PEZHVAKEIRAN.COM «مسعود رجوی زنده است»
 

«مسعود رجوی زنده است»
بهروز ریحانی

در برنامه و گردهمایی سالانه‌ی مجاهدین خلق در فرانسه، شاهزاده ترکی فیصل وزیر سابق اطلاعات عربستان سعودی و سفیر پیشین این کشور در ایالات متحده آمریکا در طی سخنرانی‌اش از مسعود رجوی با صفت «مرحوم» یاد کرد. به فاصله‌ی کوتاهی سایت‌های خبری، رادیو و تلویزیون‌های ایرانی در داخل و خارج کشور همین کلمه‌ی «مرحوم» را صدها بار تکرار کرده، تحلیل‌ها و تفسیرهای مختلفی را ارائه دادند. افراد، جریانات و سایت‌های خبری، با توجه به نقاط تقابل و توافقی که با مجاهدین داشته و دارند، نتیجه‌گیری‌های خاص خود را از سخنان شاهزاده سعودی عرضه کردند. بدون اغراق، اکثریت بر این نظر و عقیده بوده و هستند که «چون ترکی فیصل، جایگاه ویژه در دستگاه امنیت-سیاسی عربستان سعودی داشته و دارد؛ حتما و بدون شک از مرگ مسعود رجوی خبر داشته و مجاهدین بویژه خانم مریم رجوی را شوکه کرد»؟!.

تمامی سایت‌های خبری، سیاسی، امنیتی، نظامی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی در یک کُر هماهنگ به انعکاس این خبر پرداختند، از جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی تا یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی و مشاور ویژه حسن روحانی تا محسن رضایی فرمانده سابق سپاه پاسداران تا علی اکبر ولایتی مشاور ولی فقیه در امور بین‌المللی، چهره‌های ریز و درشت حکومتی تقریبا یکدست و یکنواخت و با فرهنگ آخوندی موضع‌گیری کردند. یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی گفت: ترکی فیصل خبطی انجام داد. برای اولین بار مرگ سرکرده‌ی منافقین (مجاهدین) را اعلام و این چیزی بود که منافقین (مجاهدین) نمی‌خواستند آن را افشا کنند، رجوی سال‌ها قبل در بمباران‌های آمریکا در عراق یا کشته شده و یا به شدت آسیب دیده است»

خوبه که این آخوند ابله، وزیر اطلاعات بوده، اگر وزیر دامپروری و کشاورزی می‌بود، چه می‌گفت، یونسی و دستگاه عریض و طویل اطلاعات با رجوع به یوتیوب و سایت‌های رنگارنگ مجاهدین می‌توانند، گفتگوها و سخنرانی‌های چند ساعته مسعود رجوی با ساکنان و کادرهای مجاهدین در قرارگاه اشرف را که حداقل تا سال ۲۰۱۲ بوده را مشاهده کنند.

مخالفین و منتقدین مجاهدین خلق هم اکثر قریب به اتفاق باور دارند که به واقع مسعود رجوی فوت کرده است، اصلی‌ترین دلیل و برهان اینان این است که لغت «مرحوم» را همینطوری، شخصیتی همچنون ترکی فیصل که جایگاه مطلع و بالایی در امور اطلاعاتی و سیاسی دارد را نمی‌زند. به جرآت می‌توان گفت کمتر دلائل ایدئولوژیک، سیاسی، استراتژیک و تشکیلاتی در این رابطه مورد توجه قرار گرفته است.

نگاهی گذرا به مجاهدین خلق، از آغاز تا تاکنون

شهید بزرگوار محمد حنیف‌نژاد، یکی از اصلی‌ترین اهدافش از تشکیل و بنیادنگذاری مجاهدین خلق را آموزش و پرورش و در یک کلام ساختن کادرهای همه جانبه قرار داده بود و با توجه به عمر کوتاهش  تاریخ به اثبات رساند که در این زمینه موفق بود. تنها بازمانده‌ی مرکزیت اولیه مجاهدین، مسعود رجوی بود که توانست نه تنها تشکیلات مجاهدین را از زیر ضربه هولناک و کمر شکن داخلی (جریان تقی شهرام) به در آورد، بلکه بعد از پیروزی انقلاب ضد سلطنتی، تشکیلات بزرگ و گسترده‌ای را سازماندهی کند، اینکه بعدها چه شد و مجاهدین خلق چه سرنوشتی پیدا کردند و جایگاه کنونی آنها در مختصات سیاسی کجا قرار دارد، موضوع این نوشته نیست. مبارزین بزرگ و کادرهای همه جانبه‌ای همچون احمد رضا رضائی، کاظم ذوالانوار، موسی خیابانی، محمود شامخی، مجید شریف وافقی و ... حاصل همان دیدگاه محمد حنیف بود که آینده‌ای را مد نظر داشت و می‌دید که چه بسا خودش در قید حیات نباشد، اما سازمانی را که بنیاد نهاده بود، راه و رسم مبارزاتی او را دنبال کند.

