آیا سوسیالیست های فرانسه با انتخاب اولاند مسیرکشور را عوض خواهند کرد؟
عباس رحمتی

با مشخص شدن نتایج انتخابات دور اول ریاست جمهوری فرانسه، نیکلا سارکوزی، رئیس‌جمهور راست گرای کنونی و فرانسوا اولاند( همسر سابق خانم رویال که در دور قبلی از سرکوزی شکست خورد )   رقیب  اصلی او از جناح سوسیالیست‌های فرانسه، در دور دوم این انتخابات که روز ششم ماه مه برگزار می‌شود، به رقابت خواهند پرداخت. دور اول این انتخابات در روز  یکشنبه، ۲۲ آوریل  (سوم اردیبهشت) برگزار  شد و در آن  آقای سارکوزی 26.4 در صد  آراء انتخابات ریاست‌جمهوری را به خود اختصاص داد درحالیکه  فرانسوا اولاند نیز۶. ۲۸ درصد آراء را به دست آوردو این  برای اولین بار بود  که در جمهوری پنجم فرانسه، یک رئیس جمهور و نامزد انتخابات، در دور اول در صدر نتایج قرار ندارد. نکته جالب تو جه دیگر در انتخابات اخیر فرانسه  ، پیروزی چشم گیر جبهه ملی فرانسه یعنی همان راست های افراطی ناسیونالیست  بود که رهبری آن را خانمی به نام « مارین لوپن » در دست دارد راستهای افراطی  پیش از 18 در صد آرای را به خود اختصاص دادند که نگاه همگان را به خود جلب کرد ، خصوصا  "خانم  آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان به این وضعیت هشدار داده است [1]  از طرفی خانم لوپن  اعلام کرده است که در دوره  دوم  ما  به  سرکوزی  رای  نخواهیم  داد و  رای خود را از قبل سفید  اعلام کرده اند ، راستهای ناسیونالیست با قوانین مهاجرت کاملا مخالفند  و سرکوزی که خود از خانواده مهاجران به فرانسه می باشد و در طول ریاست جمهوری اش از خارجی های مهاجر در مشاغل دولتی و وزارتخانه ی خود استفاده کرده است ، او رئیس جمهور راست گرای نژاد پرستی ( ضد خارجی ) نبوده و و بر عکس مسلمانان فرانسه   چندین  مسجد در طول این مدت در فرانسه ساخته اند موضع سرکوزی بیشتر نزدیک به آمریکا بود ه است تا سوسیال های اروپا  و همیشه از سیاست های آمریکا  حمایت کرده است  دررابطه با ایران سیاستهای اتمی رژیم را همیشه با دید تردید نگاه کرده است و خواهان متوقف کردند فعالیتهای  اتمی و غنی سازی اورانیوم  بوده است . ازسیاستهای رژیم های افراطی  چون لیبی  و سوریه انتقاد کرده و در  سرنگونی  قذافی به همراه انگلیس  نقش بسزایی داشته و از  گروهایی مثل طالبان  دوری کرده است .

از نکات تامل برانگیز دور اول مبارزات انتخاباتی این است که حزب راست و تندرو فرانسه به نام جبهه ملی ـ که البته هیچ ربطی به جبهه ملی ایران ندارد ـ در حدود ۲۰ در صد آرا را به خودش تخصیص داد. به عبارتی دیگر هر یک نفر از پنج رای دهنده فرانسوی به آن‌ها رای دادند. از جمله ستون‌های کمپین تبلیغاتی جبهه ملی فرانسه که البته‌‌ همان حزب افراطی  است  مسئله مخالفت با مهاجرت بود و اینکه به شدت جلوی آن گرفته شود. البته این اتفاق دلایل مفصلی دارد که در این بحث نمی‌گنجد. اما بحث در مورد مهاجرت امروز به یکی از بحث‌های غالب  فرانسه تبدیل شده است و هر رئیس جمهوری که زمام امور را در دست بگیرد نمی‌تواند نسبت به این مسئله بی‌اعتنا باشد. البته موضع آقای سارکوزی در این زمینه بسیار سخت گیرانه‌تر است تا موضعی که آقای اولاند تا به امروز اتخاذ کرده است.

