PEZHVAKEIRAN.COM تحلیلی از کنفرانس غیرمتعهدها- مقامات ایران، منزوی حتی در پایتخت خود!
 

تحلیلی از کنفرانس غیرمتعهدها- مقامات ایران، منزوی حتی در پایتخت خود!
کاوه احمدی علی آبادی

از منظر مطالعات روان شناختی، قماربازی که تمام داشته هایش را باخته، به اقدامی دست نمی زند، مگر امید قماری معجزه گر که همه باخت ها را به برد بدل کند؛ این همان دلایل پنهانی است که مقامات به شدت منزوی و خوش خیال ایران می خواستند با برگزاری یک کنفرانس بدست آورند: یعنی تمامی انزوای شان را برحسب اقدامات نسنجیده و حتی لج بازی در پرونده هسته ای، در بهار عربی، در فجایع سوریه و حتی انزوای گروه های طرفدارشان در خاورمیانه و سراسر جهان، با یک کنفرانس که آن هم از نوع ادواری است، همه چیز حل شود. آنقدر در کودکواری شان غرق بودند که تصور کردند اگر رئیس جمهور مصر به ایران بیاید، انزوای شان در بهار عربی و قصه هایشان درباره تأثیری پذیری تحولات اخیر بهار عربی از انقلاب سی سال پیش شان، ناگهان واقعاً باورپذیر جلوه می کند! کاری که در این سی و سه ساله نیروهای امنیتی موساد بسیار حساب شده کردند و همچون کودکی که او را با یک نمایش جلوی چشمان اش گول زنند، وقایع را مطابق میل روضه خوان های ناشی نشان دادند و دل شان را خوش کرده اند که کبوتر حرم اند!
با این وجود، حتی نتوانستند نمایش آن کنفرانس را هم مطابق میل شان ترتیب دهند و واضح بود که سیاستمدارانی در حد بان گی مون و مرسی را نمی شد با ماچ و بوسه و ولخرجی های تشریفاتی فریفت و آنان فرصت را مغتنم شمرده و در حساس ترین سخنرانی های شان مهمتر از تقبیح مواضع مقامات ایرانی (و شرم آور شمردن ضمنی آن)، به اوضاع وخیم حقوق بشر و وضعیت معترضان حکومتی، مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگاران در زندان های رژیم اعتراض کردند و از طریق بهار عربی، جانیان سوریه را سیبل حملات سازند. علاوه بر آن رئیس سازمان ملل جمله بسیار معناداری به رهبران و مقامات ایرانی گفت: بدانان متذکر شد که ریاست سران کشورهای غیرمتعهد برای رهبران ایران ایجاد تعهد و مسئولیت می کند. ترجمه این سخنان معنادار آن است که ریاست یک سازمان جهانی، برای ژست گرفتن های کودکانه و لج بازی های دون از شأن یک انسان بالغ و عاقل نیست، بلکه برعکس باید موجب شود که اظهارنظرتان و رفتارتان مسئولانه باشد. در حالی که رفتار ایران چون شاگرد تنبل و یاغی است که او را برای وضع اسفبارش مبصر کرده باشند و او نداند که در قامت مبصر نمی تواند به اوباش گری اش ادامه دهد و او را نه به سبب شایستگی اش که دقیقاً برعکس به خاطر یادگیری احساس مسئولیتی که ندارد، مبصر کرده اند. برای کسی که عقل اش برسد، آن جمله کنایه آمیز بان کی مون تندتر از هزار تحقیر و چون پند به سفیهان بود. مرسی نیز همان اول کار صاف گذاشت وسط کاسه شان. آغاز سخن اش با سلام بر چهار خلیفه، کنایه ای بود به انتقاد از فعالیت های ضد اهل تسنن حکومت ایران در منطقه و مصر؛ فعالیت های ریاکارانه ای که در لفظ از عدم اختلاف در میان شیعه و سنی به زعم خود دم می زند، اما در عمل عکس اش رفتار می کند و اهل تسنن حتی در اسرائیل آزاد در اجرای مناسک مذهبی هستند –به شرط این که سیاسی نباشد- در ایران اجازه ندارند. سپس مرسی بدون تعارف به انتقاد از حکومت دیکتاتور سوریه و جنایت های این حکومت نسبت به مردم خود پرداخت؛ کاری که هیچ از سخنرانان حکومت ایران حتی جرأت اشاره به سوریه را نداشتند. آنقدر ناشی بودند که پیش از اجلاس از ارائه طرحی جدید برای حل بحران سوریه در طول اجلاس وعده می دادند، اما در پایان اجلاس از نقشه راه سوریه هیچ خبری نبود و حتی در بیانیه رسمی نیز جرأت نکردند، اشاره ای بدان کنند؛ این سکوت، خبر از شکست تلاش های ایران و انزوای شدیدش در پایتخت خود و در مقام ریاست غیرمتعهد ها می داد که به خاطر سیاست های نابخردانه مقامات اش برایش پیش آمده و نشان می داد که مقامات ایرانی برخلاف اظهارات رسمی شان، خود به خوبی واقف اند که برای دفاع از رژیم دیکتاتور دیروز و جانی امروز سوریه برای خویش چه انزوایی خریده اند که حتی اجازه طرح آن در نطق هایشان را درخود نیافتند.