محمد حنیف‌نژاد آنچنان شخصیت وارسته و افتاده‌ای داشت که حتی اکثریت آخوندها بارها در خاطرات و نوشته‌هایشان از او به احترام و نیکی یاد می‌کنند.

در سال ۱۳۶۴، وقوع یک طلاق و ازدواج که مسعود رجوی آن را «انقلاب ایدئولوژیک درونی مجاهدین» نامید، ساختار ایدئولوژیک تشکیلاتی مجاهدین خلق را تماما دگرگون کرد. هر چند که بعد از شهادت بنیانگذاران مجاهدین، مسعود رجوی نقش بلامنازع و تعیین کننده‌ای در سازمان مجاهدین داشت، اما با «انقلاب ایدئولوژیک»، مسعود رجوی در جایگاه، رهبر عقیدتی، رهبر خاص‌الخاص، مرشد، تئورسین، استراتژیست قرار گرفت و در یک کلام «امام» مجاهدین شد. بعد از سرفصل آتش‌بس در جنگ ایران-عراق و عملیات فروغ جاویدان، جایگاه مسعود رجوی طی ماه‌ها و سال‌ها هر چه پر رنگتر شد، تا جایی که مسئولین مجاهدین، بویژه خانم مریم رجوی بارها تأکید کرده‌اند که فاصله مسعود رجوی با دیگران در درون مجاهدین، فاصله‌ی سال‌ها نوری می‌باشد. تمامی بندهای «انقلاب ایدئولوژیک درونی» مجاهدین بر این اساس و محور قرار داشت  و دارد که هر عضو و کادر مجاهدین خلق، بطور مستمر و روزانه و لحظه‌ای از درک جایگاه ویژه‌ی مسعود رجوی غافل نشود. خانم مریم رجوی در سه دهه‌ی گذشته، صد‌ها بار تکرار کرده است که بدون داشتن رهبر عقیدتی (مسعود رجوی) مبارزه و مقاومت معنا و مفهوم ندارد و انسان بدون رهبر عقیدتی، انسانی درون قبر و سرگردان می‌باشد.

از نظر مسعود رجوی، درک جایگاه عقیدتی او طی سه دهه‌ی گذشته توسط یک شخص به تمام و کمال فهم شده است و آن هم مریم رجوی می باشد. دیگر کادرها و مسئولین مجاهدین خلق، هر چند قدر نعمت وجود مسعود رجوی را درک و فهم کرده‌اند، اما ادراک آن‌ها دارای صبغه‌های استثماری و لذا ناقص می باشد. برای شناخت بهتر و کاملتر از رابطه‌ی عقیدتی-عاطفی مسعود و مریم رجوی، توجه خوانندگان را به قسمت‌هایی از یک مقاله جلب می‌کتم. سال ۱۳۷۲، مسعود رجوی برای انتخاب «رئيس جمهور برگزیده مقاومت»، خانم مریم رجوی را کاندیدای این پست کرد،‌گویا خانم مریم رجوی حاضر به پذیرش آن مقام نبود. (چرائي آن را توضیح خواهم داد)، در برابر توضیحات و اصرار مسعود رجوی برای پذیرش آن مسئولیت خانم مریم رجوی به مسعود رجوی می‌گوید «من تنها جوابی که میتونم بدهم اینکه چون چیز بیشتری نمی تونم بفهمم به اعتبار حضور خودتون و شورای ملی مقاومت و در رأسش خود شما (مسعود رجوی)، بعنوان بالاترین تضمین و پشتوانه و بالای سرم، اگر بتونم قدم بردارم، و الا خارج از این مسئله اصلا امکان ندارد.»

مسعود رجوی: «بنابرین شما (مریم رجوی) مخالفت نمی‌فرمائید، نه نمی‌گویید؟

مریم رجوی: «چون دستور خود شما (مسعود رجوی) است».