مهاجرت از معضل ترین مسائل انتخابات دور اول بود ، آیا با انتخاب آقای اولاند می توان انتظار داشت که این معضل را حل کند  وسیاست های قبلی فرانسه را تغییر دهد و راه دگری را برگزیند ؟ ولی مسئله ای که روشن است مردم فرانسه نمی توانند به مسئله عدم کنترل مهاجرت بی تفاوت باشند وازطرفی  با انتخاب اولاند نمی انتظار داشت که حداقل در دور اول ریاست جمهوری اش این معضل اجتماعی را بتواند حل کند . درصورتی که می دانیم  تعداد  زیادی از   مردم با این انگیزه به پای صندوق های رای رفتن که مسئله مهاجرت را حل کنند و اگر در آینده اولاند نتواندو یا سرکوزی نتواند آنرا حل کند با مشگل جدی مواجه خواهند شد . رئیس جمهور احتمالی آینده در فرانسه  نمی‌ تواند هر  سیاستی را  انجام   بدهد و   باید قبل از  هر چیز  خواست  بیشتر فرانسوی‌ها مبنی بر کنترل مهاجرت را در نظر داشته باشد. حال ممکن است کنترل مد نظر آقای سارکوزی نسبت به کاندید سوسیالیست‌ها بسیار شدید‌تر باشد اما آزادی عمل بدون حد و مرز نخواهند داشت حتی اگر نامزد چپ بتواند زمام امور را به دست بگیرد. 

به ویژه آنکه بعد از انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس پیش روست. حتی اگر آقای اولاند رئیس جمهور شود به احتمال بسیار زیاد مجلس را منحل و انتخابات جدیدی را برگزار خواهد کرد. در شرایطی که مردم از نامزدهایی مُصرّ بر کنترل مهاجرت حمایت کرده‌اند، حتما نماینده‌های خود را به مجلس خواهند فرستاد ؛ موضوعی  که در هر صورت بدون تاثیر نخواهد بود. طبیعتا  مجلس آینده پر از نماینده‌هایی خواهد شد که مساله مهاجرت را با نگاه سختگیرانه تری پیگیری خواهند کرد و در نتیجه دست دولت در این مورد بسته  خواهد بود. از هر  سویی که به ماجرا نگاه کنیم نمی‌توانیم به این نتیجه برسیم که مساله مهاجرت در صورت تغییر رئیس جمهور از این رو به آن رو خواهد شد. البته  اگر به  سوابق  دو  نامزد نگاه   کنیم  در  صورت پیروزی رئیس  جمهور سوسیالیست ها  گشایش‌هایی ایجاد و بر عکس سخت گیری‌هایی تشدید خواهد شد. اما  نباید فکر کرد که این تفاوت‌ها مانند روزو شب از هم جدا هستد.

سیاست خارجی کاندیداها دریک جهت است :

