سقوط هواپیما به مقصد یاسوج, سانحه یا...؟
موسی حاتمیان
بیست و دوم بهمن هواپیمای مسافربری ای تی آر 72 متعلق به شرکت هواپیمائی آسمان با شماره پرواز 3704 مدتی پس از برخاستن از تهران در آسمان سمیرم از صفحه رادار محو گردید, و آنچه که بلافاصله توسط خبرگزاری و مقامات مربوطه رژیم آخوندی اعلام شد, تمامی مسافران آن کشته شده اند.
ضمن همدردی صمیمانه با خانواده های حانباختگان, لازم دیدم که نگاهی به این موضوع و تبعات روانی آن در جامعه بیندازم. زیرا ساعاتی پس از اعلام سقوط هواپیما با اخبار مرتبط با این موضوع که توسط خبرگزاری ها منتشر شد, گمانه زنی های مختلفی در مورد احتمال عمدی بودن سقوط هواپیما در میان مردم رواج پیدا کرده است.
ساعتی پس از اعلام خبر سقوط شوک آور و پر اندوه هواپیمای بیرجند یکی از خبرهای مورد توجه توسط خبرگزاری ها منعکس شد:
16:5018 فوریه 2018 - 29 بهمن 1396
درگذشت تعدادی از استادان و کارشناسان محیط زیست در سقوط هواپیما
محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ایران از درگذشت تعدادی از استادان و متخصصان محیط زیست و منابع طبیعی در سقوط هواپیمای تهران یاسوج خبر داده که به گفته او "در روزهای اخیر با حضور در مجلس شورای اسلامی از تلاشگران این عرصه و فعالیتهای آنها مستندا دفاع نمودند".
اخیرا هفت نفر از فعالان محیط زیست در ایران بازداشت و زندانی شدهاند که مقامهای قضایی و امنیتی میگویند اتهام آنها جاسوسی است. کاووس سید امامی یکی از بازداشتشدگان در زندان اوین درگذشت. مقامات ایران دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کردند(بی بی سی)
همانطور که مطلعید بعد از به قتل رسیدن کارشناس محیط زیست آقای کاووس سید امامی و اعلام خودکشی او توسط مقامات قضائی ولایت جنایتکاران, نه تنها کسی این ادعای مقامات اطلاعاتی و قضائی رژیم را باور نکرد, بلکه با توجه به قتل های زنجیره ای جوانان در زندانها, که پس از قیام سراسری دی ماه به وقوع پیوسته است, و بخصوص با اخباری که مبنی بر تحقیقات گسترده زنده یاد امامی و همکاران کارشناس او برای علل اساسی خشکاندن دریاچه ارومیه بواسطه 150 سد سپاه پاسداران, خشکاندن دیگر دریاچه های میهن, نابودی جنگل های شمال ایران که همه توسط سد سازی های بی رویه سپاه پاسداران و هیولای قاچاق چوب آنها و...بوقوع پیوسته, و ظاهرا قصد انتشار آنها را داشته اند, که با اتهام جاسوسی همه دستگیر و سپس سید امامی خودکشی اعلام شد... انگشت اشاره عمومی در ایران و خارج کشور به قتل آقای سید امامی تاکید داشت, و بدلیل این پیشینه اذهان عمومی و با توجه به اینکه کارشناسان محیط زیست مسافر این هواپیما نیز بنوعی درگیر این پرونده بوده اند, بلافاصله با این خبر, گمانه زنی بسیاری در مورد احتمال طبیعی نبودن سقوط هواپیمای مذکور در اذهان عمومی شکل گرفته, و تا گزارشات خبرگزاری های بین المللی نیز گسترش یافته است...که چه بسا این سقوط عمدی به منظور پاک کردن همه رد کارشناسان محیط زیست بدست سپاه پاسداران بوده و در واقع هیولای مافیای سپاه هواپیما را بلعیده است...
برای واکاوی این پتانسیل گمانه زنی ها و ...سوای درستی یا اشتباه بودن آن, لازمست نگاهی به پیشینه این حوادث بیندازیم.
بر اساس گزارشات شبکه ایمنی هوانوردی ایران, از یک هزار و پانصد و سی سانحه هوائی ثبت شده ی ایران تنها 40 حادثه هوائی(نظامی و غیر نظامی) مربوط به پیش از روی کار آمدن آخوندهای حاکم بوده است.