در واقع این دلیل اصلی که مریم رجوی حاضر به پذیرش جایگاه «رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت» نبود، این بود که در ساختار شورای ملی مقاومت، رئيس جمهور بالاتر (حتی بصوری صوری) از مسئول شورا (مسعود رجوی) قرار می‌گرفت، اما، مریم رجوی حتی حاضر به پذیرش صوری آن جایگاه هم نبود تا مبادا به مسعود رجوی خدشه‌ای وارد شود و بعد هم که آنرا می پذیرد، به گفته ی خانم رجوی به اعتبار و تضمین و پشتوانه‌ی اینکه مسعود رجوی بالای سر او می باشد، در غیر اینصورت «اصلا امکان ندارد». تأکید من روی این مسئله نه برای تحقیر خانم مریم رجوی، بلکه برای نشان دادن اهمیت و نقش  مسعود رجوی در راهبری و هدایت تمام عیار دستگاه ایدئولوژیک، سیاسی و تشکیلاتی مجاهدین می‌باشد. بدون ذره‌ای تردید، تمام خط و خطوطی که خانم مریم رجوی به پیش می‌برد و پیاده می‌کند را مسعود رجوی معماری، طراحی ، مرشدی و رهبری کرده و می‌کند.

نقش و کارکرد مسعود رجوی،‌ بعنوان رهبر عقیدتی در دستگاه مجاهدین بدون اغراق هزاران بار بیش از نقش خمینی در حکومت جمهوری اسلامی بوده و هست. در حکومت جمهوری ‌اسلامی، آخوندهای مفتخور، بدلیل صدها سال زندگی انگلی که در ایران داشتند، بعد از مرگ خمینی، هر چند با کشتار، خونریزی و سرکوب توانستند نزدیک به سه دهه میراث آن ملعون را حفظ کنند، متأسفانه مسعود رجوی حداقل تاکنون،‌نتوانسته است کادرهایی را پرورش دهد که در آینده بتوانند؛‌ بصورت همه جانبه یک جامعه‌ای را بگردانند. مریم رجوی که میوه و ماحصل تمامی تلاش‌های ایدئولوژیک مسعود رجوی می‌باشد، بارها اذعان کرده است که نقش مسعود رجوی بدون جایگزین و بلامنازع است و به گفته خودش با پاهای ایدئولوژیک مسعود رجوی ره می پیماید. دیگر اعضا و کادرهای مجاهدین جای خود دارند.

در دستگاه فکری مجاهدین، اعتبار و احترام مریم رجوی در وهله‌ی اول به این دلیل والا و بالاست که توانست مسعود رجوی را به کادرها و اعضای سازمان مجاهدین بشناساند و شاخص مجاهد مسلمان را بر خوردار بودن از نعمت رهبر عقیدتی (مسعود رجوی) بداند. مسعود رجوی خود سال‌ها پیش به مجاهدین تأکید کرده بود که «رهبر عقیدتی بودم و هستم و خواهم بود»، نبود رهبر عقیدتی برای مجاهدین به مفهوم محروم بودن از امام، مقتدا، راهگشا، دلبر و نگار و ... است به همین دلایل اعضای مجاهدین خلق، یا اساسا هیچ‌گونه خطا و اشتباه سیاسی- استراتژیکی را در مورد مسعود رجوی نمی دیدند و نمی‌بیننند و یا اگر هم ببینند با نگاه ایدئولوژیک-عاطفی که به مسعود رحوی دارند، از آن می‌گذرند. جهان بدون مسعود رجوی برای کادرها و اعضای مجاهدین، یعنی دنیایی سیاه و تاریک، بدون چراغ راهنما. مجاهدین خلق و در رأسشان مریم رجوی،‌ خمینی را دزد بزرگ انقلاب سلطنتی می دانند. چرا که رهبری آن را حق مسلم مسعود رجوی می‌دانسته و می‌دانند. ساده انگارانه است که فکر کنیم خانم مریم رجوی، شاد و خندان و شاداب در گردهمائی پاریس ظاهر شده است و در عین حال در ذهنش این باشد که مسعود رجوی «مرحوم» شده است؟!!.