اما از آن سوی، این سناریو به گونه ای حسب شده توسط غرب اعمال شد. یعنی مقامات آمریکایی در اقدام رسمی با سفر بان گی مون به تهران مخالفت کردند. آنان خوب می دانند که چگونه با تظاهر به یک رفتار، واکنش مقامات ایرانی را به مثابه یک هدف، تهییج کنند. هدف این بود تا اهمیت حضور بان گی مون و شروط او برای حضور توسط رهبران ایران پذیرفته شود، چون حتماً مهم است که آمریکا مخالفت کرده است! اگر آمریکا می خواست واقعاً مانع سفر بان گی مون به تهران شود، آن را رسانه ای نمی کرد و دفتر ریاست سازمان ملل بسیار محترمانه از بابت عدم امکان برای حضورش در اجلاس عذرخواهی می کرد. اما سناریوی آمریکا برای پذیرش حضور ریاست سازمان ملل به هر قیمتی توسط ایران و به شرط دیدار با بالاترین رهبران ایران جهت ارسال آخرین هشدار به آنان – اتمام حجت- و اعلام تمامی اعتراضاتی که فراتر از کنفرانس بود؛ مثل وضعیت حقوق بشر، اوضاع زندانیان رژیم و مسائل هسته ای، آن هم از تریبون های رسمی حکومت ایران کاملاً حساب شده بود و درسی دیگر برای آنانی که بدانند سیاست یک علم است و کار هر کسی نیست. جالب تر آن که، مقامات ایران حتی همین قدر "نمایش ظرفیت" و "سعه صدر" از خود نشان ندادند که سخنان میهمانی چون مرسی را که برنده بیداری اسلامی در مصر معرفی کرده و با هزار التماس و گدایی به تهران دعوت کردند، سانسور و تحریف و جعل نکنند و با این رفتارشان عملاً ثابت کردند که از یک طرف شایستگی میزبانی اجلاسی در سطحی جهانی را که آرایی خلاف نظرشان بیان شوند، ندارند و از سویی دیگر وقتی در کنفرانسی که توسط رسانه های جهانی انعکاس می یابد، سخنان مقامات میهمان را تحریف می کنند و تحمل شنیدن آرای متفاوت را ندارند، وای به آنچه بر سر منتقدان و مخالفان و معترضان می آورند و تمامی اتهامات و دادگاه های قضایی آن ها افترا و دروغ است.
سیاسیون نادان ایرانی خیال می کردند به صرف دعوت و حضور مقامات کشورهای دیگر در کنفرانس سران غیرمتعهدها وانمود می شود که منزوی نشده اند، اما همین قدر سواد ندارند که بفهمند اتفاقاً چون تا بدین حد برای یک کنفرانس ادواری اصرار و گدایی می کنند، خود نه تنها نشان دهنده انزواست که نشان از اوضاع وخیم شان دارد. مگر با گفتگوی صرف می توان تحریم های بین المللی و متحدان آمریکا را برطرف کرد و هر کشوری چنان که پیش از کنفرانس با ایران روابط اقتصادی برقرار می کرد، مشمول تحریم می شد و بعد از کنفرانس نیز باز مشمول تحریم می شود و این بازی ها تنها بدرد تیم های امنیتی ای می خورد که روضه خوان های بی سواد را گول بزنند؛ همان ها که فایل صوتی فتواهای پنهانی آقایان را به آمریکا تحویل دادند و نمی دانند که کسی دیگر برای حرف های سخنرانی های رسمی شان تره هم خورد نمی کند. سخنرانی های مقامات ایرانی نیز نه تنها چیز تازه ای نداشت که اساساً همچون همیشه هیچ چیز بدرد بخوری نداشت و مابین اعلامیه های تظاهرات خیابانی تا عربده کشی در نوسان بود (و هنوز تفاوت سخنرانی با روضه را نمی دانند که در روضه خوانی است که 1000 سال، روضه تکراری می خوانند که آب هم از آب تکان نمی خورد و نه سخنرانی). شخص یا کشوری که مقتدر است که این همه مثل بچه ها خودش از اقتدار خودش نمی گوید، مگر این که از جنبه روان شناسی، خود نسبت بدان تردید داشته باشد که با تکرارش می خواهد اول خودش باورش کند و بعد دیگران. هزینه سنگین کنفرانس نیز وجهه نداشته شان را پیش مردم خراب تر کرد و در زمانی که گرانی و اختلاس ها و دزدی های حکومتی نقل مجالس مردم است، این ولخرجی ها تأکیدی دیگر براین که مقامات ایران به فکر هر کسی و چیزی هستند، مگر مشکلات مردم.