بر خلاف تصور بسیاری از تحلیگران سیاسی که این روز‌ها جسته و گریخته نظرات خودشان را در این ارتباط مطرح کرده‌اند، باید بگویم که اتفاقا آقای میتران که می‌شود گفت تنها رئیس جمهور چپ در فرانسه بوده که جمهوری پنجم آن را به رسمیت شناخت، ‌سیاست بسیار آشتی جویانه و نزدیکی نسبت به ایالات متحده آمریکا   داشت که باعث تعجب بسیاری  شده بود. چند  مثال بیاوریم در این مورد. آنزمان هنوز دوران جنگ سرد بود و آقای فرانسوا میتران بر خلاف بسیاری از گرایش‌های چپ   در اروپا   از استقرار موشک‌های اتمی در قاره دفاع جانانه کرد. یک مورد دیگر تشدید فعالیت نشست هفت قدرت صنعتی بود که البته به ابتکار رئیس جمهور پیشین و میانه رو فرانسه تشکیل شده بود اما در زمان آقای میتران به شدت رشد پیدا کرد. مورد سوم وقتی بود که جورج بوش پدر  به  عراق، پس از اشغال کویت، حمله کرد، یعنی در حقیقت برای آزاد سازی کویت بلافاصله آقای میتران از این مساله دفاع کرد و پشتیبان چنین حمله‌ای بود. در نتیجه حتی اگر به تجربه‌های تاریخی گذشته نظر بیافکنیم  به نظر نمی‌ رسد چپ‌ها  بخواهند این نگاه به سیاست خارجی را تغییر دهند.

  

 

 با انتخاب اولاند موضع فرانسه در قبال ایران  تغییر خواهد کرد ؟

در صورت پیروزی هر یک از دو نامزد به دو دلیل به نظر نمی‌رسد که سیاست خارجی آن‌ها در قبال جمهوری اسلامی به ویژه در ارتباط با تحریم‌ها تغییر چندانی پیدا کند. دلیل نخست اینکه این تحریم‌ها فرا‌تر از مرزهای فرانسه هستند و به صورت کلی از سوی اتحادیه اروپا وضع شده اند. در نتیجه هر یک از  کشورهای عضو  نمی‌ توانند  نسبت به سیاست‌ های کلی این اتحادیه بی‌اعتنا باشند. دوم  اینکه در زمان  تدارک و مبارزات  انتخاباتی  بحث‌های  تند و آتشینی بین نامزدهای مختلف به ویژه رئیس جمهور که به عنوان نامزد در این انتخابات شرکت می‌کرد و آقای اولاند بر سر موضوع‌های مختلف صورت گرفت، اما هیچ یک از آن‌ها درمورد سیاست دولت آینده فرانسه و حتی اتحادیه اروپا نسبت به تحریم‌ها و مساله هسته‌ای به دیگری ایراد نگرفتند و در مقابل سیاست جایگزینی هم در این ارتباط پیشنهاد نشد. بر این اساس به نظر نمی‌رسد که در ماه‌ها و بلکه سالهای آینده سیاست کشور فرانسه در قبال جمهوری اسلامی دستخوش تغییر شود.

انتخابات فرانسه بر خلاف آمریکا چنان جنجالی نیست همان طور که گفتیم  مهمترین موضوع  بر سر مسئله مهاجرت بود ومسئله مهم دیگر بر سر بانک تجارت جهانی است  که در واقع رهبری آن با فرانسه است و به قول یکی از روشنفکران فرانسوی می خواهند این قدرت را حفظ کنند و ریاست جمهوری این  صندوق  مهم مالی را داشته باشند(نقل به مضمون ) یکی دیگر از مسائل مهم ،  بیکاری   و مالیات ها است که چندین بار سر و  صدا ی مردم را درآورده است . در  دوئل تلویزیونی (رقابت نمایشی ) که برگزار شد سارکوزی با استرس  بیشتری ظاهر شد  در حالی که اولاند خونسردی خود را حفظ کرده بود و در قد و قواره یک سیاستمدار   برزگ  ظاهر شد و همین امر باعث  شده بود  که در صد شانس اوبعد  از این دوئل  درمیان مردم فرانسه  بالا برود ولی مردم می گویند باید دید چه کسی برای مردم کار خواهد کرد بر اساس خبری که از راست های میانه که 11.9 درصد آراء را کسب کرده اند آقای بایرو کاندیدای شکست خورده اعلام کرد که به سوسیالیست ها رای خواهند داد  با این حساب اگر اتفاق دیگری رخ ندهد پیشاپیش  پیروزی آقای اولاند محرز است در هر صورت اگر این بار سوسیالیست ها به قدرت برسند برای اولین بار  خواهد بود که رئیس جمهوری  فرانسه فقط یک دوره را تجربه   کرده است  باز به قول یک شهروند فرانسوی باید دید آیا  دو کاندید ریاست جمهوری هر کدام خروسی در یک  فقس مرغی خواهند بود یا هرکس قدرت را بدست آورد  برای  خدمت مردم  تلاش خواهند کرد . در مورد ایران آیا  با سیاست هسته ای   ایران  و  تحریم ها برخوردی جدی  خواهند داشت  یا درچارچوب سیاست های اروپا راه مماشات را درپیش خواهند گرفت ؟همانطور که  آلن ژوپه "وزیر امور خارجه  فرانسه  گفته بود  " که تمایل جمهوری اسلامی برای انجام  گفتگو  با جامعه  بین المللی جای تردید دارد و برای جلوگیری از حل نظامی این مساله، باید تحریم‌های تصویب شده علیه جمهوری اسلامی را با ‌‌نهایت شدت اعمال نمود."