از میان مرگبارترین حوادث هوائی دیگر(سوای تلفات بالای هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری ایر باس آ300 توسط ناو آمریکائی وینسنس در خلیج با 290 کشته, و یا هواپیمای نظامی سقوط کرده در سال 59 در کرمان با 276 کشته), منجمله سقوط هواپیمای مسافربری در نزدیک روستای جنت آباد قزوین در 19 دی 89 با 168 کشته, و دیگری 23 بهمن سال 80 در سفید کوه خرم آباد با 119 کشته بود...
مورد آخری را به این دلیل مثال زدم که دو تن از آشنایان ما نیز در زمره مسافران آن توپولف 154 تهران به خرم آباد بودند, و مانند مسافرانی که به مقصد بیرجند سوار شدند, هرگز تصور نمی کردند که سوار بر پرواز مرگ خواهند شد و هرگز به مقصد نخواهند رسید..., لذا بدلیل پیگیری آن موضوع توسط جوانان اقوام و آشنا در جریان کامل آن قرار گرفتم. این هواپیما که یک بار از راستای باند 11 فرودگاه خرم آباد برای فرود نزدیک شده بود, به هر دلیل مجددا به هوا برخاسته و به سمت شمال خرم آباد ادامه مسیر داده و سرانجام در ارتفاع 9100 پائی با قله 10 هزار پائی سفید کوه در تنگه گُلیج منطقه چگنی برخورد و سقوط کرد, اما با آنکه روستائیان بخش چگنی بلافاصله به پاسگاه انتظامی سرآسیاب اطلاع داده بودند, بعد از دو روز برای رسیدن به محل حادثه و انتقال اجساد اقدام کردند!, و نهایتا خلبان را عامل انسانی این حادثه اعلام کردند!...تا آنجا که بیادم مانده است, آن جوانان دریافته بودند که تعدادی از فرمانده هان ارشد سپاه پاسداران نیز در مسافران آن پرواز بوده اند, که ظاهرا در جناح بندی های آنروز جنگ گرگها, قصد از بین بردن آنها را بصورت طبیعی داشته اند...
سوای اینکه نتایج آن جوانان داغدیده تا چه اندازه دقیق یا متاثر از اندوه آنها و خشم و نفرتشان از تمامیت رژیم بوده است, اما تشابه حادثه خرم آباد با این سقوط را درست به دلیل رواج دوباره همین گمانه زنی ها مد نظر است.
از طرف دیگر این حادثه بخوبی عمق تنفر عمومی مردم ایران را از تمامیت حاکمیت نشان می دهد, که نه تنها هیچ اعتمادی به هیچکدام از جناح ها و مقامات حکومتی ندارند, بلکه بنا به تجربه ی کشتار و شیادی تبلیغاتی آخوندها, پس از هر حادثه ای درست مانند حادثه پلاسکو و... انگشت اتهام را به سمت راس خیمه ولایت جنایت می گیرند!
همچنانکه امروز نیز رئیس جنایتکار قضائیه آخوندی گفته است:
رئیس قوه قضائیه ایران: جاسوسی در پوشش فعالیت مدنی رایج شده است
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران با اشاره به بازداشت گروهی از فعالان محیط زیست و مرگ بحثبرانگیز یکی از آنها در زندان که مقامات گفتند در اثر خودکشی بوده است، گفت: "در حوادث اخیر برخی در قالب پوششهای خاص اقدام به جمعآوری اطلاعات می کردند. در پوشش حمایت از محیط زیست اقدام به جمع آوری اطلاعات برای بیگانگان می شد که همه ملاحظه کردند قوه قضاییه سد راه آنهاست و به همین دلیل است که انواع تهمت ها و حملات به دستگاه قضایی وارد می شود(بی بی سی فارسی 30 بهمن)
پس به کدام دلیل نباید به مردم حق داد, که نسبت به صحت ادعای سقوط طبیعی هواپیمای بیرجند نیز مانند همه ی حوادث دیگر میهن شک نکنند؟!!!, و به چه دلیل نباید به این الگوی سوء ظن و خشم مردمی نسبت به تمامیت حاکمیت ولایت جنایتکاران حق نداد؟.
بی تردید تمامی آمران و عاملان جنایت آشکار و پنهان ولایت جنایتکاران بدست عدالت سپرده خواهند شد, و در دادگاه عادلانه باید پاسخگوی اعمال خود باشند.
موسا حاتمیان
منبع:پژواک ایران