شکست بزرگ دیگر مقامات ایرانی در مورد مسأله فلسطین بود که از پیش از اجلاس شروع شد. اعلام دعوت از سران حماس و سپس تکذیب آن و پذیرش رسمی رئیس تشکیلات خودگردان به عنوان نماینده رسمی فلسطین، یک عقب نشینی تمام از مواضع غیرمنطقی حکومت ایران نسبت به فلسطین از ابتدای انقلاب تاکنون بود؛ در همین آخرین کنفرانسی نیز که در تهران برای مسأله فلسطین برگزار شد و سران حماس در آن دعوت بودند، بالاترین رهبران ایران، محمود عباس و روند صلح را به باد انتقاد گرفته بودند، که اتفاقاً در همان جلسه از طرف یکی از سران آزاده حماس که متقابلاً اقدام ابومازن را ستودند و آن را افتخاری برای فلسطینیان ذکر کرد، تو دهنی محکمی – آن هم از یک خودی- خورده بودند. آنان با عقب نشینی از دعوت هنیه، او را هم ضایع کردند و دفتر محمود عباس که چند روز قبل به درستی گفته بود که حکومت های ایران و اسرائیل عملاً برای اختلاف و جدایی بین فلسطینیان تلاش می کنند، مجبور شدند با محمود عباس هم دیدار داشته باشند و این هم سیلی بی پاسخی که برای میزبانی اجلاس مجبور شدند که بخورند و دم نزنند. فلسطین در این سال ها به بزرگترین کابوس رهبران ایران بدل شده –حتی دردناک تر از سوریه- که دیگر در هیچ یک از گروه های مطرح فلسطینی نفوذ ندارد، با آن که مدام در گذشته بدان ها خورانده و هنوز هم برای این که ارتباط اش قطع نشود، مجبور به باج دادن به برخی از رهبران اش است؛ یعنی بازی دو سر باخت و بدون دستاورد؛ به همین سبب است که هر از گاهی دوباره به شعار نابودی اسرائیل روی آورده است؛ همچون کودک کتک خورده ای که دست اش از همه جا کوتاه است و وامانده دور می ایستد و هر فحشی که به ذهن نخودی اش رسید، می دهد تا شاید کمی شکست و عصبانی اش از این طریق فروکش کند. در بسیاری از موارد برای تحلیل رفتار رهبران ایران نیاز نیست تا خیلی راه دور بروید، چون اینان سواد درست و حسابی که ندارند و اکثراً روی کتل نشسته و "ضرب و ضربا و ضربوا" حفظ کرده اند و تحلیل روان شناسی شان در سطح کنش ها و واکنش های کودک یا نوجوانی است که هنوز دوران بلوغ را طی نکرده است.
از سطح دیدارهای مقامات و نمایندگان کشورها با بالاترین رهبران ایران نیز جایگاه آن کشور مشخص شد: مقامات و نمایندگان دیکتاتورترین کشورها –کره شمالی، سودان، سوریه، زیمباوه- که دوتای آن ها مرتکب جنایت علیه بشریت به خاطر نسل کشی شده اند –حاکمان سودان و سوریه- جزو کشورهایی بودند که گرمترین اظهارات را در دیدار با رهبران ایران از ایشان شنیدند که خود گواه روشنی دیگر که ایران نیز در زمره آن هاست و وقتی از نظام های سلطه در جهان انتقاد می کند، منظورش حکومت دموکرات نیست، بلکه حکومتی دیکتاتورتر است –دیکتاتوری مذهبی فقها و پاسداران- که نسبت به زیر پا گذاردن حقوق انسانی ایرانیان و سلب آزادی های مدنی سکوت کنند و حالا هر بلایی سر مردم خود می آورند، مهم نیست، چون با ملاها و پاسداران ایران سرشان در یک آغل است! در این میان، تنها دستاورد اجلاس برای مقامات ایران، طرح و تصویب دو بندی بود که حملات یکجانبه نظامی برای نابودی تأسیسات هسته ای و تحریم های یکجانبه را متذکر می شد، که البته هیچ یک ضمانت اجرایی ندارند.