[1]مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی با کسب 18،1 در صد آرا یکی از مهمترین آرای انتخاباتی در طول تاریخ انتخابات جمهوری پنجم فرانسه را بدست آورد و ژان لوک ملانشون، از جبهه چپ نیز به 11،1 در صد آرا دست یافت.

فرانسوا بایرو، نامزد راست میانه فرانسه در انتخابات روز یکشنبه با 9،11 در صد آرا در ردیف پنجم قرا گرفت

 

منبع:پژواک ایران


فهرست مطالب عباس رحمتی در سایت پژواک ایران 

*نانو چيپ براي كنترلِ كرونا، تا رديابي اطلاعات درجهان؟!   [2020 May] 
*جنگ بيولوژيك ( بيوتروريسم) با نام كرونا؟!  [2020 May] 
*نگراني جهان از شيوع ويروس ديگر در آينده!   [2020 Apr] 
*جن و أنس و رهبري ولايت فقيه   [2020 Apr] 
*ويروس كرونا و رنسانس   [2020 Mar] 
*بيت خامنه اي وتيم امنيتي ،براي مهار خبرها ونه ويروس كرونا!   [2020 Feb] 
*لائيسيته !   [2020 Feb] 
* مُرده گردونی ولايت فَقِيه !   [2020 Feb] 
*ابوبكر البغدادي و علي الخامنه اي هردو تروريست؟!   [2019 Dec] 
*چهل سال رابطه مخفي آمريكا با ملايان تهران!   [2019 Dec] 
*گراني بنزين وعبور از فاشيست مذهبي !   [2019 Nov] 
*‏ بيست و ششمين فستيوال تئاتر ايرانيان تبعيدي ،شهر كلن آلمان!‏   [2019 Nov] 
*‏«روح الله زم »، اپوزيسيون يا مهره ي سوخته؟!‏   [2019 Oct] 
*بانوان ايران استاديوم هاي كاملن آزاد ميخواهند!‏   [2019 Oct] 
*چپاول ثروت و عطش خونریزی را حمایت نکنید! سیری کوتاه در نشست سازمان ملل  [2019 Sep] 
*پشت پرده سياست ولايت فقيه، مذاكره با آمريكا !   [2019 Sep] 
*سپاه پاسداران با چهل سال تروردرصدر فهرست سازمانهای تروريستي خارجی آمریکا !  [2019 Apr] 
*چهل سال جنايت و ترور سركوب و عقبگرد كامل (شماره يك)‏   [2019 Feb] 
* سال ۲۰۱۸ سال هشدار و پر حادثه به پایان رسید!  [2019 Jan] 
* فرار سرمايه از ايران افزايش مي يابد!‏   [2018 Dec] 
*یک ربع قرن فستيوال تئاتر تبعيدي در كلن!   [2018 Nov] 
*ترور به بهانه هموار کردن جاده بهشت براي تروریست ها!   [2018 Nov] 
*خيانت روحاني ( فريدون) به مردم ایران از زبان یک آشنا!  [2018 Oct] 
*احضار روحانی به مجلس و رویای دیر باز خامنه ای!‏   [2018 Sep] 
*غول ديماه بر مي خيزد!   [2018 Aug] 
* ١٣٦ مين سالگشت زاد و بود دكتر محمد مصدق در شهر كلن چگونه برگزار شد؟   [2018 Jul] 
*خامنه اي و رؤياهاي آشفته بمب اتم!‏   [2018 Jun] 
*سود و زيانهاي خروج آمريكا از برجام   [2018 May] 
*رضا شاه جزئي از تاريخ ايران است!   [2018 Apr] 
