروگان گرفتند.
سفارت هر کشوری در ایران، خاک آن کشور (در اینجا آمریکا) محسوب میشود.
*حمله به سفارتخانههای انگلستان و عربستان سعودی، طی دو عملیات سازماندهی شده که از حمایت ارگانهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی برخوردار بودند.
امت حزبالله در تهران سفارتخانه های این دو کشور را به آتش کشیدند، با سنگ و چماق از نردههای آن بالا رفتند. محمد جواد ظریف و حسن روحانی کوچکترین اشارهآی به نقض فاحش قوانین بینالملل نکردند.
*بمبگذاری در مرکز یهودیان در آرژانتین: در این بمبگذاری که در انجمن همیاری اسرائیل و آرژانتین در بوینس آیرس در سال ۱۹۹۴ به وقوعپیوست، طی آن ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شدند. دادگاههای آرژانتین بعد از تحقیقات گسترده و دامنهدار، جند تن از مقامات جمهوری اسلامی، از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی و علی اکبر ولایتی را متهم به دست داشتن در این جنایت کردند.
ایرانیان و نقض قوانین بینالملل توسط جمهوری اسلامی
ترور و کشتار ایرانیان در کشورهای خارجی که با دستور روحالله خمینی و علی خامنهای و دیگر مسئولان حکومتی انجام گرفته و میگیرد به بیش از صد تن میرسد و کماکان آدمربایی و قتل مخالفین جمهوری اسلامی در دستور کار سردمداران و تروریستهای این رژیم میباشد. به چند نمونه مهم آن میپردازیم.
دکتر شاپور بختیار، آخرین نخستوزیر حکومت پادشاهی ایران در کشور فرانسه و در حومه پاریس، در سن ۷۷ سالگی همراه با منشیاش توسط تروریستهای اعزامی از تهران با کارد آشپزخانه سلاخی شد. علی وکیلی راد قاتل اصلی بعد از سالها زندان، هنگام ورود به ایران در فرودگاه مورد استقبال حسن قشقاوی معاون وزیر خارجه وقت قرار گرفت.
دکتر کاظم رجوی سفیر سابق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل، استاد حقوق بینالملل در دانشگاه ژنو وفعال سرشناس حقوق بشر، توسط ۱۳ تروریست آموزشدیده آخوندها، گلولهباران شد. بعدها دولت آمریکا هر ۱۳ تروریست جنایتکار را در لیست تروریستی قرار داد.
دکتر عبدالرحمان قاسملو دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران در اتریش و در شهر وین توسط محمدجعفر صحرارودی از فرماندهان سپاه پاسداران به قتل رسید. این قاتل با وجودی که از ناحیه گردن و شانه زخمی شده بود توسط پلیس اتریش آزاد شد و با سلام و صلوات به تهران فرستاده شد. هاشمی رفسنجانی در کتاب خاطراتش در این رابطه مینویسد: محمود واعظی (معاون وقت وزیرخارجه و وزیر ارتباطات و رئیس دفتر حسن روحانی ) گفت اتریشیها خوب برخورد کردهاند، مأمور ایرانی (قاتل قاسلمو) را تبرئه و به ایران اعزام داشتهاند. چشم اتریش و اتحادیه اروپا روشن.
دکتر صادق شرفکندی – قتلگاه میکونوس- وی جانشین دکتر قاسملو بود و همراه چند نفر دیگر در رستوران میکونوس برلین به وسیله تروریستهای محلی و صادراتی جمهوری اسلامی به قتل رسیدند. رسوایی سردمداران جمهوری اسلامی در جریان دادگاه میکونوس ابعاد جهانی پیدا کرد. کاظم دارابی که مسئولیت سازماندهی این کشتار را به عهده داشت پس از ۱۵ سال در یک معامله از زندان آزاد شد و در فرودگاه تهران با حلقه گل توسط معاون وزارت خارجه مورد استقبال قرار گرفت. قابل توجه هایکو ماس وزیر خارجه کنونی آلمان.
حال با توجه به موارد ذکر شده سوالات زیر پیش میآید:
از جواد ظریف وزیر خارجه آخوندها که دم از استانداردهای دوگانه شرمآور میزند و خواهان محکومیت ترور دولتی میباشد باید پرسید آیا ترور و کشتار مخالفین ایرانی در کشورهای خارج، شرمآور، ننگین و جنایتکارانه نبود و نیست؟
جناب هایکو ماس وزیر خارجه آلمان و اتحادیه اروپا که ترور فخریزاده را عملی مجرمانه و اقدامی جنایتکارانه که مغایر با اصول مورد حمایت اروپا میداند آیا معاملاتی که کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه ،اتریش و ... بر سر جان امثال دکتر بختیار،دکتر رجوی، دکتر قاسملو و دهها تن دیگر کردهاند و تروریستهای جمهوری اسلامی را به دلیل منافع سیاسی و اقتصادی آزاد کردند، در تضاد با حقوق بشر نمیباشد؟
باید از کشورهای اتحادیه اروپا پرسیدکه کدام دولتی به غیر از جمهوری اسلامی بیش از چهل سال است که مراکز دیپلماتیک و سفارتخانههایش یکی از اصلیترین وطایفشان، هماهنگی تروریستها برای انجام کشتار میباشد.
تخت روانچی نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد که ترور فخریزاده را نقض قوانین بینالمللی میداند که برای ویرانی منطقه غرب آسیا طراحی شده، باید شرم کند که نماینده حکومتی است که تروریستهایش از آمریکای لاتین گرفته تا کشورهای اروپایی و خاورمیانه و کل آسیا، دستشان به خون ایرانیان و اتباع این کشورها آغشته است.
در یک کلام بدون هیچ گونه مبالغهای در بیش از چهل سال حکومت جمهوری اسلامی تمامی قوانین و حقوق بینالملل توسط سردمداران این رژیم به طرز فاحشی نه تنها نقض شده، بلکه این حکومت کوچکترین ارزشی برای این قوانین قائل نبوده و نیست. اگر حاکمان جمهوری اسلامی خواهان رسیدگی بینالمللی به ترور محسن فخریزاده میباشند، پیش از آن باید پاسخگوی تمامی ترورها، بمبگذاریها و جنایتهایی باشند که در کشورهای مختلف مرتکب شدهاند.
منبع:پژواک ایران