با این همه، مشکل ریشه ای مقامات ایرانی در تمام این سی و چند سال، فقط انزوای جهانی و پرت بودن از مسائل روز دنیا و مواردی از این قبیل نیست، بلکه آن است که تصور می کنند با برپایی شو و نمایش در هر زمینه ای مشکلات حل می شوند و نمایش جای واقعیت می نشیند و از این سبب تماماً به یک دلقک سیرک بدل شده اند: با شوی مراسم مذهبی، خیال می کنند متدین و مومن می شوند، با شوی انتخابات به جای انتخاباتی واقعاً آزاد، رژیمی دموکرات می شوند، با شوی مردمی و اسلامی بودن (جلوی دوربین با پیجامه بنشینند و نان و پنیر بخورند)، واقعاً مردمی و اسلامی، با گذاشتن چادر سیاه و حجاب بر سر، حجب و حیا و عفت پیدا می کنند (و به روی خود نمی آورند که در زمان حکومت سابق بسیاری از همان ها که چادر سیاه بر سر می گذاشتند و طوری حجاب داشتند که تنها یک چشم شان بیرون بود، تن فروشی می کردند –و البته حالا در اطراف حرم ها کاسبی می کنند!- و بسیاری از بی حجابان، زن های پاکدامن و دارای حجب و حیا بودند) و کسی که عمامه اش را بزرگتر از دیگران بپیچند و ریش های اش را افشان کنند و چنان لباس بپوشانندش که باد کرده و بزرگتر از دیگران جلوی دوربین به نظر رسد، نشان از عالمی و برتری معنوی اش دارد (که همین قدر نمی دانند دقیقاً برعکس بزرگی معنوی و دینی به فروتنی و تقواست که حکایت از این دارد حتی در حد یک روضه خوان هم سواد ندارند) و چون نورافکن روی صورت اش بتابند، به مقام نورانی روحانی می رسند و اگر در مجلسی در کمال بی احترامی به میهمانان، او را روی صندلی بشانند و دیگران روی زمین بنشینند، نشان از عظمت و اقتدارشان دارد (اقتدار بی ادبان و ابلهان!) و وقتی فساد و دزدی و دروغ و ریا در همه حکومت گر می گیرد، با یک سخنرانی گل و بلبل همه چیز سالم و درست می گردد و ظلم و جنایت نیز اگر مزین به واژه اسلام شود، حلال می گردد و ثواب هم دارد!؟ وقتی مصلحان بدان ها توصیه می کنند که ظلم نکنند، به جای تغییر رفتار، چون یک دلقک همان حرف ها را پای تریبون و منبر تکرار می کنند و به جای اصلاح خود، طی نمایشی دشمنان شان را محکوم می کنند. حضور فقرا و کارتون خواب ها در کشوری با این هم ثروت را زشت نمی دانند، بلکه تنها رویت شان توسط مقامات دیگر کشورها را زشت می دانند و متوجه نیستند، که از همه زشت تر آن است که خود واقف اید، وجود چنین مستضعفینی در کشور چه فاجعه ای است که می خواهید با پنهان کردنش، واقعیت را کتمان کنید (فکر کردید سر چه کسی را کلاه می گذارید، خدا یا مردم؟).
با همین منطق است که گورشان را کندند و دورانی از تاریخ که آرزوی اش را داشتند، به کابوسی برایشان بدل شده که مهمترین ستمگران و ریاکارانی که با حربه دین به ناحق بر مردم حکومت کردند، خودشان اند که در همین دوران تاریخی به بی رحمانه ترین وضع به مجازات شان می رسند و برای همیشه گورشان را از تاریخ و زندگی مردم گم خواهند کرد تا این حقیقت را دریابند که "عهد من به ستمکاران نمی رسد" یعنی چه.