*ارمنستاني ها فقط با اراده بود که ديكتاتور را سرنگون كردند!   [2018 Apr] 
*احمدي نژاد بدنبال اپوزيسيون سازي است ؟   [2018 Feb] 
*فاز تغيير !  [2018 Feb] 
*جمهوري اسلامي ؟ نه ، رژيم توتاليتر!   [2018 Feb] 
*جنبش ملي ،پايه هاي نظام ولايي را فرو خواهد ريخت!‏   [2018 Jan] 
*احمدی نژادی ها؛ واکنش تهدید آمیز خامنه ای   [2018 Jan] 
*شعله جنگ منطقه خليج فارس زبانه مي كشد  [2017 Dec] 
*بيست و چهارمين سال فستيوال تئاتر در تبعيد كلن بياد مجيد فلاح زاده   [2017 Dec] 
*جنگ أفروزي هاي دوباره جمهوري اسلامي ، تمام منطقه را درگير خواهد كرد!‏   [2017 Nov] 
*رفراندوم اقليم كردستان و دخالت ملاها و افزايش بحران در عراق!   [2017 Nov] 
*فوتبال ايران و سوريه، نقش زنان و مردان ايران !‏   [2017 Oct] 
*فردوسي را بايد جدي گرفت و خوب شناخت !‏   [2017 Oct] 
*انتخابات آلمان ، شكست سنگين دو حزب برتر و رشد پوپوليست ها !‏  [2017 Sep] 
*‎ ‎دو رهبر در يك موضع و حمله به ملاها درسازمان ملل   [2017 Sep] 
*همكاري كاشاني و بهبهاني با انگليسيها در كودتاي ٢٨ مرداد عليه دكتر مصدق   [2017 Sep] 
*معامله بزرگ بر سر كابينه آينده و نقش ولايت فَقِيه ! ‏   [2017 Aug] 
*دولت امام زمان معجزه هزاره سوم ( قسمت ششم)‏   [2017 Aug] 
*«ماجراي نيمروز» نيمه پنهان ماجرا بود!‏   [2017 Jul] 
*جنبش دانشجویی و ادامه مبارزه   [2017 Jul] 
*اتحاد اپوزيسيون با مردم رمز پيروزي است!‏   [2017 Jul] 
*دولت امام زمان ،معجزه هزاره سوم ( قسمت پنجم )‏   [2017 May] 
*چهار سال با دولت تدبير و اميد و ركوردهاي تازه !‏  [2017 Apr] 
*اسكار سياسي! ‏   [2017 Mar] 
*دولت امام زمان ، معجزه هزاره سوم ( قسمت چهارم )   [2017 Feb] 
*«اوباما» با اُونا، ماند و به تاریخ پیوست!  [2017 Jan] 
*گورخوابان ارمغان ديگر جمهوري اسلامي‎!‎   [2017 Jan] 
*دولت امام زمان ، معجزه هزاره سوم ! ( قسمت سوم)   [2016 Dec] 
*بيست و سومين فستيوال تئاتر در تبعيد شهر كلن با موفقيت برگزار شد   [2016 Nov] 
*پيروز انتخابات‎ ‎‏ آمریکا كيست ؟ ‏   [2016 Nov] 
*دولت امام زمان ، معجزه هزاره سوم( قسمت دوم)‏   [2016 Oct] 
*دولت امام زمان و معجزه هزاره سوم !( بخش اول)‏  [2016 Oct] 
*فوتبال و حزب اله ، ياحسين ، گل تاسوعائي!‏   [2016 Oct] 
*مردم چون كوه مي مانند تا علم الهدي برود  [2016 Sep] 
*جنگنده های روسی در پايگاه شاهرخي (نوژه) همدان ، خيانتي كه كتمان نتوان کرد؟  [2016 Aug] 
