تنها آلترناتیو و موزیک رپ
بهروز ریحانی
دانش ما برای شناخت موزیک رپ قد نمیداد، لذا به حلال مشکلات معانی و تعاریف، یعنی دانشنامهی ویکی پدیا مراجعه کردیم. ویکی پدیا در مورد موسیقی رپ مینویسد « رپ فارسی به شکلی از موسیقی گفته میشود که به زبان فارسی خوانده میشود. معمولاً در ایران خوانندهها از رپ برای بیان درد مردم استفاده میکنند. موسیقی رپ به موضوعاتی از جمله: اختلاف طبقاتی، ریاکاری، دعواهای خیابانی، فرهنگ غالب جهانی و همچنین بحرانهای سیاسی میپردازد.»
اما از آنجایی که دانشنامه ویکی پدیا با فرهنگ و منش «تنها آلترناتیو» آشنایی و حشر و نشر ندارد، جهت افزایش دانش و آگاهی مراجعه کنندگانش، پیشنهاد میشود که ویکیپدیا محترم، نفرت، کینه، فحش، ناسزا، تهمت و توهین به منتقدان را به موضوعات مورد اشارهاش اضافه کند. عرض شود که انقلاب در موزیک رپ از آخرین دستاوردهای «تنها آلترناتیو» میباشد. باور نمیفرمایید به متن ترانهی «کلکسیونر» ساخت بخش هنری «تنها آلترناتیو» مراجعه فرمایید تا به پلشتی و روان پریشی ترانه سرا، آهنگساز آن پی ببرید.
http://www.youtube.com/watch?v=pXwi_4xrayk&feature=youtu.be
جا دارد از «تنها آلترناتیو دمکراتیک» بخواهم به تعاریف ویکپدیا مراجعه کند و رابطهی بین اختلاف طبقاتی و بحرانهای سیاسی و ... را با دروغ و تهمتهای بیاساس نامزدکشی و نرینه شاعر و دکتر روان پریشان را توضیح دهد. به ویژه این جهت آگاهی هوادارانش و مردم ایران توضیح دهد که چگونه میشود بره لاجوردی ، سالیان دراز بعد از قتلعام ۶۷ به مقر مرکزی رهبری مجاهدین تردد داشت و یکی از اعضای اصلی هیئتهای حقوق بشری در ملاقاتها و نشستهای بینالمللی بود؟
چه شد که شاعر مقاومت با سرودن «فرمان مسعود» و «قهرمانان در زنجیر» یک شبه رذل و نرینه گردید؟ و دکتر سخندان و جلای وطنکردهی مقاومت، روان پریشان گردید؟
برخلاف تعریف و نظر ویکی پدیا، «تنها آلترناتیو» از موزیک رپ نه برای بیان درد مردم، بلکه برای مقابله با انتقاد و منتقد استفاده میکند. این است انقلاب در موزیک رپ. آلترناتیوی که مدعی سقف بالا بلند ایدئولوژیک با محوریت، مهر، محبت و عاطفه و عشق بود با تولید و پخش و حذف ترانهی رپ «کلکسیونر» نشان داد که آن ادعاها تا کجا از حقیقت دور است.
کینهای که در سطر سطر این ترانهی ماندگار است، خشم و غضبی که خوانندهی آن در حین اجرا به منتقدین مجاهدین از خود بروز میدهد بیننده را دچار ترس و وحشت نسبت به ماهیت این «تنها آلترناتیو دمکراتیک» میکند. ایکاش این کینه و نفرت را صد چندان نثار آخوندهای خونریز و میهن برباده میکردند.
ترانهسرای موزیک رپ «تنها آلترناتیو» با یک ترانه، فرهنگ شاه و شیخ را به هم گره زد و نخ تسبیحی شد تا شنوندگان، فرهنگ لمپنی شعبان بیمخ و رمضان یخی را همراه با لودگیهای منصور ارضی، سعید حدادیان، محمود کریمی و ... مداحان بارگاه خامنهای را یک جا از حلقوم «هنرمندان» لیبرتی بشنوند.
از این نظر الحق و انصاف یک شاهکار هنری را به دنیای موزیک رپ عرضه کردهاند. به «تنها آلترناتیو» پیشنهاد میشود برای این که نسلهای آینده بطور کامل از هنرش بهره مند شوند، نام ترانه سرا و آهنگساز انقلابی ترانهی «کلکسیونر» را اعلام بیرونی کنند. حیف نیست این شعر و ترانه سرشار از کینه و نفرت و خشم انقلابی را به صورت ناقص در معرض دید عموم قرار دادهاید؟
نسل خمینی و خامنهای گزیده حق دارد که بداند «آلترناتیو دمکراتیک» در مقابله با جنایات و فرهنگ کینهتوز آخوندهای شقاوت پیشه چه نوع فرهنگ و هنری برای عرضه کردن در ایران آینده دارد.
آخوندهای بیرحم و مروت هزار هزار فرزندان ایران زمین را نفله و نابود کردند و مداح و روضهخوانی مانند آهنگران با صدای ملکوتیاش از یک طرف دل داغدیدهی آخوندها، شکنجهگران و پاسداران را التیام میداد و از طرفی دیگر آنان را برای کشتار و شکنجههای سبعانه تهییج میکرد تا گورستان های ایران آباد شوند.
بر «آلترناتیو دمکراتیک» لازم است با یاری گرفتن هرچه بیشتر از موزیک رپ نشان دهد چگونه میخواهد عشق و محبت و شادی را جایگزین سی و اندی سال کینه و نفرت و عزای آخوندها گرداند؟
طی چند ماه گذشته، «تنها آلترناتیو دمکراتیک» با صدها مقاله ، نوشته، مصاحبه، گفتارهای رادیویی و تلویزیونی، ردیههای فیسبوکی ، بدون اغراق هزاران فحش، ناسزا، تهمت و توهین نثار چند منتقد ضد رژیم خود کرده است. اما راه به جایی نبرد و تنها هنرش این بود که فضای مسموم و ناسالم را جایگزین بحثها و گفتگوهای سازنده کند. با این وجود جا دارد که اینجا به «تنها آلترناتیو» تبریک و تهنیت گفت که در نهایت برای بیان و ابزار کینه و نفرتش از انتقاد و منتقدین به موزیک رپ متوسل شد. جای همین یک هنر کم بود که خدا را شکر بخش ساخت، تولید و پخش موسیقی «تنها آلترناتیو» این کمبود را با پشتکاری شگفتانگیز درکمپ «لیبرتی» که گفته میشود فاضلاب درست و حسابی هم ندارد جبران کرد.
از این نظر باید گفت: «گل بود به سبزه نیز آراسته شد»
بهروز ریحانی
منبع:پژواک ایران