 
دکتر کاوه احمدی علی آبادی
عضو هئيت علمي دانشگاه آبردين با رتبه پروفسوري
عضو جامعه شناسان بدون مرز(ssf)

 

منبع:پژواک ایران


 کاوه احمدی علی آبادی

فهرست مطالب  کاوه احمدی علی آبادی در سایت پژواک ایران 

*راز پیروزی رعدآسای انقلابیون عراقی در استان های سنی نشین؛رهبری، فرماندهی و مدیریت میدانی  [2014 Jul] 
*نقاب هاي دجال كبير انقلاب شخصیت واقعی پشت نقاب رهبر انقلاب را بهتر بشناسیم [2014 Jun] 
*وقتي مفسدان مبلغ دين خدا مي شوند!  شما شهر خدا را با بهشت عوضي گرفته ايد [2014 Jun] 
*تحليلي بر رازهاي تداوم شكست اصلاح طلبان؛ ثمره والاس رقصيدن پنهاني با شيطان!  [2014 May] 
*تحليلي بر انتخابات عراق؛ خوانش سناريوهاي پيش رو در عراق  [2014 May] 
*مبارزات منفي و مثبت ايرانيان با رژيم كه تداوم دارد رژيم ايران در همه عرصه ها قافيه را باخته است [2014 Apr] 
*تحليلي بر تحولات شتابان خاورميانه و شمال آفريقا؛در آستانه فوران توفاني ديگري در منطقه ايستاده ايم  [2014 Apr] 
*همگام با سنفوني حقوق بشري بر ضد رژيم ايران؛  [2014 Apr] 
*حملات حقوق بشري به رژيم ايران بايد ادامه يابد؛ بي وقفه و پي در پي  [2014 Apr] 
*در كوران بحران ها در اينجا و آنجا؛  [2014 Apr] 
*تحليلي بر انتخابات شهرداري هاي تركيه؛ پيروزي كه مي تواند فريبنده باشد!  [2014 Apr] 
*سنفوني ايرانيان به هم مي پيوندد؟ آسوده و آرام يا روي سرير خون حاكمان! [2014 Mar] 
*روسيه كريمه را تصاحب كرد، اما اوكراين را از دست داد!  [2014 Mar] 
*چرا اسلامگرايان امروز بدتر از جاهلان صدر اسلام اند؟ تبديل ميليون ها انسان به مشتي حيوان! [2014 Mar] 
*تحليلي بر شطرنج سناريوهاي پوتين-اوباما؛ از اوكراين تا سوريه  [2014 Mar] 
*بحران كنوني اوكراين، نشان دهنده دورنماي ژئوپالتيك آينده؛ هنوز هيچ چيز از دست نرفته  [2014 Mar] 
*تغيير و اصلاح در اينجا و آنجاي خاورميانه؛  [2014 Feb] 
*معاملات شيطاني؛ براي يك آرماگدون شيطاني   [2014 Feb] 
*خاورميانه به كدام سوي؟ مصالحه يا محاربه!  [2014 Feb] 
*كردها به سوي كنفدراسيون به جاي تشكيل كشور يا تجزيه؛ تشكيل كنفدراسيون بدون فروپاشي سيستم دولت –ملت ها در خاورميانه [2014 Feb] 
*تحليلي بر انقلاب ها و جنبش هاي خاورميانه از ديكتاتوري نظامي و استبداد ديني به سوي دموكراسي [2014 Jan] 
*ايران در سياست هايش در منطقه مي سوزد تحليلي بر گسترش جنگ داخلي از سوريه به عراق؛ [2014 Jan] 
*شكست 9 دي پس از چهار سال جنبش سبز به كوري چشم اقتدارگرايان و دودوزه بازان هنوز زنده است [2014 Jan] 
*تحليلي بر چرخش پازل سوريه؛ با ريزش و تكميل توأمان  [2013 Dec] 
*رنگين كمان جنبش هاي خاورميانه؛  بفرماييد، حالا تحويل بگيريد!  [2013 Dec] 
*پرده اول: مرگ يك دستفروش پرده آخر: رستاخيز يك دستفروش [2013 Dec] 
*تحليلي از توافق ژنو تا مذاكرات ژنو 2 از كيش تا آچمز خاورميانه؛ [2013 Dec] 
*ماندلا افسانه خود را گفت و زيست؛ ... و اين است ماندلا [2013 Dec] 
*آن يك بمبي كه مي تواند تمام سيستم هاي دفاعي يك كشور را نابود كند، چيست؟  [2013 Dec] 
*سلاح هاي آينده؛ و آن آينده همين امروز است  [2013 Nov] 
*سلاح هاي آينده؛ و آن آينده همين امروز است  [2013 Nov] 
*تقويت زبان هاي مادري و گويش هاي محلي؛ در كنار توسعه منطقه اي و آباداني محلي مناطق محروم  [2013 Nov] 
*از شاه تا برژينسكي؛ شاه قرباني «فتنه بزرگ»  [2013 Oct] 