*كودتاي نافرجام تركيه و روياهاي اردوغان   [2016 Jul] 
*زلزله خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا و پس لرزه هايش  [2016 Jul] 
*قضاوت كنيد!   [2016 Jun] 
*نقش مستشاران و مدافعان حرم، حضور محرز جمهوري اسلامي در جنگ سوريه!   [2016 Jun] 
*أهداف خامنه اي با رياست جنتي در مجلس خبرگان  [2016 May] 
*ترس خامنه اي از فرا گيري زبان انگليسي چيست ؟   [2016 May] 
*فرار مالياتي و پولشويي هاي گسترده جهاني درپاناما، بهشت مالياتي!  [2016 Apr] 
*انتخابات دهم و حیله های جدید نظام ولايي   [2016 Mar] 
*ميزان رأي يك نَفَر است!  [2016 Feb] 
*ريشه ها را بايد شناخت !  [2016 Feb] 
*سفر روحاني به فرانسه و معامله پشت پرده بر سر مجاهدین   [2016 Jan] 
*بيست و دومين فستيوال تئاتر درتبعيد «كلن» با شعار «ما پارازيت نيستم »  [2015 Dec] 
*جنايات اخير رژيم فاشيستي مذهبي ايران يك عمل تروريستي و محكوم است   [2015 Nov] 
*خودرو ملي يا اسلامي ،ايدئولوژيك ( مكتبي ) ؟  [2015 Oct] 
*داستان دعواها و بر هم زدن رابطه ایران با آمريكا و توافقنامه هسته اي وین !  [2015 Sep] 
*چه سیاستی پشت هجوم گسترده پناهندگان به اروپا نهفته است؟  [2015 Sep] 
*چرا پزشكان به مناطق دور افتاده نمي روند؟( بخاطر روز پزشک )  [2015 Aug] 
*گروه اسلامي داعش بهانه اى براى حضور هميشه آمريكا در خاورميانه!  [2015 Aug] 
*توافق هسته اي وين ، فرصتي براي خواسته هاي مردم ايران!   [2015 Jul] 
*مذاكرات هسته اى و هسته اصلی ترور در خاورمیانه   [2015 Jul] 
*تنها راه نجات ايران بازگشت به اصالت خويشتن خويش!  [2015 Jun] 
*رعايت حفظ فاصله با بمب اتم ، راه حل پشت درهاي بسته است!   [2015 May] 
*تفاهم يا توافق لوزان شكستِ دلواپسان و جام زهر ديگر  [2015 Apr] 
* تاكسي جعفر پناهى به برلين آمد ،شوخى نيست !   [2015 Feb] 
*خاكسپارى بيژن دادگرى و بعضى دوستان !  [2015 Feb] 
*راز اشغال سفارت آمریکا درتهران !  [2014 Dec] 
*بزرگداشت فريدون تنكابنى، در شهر كلن كارى پسنديده !   [2014 Dec] 
*بيست و يكمين سال فستيوال تئاتر كلن به همراه يار دبستانى !   [2014 Nov] 
*از هيچِ خمينی تا پيچ بی احساسی مطلق!  [2014 Nov] 
*ترور خاموش و پيچيده سرهنگ عزيز خزاعى !  [2014 Oct] 
*ایران و بردگی مدرن ؟!  [2014 Oct] 
*چه درسهايى ميتوان از انقلاب ٥٧ گرفت؟ ( قسمت دهم ، پايانى )  [2014 Sep] 
*چه درسهایی میتوان ازبهمن پنجاه و هفت گرفت ؟(بخش نهم)  [2014 Aug] 