بر خلاف تصور و تحلیل دشمن‌ (رژیم) و بعضی از منتقدین و مخالفین مجاهدین خلق، تعجب و جا خوردن مریم رجوی از اینکه شاهزاده ترکی فیصل لغت «مرحوم» را برای مسعود رجوی بکار برد، نه اینکه این شاهزاده سعودی «مرگ مسعود رجوی را لو داده است» بلکه از این بود که چرا این صفت را بکار برد، در حالی که ایشان (مسعود رجوی) حی و حاضر و زنده می باشد و اساسا طراحی و هدایت و معماری همین برنامه و گردهمائی در پاریس، توسط خود مسعود رجوی صورت گرفته است.

تا سال ۱۳۶۸،‌ مسعود رجوی مسئول اول سازمان مجاهدین خلق بود، در آن سال او مریم رجوی را بعنوان مسئول اول سازمان مجاهدین معرفی و انتخاب کرد، تعدادی از کادرها، اعضا و هوادارن مجاهدین گویا در صحبت‌ها و گزارشات‌شان بعد از آن انتخاب، در مورد جایگاه و موقعیت مسعود رجوی سؤال می‌کردند و دچار سردرگمی بودند که سرنوشت مسعود رجوی چه می‌شود و خلاصه کجاست؟ آنها متوجه نشدند و یا نگرفته بودند که بعد از آن مسعود رجوی رهبر عقیدتی- خاص‌الخاص می‌باشد.

مسعود رجوی در نشستی با طنز خطاب به آنان که به دنبال جایگاه او بودند گفت: «من اینجام، شما کجائید»؟!.

لذا در آینده دور یا نزدیک تاریخ تکرار خواهد شد، لطفا مراسم ترحیم نگیرید، مسعود رجوی زنده است.

 

 

 