*حركات صلح آميز در صفحه شطرنج خاورميانه  [2013 Sep] 
*جنگ و صلح در اديان؛ چرا در سوريه مسئول ايم؟  [2013 Sep] 
*صلح طلبي به قيمت قتل عام همگان؟ يعني بگذاريم تا باز بكشند!  [2013 Sep] 
*بخوان؛ تاريخ دروغ هاي شيرين يك ملت را! ملتي كه نمي خواهد مسئوليت تصميات اش را برعهده بگيرد [2013 Aug] 
*در كوران قيام هاي خاورميانه؛ آيا صداي يكديگر را مي شنويد؟  [2013 Aug] 
*كودتا با تيمي امنيتي و نه نظامي  [2013 Aug] 
*ديگر كافي است، اينك زمان اقداماتي عملي است حق ماندني و باطل رفتني است [2013 Aug] 
*بهاييان و بابيان جزو اهل كتاب اند تبعيض در حق هر انساني به هر بهانه اي به خصوص دين، ظلم است [2013 Aug] 
*ماندلا افسانه خود را گفت و زيست؛ و اين است ماندلا  [2013 Aug] 
*تمام ابعاد شطرنج سوريه را دريابيم  [2013 Jul] 
*چرخش بهار منطقه از ضد ديكتاتوري نظامي به ضد ديكتاتوري مذهبي جنبش ضد استبدادي خاورميانه ادامه دارد؛ [2013 Jul] 
*آن كسي كه بايد ثابت كند، اسلام و دموكراسي تضادي ندارند، اسلام گرايان اند؛ از نظر اسلام گرايان، حق يعني تنها  [2013 Jul] 
*جامعه مبتني بر "جنايات و مكافات" ايران؛ من رأي مي دهم، پس برانداز هستم! [2013 Jun] 
*جامعه مبتني بر "جنايات و مكافات" ايران؛ من رأي مي دهم، پس برانداز هستم! [2013 Jun] 
*دولت جديد پاكستان از تهديد تا فرصت؛ كمربند سبز يا كمربند انفجاري در راه است؟! [2013 May] 
*چرا حق حاكميت از منظر ديني با انسان هاست كسي كه آزاد نيست، بندگي خدايش بي ارزش است [2013 Apr] 
*تكميل پازل پيروزي نهايي در سوريه  [2013 Apr] 
*مسلمانان مسلماني ز سر گيريد؛ از ديدگاه «همزماني» تا «در زماني» [2013 Apr] 
*قرن بيست و يكم عصر مرگ ايدئولوژي ها انسانيت بدون ايدئولوژي [2013 Apr] 
*در شبه جزيره كره چه مي گذرد؟ تحليلي بر تفكرات پشت بازي هاي رهبران كره شمالي  [2013 Apr] 
*اين يك رستاخيز است  [2013 Mar] 
*اميدي براي كاتوليك ها بازتعريفي از مسيحيت كاتوليك [2013 Mar] 
*نماينده ايران بدون اين كه بداند، گزارش احمد شهيد را تأييد كرد  [2013 Mar] 
*تحليلي بر بازي هاي شيطاني در خاورميانه!؟  [2013 Feb] 
*قواعد بازي در دنيا و منطقه اي را كه زندگي مي كنيم، بشناسيم  [2013 Jan] 
*خاورميانه پيش از آرماگدون  [2013 Jan] 
*آخرين تحولات در بهار عربي؛ عراق دوباره در بهار عربي برخاست  [2012 Dec] 
*حقوق انساني و دموكراسي را در خاورميانه نمي شناسند!  [2012 Dec] 
*افسانه ها را اين گونه واقعيت مي بخشند  [2012 Nov] 
*چگونگي اقدامات رسمي و غيررسمي در خاورميانه؛ تداوم فرار شتابان از الگوي متحجر ايران  [2012 Nov] 
*ستار بهشتي؛ از قهرمانان معنوي ما درك نفس يك زندگي تمام و كمال انساني و برحق [2012 Nov] 
*خاورميانه پس از آخرين تحولات  [2012 Nov] 
*چه موقع منجي ظهور مي كند؟! گزينش در نبرد آخرزمان يعني چه؟ [2012 Oct] 
*نبرد با اشباح در جنگ جهاني دوم  [2012 Oct] 
*به سوی ژئوپولتیکی چند قطبی در خاورمیانه  [2012 Sep] 
*تحلیلی از کنفرانس غیرمتعهدها- مقامات ایران، منزوی حتی در پایتخت خود!   [2012 Sep] 
*چرا دموكراسي در جهان سوم تنها با نظام جمهوري شدني است  [2012 Aug] 
*گرداب سوريه عميق تر مي شود پست ترين بازندگان را بشناسيد [2012 Jul] 
*دانشگاه قرن هاست كه كابوس متعصبان و سطحي انديشان ديني بوده است  [2012 Jul] 
*رژيم فاسد به مثابه "شخصيت حقوقي"  ساختار شبكه حكومتي اساساً فسادپرور ريخته شده است [2012 Jun] 