*آلمان معادلات فيفا را بهم ريخت !   [2014 Jul] 
*آلمان چگونه مجددا ،جام را به خانه آورد؟  [2014 Jul] 
*چه درسهايى مي توان از انقلاب ٥٧ گرفت (بخش ٨)  [2014 Jul] 
*چه در سهايى ميتوان از انقلاب ٥٧ گرفت ؟ ( بخش هفتم)  [2014 May] 
*چه درسهايى مي توان از انقلاب ٥٧ گرفت ( بخش ششم )  [2014 May] 
*چه درسهايى مي توان از بهمن پنجاه وهفت گرفت ؟ ( بخش پنجم)  [2014 Apr] 
*چه درسهايى مي توان از بهمن ٥٧ گرفت ؟ (بخش چهارم )  [2014 Apr] 
*چه درسهايى ميتوان از بهمن ٥٧ گرفت ( بخش سوم )  [2014 Mar] 
*چه درسهايى ميتوان از بهمن ٥٧ گرفت؟( بخش دوم)   [2014 Feb] 
*چه درسهايي می توان از انقلاب بهمن ٥٧ گرفت !(بخش نخست )  [2014 Feb] 
*پزشك ، نقدى بر فيلم مديكووس  [2014 Jan] 
* نلسون ماندلا سنبل مبارزه با آپارتايد ( تبعيض نژادى ) و درسهايى كه بايد از او گرفت!  [2013 Dec] 
*بيستمين فستيوال تئاتر ايرانيان در تبعيد خجسته باد  [2013 Nov] 
*تروريست كيست ،تروریست دولتی کدام است ؟  [2013 Nov] 
*حل مسئله اتمى ايران با سوريه گره خورده است !  [2013 Oct] 
*اوباما يك گام به پيش ، روحانى دو گام به پس !   [2013 Oct] 
*روحاني و باب مذاكره با آمريكا در سازمان ملل !  [2013 Sep] 
*حزب مرکل در آلمان اکثریت آراء را کسب کرد، ولى ائتلاف با كدام حزب ؟   [2013 Sep] 
*سوريه خط مقدم و خاكريز اول جمهورى اسلامى!  [2013 Sep] 
*جنايت ضد انسانى در اشرف و يا ليبرتى محكوم است   [2013 Sep] 
*رای اعتماد وزارت اطلاعات یا مجلس؟!  [2013 Aug] 
*اتحاد ، مبارزه ، تنها راه مقابله با رژيم فاشيستى مذهبى است ؟  [2013 Aug] 
*حسن روحانى ، شايد فرصتى ديگر؟!(قسمت سوم)  [2013 Jul] 
*حسن روحانى ، شايد فرصتى ديگر ؟!( قسمت دوم ) آيا جو پادگانى از ايران رخت بر خواهد بست ؟ [2013 Jul] 
*انتخابات يا ابتذال ؟ (قسمت چهارم ) تحليلى از وضعيت كانديداها [2013 Jun] 
*انتخابات يا ابتذال ؟ ( قسمت سوم ) كانديداهاى بدون برنامه ، خصوصا براى كارگران ! [2013 Jun] 
*انتخابات يا ابتذال ؟ ( قسمت دوم)- مضحكه انتخابات ١٣٩٢  [2013 Jun] 
*انتخابات يا ابتذال؟ قسمت اول رد صلاحیت ها و آغاز مهندسی های انتخابات زیر چتر ابتذالات ١٣٩٢ [2013 Jun] 
*انگليس پشت پرده انتخابات ايران   [2013 May] 
*" مادورو " و " چاوز " دو روى يك سكه اند !  [2013 Apr] 
*جريان فتنه چيست ، فتنه گر كيست ؟  [2013 Apr] 
*اپوزیسیون سازی !  [2013 Feb] 
*تابلوی فساد جمهوری اسلامی!  [2012 Dec] 
*کاریکلماتور سی یاسی!  [2012 Nov] 