منبع:پژواک ایران


فهرست مطالب بهروز ریحانی در سایت پژواک ایران 

*«زینت‌المجالس» مجاهدین خلق  [2024 Mar] 
*دست‌های چه کسی پشت حملات حماس بود و چرا؟  [2023 Oct] 
*میوه چینی مجاهدین خلق از اعدام «بچه‌های ایران»  [2023 May] 
*یاسمین پهلوی ابوعطا میخواند  [2023 Jan] 
*لالا لالا دیگه بسه گل لاله  [2022 Dec] 
* نقش اصلاح طلبان خامنه ای در انقلاب ۱۴۰۱  [2022 Oct] 
*روایت مرگ ها در قیام ۱۴۰۱  [2022 Oct] 
*قیام ۱۴۰۱مهسا/ چه باید کرد؟  [2022 Oct] 
*ما همه مهسا هستیم  [2022 Sep] 
*آنشلوس اواکراینی ولادیمیر پوتین  [2022 Feb] 
*نعل وارونه زدن مسئول کمیسیون شورای ملی مقاومت  [2021 Dec] 
*سیاست‌های فاجعه بار آمریکا در خاورمیانه  [2021 Aug] 
*سایت‌های مجاهدین خلق، مملو از نشیمنگاه سعید بهبهانی   [2021 Aug] 
*ممنوع‌الخروج   [2021 Aug] 
*خروش خوزستان زرخیز، استیصال ولی فقیه   [2021 Jul] 
*محاکمه یک بازجو و شکنجه‌گر، سؤال از سازمان مجاهدین  [2021 Jun] 
*ترور محس فخری‌زاده و قوانین بین‌الملل   [2020 Nov] 
*شجریان مرغ سحر ایران زمین جاودانه شد  [2020 Oct] 
*حرافی‌های حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل  [2020 Sep] 
*جمهوری اسلامی چرا نوید افکاری را اعدام کرد   [2020 Sep] 
*جای خالی جان بولتون در گردهمایی مجاهدین خلق   [2020 Jul] 
*آخوند خودکشی نمی‌کند   [2020 Jun] 
*پرویز خزایی، دیپلمات سابق فتوای قتل صادر می‌کند  [2020 May] 
*« زندگی کرونایی، انسانها و حیوانات»  [2020 Apr] 
*تحلیلی ازسخنان خامنه ای در نماز جمعه  [2020 Jan] 
*کشتار مسافرین هواپیمایی غلط کردن خامنه ای   [2020 Jan] 
* قاسم سلیمانی «شربت شهادت سر کشید»  [2020 Jan] 
*یک پیام   [2019 Dec] 
*بازداشت یک جنایتکار در سوئد؛ همدستی شورای ملی مقاومت با آخوندها ‏  [2019 Nov] 
*چرا نباید اموال عمومی را تخریب کرد   [2018 Jan] 
*قیام‌های ایران زمین / ویژگی‌های آن   [2018 Jan] 
*مصطفی تاجزاده و «نوار آیت‌الله منتظری»   [2016 Aug] 
*«مسعود رجوی زنده است»  [2016 Jul] 
*گل بود به سبزه نیز آراسته شد   [2016 Jan] 
*موشک باران مجاهدین خلق و دیپلمات «کافه گرانده»  [2015 Nov] 
*تعامل و تقابل وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی  [2015 Apr] 
*«امانتداری» مالی- اخلاقی «تنها آلترناتیو»  [2015 Jan] 
*«بچه‌ام راحت شد»  [2014 Oct] 
*«ارتش اسرائیل باید جایزه نوبل دریافت کند»  [2014 Jul] 
*«نظام جنایت، به یاد غلامرضا خسروی»  [2014 Jun] 
*«نعلین وارونه»  [2014 Feb] 
*تنها آلترناتیو و موزیک رپ  [2014 Jan] 
*توافق هسته‌ای در ژنو یادآور پیمان مونیخ  [2013 Nov] 
* فتواهای سایت آفتابکاران و گرداننده‌ی آن   [2013 Oct] 
*اشتباه تاکتیکی نظام، خطای استراتژیک آمریکا  [2013 Oct] 
*کشتار مجاهدین خلق، سکوت سبزهای وطنی  [2013 Sep] 
*قتل‌عام مجاهدین خلق، هماهنگی کامل  [2013 Sep] 
*«روز از نو روزی از نو»  [2013 Aug] 
*تحلیف حسن روحانی و حضور یک «ولگرد بیکار»  [2013 Jul] 
*دو استعفا و این همه جار و جنجال – بخش آخر  [2013 Jul] 
*دو استعفا و این همه جار و جنجال – بخش دوم  [2013 Jul] 
*گیرافتادن در تونل اتمی آخوندها  [2013 Jul] 
*تحولات مصر و دیپلماتی که سربالایی می‌رود  [2013 Jul] 
*دو استعفا و این همه جار و جنجال (بخش اول)  [2013 Jun] 
*حسن روحانی و دولت‌های غربی  [2013 Jun] 
*«کوه موش زائید»  [2013 Jun] 
*خامنه‌ای «ما بین سه صندلی»  [2013 Jun] 
*بی مایه فطیر است چند نکته- یک پیشنهاد [2013 Jun] 
*«انتخابات مهندسی شده»  [2013 May] 
*تمام قد شورای ملی مقاومت ایران  [2013 May] 
*«امانت داری مجاهدین خلق»  [2013 Jan] 
*لالایی شش ماده‌ای جمهوری اسلامی برای سوریه  [2012 Dec] 
*یک شاخه‌ی گل به یاد ستار  [2012 Nov] 
*چندگانگی سیاست‌های وزارت امور خارجه آمریکا   [2011 Jul] 
*«بگذار صد گل بشکفد»  [2011 Jul] 
*پیام یأس یکی از سخنگویان شورای ملی مقاومت   [2011 Feb] 
*دیگ به دیگ میگه روت سیاهه  [2011 Feb] 
*رعناي آواز ايران  [2010 Oct] 
*"موافقی که معاند شد"   [2010 Apr] 
*اصلاح‌طلبان خوش‌نشین، تشویق و تحریک به آدم‌ربایی  [2010 Mar] 
*"حکومت وحشت یا وحشت حکومتی   [2010 Feb] 
*"توصیه هایی به دکتر کریم قصیم-2-"  [2010 Jan] 
*"توصیه هایی به دکتر کریم قصیم- 1-"  [2010 Jan] 
*میرحسین موسوی شش ماه بعد از انتخابات  [2010 Jan] 
*نوبل صلح ، اوباما ، ایران  [2009 Oct] 
*یک مقایسه ، یک سؤال  [2009 Aug] 
*هشدار به فعالین حقوق بشری و سیاسی  [2009 Aug] 
*هشدار به فعالین حقوق بشری و سیاسی  [2009 Jul] 
*شاخ شکسته  [2009 Jul] 
*نماز جمعه ، پرده ماقبل آخر  [2009 Jul] 
*چه شد ؟ چه میشود ؟ (2)  [2009 Jun] 
*چه شد ؟ چه میشود ؟ (1)  [2009 Jun] 
*چاقو دسته خودش را نمی برد  [2009 Jun]