*قيامي جهاني كه از ايران آغاز شد انقلابي از پاي اينترنت! [2012 Jun] 
*جاه طلبي معنوي خطرناك ترين فريب عالمان عالمي معنوي يا برده خداي قدرت!؟ [2012 Jun] 
*امروز نياز به تفكري استراتژيك به جاي تفكر نظامي  [2012 May] 
*جنايتكاران هم مي ميرند! شيرازه رژيم در آستانه فروپاشي است [2012 May] 
*حكم قتل براي ارتداد در صدر اسلام نيست اين بود روش امامان؟ [2012 May] 
*كمپين هاي بين المللي جنبش ها گسترش يابد  [2012 May] 
*از نفرين فرعون تا نفرين مادران عزادار كابوس ها تعبير مي شوند [2012 May] 
*روضه خوان هاي ايران چه خوابي براي عراق ديده اند؟  [2012 Apr] 
*سخنان كسي كه مي پندارد، عيار عوام فريبي دست اش است! اگر حكومتي به صرف شريعت اسلامي است، پس حكومت يزيد نيز [2012 Apr] 
*شخصيت يك دين چيست؟ شخصيت ديني خود را بشناسيم  [2012 Apr] 
*هر كشوري سود يا ضرر تفكرات حاكمان اش را مي برد آب ها و سرزمين هاي مشترك، فرصت به جاي تهديد [2012 Apr] 
*در صفحه شطرنج ايران چه مي گذرد  [2012 Apr] 
*مديريت منطقه اي با مشاركت جهاني براي بحران سوريه  [2012 Mar] 
*آئين‌هايي‌ نوروزي‌  [2012 Mar] 
*جنبش با اعتراضات نامتقارن و فرسايشي زنده است مرگ يك حكومت پيش از تدفين آن [2012 Mar] 
*بخوان؛ تاريخ مي تواند بسيار بي رحم باشد بياييد، بيش از اين به خود دروغ نگوييم [2012 Mar] 
*قانون مجازات ضد اسلامي و جاهلي تغييرات صوري و رياكارانه اند [2012 Mar] 
*به مبارزان راه آزادي در سوريه نفس متفاوت راه حق و باطل  [2012 Mar] 
*در سوداي دوران جنگ سرد!  [2012 Feb] 
*جهاني شدن با رسانه هاي ديجيتال و مجازي؛ اينجا و اكنون- دکتر کاوه احمدی علی آبادی   [2012 Feb] 
*بصيرت زير برف! هستيم و مي بينيم... [2012 Feb] 
*جنگ؛ از تور تا شبكه  [2012 Jan] 
*فحواي كلام در كتب مقدّس كدام است؟ چون فحواي كلام وحي را نمي فهيم، به نام دين عكس آن رفتار مي كنيم [2012 Jan] 
*او ما را از جنگ به دور داشت  [2012 Jan] 
*قدرت سرد و قدرت نرم در جنگ   [2012 Jan] 
*فتنه گران در حال سقوط! فتنه در تاريخ اسلام چه بود؟  [2012 Jan] 
*«و من از شر این که سنگسارم کنید به پروردگار خود و پروردگار شما پناه می برم»  [2011 Dec] 
*چراغ ها را ما به موقع خاموش كرديم پشت صحنه وقايع كودتاي 88  [2011 Dec] 
*چرا فرهنگ و دين با زور نمي شود؟ هنوز تفاوت تبليغ با ضدتبليغ را نمي دانيد! [2011 Dec] 
*رازهايي از عيسي منجي به مناسبت ميلاد نمادين عيسي مسيح [2011 Dec] 
*به پيشواز شب يلدا: طلیعه پیروزی نور بر ظلمت  [2011 Dec] 
*چرا در ماجراي پهپاد كسي حرف تان را باور نمي كند؟ كپي پهپاد طلب تان، هواپيماهايتان سقوط نكند [2011 Dec] 
*به سوي دموكراسي انساني، نه درگيري هاي مذهبي و قومي  [2011 Dec] 
*نقش هاي جديد قدرت هاي منطقه اي خاورميانه  [2011 Dec] 
*آنچه ما نمي بينيم، اما نسل امروز مي بيند  [2011 Nov] 
*خشت هاي طلا براي امامان مردم يا پادشاهان زراندوز!؟  [2011 Nov] 
*ايران از سردرگمي تا نقشي منفي در منطقه!  [2011 Nov] 
*آقايان «X» در پرونده هاي واتر گيت، ويروس هاي امنيتي و انفجار ملارد!؟  [2011 Nov] 
*گذر و نظري بر هويت ايرانيان؛ آريايي، عيلامي يا ايراني؟!  [2011 Nov] 
*امواج جنبش ديني چگونه متحول مي سازند شتاب جنبش تغيير كيش و دين جوانان ايراني بهت آور است [2011 Nov] 
*حكومت ايران، منفور ملل منطقه و الگو گيري براي ديكتاتوري هاي منطقه  [2011 Nov] 