*انتساب احمدی ‌نژاد کلاه گشاد بر سر خامنه ای!  [2012 Sep] 
*پارازیت قربانی مماشات !  [2012 Jun] 
*آیا سوسیالیست های فرانسه با انتخاب اولاند مسیرکشور را عوض خواهند کرد؟  [2012 May] 
*انتخابات مجلس نهم فریب دیگری برای جهانیان !  [2012 Mar] 
*فیسبوک وشبکه های اجتماعی مجازی !  [2012 Feb] 
*تحلیلی بر گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی  [2011 Nov] 
*چراغ سبز هیلاری کلینتون به رژیم فاشیستی ایران رشته ها را پنبه خواهد کرد!   [2011 Nov] 
*قذافی رفت ، آینده لیبی به کجا می رود ؟  [2011 Oct] 
*استبداد و پیامد های آن درجامعه !  [2011 Aug] 
*هدی صابر و بابی ساندز دو فدایی آزادیخواه !  [2011 Jun] 
*ولایت فقیه بدتر از فرعونیت !   [2011 Jun] 
*حمله به اشرف ، چرا ؟  [2011 Apr] 
*تفاوت های دو قیام در دو نظام دیکتاتوری ایران و مصر !  [2011 Mar] 
*مصر به کدام حکومت تن در خواهد داد  [2011 Feb] 
*بی بی سی ، بی بی باجی رژیم برای تست دستگیری موسوی و کروبی !  [2011 Jan] 
*اعدام ها در روند جنبش مردم ایران چه تاثیری می گذارد؟   [2011 Jan] 
*آیا جزایر سه گانه بهانه ای برای حمله نظامی به ایران خواهد شد ؟  [2010 Dec] 
*مرضیه گل سر سبد هنرمندان  [2010 Nov] 
*دیه گو و محمود را باهم به چه کار آیند ؟ چه سنخیتی بین مارادونا و احمدی نژاد وجود دارد ؟ [2010 Jul] 
*میزبانی جام جهانی فوتبال برای آفریقا جنوبی براحتی بدست نیامد ! بازی‌های جهانی فوتبال در آفریقا جنوبی بخوبی در حال برگزاری است؟ [2010 Jul] 
*سی سال مبارزه و یکسال فعالیت بی امان مردم بر علیه ولایت فقیه در ایران  [2010 Jun] 
*ترور نرم در زندانهای رژیم  مجید توکلی و زندانیان سیاسی دیگر را در یابیم  [2010 May] 
*آواتار ( Avatar) جنبش سبزی که سرخ می شود !  [2010 May] 
*پشت صحنه ارتجاع ولایت فقیه !   [2010 May] 
*خامنه ای قاتلی که باطل است !   [2010 Apr] 
*آواتار ( Avatar) جنبش سبزی که سرخ می شود !   [2010 Mar] 
*پیروز میدان مردم متحدند !   [2010 Feb] 
*مبارزه و سازماندهی ( شماره 2 )  [2010 Jan] 
*مبارزه و سازماندهی تنها راه حل در مقابل رژیم (شماره 1)   [2010 Jan] 
*" نه "   [2009 Dec] 
*جنبش سبز وارد مرحله دیگری شد !   [2009 Nov] 
*جنبش سبز به کجا میرود ؟ (شماره ۳)  [2009 Nov] 
*جنبش سبز به کجا میرود ؟( شماره 2)   [2009 Oct] 
*جنبش سبز به کجا می رود ؟! (شماره1)   [2009 Oct] 
*رد پای رژیم و حمایت علنی از حماس در غزه !  [2009 Jan]