*پيروزي صلح آميز بر دشمني با بمب هاي هسته اي چگونه از ظرفيت هاي عضويت هاي جديد فلسطين بهره بريم [2011 Nov] 
*نظام پارلماني با تغيير يك پست تحقق نمي يابد  [2011 Oct] 
*چرا محمد را با چنگيزخان عوضي گرفتيد!؟  [2011 Oct] 
*حجاب در اسلام هرگز اجباري نبوده و نيست حجاب اجباري بنا بر بينش اسلامي، حقوق زنان را ضايع مي كند [2011 Oct] 
*پژوهشی درباره حد رجم (سنگسار) در اسلام  حد سنگسار حتی در شریعت اسلامی نیست، چه رسد به دین اسلام [2011 Oct] 
*حقايق پشت ترور سفير عربستان چرا آمريكا از طرح ترور توسط رژيم ايران متعجب شد؟ [2011 Oct] 
*نقابي براي يك انقلاب!؟  [2011 Oct] 
*چرا موساد اصرار به هدايت گروه هاي تندروي فلسطيني دارد؟  [2011 Oct] 
*كشور فلسطين از بحر الميت (جنازه) تا نهر خون!؟  [2011 Oct] 
*شطرنج در خاورميانه عالي پيش مي رود  [2011 Oct] 
*فساد، دزدي و قاچاق در جوامع مختلف و جامعه ما  [2011 Oct] 
*جنبش تغيير دين، جنبش خاموش جوانان شده است مردم دين "خاك دو عالم بر سر" نمي خواهند [2011 Sep] 
*دانشگاه را به كابوسي براي متحجران بدل خواهيم كرد بگذار كه تاريخ امروز را اين سان خلق كنيم [2011 Sep] 
*ياغيگري حكومتي  [2011 Sep] 
*از گنگ خواب ديده تا وقيح سر گردنه!  [2011 Sep] 
*خطر حمله به ايران با سه سناريو!  [2011 Sep] 
*تاريخ سياسي ما در دوران پيش از ماكياولي ست  [2011 Sep] 
*چرا و چه وقت دزدي هاي حكومتي در كشور لو مي رود؟ آن ها با كسي شوخي ندارند!؟ [2011 Sep] 
*مشكلاتمان از بابت دشمنان است، يا جهان بينی خودمان؟! قابل توجه كساني كه سكسكه "دشمن" گرفته اند [2011 Sep] 
*محكوم به شكست بودند، چون دين و عقيده را اجباري ساخته بودند دولت مسئول است [2011 Sep] 
*مانيفستي براي يك رستاخيز  [2011 Sep] 
*هويت اعتراضات و انقلاب ها در دنياي امروز به بهانه هويت اعتراضات اخير در آذربايجان [2011 Aug] 
*وضعيت خاورميانه پس از آخرين تحولات موضوع داخلي است تا زماني كه مردم را سركوب نكنيد [2011 Aug] 
*‌ونداليسم ‌"بين نسلی" و علل ‌آن‌ در ايران  [2011 Aug] 
*نقش كنش هاى اجتماعى در توسعه  [2011 Aug] 
*چرا محمد را با چنگيزخان عوضي گرفتيد!؟  [2011 Aug] 
*كنش‌ معطوف‌ به‌ قدرت‌ مانع‌ توسعه‌  [2011 Aug] 
*فقاهت در اسلام نيست   [2011 Aug] 
*پژوهشی درباره حد رجم (سنگسار) در اسلام  «و من از شر این که سنگسارم کنید به پروردگار خود و پروردگار شما پناه می برم» [2011 Aug] 
*حكومت ظالم اسلامي نيست! دفاع از حكومتي كه ظلم كند، مشاركت در ظلم است! [2011 Jul] 
*مشكلات حقيقي دستگاه قضايي و انتظامي كشور كجاست؟  [2011 Jul] 
*اين هم شواهدي بر ادعاي ما  [2011 Jul] 
*فتنه بزرگ قرن؛ ساختاري امنيتي براي نقاب  [2011 Jul] 
*قايل توجه نوكيشان بر اساس قرآن مي توان هر كيشي اختيار كرد و دين اسلام نيز داشت [2011 Jul] 
*استقلال ملت هاي دربند پس از نيم قرن امروز سودان، فردا فلسطين  [2011 Jul] 
*جنبش خاموش ما دموكراتيك پيش مي رود جدي مي گويم: بفرماييد غنيمت تان را برداريد [2011 Jul] 
*جنبش تغيير كيش در راه است؟ چرا ما اقوام و اديان مختلف خود را به رسميت نمي شناسيم!؟ [2011 Jul] 
*در آستانه رستاخيز  [2011 Jul] 
*به پيشواز 18 تير خوانش روند تاريخ يك علم است: جنبش زنده پيش مي رود [2011 Jul] 
*كشتن نوكيشان قتل عمد است، تغيير كيش هرگز تغيير دين نيست  [2011 Jun]